Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Franciaország – korlátoznák és tiltanák…

Hírforrások szerint a francia parlament szocialista frakciójának egy csoportja törvényjavaslatot nyújtott be 2016 januárjának elején, miszerint korlátozni és szankcionálni (lásd: különadóval sújtani / adókedvezményt elvonni) kell azokat a fejlesztőket és videojátékokat, melyekben szexizmus – és a nőket degradáló tartalom – jelenik meg. A kérdést végül nem tárgyalta a francia törvényhozás, mert a beadványt ismeretlen okok miatt pár nap múlva visszavonták.A dolog azonban nem tűnt el a süllyesztőben. Most ismét benyújtásra került egy újabb verzió a javaslatból, mely lényegében a francia videojátékos szcéna állítólagos 50%-át kitevő női playerek véleményét képviseli. Eszerint a játékokban megjelenített szexizmus, degradáló, sztereotipikus nemi ábrázolás és öncélú erőszak rossz hatással van a felhasználok lelki egészségére, ezáltal a társadalomra is, ilyesformán “gyomlálni” kell.A sztorival a neves francia Le Monde magazin is foglalkozott. Cikkük taglalta a francia fejlesztők reakcióit, akik vegyes érzelmekkel viseltettek a kérdéskör iránt. Egyesek szerint a francia fejlesztők eddig is nagyon odafigyeltek erre a kényes témára – különösképpen a Ubisoft jár elöl a jó példával -, mások nem értettek egyet a szigorítási opcióval. A kritikus hangok szerint, amennyiben tényleg erről a témáról dönt majd a parlament, ne csak a videojátékokra korlátozza figyelmét, hanem a teljes szórakoztatóiparra.A Le Monde külön kiemelte a lyoni bázisú Arkane Studios-t, akik többek között a Dishonored című játékot is készítették. Ebben van példának okáért egy kupleráj-helyszín, ahol a hölgyek aktívan hódolnak hivatásuknak…A témát igen gyorsan felkapta a francia közvélemény több feminista és egyenjogúságért küzdő szervezete is. Emellett a francia parlament 13 képviselője teljes mellszélességgel állt be az ügy mögé.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Rozsdásodjon rájuk az erényöv! Azért is nyomatok egy kis Senran Kagura Bon Appetit, és Criminal Girls-t ma.

 2. Az a bajuk ezeknek a suttyóknak, hogy már a poligon csajok is szebbek náluk! Irigyek ennyi az egész, ja meg tiszta ….

 3. Mire való a 18-as jelzés??? F@sszopó ge@ik!!!

 4. Azt érteném meg, hogy az ilyen dolgokat miért kell szinte mindig egy dologra kivetíteni, esetünkben a videojátékra.Miért nem lehet az ilyeneket kapásból mindenre kiterjedően kezelni?Vagy ha egy 18+ játékban van szexizmus az elfogadhatatlan, de ha egy 16+ os filmben szerepel szexizmus az teljesen természetes (azaz elfogadható)?

 5. és így múlik el a világ dicsősége. ma már annyira eufemizálni kell mindent, hogy lassan csak olyan videojáték jöhet ki ahol két nemtelen pixel pötty beszélget az időjárásról…

 6. francia parlament szocialista frakciójának egy csoportja = szalafista barmok?Egy kibuggyanó pixelkebel látványa hát az maga a kénköves pokol, de a való világban nőket (szakszerűen) verni és megerőszakolni na az mindjárt más. Komolyan? Tényleg? (bocsánat, nem akartam politizálni)

 7. “A férfiak szexista ábrázolását mikor kezdik el tiltani? Csak mert a videojátékokban megjelenő nagy, szexi, izmos pasasok soksok sebhellyel és a “”megöllek ha elém állsz mert magányos farkas vagyok, de van egy nő az életemben akiért mindent megtennék”” attitűddel (ami a nőknek általában bejön) olyan elvárásokat támasztanak a férfiak elé, amiknek nem lehet megfelelni.”

 8. Ezek idióták!Ez videojáték!

 9. A baloldal a szabadsagert van.

 10. Feminácik mindenhol….

 11. Álszent sutyerákok…

 12. Anyjuk picsáját, hülye szemellenzős barmok!

 13. Akkor az SH 2-ben melltartót kapnak a Mannequin-ek? A God of War-ban Gaia-ra ruhát adnak?Sosem értettem ezt… Valaki elindít egy hullámot, az végigsöpör a világon, és a végén hatalmasat csattan annak a pofáján, aki nem tehet semmiről.

 14. Ha ott a 18-as besorolás, akkor nem tök mindegy?

  • Pontosan tudom mire gondolsz!!!!!

  • “Attól, hogy valaminek 18-as besorolása van még nem jogosítja fel, hogy sértő legyen valakinek/valakiknek. Legalábbis a nagy tudású megélhetési jogvédőink szerint sértő, ha egy nőt erotikusan ábrázolnak, mert ő nem szexrabszolgának született stb stb…Tulajdonképpen ha minden szervezet lázadozna akkor egy játékot sem lehetne kiadni, mindegyikben lehet valamilyen “”sértő”” tartalmat találni.”

   • Mi lesz a következő? Az SW VI következő felújításakor kicserélik a Leillát Luke-ra, és Ő lesz arany bikiniben?

 15. Nee! Még több szexizmust a játékokba! Csöcsöket, durva beszólásokat mindent, mint Japánban.

 16. Melyik videójátékban van nőket degradáló tartalom?

 17. A feministáknak és az emberjogi védőknek mindig igazuk van, ezt ne feledjétek!

 18. Ezek a feminista szervezetek miért kussoltak a kölni szilveszter után?

 19. Azért a franciáknak is meg van a saját taxisblokádjuk.