Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Post Type Selectors
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Final Fantasy XIII – 39/40 a Famitsutól

Bár a szóban forgó lapszám még nincs a piacon, bizonyos kiszivárgott infók szerint a Famitsu magazin – így a japán megjelenéshez közel – már tesztelte a Playstation 3-as [B]Final Fantasy XIII[/B]-at. A négy tesztelő közül három megadta a játéknak a maximális 10 pontot, egy pedig 9-re vette az értékelést, így a játék a nagyon előkelő 39/40-es végítélettel szerepelt.A tesztelők kiemelték a gyönyörű látványt és a kimondottan bőséges tartalmat, valamint mindannyian megemlítették a változatos és magával ragadó, sodró lendületű játékmenetet, mely során alig akarja az ember letenni a kontrollert. Az egyik ítész szerint annyira ügyesen eteti magát a game, hogy ő bizony még hasonlót sem nagyon tapasztalt korábban.A 9 pontot adó teszter egy negatívumról beszélt: harcok közben néha kissé kaotikussá válik a helyzet, így nehéz átlátni, ki mikor kap be sérülést. Szintén ez a tesztelő mondja – bár ezt nem negatívumként, hanem inkább észrevételként tálalva -, hogy az FFXIII egy “RPG-szerű RPG”.Ez utóbbi megállapítás körülbelül előrevetíti azt a korábbi rajongói vélmeményt, miszerint a Final Fantasy XIII egy a szélesebb vásárlóközönség igényeit szem előtt tartó felfogásban fogant szórakoztató RPG-kaland lesz, nem pedig egy überbrutál [I]veryfuckinghardcore[/I] JRPG…

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. +Famitsu értékelések :Modern Warfare 2 – 39 / 403D Dot Game Heroes – 30 / 40 ( a fejlesztők legjobb játéka a Demon’s Souls csak 29 / 40 -et kapott a Famitsu – tól ).Meggyőződésem, hogy a Famitsu -nál a látványt pontozzák, azt ami a leginkább tud elvarázso

 2. Pedig en egy veryfuckinghardcore rpg-t vartam!

 3. Ezúton ismét csak gratulálnék a Famitsu-nak a következetlen pontozási rendszerhez, amely alapján gyakorlatilag elképzelése sem lehet az embernek, milyen különbségek lehetnek a VALÓDI 8 és 10 pontos játékok között.

  • Szerintem a négy ember alkotta vélemény pontosabb képet ad, mintha egyetlen 1 ember fekszik neki a tesztnek.Segítek! A nyolc pont a Famitsunál 32, a tíz pont pedig 40. Ezután a 39et helyezd el belátásod szerint!

 4. “Igazából hardcore JRPG alatt pontosan mit is értünk? Azt, hogy mindenkit pimpelni kell minden főellenség előtt 5 szinttel és a final boss elé nem járulhatsz level 99 előtt? Mert nekem valahogy a hardcore JRPG inkább azt jelenti, hogy egy nagyon szövevényes, relytéjes és “”read between the lines”” sztorival rendelkezik és rengeteg mellékszállal. Valahogy nehéz elhinni, hogy bárki is kimondottan élvezte, hogy órákon át szellemeket gyilkol a Vector melleti erdőben az FF6-ban például. Megcsináltam, mert érdekelt annyira a történet és jó volt az egész hangulat, de maga a szörnyölés nem vonzott. Ha nem lesz olyan együgyű sztorija, mint az FF12-nek, akkor nagyon nem tudnak mellényúlni.”

  • Mi bajod volt az 12 sztorijával? Nekem bejött.

   • Hát, már nem emlékszem, hogy miről is szólt. Ezt mindent elárul:D Azokra, amiket előtte több évvel vittem végig, még mindig emlékszem. Nekem valahogy nem volt elég kanyargós a története. Meg nem éreztem azt, hogy tényleg küzdeni akarok a hősökkel. Pedig régen, mikor egy 50 sprite-ból álló Kefka elkezdett röhögni a képernyőn, meg akartam ölni, harcolni akartam ellene, az FFXII-nél ezt nem éreztem.KisG (Palmer07…): oly sok év után ennyit bírsz hozzám szólni?:D

  • Pedig nem is németül vitted végig 😀

  • Final VI-ot.

  • Ezt tök jó, hogy leírtad.Néha az az érzésem, a hardcore gamerek a rossz dolgokat sírják vissza a játékokból.De jó volt, mikor órákat kellett tápolni a bossok előtt. De jó volt, mikor a Residentben nem lehetett látni, hogy mi van a sarkon túl. De jó volt, mikor a Tomb Raiderben órákat kellett ugrálgatni.Nem, nem volt jó. Kib*szott idegesítő dolgok voltak ezek, és csakis azért játszottam velük/nyomtam végig őket, mert volt bennük valami, mert újdonságnak számítottak, de emlékszem még, hányan nyomták végig ezeket leírásból, vagy az egymástól kapott tippekre, anélkül nem is bírtunk mit kezdeni velük.Ezeket a mai játékok már kiküszöbölték. Igaz, néha már egy kicsit túlzásba vitték a könnyítést, de mostanra úgy látom sikerült megtalálni a helyes egyensúlyt. A mostanában kijött játékok már mind ilyenek, úgyhogy én a Final XIII-t sem hiszem, hogy csalódást fog okozni.

 5. kicsit erős pontozást kapót sztm , harcrendszer,történet ,hatalmas kérdőjel ez idáig ,tegnap esti éjfélkor vágtam be ezt a FFXIII topicba , átolvasva rájöttem a történet és a harcrendszerrel lesz gond egyben hasonló FFX élményeket élhetünk át egyszóval túl lineáris .pápá

 6. Hát remeljuk jóólesz :)Én most FF X-et tolom az is nagyon kellemes.. utánna X-2 ás XII és remélem addigra mar jön FFXIII is :DMellesleg régebben volt szó valami Legend of Dragoon dologról is… annak nem kicsit örülnék :)PS3-ra még milyen JRPG-k vannak? Enchanted Armot végigtoltam. Még valami esetleg van?

 7. nagyon jól pontosztak de én mâr játszanák vele

 8. Megérdemli!

 9. jeeeeeeeeee

 10. Az nagyon erős pontszám.Ha lesz olyan jó mint az X meg a XII akkor egy szavam se lesz.

 11. Kezdetnek nem rossz.

 12. Az RPG-szerűség jelző nálam egyöntetűen pozitív.

 13. Hardcore cuccnak majd jön a Dragon Quest, egy hangulatos jól játszható, kiegyensúlyozott játékra vágyok, az itt olvasott vélemények számomra full pozitív infók.

 14. rpg-szerű rpg, mármint rpg-szerű játék, vagyis nem igazán jrpg, hanem catwalk?:/

 15. 39 a 40-ből?Akkor már nem kell, pfhö.

 16. ennek csak örülök, hogy ilyen jó értékelést kapott a játék, ugyanis akkor bátran előrendelhetem majd mikor közeleg az angol megjelenés 🙂

 17. Kell néha a könnyedebb szórakozás is RPG-k terén,bár ennek ellentmond hogy most épp a Xenosaga 1-et tolom. :)Martin cikke szerint a tartalom bőséges-erre voltam a legkíváncsibb egyébként- tehát én sok-sok mellékküldetést várok és azt már tudom hogy mini játék lesz benne,ráadásul a FF sorozatban az egyik legjobb tér vissza,mégpedig a IX-ből a chocobos kincskeresés.Azért megvárok jópár értékelőt még a játékról,mert a XII nagyon nem jött be,sőt számomra annál még a X-2 is jobb volt.De szerintem ezzel nem lesz gond,úgy érzem.

 18. Ez derék:)

 19. “és az most jó, vagy sem? “”RPG-szerű RPG”” – ez mit jelent?én örülök, az előzetesek alapján pont ilyen kalandozósnak képzeltem el a XIII-at, még akartam is írni róla, csak aztán “”én meg a jrpg?”” alapon inkább nemnem tudom ki számított órák hosszat grindolásra, de én nem is szeretnék ilyet”

 20. Kiváló. Magyarul : beszerzendő darab . Ennyi . .

 21. Hejj, de messze van még az EU-s verzió. Japánul meg nem tudok. :)Sebaj, addig van még idő régi címeket pótolni.

 22. “””űberbrutál veryfuckinghardcore JRPG..””Kihalófélben levő állatfajták vagyunk. :(Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy olyanhoz már nem lenne elég időm. Sajnos.”

  • A Disgaea 3-at, Cross Edge-et megvetted már, vagy csak fanyalogsz, mert az a menő?

   • Disgaea 3. megvolt. Ahogy majdnem az összes NIS játék. A CE nincs, mert amikor kellett volna, akkor a világon nem tudtam beszerezni.Mostanában tényleg szoktam fanyalogni, de ezt az időskori szentimentalizmusnak tudom be.

   • Nem a fanyalgas a divat, hanem a jatekok gyengebb minosege.

 23. Anno tippeltem rá, és úgy látszik bejött.Fura, de most éppen azt állapítottam meg Kenny blogjában, hogy nekem a 39 pontot kapott játékok jobban bejöttek.

 24. Az FF12-re negyvenet adtak. Márpedig az szerintem, és sokak szerint nem negyven. Szóval ez az eredmény nem sokat jelent, hacsak… mert a Dragon Quest is 39-et kapott, és az ott van a szeren! :)Akkor mi lesz az igazán keményvonalas JRPG-kel? DQ10, valamikor? Vagy az egész műfaj megy a süllyesztőbe, mint a túlélőhorror a Resident Evil műfajváltásával? Én még reménykedem, hogy a mellékküldetések során kell a taktikázás, a durva fejlesztés stb, és nem csap át az egész akcióba.

 25. Square Enix. Final Fantasy. Pont.

 26. Egyébként ilyenkor végigtolják a gémet? Vagy csak 20 órát játszanak vele?

 27. Majd meglátjuk.