Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Post Type Selectors
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Final Fantasy XIII – Amano mester szemével

A Final Fantasy VII volt az első game a széria történetében, melynek karaktereit nem a kissé barokkos, némileg reneszénszos, utánozhatatlan és megismételhetetlen stílusban alkotó Yoshitaka Amano rajzolta, hanem Tetsuya Nomura. Nomurának köszönhetjük pl. a [B]Final Fantasy XIII[/B] kifejezetten szép szereplőit is…A Famitsu magazin legfrissebb számában igen meglepő artworköt hoz le: az FFXIII karaktereit Amano mester által újrarajzolva. Aki ismerte a széria – talán – legjobb darabját, az FFVI-ot, annak ismerős lehet ez a jellegzetes stílus.[15415]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Jók ezek a rajzok,mondjuk nálam a Castlevania a nyerő ! 🙂

 2. Igen.A FF9 óta nem lehet eldönteni hogy a föszereplő fiu e vagy lány.Bár lehet ez csak engem zavar hogy a főhös mindig valami kiherélt hidrogénezett majom.

 3. A title logo-t nem Amano rajzolta a XIII-hoz ? Mert eddig mindig ő csinálta.

 4. Igazából full hagyományos rajzok, csak ilyen japán kézügyeséggel is 4es átlagban. Vannak jó ötletei az látszik, csak nem egészen sikerül megvalósítani, ha realista dolgokat kéne rajzolnia nem menne, koikat vagy cseresznyefát, nem tudna elszakadni a fantasytól. Nem azért mert muszáj beleadni a stílusjegyet, hanem mert nem megy anélkül.Vannak ilyenek, de ez így van jól.

 5. szerintem ez az ember állandóan bevan állva….

 6. “Ez most annyira nem is tér el a többitől, meg kevésbé teheráni.Én egyébként szeretem a rajzait, meg persze a legendás logóit, simán csináltatnék vele egy külön játékot, amibe nem nyúl bele Nomura.Mondom ezt úgy, hogy a “”cipzármester”” munkáit imádom, de ezt úgyis tudja mindenki.”

 7. mindkettő stílusa bejön, amono-é inkább régies nomoru-é divatosabb,hogy mondjam cool,emos stb amono-e szép és nagyszerű .(Néha már unom a Nomorut, hiába szeretem , de egy kicsit pihizhetne sokk az emo miatta:)Én szívesen látnék egy amonos dizájnt a következő FF játékhoz ,remélem nem leszek megvette de nekem még Yoshida stílusa is bejön .Sajnos a FFXII kapcsán sokan negatívan néznek rá , de én szerintem nagyon jó dizájner ,de neki inkább a FFT stílusú háborús gameknél kéne részt venni az való neki,őt ő verhetetlen .

 8. “Nekem ez a “”klasszikus”” Final Fantasy. Így sokkal jobban bejönnek a karakterek, mint Tetsuya “”Cipzárkirály”” Nomura rajzolásában. Ugye többször le is szóltam az újabb karakterdizájnt, talán nem véletlenül.”

  • a 7 is nomura volt és az szerintem teljesen rendben van (jó, mondjuk ha az eredeti részt nézzük. a sok utóérzés már tényleg picit túl… nem is tudom, a giccses azért talán erős lenne. túlburjánzó). persze, ha a 6 lett volna az első, akkor ez lenne az etalon, ezzel nem is lehet vitatkozni.az ae-t én amúgy még élveztem is annakidején 🙂

 9. Van a munkáiban valami esetlenség.

 10. Nagyon más a kettő, viszont nekem Amano rajzai pont azért tetszenek annyira, mert abszolút nem videojátékos, olyan, mintha valami kódex illusztráció lenne. Emlékszik még valaki a Final Fantasy Anthology borítójára? Nagyon szép munkája. A Chrono Triggert nem tudja valaki, hogy ő illusztrálta-e? Az is hasonló egy kicsit, de nem vagyok benne biztos.

 11. nekem pont az (is) tetszik a Final Fantasy-ben, hogy ez a kétféle stílusa van

 12. Szerintem állati jók a rajzai, de mind egy mert Tetsuya Nomura rajzai lesznek benne a játékban.

 13. Nem szeretem a rajzait.

 14. Nekem Amano és Nomura rajzai egyaránt bejönnek. Egyébként ( ha jól tudom ) minden részhez csinált Amano illusztrációkat, de azok külön Artbook-hoz lettek készítve.

 15. Bárcsak jönne egy új rpg, egy Amano által megálmodott világban…Az FFVI dobozképe nagyon kéne pószterben. Bekereteztetném.

 16. Az FF6 eredeti dobozképe (itt alul a jobb oldali art) nagyon is tetszik, de úgy összességében elmondhatom, hogy nem Amano a kedvencem. Nomura stílusa jobban bejön.

 17. Amano-sensei artwork-jei mindig egy jellegzetes retro feelinget sugároznak.Picit elvont, néha a Blame!-hez hasonlóan elsatírozott rajzok, és a beesett álmos arcú karakterek. Egyszerűen meseszépek!Bár a mostani mézes-mázzal körbe nyálazott új részek nem is tudják visszahozni a 10.rész előtti részek hangulatát.

 18. én nagyon bírom amanot.aki nagy és meglehetősen tömény adagban szeretné élvezni, annak ajánlom figyelmébe az angel’s egg című animét. persze óvatosan, kissé borult alkotás.

 19. tők 8

 20. A Nomura féle stílus jobban bejön.

 21. Én nagyon is kedvelem Amano stílusát, de sokan méltatlanul lefikázzák Nomura divatosabb alkotásai után. Bár ez általában elárulja szerintem ki, mikor ismerkedett meg a sorozattal.