Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Final Fantasy XIII – Európában legkésőbb 2010 végén, de inkább előbb

A [B]Videomgamer.com[/B]-nak adott interjúban a [B]Final Fantasy XIII[/B] producere – [B]Yoshinori Kitase[/B] – úgy reméli, hogy nem kell a soron következő részre annyit várni, mint az idáig lenni szokott a sorozat történelmében.A tendencia eddig az volt, hogy a japán megjelenést hozzávetőlegesen fél évvel követte az amerikai, majd azt ismételt közel fél évvel az európai start. A producer nagyon bízik abban, hogy ezeket a féléves ciklusokat jelentősen letudják rövidíteni majd.Szót ejtett még ezen felül a játék fejlesztéséről is. A két verziót egyszerre programozzák, viszont a végső simításokat a Playstation 3 változaton hajtják végre először a korábbi megjelenés végett. A Final Fantasy XIII a tervek szerint idén év végén debütál a szigetországban.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. már a japán megjelenést is végtelenségnek tűnik kivárni, nemhogy még 2010 vége…így is túl sokat várunk rá…

 2. SZÁNALMAS…….

 3. Én kitartok, de ezt nem győzöm elmondani minden kis hozzászólásomban – szépen lassan mindenki hülyét fog tőlem kapni 🙂 De nekem erre indul be a nyáltermelés, mit csináljak 🙂 Mondjuk a Versust ha lehet, még jobban várom, de ez már csak az én hülyeségem 🙂

 4. Akkor nekünk van még mire várnunk azért. Egy év az nagyon sok idő.

 5. Én továbbra is ragaszkodom az álmaimhoz, így minden FF-et nyálcsorgatva várok 🙂 Már most a hideg kiráz, ha belegondolok, hogy akár másfél év múlva a kezemben foghatom a kis lemezkét, amin ez a csoda van 🙂 lehet, hogy én vagyok túl hardcore, de mindenre rárepülök, ami Végső Fantázia…Amúgy ha már ilyen savanyú, és kötözködős a hangulat, akkor én is… A Versus nem előzmény lesz, legalábbis Tetsuya Nomura (akkor is így írom, és kész:P) szerint nem, max a mitológiai háttér lesz azonos, de két külön világ. Ennek ellenére engem is az fogott meg a legjobban – pedig nem vagyok emó 😛

 6. nem hiszem a két ver egyszerre csinálják , még a ps sincs kész rendesen , inkább azt érzem az x-es verzió elfog csúszni nem lesz kész stb ne hogy a x miatt a ps es csúszón

 7. jó lesz ha 2010-re elkészül a japán verzió.

 8. Ha tegnap jelent volna meg, már akkor is késő lenn!! 🙂

 9. Amerikait veszünk, ez tiszta, de még az is kib*szott messze van. Engem ezek a fejlesztési idők egyébként kezdenek idegesíteni.

  • engem is… ha még nem jelenik meg valami, akkor nem jelenik meg.. de ne kínozzák a népet.. ennyire nem lesz jó játék, nagyobb a füstje mint a lángja… de csak a genya marketing, a hírcsöpögés hozta ki belőlem a véleményt…

   • No igen, ez néha kiakasztó, de úgy látszik, japán barátainknak ez bejövős 🙂 Nagyon mást pedig úgysem tudunk csinálni, mint várni, és malmozni… esetleg lefoglalni valami mással magunkat.

 10. megint megveszi mindenki amcsiban, azt nálunk nem vesznek egy darabot sem

 11. nem vagyok hatalmas FF fan, úgyhogy ki fogom bírni a megjelenésig 🙂

 12. Öcsém 2010…ki tud annyit várni. Bár nekem végülis jó hír, addig gyűjthetek ps3ra 🙂

 13. A japánt nagyon nem akarom megvenni, de ha majdnem egy évet kell várni az angolra akkor lehet , hogy nem fogom kibírni. 🙂

 14. “Hmm az nem fordulhat elő, hogy a “”párhuzamosan programozunk”” Versusra értette? :P”

 15. Mindegy, úgyis egyre kevésbé érdekel… Az a 15 perces gameplay videó elvette tőle a kedvem… A harcrendszer a XIIben jobban tetszett!

 16. Leszakad a pofám ettől a squaretől. o.O 2010. Hát, de bazze már idén is késő lenne. Főleg hogy azóta készül a játék mióta kijött a ps3. Már csak abban tudok reménykedni hogy a FF Versus, hamarabb kijön mint a 13. Elvégre az előzményeit dolgozza fel a 13-nak. Azt amúgy is jobban várom.

 17. Én egyik részét se ismerem ennek a játéknak és szerintem ez is ki fog maradni:)

 18. kapkodjátok magatokat SE!!!!!!!!!!!

 19. Egyébként a nem latin betűs neveket fonetikusan írjuk, vagyis magyarban: Kitasze Josinori .

 20. “””A két verziót egyszerre programozzák””.Eddig azt hazudták, hogy előbb befejezik a PS3-at, majd azután kezdenek neki az X360 verziónak. Ez volt a garancia, hogy a játék nem degradálódik a multiplatform miatt.”

 21. “A PS3 esetében szerencsére már egy fél mondat is elég ahhoz hogy örüljön egy európai játékos:””A tendencia eddig az volt, hogy a japán megjelenést hozzávetőlegesen fél évvel követte az amerikai…””Ennyi. Amcsit veszünk oszt annyi. Mire kijön az EU verzió már végig is vittük.”

 22. Ha idén év végén debütál, akkor az megint plusz egy év, ha csak 2010 végén jön ki nálunk. Tudom, hogy az a legkésőbbi határidő, de akkor is. Vagy japánok nem tudnak angolul, vagy az angolok nem tudnak japánul, de nagyok a gondok, ha a 3. évezredben egy teljes évet kell várni, hogy egy játékot a világnyelvre lefordítsanak.

 23. most akkor 2009 vége és 2010 vége közt 1 év van vagy 1 év van ???

 24. “””A két verziót egyszerre programozzák””Micsoda meglepetés.”

 25. “én nem halnék bele ha addig kéne várni…. most pont másra kell a pénz. Eddig nem terveztem ps3vásárlást a “”gyér”” játékkinálat miatt. Az unchartedet végig nyomtam egy kölcsön ps3-al..ellenben egy + mgs4 miatt még mindig nem tervezem a 300ezres hd tv vételét. Pc-n 60 centis fullHD monitorral meg van a bioshock dmc4 gearsofwar, grid, fallout3. Pont kitart amíg megjön ps3-ra az rpg dönping és az igazi exclusive címek áradata-hope so.”

  • szerintem ps3ra már nem nagyon lesz rpg dömping … mint ahogy platform dömping sem … ( lesz majd ez a felállás: FF XIII=LittleBigPlanet oszt kifújt )

 26. Csak nem kell 2010ig várni erre a csodára.

 27. Nem értem miért kell várni ennyit állandóan a fordításra.1-2 hónap alatt bőven meglehetne csinálni az átírást.

 28. Az egyik amcsi üzletláncnál (fye) már előrendelhető az FFXIII és a God of War 3 is, mindkettő 2009 decemberi megjelenéssel. Kicsit korainak tűnik.

 29. Lassan ez lesz az első játék PS4en… meg a Gran turismo 5.

 30. Hála az égnek,hogy a God of War széria nem japán fejlesztés…

 31. ahogy öregszem egyre kevésbé vagyok türelmes:(

  • én meg egyre kevésbé értem ezt a csúszásos szarságot. Ha kész az a rohadt program akkor miért nem lehet kiadni 1 időben (max 1-2 hónappal később a fordítások miatt)

 32. De zikszbokszon akkor is szebb lesz….a GT majd bebizonyítja xD

 33. teljesen mindegy, ha nem is a japán, de az amerikai verziót szerzi be mindenki, úgy is nyer vele fél évet…

 34. jöhetne egy kicsit hamarabb is én már nagyon várom

 35. Japán verziót angol felirat hiányában nem sok értelme van venni (hacsak nem tudsz japánul). Viszont ha lesz fél év az amcsi és az európai megjelenés között akkor sokan fognak amerikai verziót beszerzni szerintem.

 36. Én nem szeretem az angol szinkronokat, csak elviselem.

 37. Mr látom előre, hogy a Gamer társadalom fele a sárga földig lefogja húzni a megjelenést követő 1. héten.Én még mindig azt mondom, hogy ez FF, lehet kicsivel jobb mint az előző és kicsivel rosszabb is, aki FF6-7-8 féle csodát vár az meg is érdemli, hogy csalódjon benne.Én személy szerint egy kellemes 45+ órás kellemes kalandra számítok, pár újdonsággal frankó titkokkal, érdekes minijátékokkal és legyőzhetetlen Ultimat Weaponökkel.

 38. Sztem sokan le fogják xarni,h JPN a játék és megveszik, mint a Yakuza 3 esetében … majd később becserélik 🙂

 39. Erre var a fel(?) vilag, ugyhogy kicsit csipkedjek is magukat.