Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Final Fantasy XV – lehetett volna PS4 exkluzív?

Kedves kis pletykát közölt le a DualShockers.com videojáték magazin. Belsős ipari informátorokra hagyatkozva mondják, a nextgen multiplatform [B]Final Fantasy XV[/B] JRPG PS4 exkluzivitása egy időben ott volt a porondon. A kizárólagosság végül – egy lehetőség szerint – azért nem jött lére, mert a Sony nem fizette meg ennek az árát. Ha ez igaz, a Sony az Ace Combat fiaskó óta tartja akkori álláspontját.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Én csak azért örültem volna ha ez is exklúzív cím lett volna, mert akkor 1-el több ok miért kell PS4, és nem xbox. 🙂

 2. Remélem PS-re fejlesztik. Xbone-ra jo lesz vmi gaylo

 3. Ezért vesztette el a Sony legjobb IP-it. Ha az FF a KH és az MGS no meg a Tekken és a többi régi nagy név exk. maradt volna…Halozhattak volna ítéletnapig.

  • Még egyszer megkérdezem:Mi hátrány származik abból hogy ha ezeket a címeket Xbox-osok is megkapják?

   • Az hogy ha valami multicím akkor valahol kompromisszumot kell kötni…. valamelyik verzió butítva lesz. Ez az előző gen.-re is igaz volt.

    • Ez lehet hogy az előző két generációra igaz volt. (pláne ps3 Xbox 360-nál)De könyörgöm, a Ps4, Xbox One gépek szinte egy architektúrára épültek. Mindkettő u.a. a processzort, videokártyát, sőt még ram mennyiséget is tartalmazza. Ps4 valamivel erősebb, de játékfejlesztők is mondták hogy annyira kicsi különbség van a két konzol ereje között, hogy ez multiplatform címeknél nem lesz észrevehető!Most emiatt valaki önkényesen lemond egy játékról az bizony súlyosan fanboy szindrómában szenved. Főleg eme címnél, ami alapjáraton is Ps3 exkluzívként jelentették be 2006-ban (!!!!) FF versus XIII néven, és azóta is ezen kotlik a Square-Enix. Bocsánat…inkább gyártotta tonna számra a vacakabbnál-vacakabb mobil játékokat, és FF XIII kiegészítőit, mint hogy ezt a játékot befejezhessék.Ilyen fejlesztői múlt után szívből kívánom hogy hatalmas nagy bukás legyen a játék.

     • Ne már. én marhára várom. Miért akarsz nekem rosszat?

     • Én is vártam. Sőt jobban, mint az egy gombos játékmenetű Cloud fanszörvízből táplálkozó FF XIII részt.De azért ennyit kotlani egy vacak hack ‘n slash spin-off részen, az már művészet. (csoda hogy az FF ZERO megjelent PSP-re, persze angol nyelv területre már bactak fordítani)Elég volt, én ebből a játékból nem kérek köszönöm. (maximum nagyon olcsón ránézek)Ettől függetlenül te és mások is nyugodtan vegyétek meg. Mert biztos szép és jó lesz, csak az én tűréshatáromnak nem jön be.

     • Nem tudom, én nem haragszom mert ennyit kell várni rá. Sőt, szerintem még jobban is jártunk, mert legalább lesz + egy jó játék amiért vehetünk egy új gépet. Persze lehet, hogy egy kakagombóc lesz az egész, de lehet, hogy végre kapunk egy jó FF epizódot is. Bár nekem a XIII-al sincs semmi problémám. delehetdelehetdelehetdelehet

   • Abból semmi, de a multiplatform fejlesztés mindig komoly kompromisszumokkal jár.

   • Nekem semmi, csak elvesztik a konzolok az egyediseguket.

 4. Nekem 8 mire jön, csak legyen PS-re! :DAmúgy meg van elég exkluzívja a Sony-nak, az utóbbi években jól látszott!

 5. Meg komolyan egyesek azért sírnak hogy a másik konzol tulajdonosok is megkapják?Savanyú a szőlő? Irigykedünk? Mi kár fog érni minket hogy Xbox-osok is játszani fognak vele? ha valaki tud értelmes válaszokat erre a kérdésre, örömmel várom.

 6. Nemtökmindegy mire jön? Japánban ugyis PS4 exlusive, csak nálunk lesz multi platform^^

 7. Basszák meg. Ponty.

 8. A lényeg, hogy készül és jön.

 9. micsoda hír…király ez a psc XD

 10. Ha elérte volna azt a szintet.

 11. … hát nem csodálom hogy a sony nem fizet …. egy generáció óta várjuk ezt a kurv@ játékot ….

 12. Pedig csak ezért vettem PS4-et!Nem igazán érdekel, hogy mire és hányszor jön, amíg minket játékosokat fognak legfontosabb szempontnak tartani és nem azt, hogy melyik konzolon lesz szebb. Igen, konkurencia, de ezt ne mi szívjuk már meg.

 13. szerencsére nem mozgat ez a játék.

 14. Jaj, gyerekek, most komolyan itt fáj valakinek, hogy másra is jön a játék? Ráadásul pont most, hogy szinte ugyanaz az új generáció.

  • “Igen, mert így lehet szarabbul fog menni PS4-en a “”májkrémszoft”” miatt… Ne nekem legyen igazam adja Isten!”

   • Ott a pont. Ugyebár jóval gyengébb GPU van a konkurens VHS-ébe.

   • Ez hülyeség!Lehet hogy az előző-jelen generációs ps3 xbox 360 érában ez igaz lenne, de könyörgöm FF XIII egyik részében sem butítottak vagy rosszabbul futott volna a ps3-as verziók. (megsúgom, alapjáraton ps3-ra fejlesztették a FF XIII-at és később portolták xbox 360-ra, tömörített videókkal és egyéb nyalámbságokkal)A következő generáció aza Ps4-Xbox One gépek szinte ugyanazt a pc-s felépítéssel készültek el. Azaz egy multiplatform cím már 100% ugyanazt a teljesítményt fogja hozni, mint a másik.Vége annak a korszaknak hogy a ps3-as Cell processzor miatt vacak portokat kapunk, illetve a gyenge xbox 360 rendszer miatt nem olyan részletest….felejtsétek már el ezt a témát!

 15. Kihagyott ziccer…Sokkal jobb lett volna PS4 exluzivként.Kihasználva az exluzivitás elönyeit,de még fájóbb hogy a KH is jön Xbox-ra.Remélem jó game lesz az FFXV csak kár hogy nem hagyományos jrpg,de ez is jobb mint a semmi!:)