Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Final Fantasy XVI – bejelentve az új rész

A kristályok története folytatódik!

A PlayStation 5-ös esemény nyitánya a Final Fantasy XVI volt, amely konzolokon kizárólag a Sony következő generációs gépén fut majd – bár a felvétel PC-s volt, és az előzetes végén feltüntetett lábjegyzet szerint száítógépekre is kapható lesz. A Gematsu kérdésére azonban a Square Enix annyit mondott, hogy “nincs információjuk arról, hogy a PS5-ön kívül más platformokra is jönne” a játék.

A projekt producere Naoki Yoshida, a népszerű Final Fantasy XIV “megmentője”, aki feltámasztotta a botrányosan induló MMORPG-t, hogy napjaink egyik legnépszerűbb ilyen jellegű játéka lehessen. Yoshia az úgynevezett Final Fantasy Bizottság része, így az ő feladata is a franchise felügyelete. A játék rendezője Hiroshi Takai, aki az említett online fejezet mellett a szintén MMO Final Fantasy XI Online-on is dolgozott, de már a Final Fantasy V-ben is részt vett.

Túl sok részletet nem árultak el a hangulatos előzetesen kívül, de annyi biztos, hogy komoly fantasy kalandra készülhetnek a széria és az akció-szerepjátékok rajongói. Több infót 2021-ben ígértek, de a rendező hozzátette, hogy “bár szívvel lélekkel” készítik, a megjelenés még odébb van.

4 hozzászólás

Hozzászólás

 1. Nekem nagyon bejön, tetszetős.

 2. Ez minden idők leggyengébb FF reveal trailere. A karakterdizájnt meglátva én először azt hittem, hogy az FFXIV-hez jön az új kiegészítő.
  Komolyra fordítva a szót, a mögötte lévő csapat azért bizakodásra ad okot, akik nem a Nomura-féle “just the fluff no content” mentalitást képviselik. Tetszik a középkori fantasy setting. Akár még jó is kisülhet belőle. De azért örültem volna, hogy ha az FFXV után nem megint egy action RPG-t rak le a csapat az asztalra, hanem valami klasszikusabb FF élményt.

  2
  • Ezt akár én is írhattam volna. A FFXIII óta nagyon rossz irányt vett az FF és nekem úgy tűnik, hogy tartják. Ha akcióra vágyok, ott a Souls sorozat, FF ben történet, gndolkodós és nem csapkodós harcrendszer és hangulat számomra a szempont. Mostanság SNES minintoltam kicsit a FFVI ot…Istenem, egymaga reggelire megeszi a XIII-XV (nem a XIV, az szív és lélek játék) teljes vonalát minden kiegészítővel stb.

  • Én is azt hittem látva a külsőt, hogy biztos FFXVI ONLINE lesz.
   Sima sztori rész látványnak, így a XV és a VII után nekem nagyon gyengének tűnik.