Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Final Fantasy XIV – a jövő héten jön PS5-re, novemberben érkezik az Endwalker

Számos újdonsággal.

A Final Fantasy XIV Endwalker kiegészítője november végén jelenik meg PS5-re és PS4-re – jelentette be a Square Enix a Final Fantasy XIV Digital Fan Festival 2021-en. Maga az alapjáték pedig már a jövő héttől elérhető lesz PlayStation 5-re, az 5.55-ös patch kíséretében.

Az új bővítményben lesz egy kaszával küzdő új kaszt, a “Reaper“, aki a “Voidból” idéz meg egy avatárt, hogy segítsen a közelharcban: sőt, a harcosok az avatár testeiként is szolgálhatnak, és így brutális, látványos stílusú csatákban vehetnek részt a játékosok. A férfi Viera faj is elérhető lesz, ellátogathatnak Sharlayan régi városába, bejárhatják Labyrinthost és Mare Lamentorumot, megismerkedhetnek a nyúlszerű Loporrits törzzsel, és megküzdhetnek a Final Fantasy IV-ből és a Final Fantasy X-ből ismerhető “Magus Sisters” trióval. Vár a kalandorokra egy új szövetségi raid sorozat, a “Myths of the Realm”, valamint Óceánia lakosai új adatközponttal bővülnek.

Lesz fizikai és gyűjtői csomag is. A fizikai gyűjtői egy különleges dobozban érkezik, amely Hydaelyn és Zodiark illusztrációkat ábrázol Yoshitaka Amano művésztől; lesz benne egy szobor a fény harcosáról, aki paladinként védi a “Passage of Arms” segítségével szövetségeseit (15,5cm x 21,5 cm x 18,5 cm); tíz B5-ös méretű (kb. 18,2cm x 25,7cm) lap a játék történetének kulcsfontosságú grafikáiról, egészen az 1.0-tól kezdve az Endwalkerig, kerettel együtt; egy Azem kristályára hasonlító kitűző, amely elfér az ember tenyerében (2,5cm x 3cm); és egy kb. 16,5cm magas Lporrit mini plüss. A digitális gyűjtői a paladinhoz tervezett Arion hátast, egy felhúzható Porom szövetségest – a Final Fantasy IV egyik ikre alapján -, valamint a Final Fantasy XI “Death Scythe” kaszáját tartalmazza, amelyet kizárólag a “Reaper” kaszt használhat. Az előrendelők egyébként már november 19-e, péntek reggel 10-től játszhatnak a kalanddal, kapnak egy Menphina fülbevalót, amelyet a hold ihletett, és amely 80-as szintig extra 30 százalék tapasztalati pontot ad; valamint megkapják felhúzható szövetségesként Polomot, a Final Fantasy IV másik ikertesóját.

A PS5-ös verzió gyorsabb töltési időket kínál, 4K-s felbontást, nagyfelbontású kezelőfelületet, haptikus visszajelzést a DualSense kontroller által, új trófeákat és 3D-s audiót. Az 5.55-ös frissítés a “Death Unto Dawn” fősztori második részét tartalmazza, frissíti a “Save the Queen” küldetéssort, tartalmazza a “YoRHa: Dark Apocalypse” epilógusfeladatokat és jutalmat ad az összes Triple Triad kártya megszerzéséért. A tervek szerint júliusban jön a “Make it Rain” kampány, június és július között várható az 5.57-es frissítés, míg július és augusztus között az 5.58-as, augusztusban a “Moonfire Faire” / “The Rising” tartalmak futnak be, szeptemberben pedig újra együttműködés lesz a Final Fantasy XV-tel.

Az Endwalker kiegésztő november 23-án jelenik meg PlayStation 5-re és PlayStation 4-re. Az alapjáték PlayStation 4-en már játszható, PlayStation 5-ön pedig május 25-étől lesz elérhető.

Hozzászólás