Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Future Games Show: Gamescom 2021 – előzetesáradat közelgő izgalmakról

Mindenki talál majd magának valót.

Lement a GamesRadar szervezésében a Future Games Show: Gamescom 2021-es kiadása, és rengeteg stílusú, műfajú és nagyságú projekt képviseltette magát itt is. Itt minden, a PlayStation platformokat érintő hírt megtalálsz egyben, illetve megnézheted az egész előadást is.

A Super Animal Royale, egy egyszerre cuki és brutális, ingyenes battle royale már el is érhető. A Modus és a Pixile Games alkotása egy 64-játékos, frenetikus, felülnézetes, 2D-s móka, ahol gyilkos állatok foggaé, körömmel és gépfegyverrel vadásznak egymásra egy elhagyatott szafariparkban. A bátrak begyűjthetik és személyre szabhatják állatkáikat és fegyvereiket, majd beereszthetik őket szóló vagy csoportos meccsekbe, ahol négyfős brigádokban vonulhatnak a vadonba. Az érdeklődők platformoktól függetlenül játszhatnak egymással, és a mentések is kompatibilisek a különféle felületeken.

Felkerült egy új játékmenet bemutató a Life is Strange: True Colorsról, így az érdeklődők belekukkanthatnak az új élménybe. Az új rész főhőse Alex, akinek emberfeletti képessége, hogy fokozott empátiával rendelkezik: érzékelni tudja a körülötte lévők érzéseit, de ha nem vigyáz, felülkerekedhetnek sajátjain. Alex testvére városába utazik, aki egy látszólagos balesetben meghal, hősünk azonban meg van győződve arról, hogy valami más áll a háttérben. Az új alkotás szeptember 10-én jön PlayStation 4-re és PlayStation 5-re.

Egy virtuális bemutatótéren több alkotásba is bele lehetett kukkantani, amik közül a PlayStationre is érkezőkről a linkekre kattintva többet tudhatsz meg:

 • The Last Cube, egy logikai ügyességi móka, ahol egy rejtélyes idegen világban kell vezetni egy kockát
 • Aeon Drive, egy pörgős akció-platformer Barcelona cyberpunk verziójában, amit kooperatív módban is lehet nyomni
 • Berserk Boy, egy retró platformer, ahol kombókkal kell stílusos pályákon küzdeni, begyűjtve különféle képességeket
 • Chicken Police – Paint it RED!, egy vagány, már kapható, magyar gyártású noir kaland, amit a Grim Fandango ihletett, és amiről már tesztünk is olvasható

A dél-koreai Project Cloud Games bemuttatta a többjátékos akció Project Relicet. A programot PlayStation platformokra is bejelentették, de mivel 2023-elejére várható, valószínűleg már csak PlayStation 5-re készül el.

A Modus Games és a We Create Stuff újból demonstrálta az augusztus elejére tervezett, de szeptemberre tolt In Sound Mindot. A belső nézetes pszichológiai horror főhőse egy pszichológus, aki próbál rájönni arra, hogy mi is történik az egykor csendes Milton Havenben. A rémületet a Nightmare House 2 Half-Life-mod kiötlői készítik, ahol félelmetes emlékeken végighaladva oldhatnak meg logikai feladványokat és küzdhetnek meg egyedi főgonoszokkal a játékosok az egyetlen helyen, amely elől nem tudnak elmenekülni: az elméjükben. Az alkotás szeptember 28-án jön PlayStation platformokra.

A Modus Games és a Jutsu Games a klasszikus Grand Theft Auto epizódok ihlette Rustlert is szemléltette. A középkori, nyílt világú mókában őrült küldetéseket kell teljesíteni, hősöket megölni, lovakat lopni, őrökkel megküzdeni, parasztokat kifosztani, és úgy általában a legnagyobb korabeli gengszterré válni. A popkulturális utalásokkal teli játékban a humor és a káosz kéz a kézben járnak, és hősünk, Guy, valamint cimborája, Buddy, mindent bevetnek azért, hogy bajnokok – vagy igazi genyák – lehessenek: teheneket lehet az égbe lőni, szomszédokat a sárban cibálni, és persze isteni kézigránátokat hajigálni. Sőt, az ekével a földbe is lehet rajzolgatni. A zenéről egyébként egy vándorzenész gondoskodhat, aki felbérelve bömbölteti majd a vagány muzsikát. A móka augusztus 31-étől lesz kapható PlayStation 4-re és PlayStation 5-re.

A Ska Studios kifejtette, hogy miként működik majd a játékosok között az egymás elleni küzdelem, illetve miként lehet együtt összefogni a gonoszok ellen a Salt & Sacrifice-ban, ami a Salt & Sanctuary folytatása. Alterstone királyságában az elfogott bűnözőknek két lehetősége van büntetésként: halál vagy szolgálat. A legtöbben a kivégzést választják, de pár bátor vállalkozó megjelölt inkvizítorként büntetésben létezhet tovább. Ezek a vándorló bűnösök gonosz varázslókra vadásznak, arra szentelve szíveiket, hogy megállítsák őket a királyság további terrorizálásában. A játékosok személyre szabhatják az inkvizítorjuk bűntettét, kinézetét és kasztját – utóbbiból nyolc lesz kezdéskor, amelyek a következők: “Highblade”, “Paladin”, “Assassin”, “Cleric”, “Dualist”, “Fighter”, “Ranger” vagy “Sage”. Ezt követően egy rítus részeként megihatják a szent italt, kimondhatják a szavakat és megjelölve jöhetnek el, amely egy az élet és halál közötti állapot. A halandó félelmektől megszabadulva az inkvizítorok felesküdnek arra, hogy véget vetnek a varázslók kegyetlenségének és kiontják vérüket. A “Pardoner’s Vale” egy központ, ahol barátságos inkvizítorok vannak, onna peidg el lehet indulni kísérteties falvakba, sírtemplomokba és mocsári királyságokba, akár egyedül, akár mással. A nyomok felfedezésével több mint 20 típusú varázslót lehet levadászni: vannak tűzmágus “Pyromancerek”, mérgező “Venomancerek” és szörnyű “Corpumancerek”. Kampós kötelekkel kell utánuk eredni, és oldalnézetes küzdelmekben kivégezni a gonoszokat. Maradványaikból új felszerelésre lehet szert tenni, és minden pálya rejt közelharci és távolsági fegyvereket, páncélokat és egyéb tárgyakat. Sőt, lehet csatlakozni a kooperáció fókuszú “Dawnlight Oder” csoporthoz, vagy a játékosokat gyilkoló “Shroud Alliance”-hez. A kézzel rajzolt kaland több mint 100 szörnyet ígér, amelyek közül sokat a skandináv folklór ihletett – mindennek pedig sajátos hangulatot kölcsönöz James Silva zenéje, amely baljós hangulatot kelt. A tervek szerint jövőre lesz kapható PlayStation 4-re és PlayStation 5-re, elődjéről pedig ITT találod “kooperatív” tesztünket.

A Trading Time a Merge Gamestől és a Hals Past Yellow-tól egy hajótörött tengerészről szól, aki megismerkedik egy bájos békatársadalommal. A békés, szigeti kalandban mindenki saját üteme szerint fedezhet fel, körbekérdezhet a hajó megszereléséhez szükséges tárgyak iránt, és kísérletezhet a különböző eszközökkel. Dátumot még nem kapott a játék, de PS5-re és PS4-re is fejlesztik.

A Prime Matter és a Massive Work Studio itt is bemutatott videót a Dolmen című mókáról, ami egy külső nézetes kozmikus horror és sci-fi akció-RPG. A történet egy olyan, H. P. Lovecraft írásai alapján ihletett útra invitálja a játékosokat, amely végén megtudhatják, hogy mi rejlik az univerzum legsötétebb titka mögött. Revion Prime-on, egy elfeledett bolygón zajlanak majd az események, az életbenmaradás pedig nem lesz egyszerű: az adaptálás és a felfedezés a túlélés fő eszközei, és az ellenségek tetemeiből új eszközöket és felszereléseket lehet gyártani, amelyek növelik a siker esélyét a dinamikus küzdelmekben. Mivel minden gonosz más taktikát igényel, ezért a közelharci és távolsági fegyverek mind jól jönnek majd – a harcrendszer központi eleme pedig az energia, amely lehetővé teszi a távolsági támadásokat és felerősíti a közelieket; ha pedig kevés az energia, be lehet áldozni egy kis életerőt. Mivel az energia nem regenerálódik, ügyelni kell erre is a csata hevében. A játék 2022-ben érkezik PlayStation 4-re és PlayStation 5-re.

A “Ones to Watch” montázsban szintén több alkotás bukkant fel, amik közül közül a PlayStationre is érkezőkről a linkekre kattintva többet tudhatsz meg:

 • Clid the Snail, egy twin-stick shooter, amiben egy gépfegyveres, emberszabású csigát kell irányítani, és ami augusztus 31-én jön
 • KeyWe, egy kooperatív logikai és ügyességi móka két cuki madárral, ami augusztus 31-én érkezik
 • Deathrun TV, egy elképesztően hektikus, négyen is nyomható twin-stick shooter roguelite, ahol egy eszement jövőbeli tévéműsorban kell életben maradni
 • Monster Harvest, egy farmozós-tenyésztős játék, ahol növény-állat hibrideket kell gyűjtögetni és nevelgetni, és ami augusztus 31-én jelenik meg
 • Bomb Rush Cyberfunk, egy pörgős móka, amit a Jet Set Radio ihletett, sőt, annak a zeneszerzőjét is alkalmazza a csapat

Black Desert Online-ról is ismerhető Pearl Abyss DokeV című alkotása itt is felbukkant. A móka egy nyílt világú, szörngyűjtögetős akció-kaland, aminek világában Dokebi nevezetű lények éldegélnek az emberekkel. Ezek ösztönzik az emberek álmainak beteljesülését, ugyanis így nyernek erőre. A játék tevékenységekkel, sztorikkal és élményekkel teli kalandot ígér az étdeklődőknek, ahol számtalan meglepetésre lelhetnek. A DokeV konzolokra is készül, így feltehetőleg PlayStation 5-re is ellátogat majd.

A Modus Games és a Reply Game Studios Soulstice fantasy akciójátéka is szerepelt, ami, ahogy a címe is utal rá, a Souls játékokból merít, illetve a Sekiro: Shadows Die Twice-ból. A történet középpontjában a “kiméra” harcosok állnak, és csak ők tudják megmenteni az emberiséget az azt fenyegető szörnyű veszélyektől. A “kimérák” két lélek ötvözetéből jöttek létre, és egy ilyen harcospáros Briar és Lute is: előbbi emberfeletti erőre tett szert, utóbbi pedig feláldozta magát, hogy testvéréhez legyen kötve, így pedig miszitkus erőkkel bíró szellem lett. A Metal Gear Solid V: The Phantom Painben Quietet szinkronizáló Stefanie Joosten kelti életre a párost, akit egyszerre irányítva kell legyőzni az ellenségeket. A játék jövőre érkezik PlayStation 5-re.

A Team 17 újból egy montázzsal készült, ahol az alábbi kalandokból láthattunk bevágásokat, a linkekre kattintva pedig többet tudhatsz meg róluk:

 • Greak: Memories of Azur, egy 2D-s kaland kézzel rajzolt animációkkal, ami már megjelent
 • Batora: Lost Haven, ami egy sztoriközpontú akció-RPG hack-and-slash és twin-stick shooter elemekkel
 • Epic Chef, ami egy “anti-életszimulátoros” főzős móka
 • Hell Let Loose, ami egy akár 100 fő által is nyomható, már elérhető második világháborús játék stratégiai elemekkel
 • Broken Roads, egy posztapokaliptikus, mély moralitási rendszerrel rendelkező RPG Ausztrália nyugati részén
 • Crown Trick, egy körökre osztott roguelike, ami szeptember 7-étől kapható

Az IllFonic a PS5-re is készülő Arcadegeddonból is mutatott videót, így az érdeklődők belekukkanthattak a kooperatív multiplayer lövöldébe. A mókában három cimborával lehet belevágni ebbe a folyamatosan változó élménybe, ahol különböző helyszínek, minijátékok, rejtett ládák és ellenségek várják a kalandorokat. A történet szerint Gilly, a helyi játékterem tulajdonosa próbálja megmenteni üzletét egy arctalan nagyvállalattól, ezért összekapcsolja az árkád játékokat, hogy létrehozzon egy szuperjátékot. A Fun Fun Co. azonban meghackeli ezt, és beleküld egy vírust: a játékos és barátai célja, hogy megmentsék a játékot és az utolsó hazai árkádot. Az élményben a környezet és egymás ellen is lehet küzdeni, a helyi “bandáktól” pedig extra kihívásokat lehet elvállalni plusz jutalmakért.

A Noguchi’s Bell egy olyan szamurájos animációs kalandsorozat, amit teljes mértékben a PlayStation 4-exkluzív Dreamsben készítenek, és ami jövőre több epizóddal bővül majd.

A Tripwire Interactive bemutatta a Maneater Truth Quest című kiegészítőjét, amiben a játékosok kedvenc cápájukkal, valamint Trip Westhaven oknyomozó riporter kíséretében összeesküvés-elméletek után kutatva fedezhetik el Port Clovis sötét titkait. A móka két új epizódot és egy teljesen új régiót kínál, tele fejlődésekkel, kihívásokkal, állatokkal, és sok mással. A maximum szint 40 lesz, ahol öt szervi evolúció és egy extra szerv “slot” oldható fel – plusz cápánk mérete is megnő. Lesznek “über” csúcsragadozók, és egyéb, fejlett vadászó lények, míg a katonaság már erődítményekből és a partokról támad, helikopterekkel pedig a levegőből- plusz öt új fejvadász ered nyomunkba, akik új fegyverekkel és járművekkel ostromolnak. A kihívások között lesz verseny az idő ellen, ahol gyűrűkön kell átúszni; valamint célbalövés, ahol a farokcsapással kell hozzávágni tárgyakat a célpontokhoz. A bővítmény augusztus 31-étől lesz megvásárolható PlayStation 4-re és PlayStation 5-re.

A United Label és az Odd Bug Studio bemutatta a Tails of Iron játékmenetét. Az akció-szerepjátékot a The Witcher Geraltját szinkronizáló Doug Cockle narrálja, a kaland pedig kőkemény harcokat ígér, rengeteg felfedezést, nehéz összecsapásokat és sok megszerezhető eszközt, fegyvert és tárgyat. Redgi a patkánytrón örököse, és vissza kell állítania megtört királyságát úgy, hogy legyőzi a Békaklánt és vezetőjüket, Zöldvarangyot. A játék PlayStation 4-re és PlayStation 5-re is kapható lesz szeptember 17-étől.

A Freedom Games összevágásában csak egy olyan játék szerepelt, ami hivatalosan jöhet PlayStationre: ez a Kickstarteren futó One Lonely Outpost, egy a Stardew Valley-t idéző farmos szimulátor, ami azonban sci-fi elemeket tartalmaz.

A Prime Matter és a Studio Iggymob egy látványos videót mutatott be a Gungrave G.O.R.E-t. A már többször csúsztatott alkotásban a játékosok álmaik fegyveres natihősével zúdíthatnak golyózáport ellenségek hadaira, és a bosszú, a szeretet és a hűség történetét tapasztalhatják meg, amely a nyugati és a keleti játéktervezés legjobbjait kínálja külső nézetes lövöldözős formában. Maga a Gungrave sorozat egyébként PlayStation 2-n indult 2002-ben, később pedig lett egy folytatása, a 2004-es Gungrave: Overdose. 2017-ben (nálunk 2018-ban) Gungrave VR címmel ellátogatott PlayStation VR-ra is a franchise. A móka 2022-ben jelenik majd meg PlayStation 4-re, 2019-ben veteránok csatlakoztak a Pixartól, a Disney-től, a Ubisofttol, a Square Enixtől és a CD Projekt Redtől.

Az Alaskan Truck Simulator nem árul zsákbamacskát: pontosan azt kapod majd 2022-ben, amit a cím leír – teherautózást Alaszkában. A játék először PC-re fut be, majd konzolokra is.

A Movie Games és a Brave Lamb Studio rövid betekintést engedett a War Hospital játékmenetébe. A játékosok 1917-be utazhatnak, ahol Henry Wells őrnagy, egy visszavonult brit katonai orvos újra be lesz sorozva, és az első világháború rémálmában találja magát. Alig van személyzete és ellátmánya, de ő a francia fronton küzdő számtalan katona utolsó mentsvára. A játékosok a katonai kórházban szörnyű háborús sérüléseket kezelhetnek, miközben a puskaropogás és a közelbe csapodó lövedégek közepette próbálják felépíteni a kezeléshez szükséges létesítményeket. Valódi felszereléseket alkalmaza lehet végignézni, ahogy az eszközök és metódusok fejlődnek. Életmentők és túlélők mikroközösségét kell felépíteni, reményt kelteni a személyzetben és a katonákban, és a normalitás egy aprócska pontját elhozni azzal, hogy rövid tűzszüneteket idézel elő. Ez a háborús játék az életet, és nem a halált üdvözli, a cél pedig megmenteni, és nem elvenni az életeket. Az alkotás PlayStation 5-re is kapható lesz valamikor 2022 végén.

A Frontier Developments itt is villantott a Jurassic World Evolution 2-ből, és maga Jeff Goldblum is ott volt. A játékosok ezúttal elhagyják a Muertes szigetvilágot és különböző helyszíneken építhetnek parkokat: sűrű erdőkben és forró sivatagokban vár rájuk több mint 75 faj, és ezúttal repülő és vízi fajták is lesznek. Lesz egy különálló, a Jurassic World: Bukott birodalom eseményei után játszódó sztori kampány Jeff Goldblum Dr. Ian Malcom karakterével és a Bryce Dallas Howard alakította Claire Dearinggel, illetve a “káoszelmélet” módban a Jurassic World filmek fontos pillanataiba vághatnak bele, és megváltoztathatják azok eseményeit. Természetesen elérhető lesz egy mód a szabad építéshez is, és kihívások várnak a bátrakra. A móka november 9-én jön PlayStation 4-re és PlayStation 4-re. Az első részről ITT találod tesztünket, egy részletes összefoglalót a kiegészítőiről pedig ITT.

A 2017-es Serial Cleaner folytatásáról, a Serial Cleanersről mutatott be játékmenetet a Draw Distance. Az előzetesben az 1996-os Fargo ihlette pályát láthatuk újra, valamint az egyik játszható karakter, Psycho is felbukkan az előző epizód Bob C. Leaner figurájával együtt. Az egyjátékos, lopakodós, akciós bűnügyi móka 1999-ben játszódik, amikor újévkor összegyűlik négy ember, akik egykor a maffiának dolgozva takarították ki a bűntények helyszíneit. Amint a történeteik részletei nem stimmelnek, együttműködésük csúnya igazsága lelepleződik: ami egy évtizednyi közös múlt ünneplésének indult fokozatosan feszes és veszélyes mérkőzéssé válik. A móka a 90-es évek mozifilmjeiből merít, így Tarantino klasszikusaitól kezdve a kultusz bűnügyi thrillereken keresztül a B-kategóriás ackiókedvencekig minden ihletként szolgált. A játék egyedi módon gyúrja össze ezeket az elemeket és csavar rajtuk egyet, aminek eszköze a zene is: a 20. évszázad vége képviselteti magát, így lesz East Coast hip hop, indusztriál metál és rave. A négy szereplő más-más hangulatot és játékmenetet kínál majd amikor a Serial Cleaners megjelenik 2021-ben – PlayStation 4-re biztosan, és lehet, hogy PlayStation 5-re is. Az első rész tesztjét ITT olvashatjátok.

FAR: Changing Tides a melankólikus, szárazföldi vitorlázós FAR: Lone Sails folytatása, amely hasonló stílust és hangulatot kínál, de ezúttal a vízen kell haladni egy magányos kis hajón. Az Okomitive kalandjában Toe-t irányítjuk, aki egy elárasztott világban találja magát, és szeretne szabad lenni. 2021-ben várható PlayStation 4-re és PlayStation 5-re az új rész, az előző epizód tesztjét pedig ITT találjátok.

A GameMill Entertainment, a Ludosity és a Fair Play Labs bejelentette, hogy a Nickelodeon All-Star Brawlban benne lesz MacsEb az azonos című sorozatból, valamint April O’Neill a Tini Nindzsa Teknőcökből. A PS5-re és PS4-re is készülő móka felhozataláról ITT tudhatsz meg többet.

Ha megnéznéd a teljes Future Games Show: Gamescom 2021-et, akkor itt megteheted.

Hozzászólás