Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Post Type Selectors
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Final Fantasy XIII – tömörítetlenül

A Square Enix a Famitsu magazin egyik friss interjújában megerősítette, hogy a Playstation 3-as [B]Final Fantasy XIII[/B] teljes hang- és videoanyaga tömörítetlen formában, azaz csúcsminőségben kerül a [U]dupla rétegű[/U] Blu-ray lemezre. (A program mérete tehát bőven meghaladja a 25GB-ot.)A multiplatform game két verziója között jelenleg ez ez első, hivatalosan is megerősített különbség.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. “Én is remélem, hogy lesz benne japán hang, mivel mégiscsak az az “”eredeti””.”

 2. Nekem tök mindegy mire-hány korongra fér föl, úgyse veszem meg a béna talajtextúra miatt. Meg gépem sincs hozzá.

 3. Én akkor is feliratból olvasom a szöveget, ha angol a hang. Hangsávból mindig az eredetit választom.Igen, kb mintha egy francia filmet angolra szinkronizálva néznél feliratosan.

  • Nem igazán mert angol hangnál angolul mozgatja a száját a karakter (nem úgy mint a filmekben). A japán nyelv engem is nagyon idegesít, úgyhogy különösebben nem lennék szomorú ha nem lenne rajta, bár a br lemezre simán ráférne.

 4. Nekem tökmindegy mennyi lemezen lesz a játék, csak már itt lenne a kezemben.

 5. Valami nem ok! A 720p-s TÖMÖRÍTETLEN videoból kb. 8 perc fér el a duplarétegű Blu-Ray lemezen és akkor a játékot még nem is számoltam…

  • “valószinűleg a “”tömörítetlen”” ebben az esetben a blu ray minőséget takarja 1080p-ben, míg a dvd-re a videók (szerintem max) 720p-ben kerülnek fel, agresszívabb tömörítéssel.hangnál sem hiszem, hogy pcm kerül a korongra, de lehetséges, hogy szintén kevésbé tömörített, jobb minőség megy fel a bd-re.”

 6. annyit azért tegyünk hozzá, h blu-ray lemezen is használnak videotömörítést (mpg2, csakúgy mint video dvd-nél), bár a minőségbeli különbség elvitathatatlan

 7. El is hiszem hogy duplára fért csak rá. Brutális nagy játék és remélem, hogy lesz olyan jó, mint a X (legalábbis nekem ez az elvárásom).

 8. dupla rétegű blu-ray…. van étvágya… hihetetlen munka lehet.

 9. Nem tudom mit szenvednek a tömörítetlen anyagokkal, egy tömörített videó is lehet ugyanolyna jó minőség mint a tömörítetlen csak zabálja a procit, pl mkv a pck esetében…….De ki kell használni a blu rayt:D

 10. japán hangot sose szoktam használni

 11. (mármint a nyugati kiadásokra)

 12. Remélem az eredeti hangsáv + ZENE is rá fog kerülni.

 13. Volt egy FF szerű játék boxra, az is 4 lemezes volt.Lost Odyssey – a SE-ből kivált arcok csinálták, jó játék lett, 70+ óra játékidő. 2x végigtoltam.

  • “Konkrétan a FF széria atyja, Hironobu Sakaguchi alapította, és valami Nobuo Uematsu is ott kever. Őket bajos lenne csak úgy említeni mint “”valami szkverből kivált tagokat””.”

 14. Azért a tömörítetlen videó nagyon durva lenne. Szerintem itt arról van szó, hogy meghagyják az eredetileg elképzelt 1080p videót, és nem tömörítik tovább mondjuk 720p-re.

 15. Ezekután nagyon érdekelne, hogy a nagyobb címek milyen adatmennyiséggle jönnek ki. Mert az mgsnél én 45GB felett gondoltam holott elfért már egy 40GB-s gépen. Külön jó h dupla rétegűt is kitaláltak elég hamar- De majd a 16x rétegűre kíváncsi leszek :)Ott aztán lehet minden jóval megtömni a lemezt 🙂

  • “””holott elfért már egy 40GB-s gépen.””Mármint hogy telepítve? Persze, fejezetenként 5-6 gigát telepített csak fel, de úgy, hogy akkor az előző telepítést törölte is.”

 16. Majd a XBOX cserélgetik a DVD-ket mint a régi időben a lemezt 🙂

 17. Ha ezt a haverom elolvassa akkor végre lesz egy jó napja mindig, ha szóba jön a FFXIII akkor azzal kezdi 10 óra mínusz játékidőt az xbox verzió miatt köszönhetnek a ps3 tulajok,(hogy ennek mennyi a valóság alapja amit mondott nem érdekel)Lenne ennél egy fontosabb kérdésem ez lesz/lenne az első FF amivel játszanék, de a harcrendszertől kicsit tartok a videók alapján olyan a harcrendszere mint a SW:KOTOR-nak volt(ami nem lenne baj) valaki meg tudná erősíteni ezt a feltételezésemet.

  • Nem, nem olyan mint a kotoré^^

  • Az eleve nonszensz, nem fognak megkurtítani egy FF XIII-at csak emiatt. Legfeljebb egyel több lemez lesz 360-on. :)Amúgy ebben semmi meglepő nincs, többeknek már korábban is mondtam, hogy a PS3 verzió EBBEN biztosan jobb lesz a 360-asnál. Más nagyobb különbség nem hiszem, hogy lesz.

  • “Szerintem akinek nem elég ez a 60 óra, az menjen “”élni”” a WoW-ba, vagy a XI-be. :D”

 18. Jajde várom már az első PS3 VS X360 videjókat…Amúgy egy alap PS3-as Blu-ray lemez 50gb-os nem ? Mennyi akkor a dupa rétegű Blu-ray ?Netán a játék méretétól függ,hogy mekkor Blu-ray-re írják ?

 19. “Box tulajként azt se bánnám, ha 8 lemezen hoznák ki, örülök hogy egyáltalán megjelenik a gépre.Elképzelhetetlennek tartom hogy a plusz fejlesztési időnek köszönhetően ne a ps3 verza legyen a “”jobb”” de szerintem csak nüansznyi különbségek lesznek.”

 20. Szerintem az adatmennyiség felét az átvezető videók teszik majd ki. Ez így durván SOK! Vajon készült már játék ekkora terjedelemben?

 21. Akkor minimálisan jobb lesz a PS3-mas, mint a Boxos. Nem oszt, nem szoroz, úgyis előbbit veszem… 😀

 22. “Hű, ez ám a különbség. Szerintem az x-es változat kompromisszumai miatt (mármint tartalomban nem szállhattak el túlságosan, 3-4 lemeznél nem nagyon jó többnek lenni) olyan “”kevés”” lett az adatmennyiség, hogy “”miért is ne””-alapon tömörítetlen formában kerülnek a videók/hangok blu-ray-re.”

 23. Kíváncsi vagyok mennyit fog foglalni a telepített tartalom a psen

 24. ettől a hírtől nem lettünk okosabbak

 25. szép nagy xD

 26. hmmm,grafikailag is lesz különbség tuti,szokás szerint a 360 javára

  • Ezt jelenleg elkepzelhetetlennek tartom. Aztan meg lattunk mar karon varjut, szoval… Lehet bebukom.:)

   • sajnos megeshet,nem egyszer láttunk már ilyet.De ha igaz,hogy a ps3as 1080p lesz akkor az sokat számít,a 360as max 720p-s lesz csak úgyis.De ettöl függetlenül sajnos sztem a boxos nagyobb fps-el és stabilabban fog futni,de ne legyen igazam!

    • “De alapvetoen PS3-ra fejlesztettek, a portolast akkor kezdtek meg 360-ra mikor az “”eredeti”” mar 60-70%os keszultsegben volt. Nyugaton egyidoben fog azt hiszem megjelenni, szoval fizikailag nem tartom elkepzelhetonek hogy ne az legyen a jobb ami a leading platform volt. De mondom, vegulis mindent el tudok kepzelni.”

     • Mindenesetre remélem a ps3 as lesz jobb:)

     • Amugy ha ne adj isten nem lennenek azonos szinten, akkor sem hinnem hogy szignifikans lenne a minosegi kulonbseg, vegso soron pedig mindenki jatszani akar vele, nem az esetleges grafikai/audio hianyossagokat nagyitoval keresni.:) Kivanom hogy a 360-as is legyen tutko.

    • “Jelen esetben a PS3 a lead platform és a X360 verzió lesz a port, nem fordítva.Ennek ellenére biztos vagyok benne ,hogy közel ugyanolyan minőségű lesz az x-es verza mint a ps.Viszont ha így lesz,akkor joggal lehet majd számon kérni a “”hulladék”” ps3 portokat.”

 27. Ez mondjuk pozitívum. Nem egy stuff kapott eddig hányadék CG-t, mert a Boxost tömöríteni kellett.

 28. Szerintem grafikában is majd néhol eltérés -> tömörítetlen textúra

 29. tényleg, a boxos hány lemezes lesz?(persze, tudom, zsilliárd. táskával jön a standard pakk is.)

  • 3 lemez.

   • Dehogy 3!

    • Ezt nem értem. Miért nem 3? 😀

     • Mert az meg a 25 GB-t is alig eri el. Ott akkor mar tomoriteni kell(ene). Szerintem az MS nem enged meg semmilyen minosegvesztest a PS3-mashoz kepest, akkor pedig minimum 4 lemez kell, de az 5 sem elkepzelhetetlen.

     • Square Enix nyilatkozat volt a 3 lemez.

     • Eleg optimistan hangzik, de ha ok nyilatkoztak akkor nyilvanvaloan ok tudjak. Az megiscsak baratibb mint a 4-5.

     • Meg mondjuk 3x DVD9 lemez, az szerintem 25,5. 😀

     • mit csinálnak a fent maradt üres hellyel szerinted ?

     • nem, a boxos iso-k (khm) standard 6,5 gigák, vagy hogy.és hát elég nagy redundancia fog kelleni, hogy ne kelljen állandóan cserélni ha kedve támad az embernek egy helyszínre visszamenni, na az csöves lenne. mármint szó szerint cső-játék. haha, rendkívül szellemes volt.

     • Tenyleg szellemes volt.:)

     • minden FF játékban visszalehetett menni, cd csere nélkül a helyszínekre .

     • ezért mondom, hogy sok egyforma adatot kell szerepeltetni mindegyik lemezen, mig a bd-n csak egyszer kell ezeknek ott lenniük.

     • Nem ártana ha telepítene.Ezt az ISO dolgot meg nem vágtam. 😀

     • Valahol kotaku tán ,hogy már a 4 DVD verzió is veszélyben van az X360 változat körül. De úgy kell a squarnek izzadjanak meg ha eladták magukat.

     • 4 DVD + 1 CD.

     • lol 😀

     • Gondolom majd tájékoztatják az embereket időben, ha változik a lemezek száma. De valószínűsítem, nem ez fogja legjobban érdekelni a megjelenésre váró játékosokat. 😀

     • “Én kiváncsi vagyok mennyi fog fogyni belőle box-on. Ha az eddigi tendenciát nézzük a nagy Jrpg-k csúfos bukások lettek X-en. Minden kiadó ezért portolgatja át ps3-ra az rpg-it. Kutyából nem lesz szalonna. Azt hitte az Ms ha bedob egy csomó címet akkor már ők lesznek a JRPG konzol, meg mindenkit maguk mellé csábítanak…. hát úgy tűnik nem nagyon jött be eddig a számításuk. A burgerfejü amcsikat bekajáltatták, látható, hogy ott stabil a bázis, de az Eu-ban meg japánban nem.Budapest game show idézet a Ms marketingestől- “” ha konzol akkor X-box”” ezzel súlykolják a friss tulajokat “”az igazi konzol…..”””

     • “Attól hogy nem döntögetnek eladási rekordokat a ms-(j)rpg-i még nem jelenti azt hogy bukták lennének. LO-ból is elpasszoltak jápánban pár százezret, ami figyelemre méltó teljesítmény ha azt nézzük, mennyi 360-at sóztak el arrafelé.Ami viszont tény: hogy sollal több az AAA kategóriás exkluzív rpg a “”másik”” gépre. Ha meg már jrpg konzolt keresünk, akkor az meg a DS ,hehe.”

     • Szerintem azért elég nagy tábort sikerült elcsábítania az MSNek.. Aki nem tud várni, tele van pénzel, és jRPG-s , azok tuti vettek egy BOXot..Rengeteg jRPG van, amit mi még csak most fogunk megkapni.. Én is vettem volna 😀 Az tuti.. csak is csak ezekért..

     • De egyébként épp ez a hír, hogy a PS3 tömörítetlen, a boxos meg nem.

   • 3 teljesen vállalható, szvsz még a 4 sem lenne katasztrófa.7-8-9 közben sem halt meg senki csere közben.

 30. Kivancsi leszek,milyen indokokkal probalja majd az MS es fantabora ezt elbagatelizalni.Bar az is lehet,hogy kidobjak elotte a kulso BD romot,es nekik is kitoljak BD-n majd.

  • 4 db DVD9-re rafer…

  • Egyelőre grafikai különbségről nem esett szó, szal szerintem a 360 verzió sem lesz egy kukába való cucc, tömörítés ellenére sem. (gondolom nem kockás, szarminőségű DivX lesz)Szerintem örülhetnek a 360 tulajok, hogy a Microsoft ezt is elintézte nekik, és nem szabad elfelejteniük, hogy a PlayStation 3 verzió volt az eredeti.

 31. Na az komoly! (Valamiert azt hittem hogy ennek meg a ket reteg is keves lesz.)

 32. Blu-ray , jó barát . 🙂