Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Final Fantasy XIII – 9 az OPM-től

A hivatalos PlayStation magazin, az OPM legfrissebb számában az igen kellemes 9/10 pontszámot osztotta ki a Square Enix Playstation 3-as [B]Final Fantasy XIII[/B] játékára. ([A http://finalfantasy-xiii.net/forums/showthread.php?t=10709]Itt találod[/A] a szkenelt oldalakat.)[I]”Itt az igazi okosság. A játékkal töltött órák úgy repülnek majd, mintha csak percek teltek volna el. Mindig pont akkor történik valami fontosabb esemény, amikor éppen szükség van rá, beszippantva a playert. Ez egy valódi újgenerációs Final Fantasy – ez minden, amit tudnod kell róla.”[/I]Remekül tálalt gondolatok! Bár a game kapott már 4 ponttól 8-on át 10-ig mindent, valószínűleg ez a pár sor tartalmazza az igazságot. A Final Fantasy franchise sem kivétel a videojátékok világát (sőt, az egész világot) érintő globális változás alól, ezért senki ne várja, hogy a program majd ugyanolyan lesz, mint a 10 évvel ezelőtti részek. Semmi sem lesz már ugyanolyan, mint régen, hiszen a világban csak egy dolog örök – a folyamatos változás.Az FFXIII március 9-én debütál Európában és minden bizonnyal egy csodálatos élményadaggal komponált, érzelmes kalandot nyújt majd azoknak, akik nyitottak az újdonságokra. A PSC tesztjébe az utolsó betűket írjuk…

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Kíváncsi vagyok, hogy akkor melyik tesztnél lesz az igazság!Nagyon remélem, hogy igazad van martin, és valóban a 9/10-es pontozás a megfelelő!

 2. nah akkor ez jó. én az avatarnál éreztem ezt, hogy elrepült az idő.bár mondjuk játéknál szerintem mindig repül az idő. :)+ ez is pozitívum, hogy néhol ennyire bejön, máshol meg lepontozzák.a nagyon jó, egyedi daraboknál van ekkora szélsőség. 🙂

 3. Költőiség. Az van most 🙂 Szép volt. Azért a jó csajok is maradtak (FF szinten ugye). Szerencsére. Én annyit mondok/írok, mint mindig:Várom!

 4. Azért én még mindig úgy látom hogy jó lesz ez, meg ha ez az OPM 9/10-re értékelte akkor nem lehet rossz még úgy sem, hogy már kicsit akciójátékosabb. Csak legyen egy jó kis hangulata és akkor engem nem érdekel semmi hogy kik a célközönség stb.Epekedve várom a PSC teszt

 5. “Ha az újdonság azt jelenti, hogy vonjuk be az fps-kedvelő xbotokat(nem degradáló megjegyzés), vagy az rpgt soha nem látott gamereket különböző módon “”megváltoztatott”” elemekkel, ami az rpg és az akciójáték határmesgyéjére tereli a játékot, akkor inkább nem kell. Egyelőre. Régen is közkedvelt volt a sorozat, csak akkor nem került ennyibe egy játék, nem kellett a rajongóknak unszimpatikus változtatásokat belevinni, ami esetleg egy új réteggel is megkedvelteti a produktumot. Vagy nem is eggyel. És akkor már ki nem szarja le a rajongók igényeit, ugyebár.”

  • Az a baj ,hogy te ezt most a te saját gamer szemszögedbol közelítetted meg a dolgot ,ok nekik meg fontos mármint a cégnek ,hogy tudják tartani a lépést a többiekkel ,ezért van az sajnos ami régen sony exclusive volt az mára a világ változása miatt muszáj multi platformmá tenni pénzbol élnek ok is!

  • Hát azért szerintem most erősen vetekszik a két gépre kijött JRPGk száma, és jó ideig a 360 vezetett.

 6. Végre valaki megmondja. Nem csak ocsmárolni lehet 5 év munkáját.

 7. Hazaértem és még sehol nincs a teszt…:(

 8. Nekem ez lesz az első FF engem a videók meggyőztek arról, hogy érdemes kipróbálnom nagyon megfogott az a világ amiben játszódik és most már az angol szinkronnal is megbékéltem.

 9. Én nem ezt mondtam. Csak úgy véltem, hogy kicsit túl volt tárgyalva a dolog. De mostmár csend a nevem.:)

  • Ez amúgy helytálló megállapítás volt. Mondhatni jogos. 🙂

   • Jut eszembe, a Fortress koncepcióhoz mit szólsz? Videó alapján jobban bejövős lenne, mint a XIII?

    • A kiszivárgott videó alapján – már ha az tényleg az volt – az sokkal inkább klasszikus fantasy, de sokkal lelketlenebbnek tűnt. Inkább nézett ki nyugati hack ‘n slash-nek vagy MMO-nak, mint JRPG-nek – annak ellenére, hogy a harcrendszer nem igazán lett bemutatva. A grafika stílusa amúgy bejött.

 10. Remélem, ki lesz valamivel bővítve eu/usa verziók ! Ne azt kapjuk már,mint a japok 🙂

 11. Sokáig arra tippeltem, hogy a változás igazodik az igényekhez. Arra gondolok, hogy egy FFVI vagy VII, vagy FFT mondjuk nagyon időigényes volt, márpedig egyre kevesebb ideje van az embereknek. A nagy mélység nem annyira igény. Mostanában részben arra is hajlok, hogy benne van a jutalom elérésének varázslat-vesztése. Én pl. a végvideóért (a történet befejezéséért) toltam végig az ilyen játékokat, mert különben nem látom a megnyerést. Ma van youtube. Na persze elérni az igazi, de ha ott a lehetőség, hogy erőfeszítés nélkül meglegyen, ha meg sem nézed a neten, attól még nem ugyan az. a MGS4-et, ha végignézted youtube-n, részben visszaadja azt, mintha játszottál volna vele. Fura, nem tudom, mi lehetne ebből a kiút. MMORPG? (ami ebben a formában nekem kissé mellékút)

  • “””a MGS4-et, ha végignézted youtube-n, részben visszaadja azt, mintha játszottál volna vele.””Már ne haragudj, de ez egy orbitális nagy baromság…”

  • “Ennyi erővel minden játékot youtube-on kéne nézni. Sőt ne is legyenek játékok, animék azt cső. Vagy akkor már olvassunk, legalább fejlődik a szókincs. Már bocs, de ez egy kicsit “”Youtube Generation”” hozzás-szerű hozzászólás volt…….És pont az MGS4?”

 12. gyüjtöi eli is van már rég rendelve csapbele

 13. Ha csak átvezetőkből állna a játék akkor is megvenném és végignézném. Így, hogy csata is van benne már nagyon jó szórakozás lesz 🙂

 14. Az ekkora stuffoknál érdemesebb a saját tapasztalatokra hagyatkozni. Aki rajongó, úgy is megveszi, aki csak szereti, az is, csak később. Aki meg nem szereti az meg majd látja valakinél, és akkor jön rá, hogy meg kell vennie. Vagy nem. 😀

 15. Az nyilvánvaló, hogy nem lesz sz@r játék, de nem szabad rá úgy nézni, mint a hagyományos FF-ekre.Olvasgattam a külföldi fórumokat és kommenteket.A negatív véleményekre többek joggal azt válaszolták (mert így is van!), hogy az FF-ek részről részre megújulnak, változnak, átalakulnak. Azonban elég lehangoló az egyik (a XIII-at már javában nyomó) emberke véleménye, miszerint ez oké, ezt is várta, csak az az elég furcsa, hogy amíg korábban az előző részekhez képest kiollózott játékelemek helyére más dolgok kerültek (mondjuk a melléküldetéses rész helyére jöttek a Weapon-ök és a Chocobo-k nevelése és versenyeztetése, ennek a helyére jött a Triple Triad, majd ennek a helyére jött a Tetra Master és a kincskeresősdi – ésígytovább), addig itt semmi, de SEMMI ilyen nincs! Kivették a városokat, az NPC-s részeket, a komolyabb fejlődési rendszert, a minijátékokat – így csak a harc, az egyenes előre futás és az átvezetők megcsodálása maradt.Innentől tényleg embere válogatja, ki mit szól ehhez. Szerintem gáz (nem is kicsit), de abban is biztos vagyok, hogy nem egy olyan embert oda fog szögezni a képernyő elé, aki amúgy nem lenne hajlandó JRPG-zni (ilyen lesz a 14 éves kishúgom is).

  • Kyo szerintem reális volt és adott rá egy 9,75-öt. :DEz azon ritka tesztek egyike lesz, amit megpróbálok elolvasni majd, de megígérem, hogy nem kommentelek.

   • Lehet, hogy nem kellene majd kommentálni. Mondjuk egy 10-es mellett biztos nem megyek el szó nélkül. 🙂

   • De nem én írtam, tehát nem kap annyit. :DAmúgyse adnék rá, mert más az objektívitás, meg az hogy hozzám mennyire áll közel a gém.

    • Teljesen jogos. A Bayonetta ( a PS3-as ) egy 9 pontos játék ha a hibáit is beleszámítjuk, de nekem attól független: valahogy így néz ki egy 10 pontos játék ( töltéseket és a technikai problémákat leszámítva 🙂

  • Szerintem maga a mission rendszer is sokáig eltart, és nem tartozik a storyhoz. És sokszor nem is könnyű ilyen rohadt nagy területen a nagyon ritka ellenfeleket megtalálni, egy-egy jobb cuccért.Egyébként van benne egy rövid mechás mini játék is. xD

   • Meglátjuk, meglátjuk.A mechás minijáték meg annyira passzol ide, mint Mario a God of War-ba. Így első hallásra.

    • Valamennyire a sztoriba kapcsolódik, bár nem egy nagy dolog, csak ilyen kis jópofaság. De amit mondtál lényegében akármelyik Final Fantasy minijátékra lehetne mondani.

     • “Melyikre gondolsz, a Chocobo-versenyre, a kincskeresésre, a kártyázásra, vagy mire? Mert már hallás alapján is nagyon kilóg a sorból egy mechás minijáték. Ha meg csak “”ilyen kis jópofaság””, akkor gondolom nem is minijáték.”

     • És ez valami matematikai-logikai lánc, hogy következnie kell egymásból? A Chocobo meg a kártyázás miért fér megy együtt, a legfejlettebb világban játszódó részben pedig miért nem lehet mechás játék? 😀

     • *hümm-hümm* Final Fantasy 6 * hühmm hümm*

     • De egyébként ha szigorúan nézem, ténlyeg nem lehet folyton visszamenni, és újrajátszani azt a részt, úgyhogy akár lehet mondani, hogy nem egy tradícionális minijáték.De a játékmenetben helye van, és nem igazán tudom másként megnevezni.

     • Oké, nem kötözködni akarok.

   • Rövid mechás minijáték:Megközelíted a mechát, megnyomod a kör gombot, végignézed a CG-t, amiben a mechával szaltózás közben lősz, vágás, újra a mech előtt álsz. XDDDD

 16. A globális lejárató kampány ellenére (nyugi, nem erre az oldalra értem, tőletek várom a tesztet :D), azért úgy tűnik még sem lett akkora sz@r a játék, mint ahogy azt egyesek szerették volna. Ez a tesztet meg csak megerősített abban, hogy jól döntöttem, hogy előrendeltem a játékot. Szóval: Fuck You Haters! (Bocs a kirohanásért, de ez már kikívánkozott belőlem ^^)

 17. Fél ötig lesz még PSC teszt? (munkaidőm vége:)

 18. “””A PSC tesztjébe az utolsó betűket írjuk…””Ami azt jelenti, hogy még ma lesz teszt, vagy azt, hogy a héten várható?:)”

 19. Nem erőltetett ez a változik a világ, változz vele beállítás? :DAzt sem várom, hogy ugyanolyan legyen, mint régen, de legyen legalább olyan tartalmas, ha már rpg-ről beszélünk.Elolvasnám a cikket, ha nem ilyen szép színes szkennelt lenne, de a mögöttem ülő manager biztos nem örülne..:/Megmarad olvasnivalónak estére.

 20. Az OPM-től 10-et vártam, érdekes.

 21. I win!

 22. Hát rolmanus tesztje után ez nekem nehezen hihető… ( persze nézőpont kérdése, de akkor is )

 23. Lehet, hogy ez lesz az eddigi legjobb FF?

 24. Na ez jól hangzik,bár eddig sem volt kérdéses a vétele.

 25. Már várom a tesztet! A játékot meg annál is jobban!!

 26. Ha már az OPM is ilyen jó osztályzatot adott akkor nem lehet itt nagy gond.De a a játék megjelenése előtt még a véleményetekre vagyok kíváncsi.Mondjuk ez nem változtat a vásárláson 😀

 27. Tűkön ülök…:)Rögtön itt a teszt,nekem meg mindjárt mennem kell dolgozni…

 28. Éppen a missionöket nyomom, de néha azon kapom magam, hogy csak sétálgatok, meg nézelődök.Pedig ölném már azt a szemét sabotendat. 😀

 29. plusz a halal, ami orok…

 30. PSC teszt lesz a frankó !