Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Final Fantasy XIII-3 – új webcím-bejegyzés

Nehéz lenne megmondani, most éppen mire bazíroz a Square Enix, mindenesetre nem titok tovább, hogy a kiadó nemrégiben – szeptember 7-én – levédette magának a [B]Final Fantasy XIII-3[/B] domain nevet. A PS3-ra is kapható FFXIII és a PS3-ra fejlesztés alatt álló FFXIII-2 lehet, hogy testvérkét kap…?

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Talán egy cgi film is lehet még belőle 🙂

 2. Hát…Pont ez a 13-as nem fogott meg engem annyira, erre most jön egy harmadik epizód is???Nem értem, hogy miért.Miért nem inkább a hetest, vagy a nyolcast dolgozzák fel újra PS3 minőségűre és kibővítve!?De komolyan, úgy tudom, hogy nem a legjobb kritikát kapta ez a XIII-as és azóta is csak ennek készítik a folytatást…Ráadás ott van a HD kollekció is ami jó lenne, de még a XIV-es se jött konzolra. (és 2027-ig elakarnak jutni a XXVII epizódig??)Nos őszintén szólva, nem ürülök neki.Se a sztori, se pedig a stílus nem lett a túl jó.De mind emelet kitartok a sorozat mellet, mert nagyon jók és nagy űr maradna a játéktörténelembe, ha ez megszűnne.Remélem még nagyon sok rész lesz, csak pont a tizenharmadik epizódot nem kéne tovább feszegetni!A két nagy kedvencem a VIII-as és a X-2.Viszont azok a maguk generációjukban szerintem lazán benne vannak a top 10 legjobb játékok között.Szóval hátha előrukkolnak a FFXV-el ami végre… jobb lenne.Nagyon a grafikára hajtottak, amit a játék többi részének kárára ment.Hát remélem, hogy nem lesz harmadik epizódja a 13nak.Hatalmas időhúzás lenne.

  • Kinek mi tetszik…A X-2-őt én sem szerettem, nem is tekintem se a X-es folytatásának, sem FF-nek, de a harcrendszere jó volt, pergős, ha valaki csak ennyit vár el a címtől, hát vigye.Aztán lehet egyedül vagyok ezzel, de én ellene vagyok egy VII remake készítésének. Mert azt az élmény, amit az a játék adott semmi nem ismételheti meg, főleg nem egy feldolgozás. Ráadásul az eredeti fejlesztőcsapatának a tagjai tudtommal már rég szétszéledtek, az meg nem kellene, hogy olyan kontárok nyúljanak hozzá, mint mondjuk a Dirge of Cerberushoz. Nem kell az izzadtságszagú gyalázás, én már egyszer megkaptam a csodát tökéletes kivitelben, köszönöm, most inkább valami újtól szeretném megkapni ugyanezt.A XIII-ben szerintem még rejlenek lehetőségek, a világ nekem speciel bejött (a karakterek mondjuk már kevésbé), ha ebből csinálnak egy játékot -mert a XIII nem igazán sikerült annak az én szememben-, mondjuk csapnak alá egy elfogadható harcrendszert, akkor akár még valami jó is kisülhet.

   • Érdekes meglátás. Szerinted aki FFVII remake-et szeretne, megelégedne egy elfuserált remake-el? (lincselés lenne)Adjam kölcsön a készítőknek a FFVII-et, hogy tudják mit kell tunningra vágni? Ott volt a tech demos videó, csak annyit kell csinálni, hogy folytatják azt a jelenetet mikor Cloud leugrik a vonatról, és legyint egyet a kardjával… 🙂

    • Ha csak ennyi lenne, már kiadták volna még számológépre is, csak jöjjön a pénz. Mocskos nagy tartalom van abban a játékban, ráadásul ma már nem lenne egyszerű lenyomni azt az emberek torkán, ami 97-ben még működött.

    • Szerintem minden rajongó fejében másmilyen kép él arról, hogy hogyan is képzelik el az FFVII remake-jét.Ha csupán a grafikát turbóznák fel, az a réteg lenne elégedetlen, akik ennél azért többet vártak, és azt mondanák ezért kár volt hozzá nyúlni egy ilyen nagy címhez.Ha meg jelentős dolgokon esik változtatás, akkor meg az a baj, hogy ez már nem az az FF VII amit ők megismertek és megszerettek. A változtatásokra a fanok rettentő kényesek, bármilyen játékról is legyen szó. Lehetetlen lenne mindenkinek megfelelni, már csak ezért is veszélyes egy újrafeldolgozásban gondolkozni.Ami engem illet, szerintem az FF VII már elkészült egyszer, sokat kaptam tőle, imádom, és ennyi. Még HD grafika sem kell, szerintem a deformált karakterek ugyanúgy hozzátartoznak a játék egyéniségéhez, mint bármelyik más eleme. Ha FF XIII szintű karaktermodellek lennének benne, az már számomra nem FF VII lenne… hanem valami más.Amin minden játékban a hangsúly van, a hangulat, azt meg már amúgy sem lehetne sehova fokozni. Most, 14 év elteltével is könnybe lábad a szemem Aeris halálakor, és ugyanaz a fura emelkedett hangulat kerít hatalmába, amikor Midgarból kilépve felcsendül a világtérkép zenéje, és még sorolhatnám azokat a momentumokat, amik azzá tették a játékot, ami… ennek a játéknak a szíve és a lelke az összhatásokban keresendő, nem pedig a tecnikai kivitelezésben.

   • Nem igaz, hogy a X-2 csak a harc lett volna jó.Sok oldalú lett, s igazi FF játék.A hetes remake pedig egy nagyon jó ötlet!Lehet, hogy akkor annyira sajátos és jó volt, hogy úgy gondolod azt a szintet már nem hozza vissza.De ki fog ma már azzal játszani?Nem mondom, hogy senki, mert a nyolcassal én is szívesen játszok még a mai napokban is, de ha újra elkészítenék felújított grafikával, majd kiugranék a bőrömből!Az eddigi elképzelések a VII remake-ről nagyon jónak tűnnek és ezerszer több érterme lenne, mint a XIII-asnak még egy folytatást készíteni.Amúgy meg a X-2ben mindig volt valamit csinálni, több helyre elmenni, ahol történtek valamik.Ezek a XIII-ban 100%-osan kimaradtak!Sőt! A játék nagy része csak arról szól, hogy menj előre a pálya végéig.Semmi lehetőség, választás, szabadság, stb.Nem lett jó. A grafika igen, (így is van 1-2 bug) de más nem, ami a többihez képest előrehaladás lenne.Egy szó, mint száz, egyáltalán nem hozta a várt szintet.És nekem egyenlőre a versus XIII se jön be nagyon, ellenben egy hetes remake-el amire igen kíváncsi lennék.De már az is nagy lenne, ha csak egy HD-s kollekció kijönne trófea támogatással a PS1 és PS2-es szériánál.

    • Egyetértek! 🙂

    • (Hú, most kicsit kapatos vagyok, lakótárscsajjal iszogattam, de megpróbálok normálisan válaszolni…)Azért: a tiéd egy szubjektiv vélemény, akárcsak az enyém, és mint ilyen, tiszteletben tartom.FF X-2: mint RPG jó, mint FF nem. Nem ragozom, tessék Veres mester tesztjét olvasni a kétezernégy per egyes konzolban, én arra csak bólogatni tudok, az én gondolataimat fogalmazta meg.FF VII remake: ezt sem húzom: leszarom, hogy a Square hogy akar új playereket bevonni. Ha valaki igazi player, el tud vonatkoztatni a grafikától. A VII és a VIII értékei időtállóak, kortól és időtől függetlenek. Őszintén kérdem: a grafikán kivül mi az az elem, amit tuningolni lehetne?FF XIII: leirtam, hogy játékként nekem sem áll, szal’ az általad leirtakat nagyjából osztom. Szerintem a világban rejlik azért még potencia, innentől a Square-n múlik, hogy kiaknázza-e azt.

 3. “Én élvezem ez a XIIIat. Igaz még nem jutottam a végére, de nekem tetszik. Egyedül a XIII-2 új srácával nem vagyok kibékülve.A fejlesztők sok újdonságot ígérnek, majd kiderül. Lehet az is rákattan akinek az első nem tetszett és követelni fogjuk a XIII-3at.A XIII-3 elkészülte meglehet a XIII-2 sikerén fog múlni.Lehet csak “”biztonsági”” címlevédésről van szó és nem lesz belőle semmi. Meglátjuk.(Ha RPG lehúzás: A legnagyobb lehúzás szerintem a White Knight C. 2 volt. A játékban 80%ban tök ugyanazon a pályákon megyünk mint az 1ben, totálisan ugyanazon fejtörőket megoldva. Legnagyobb átb*szás amit valaha kiadtak. Ja és NewGame+ban kezd az első résztől az egészet… Ahol összesen 17órába telt a két rész együtt végigtolni: ( WKC1 = 5,5 óra)(WKC2 = 11,5 óra) HÁT LOL! )”

  • Nekem most van 7 órám a wkc2-ben az első résztől, mivel nem játszottam azzal. Nekem tetszik, mégha nem is egy FF.

 4. Ennyi potenciál azért nincs ebben a XIII-ben. A Square már lassan ahhoz is lusta, hogy új világot alkosson. Hová fajulunk…

  • A Square csinált egy NAGY játékot, aminek több mint a felét ki kellett vágni telibebszott multiplatformosodás miatt. Most megpróbálják értékesíteni több éves munkájukat, hogy ne vesszen kárba.

   • Amikor azt mertem mondani anno, hogy a 360 fos adathordozó tárkapacitása miatt igenis viszahúzó erő a multiplatform játékok javánál. És többek között ezért lett így szétcincálva+öszebaszva a ff13 része is, hogy lehurogott itt pár arc.Erre tessék.Nem értem miért nem lehetett ps3-ra ,,normálisan,, kiadni a teljes játékot. Azt hogy utána hogyan oldják meg ezt 360-ra 10 dvd lemezen, pont telibeszarom.

    • “Pont az utolsó mondatodban van a lényeg. Viszont a fejlesztőket/kiadókat nagyon is érdekli, mert 1 db dvd után valami licenc díjat kell fizetniük ha jól emlékszek az MS felé. RAGE is ez miatt fog szívni mind pc-s mind a ps3 verzió, mert 2 db dvd-n akarják kiadni. Ezek után azt nyilatkozza a fejlesztőcsapat, hogy nem lesz “”semmi”” kivágva a játékból persze ha ezt szóvá teszi egy pc vagy ps3 tulaj, hogy igenis kivágnak a játékból tartalmat a sok xbot lehülyézi őket azzal, de hát a fejlesztők azt nyilatkozták… MS azt a játékot meg nem engedi kiadatni a gépre ami nem egyezik meg a ps3-as tartalommal és inkább a fejlesztők kiadják később dlcnek ami kimaradt.”

    • Ezzel nem vagy egyedül, engem is lehurrogtak emiatt itt az oldalon anno nagyokos hülye gyerekek. Most meg kussba vannak mind, lapítanak mint szar a fűben, a gyökerek! 😛

    • Hogy pontosan értsd és értse végre mindenki:*Titles for Xbox 360 must ship at least simultaneously with other video game platform, and must have at least feature and content parity on-disc with the other video game platform versions in all regions where the title is available. If these conditions are not met, Microsoft reserves the right to not allow the content to be released on Xbox 360.**Az Xbox 360-ra szánt címeknek legalább ugyanakkor kell megjelenniük, mint bármiféle más videojáték platformon és kötelezően legalább ugyanazt a tartalmat kell nyújtaniuk a lemezeken, mint bármely más platformon, bármely régióban. Ha ezek a kondíciók nem teljesülnek, a Microsoft fenntartja magának a jogot, hogy ne engedélyezze a cím megjelentetését Xbox 360-ra.*

   • cinkes but true…

 5. Ebből a sorozatból akármennyi jöhet amíg a minőség nem romlik 🙂

 6. Ágyő versus XIII…legközelebb már csak animációs film formájában fogunk téged látni…

 7. 5 címen dolgoznak most már. Abból 4 a XIII-hoz tartozik. Az FFXIV, sajnos jön PS3-ra is. És akkor még ott a KH3D…Mehh….ennyi mindenből csak férc munka születhet.

 8. Elfáradt már az FF franchise egy kicsit.

  • Már jó ideje elfáradt ez a franchise. Ideje lenne visszavenni/hagyni dolgozni azokat az embereket akik a szíve/lelke voltak az igazi FF legendáknak.

 9. “Biztosat még senki se tud, de szerintem bőrlehúzás szaga van az egész FFXIII-nak. Ha “”gyorsan”” kidobják a -3at, eláshatják magukat, mert az isten se mossa le róluk, hogy hülyének néznek mindenkit! :P”

 10. Ez meglepett, azt mondták elég sok rész kimaradt az eredeti XIII-ból, de hogy még két részt tudnak köré húzni, azt nem vártam. Bár egyébként egy másik XIII címet is levédettek pár éve, amiből nem lett semmi, hagyták lejárni.

 11. Profitmaximalizálás?

 12. Uram, irgalmazz a Square-Enix stábjának, mert nem tudják, mit cselekszenek…Egyelőre még az XIII-2-ről se derült ki, hogy akkora nagy ász lenne, erre már tervben van az újabb sequel. Lehet, hogy az XIII-3 a 2-ből kihagyott Snow történetét fogja elmesélni pedomaci-országban? 😀 Röhejes, de komolyan… Inkább csinálnák meg HD-ben az X-et és a XII-t, mert ez már kezd átmenni szánalmasba.Mondom ezt úgy, hogy a nagy többséggel ellentétben nekem bejött a XIII, de annyira azért nem volt jó, hogy a karakterekkel még két részen keresztül el tudjak játszani…

 13. FF Versusban én Tetsuya Nomura miatt bízom. Ő még olyan úriember a Square keretein belül, aki szart nem dobott össze.Az viszont gáz, hogy a XIII-ról ennyi bőrt húznak le, amikor elkúrt egy rész lett (VI VII VIII és X-hez viszonyítva, ezeket toltam végig) szerintem.

 14. Engem is nagyon érdekelne már hogy mi van a Versussal ???????? … nagyon várom már de lassan már ott járok hogy mi az a versus????

 15. Nekem az FF-X volt az utolsó. Azt még a Squaresoft csinálta.Amióta benyelte az Enix, azóta fos.

  • A pénz nyelte be őket, nem az Enix. Két kult játék készítő cég volt, akik mertek kísérletezni. Mára ők lettek az új EA, következő megálló az Activision szint, Modern Fantasy XIII-3.

   • Azt amúgy vágjátok, hogy az Activison játékait a square forgalmazza és adja ki japánban? Biztos voltak egy kurzuson Bobby K.-nál 😀

  • Nem az enix benyelése volt itt a fő ok. Nézd meg a Dragon Quest részeket. Azokon semmi változás nem volt az elmúlt 10 évben, és ugyan olyan sikeresek mint anno.A square-es vezetőségváltás volt itt a fő ok. Először ha jól tudom leváltották a vezetőt és egy olyan csóka került az élre aki a X360-at favorizálta. Amikor megbukott az összes X360 exklúzív Square game elzavarták a vezetőt és egy újra a playstation brandet favorizáló lett a főnök. Na azóta csak vergődik a cég, a két platform között. Nem elég japán a játékaik, de nyugati sem elég nyugatiak.

   • “Elkiabáltad! A Dragon Quest pont most indult meg a lejtőn.A játék Wii-re és Wii U-ra készül és a 8/9-es rész sikere után érthetetlen módon a játékot nem a Level-5 fejleszti. A fejlesztést a Cavia csapata kapta és a játékot a “”Nier”” producere vezeti… és valószínű MMORPG lesz.Na erre varrj gombot.”

 16. úr isten. Régen 1 folytatást sem engedélyzetek, most meg már rögtön 2-tő?Hol van a régi kreativitás… a minden rész egy új univerzum….Fogadunk ,hogy a -3 is hamarabb jön mint a versus ?

  • Az E3 2012-n majd bejelentik, hogy multiplatform lett a Versus, és 4 éve próbálják szétvágni 2 DVD-re. Pont ugyanúgy, mint az FFXIII-at, amiből nem véletlen lett egy agyonszabott fércmunka.

   • Engem sokszor leoltottak, anno a XIII kapcsán, hogy tuti a dvd miatt vettek ki részeket.Engem jobban megerősít ebben a tézisemben,hogy hipp-hopp összedobnak egy XIII-2-őt… na nekem ne beszéljék be, hogy nem tették bele a kimarad részeket.Versus-t engem már lassan nem is érdekel, olyan mint az AGENT. Ott is érdekelne miért hátrált ki a sony mögüle.

    • A múltkor volt egy kép, hogy valami időben lehet majd utazni benne… hmm… lehet oda dobálták be a kiszabdalt részeket és majd itt játszhatjuk le őket…. hmm.

 17. Apa kezdődik:) Jön a Shitstorm…a Versusról meg egy szó sincs.

  • A küldöldi oldalakon annyi volt a versusról, hogy megerősítették az IP regisztrációt és nem változtattak a FinalFantasyXIIIversus.com-on… így valszeg a cím marad.