Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Final Fantasy XIII – 2010 (űrodüsszeia)

Valakinek ezt is be kell vállalni, mondom tehát a rossz hírt: egy pár nappal ezelőtt lezajlott Square Enix üzleti találkozón hivatalosan is megerősítették, hogy nem lesz semmi a 2009-es Japánon kívüli megjelenésből.A Final Fantasy XIII Amerikában és Európában leghamarabb csak 2010 áprilisában jelenhet meg.A fő ok [U]több forrás szerint[/U] is a game multiplatformosodása: a Playstation 3 verzió [U]állítólag[/U] már készen van, viszont az X360-as kóddal problémák adódtak. A Microsoft – minden bizonnyal súlyos dollármilliókért – olyan megállapodást kötött a Square Enix-szel, hogy a két változat csak egyszerre jelenhet meg Japánon kívül, így az ki van zárva, hogy a PS3-as FFXIII-at esetleg előbb adják ki. Ezt a [U]pletykát[/U] az SE [U]nem erősítette meg[/U], de nem is cáfolta.Mivel a japán verzióban – valószínűleg – nem lesz angol nyelv, így az import sem megoldás.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. fuck you Microfos

 2. Legalább lesz erről is egy tonna scan. 🙂

 3. Hogy tépték már a szájukat a square-nél, hogy a portolás nemlesz semmilyen hátrányos kihatással a ps3-ra. De először befejezik a ps3-ast aztán nekiugranak gőzerővel a 360-asnak. A 2 gépen egyszerre fog kijöni. Csak én érzem az ellentmondást? 8D

 4. A FF versus előzménye a 13-nak, és ps3 kizárólagos. Szval ennek hamarabb kéne jönnie mint a 13-nak. Elvileg….

 5. rohadt gennnyszaju anyaszomorito pattanasagyu kockafekalia!!!!! a rohadt eletbe szorjak a hireket 1-2evvel korabban mar!!!! ezzel csak mi szenvedunk! ezt persze leszarjak!!!! AZ FFVERSUS MIKOR JON??? az nem kesik legalabb. arrol vannak hirek??????????

 6. “Am, ha a Square ilyen nagyon hangoztatja, hogy “”azért multiplatformosítunk, hogy több játékoshoz eljussanak a játékaink”” (pénz, pénz, pénz ugye…), akkor a Star Ocean mi a f@szért csak X360-ra jön? Valószínűleg az M$ fizetett érte, mert erre nincs más épp eszű magyarázat. Viszont akkor nem hiszem el, hogy a többi címhez (maradjunk témánál: FF) semmi köze az M$-nek… ilyen a világon nincs… “

  • Őööö azért télleg van itt ellentmondás, mert ha azt akarják, hogy sok játékoshoz jusson el, akkor nincs más dolguk mint egy kiba jó gémet összehozni. Ugyan is a játékos majd szépen megveszi a másik gépet is, ha kell neki a játék. Eddig ez valahogy működött.Szal ez az egész csak rizsa. Amúgy arról is hallani híreket, hogy a M$ dógozik a SE felvásárlásán.Ha megtörténik akkor a Rare mellett bespájzol magának egy egykor nagynevű céget. Az erkölcsi amortizációt pedig követi majd a programok minősége is. A M$ nem programokat vásárol, hanem brandet. Sehol nincs az megírva, hogy nem lehet egy tök új, FF minőségű játékot összehozni. Nagyjából pénz kérdése az egész. Ha viszont viszonylag alacsony költségen lerombolod a brandet, akkor a másik cég elveszti az összes tőkét, amit eddig beleölt.Nem csinál mást a M$ mint folyamatosan gyilkolja a Sony brandeket, és marhára lexarja, hogy milyen sikert érnek el az ő gépén.

  • nekem is fáj a szívem a Star Ocean miatt , de 1 év késsel biztos kifogják adni a Ps-re ahogyan majd a Tales of Vasperiát . ennyit ért a X 😀

 7. eehh…ezen nem lepődök meg….btw nemtudom,de vki szerint van rá bármilyen más ésszerű magyarázat?!? ezt max avval tudják tompítani,ha a japán megjelenést eltolják 2009 végére a többit meg kiadják 2010 elején…és akkor így látszólag nem ez volt a gond…

 8. “Nem tudom mi igaz a dologból de azt továbbra sem vagyok képes felfogni hogy a Sony miért pont az egyik legnagyobb nevet hagyta “”elveszni”” ily inséges korszakában…Kizárt hogy ne lett volna rá zséje!”

 9. A Square és a fúzionált SE a Sony nélkül lehúzhatta volna a rolót. Az FF sorozatot a PS és a PS vásárlók emelték olyant szintre, ami miatt most az igzesek véresre harapják a szájukat hogy nem sony exkluzív és saját fekáliájukban fetrengenek kárörömükben.Erősen gondolkozok valamilyen bojkotton az SE játékok megvásárlása terén.

  • “””az igzesek véresre harapják a szájukat hogy nem sony exkluzív és saját fekáliájukban fetrengenek kárörömükben.”” LOL 😀 :DAmúgy van valami abban, amit mondasz, de azért nem kell így szidni az Xbox-os tábort (de hülyeség ez a tábor szó :P). Most az egy dolog, hogy megkapják, a Ps3 tulajok is ugyanúgy megkaphatják. “

   • Ha a microsoft nem sz*rik bele a konzol piac közepébe, most 5x olyan jó játékok lennének mint eddig bármi, mert egy gépre kellene a pénzt és időd szánniuk a fejlesztőknek + a Sony sem csak ekkorát fejlesztett volna hanem jobb gépet – de a konkurencia mellett elég a nagyjából azonos termék az azonos kategóriában (a processzorok, videokártyák is ezért toporognak egy helyben pontosan, fej fej mellett haladva). Ez dühít a legjobban, hogy MINDEN játékost megszivattak.

  • Dzson, te perverz vagy.

 10. Milyen csúszás? Mintha eddig világpremier lett volna…

 11. Mostanában úgy vettem észre, hogy ilyen olcsó dolgokkal próbál a micro borsot törni a sony orra alá. Ha már a 2009-es játékkínálatuk egy nagy nulla akkor ott szopatják a népet ahol tudják. Exkluzív 360 multiplatform játék demók, (ki hallott már ilyenekről?o.O) pályák és direkt késleltetett ps3-as megjelenések.

 12. A hír második részében több olyan szót is használtam – ezeket most utólag ki is emeltem -, melyek azt akarják sugallni, hogy ez jelenleg még csak egy verzió/magyarázat a sok közül, nem pedig kész tény. Korai még ölre menni a Microsoft ellen illetve mellett.

  • Hát Mártin sztem már mindenki ismeri annyira a microfos üzletpolitikáját, hogy elkönyvelhetjük. Én így látom: A késés oka a 360 port, mivel nem boldogulnak a minőséggel. Square-nak adtak egy nagy vagon zöldhasút, hogy nehogymár a ps3-as verza hamarabb piacra kerüljön mert még többet vennének meg belőle mint 360-on. Talán még a gépeladásokon is lendítene, ami meg végképp hasbaszúrás lenne a 360-nak. Elvégre ki a rák várna +1 évet csak azért a ps3 megjelenés után, hogy játszhasson vele x-en is. (persze a vaskalapos botokon kívűl) Dehát nagyon nem lepődtem meg, mióta kiderült hogy multi lesz ez a ff párszor írtam hogy sztem mi lesz ebből. Ezekután tényleg kíváncsi leszek (ha valaha megjelenik még életemben a cucc) hogy 360-on hány lemezes lesz. És persze most megnézem majd a GT comparsion vidjeit is. 8D

 13. Kocsog Mikrofos,kocsog Square Enix!!!

 14. Demosteztmiért?

 15. engem is zavar, de nem tehetünk semmit,:S

 16. “én úgy vagyok, pl Tekkennel is, hiába jelenik meg x360ra, az akkor is a kezdetektől fogva a PLAYSTATION gépén volt, ott játszottak vele millióan és az akkor is exkluzívnak marad meg bennem (igaz ez nem a Microsofton múlt, hanem azon, hogy a “”nagy az x360 tábora”” nyilatkozta Katsuhiro Harada. “

 17. A dologban egyébként az a szép, hogy akármennyit is fizetett az ms, az SE mégsem adja ki Japánban az RROD-ra, sejtik, hogy csúnya bukta lenne.

 18. áhhh ezt nem hiszem el. már kész a cucc és várni kell +1 évet… sokat kaphattak a microsoftól nagyon ,hogy ezt így bevállalták. nekem valahogy nem tetszik, hogy hogy x-re is jön és így vagyok a tekkenel is(de így voltam a soniccal mikor ps-re jött) Minden gépnek megvolt a maga játéka amit azon a gépen szerettünk és szoktunk meg.

  • De még nincs kész! Ha kész lenne, már többet láttunk volna belőle, még a demó is csak márciusban jön ki, és a teljes játék japánban (ahol PS3 exkluzív) is csak Istentudja mikor, valószínűleg csak november-december környékén!

   • ok akkor is ha nincs kész, várni kell+1 évet. mindenki nagyon ki van éhezve rá mivel nem vagyunk teliszórva jó rpg-vel(se rally-val).(Xen viszont vannak jó rpg-k)

    • Imádkozom azért, hogy a japán verzában legyen angol felirat (ami ha nem lesz, ABBAN viszont már benne lehet a Microsoft keze, de egyedül abban), és akkor megveszem, de az is lehet, hogy angol nyelvű végigjátszással meg leírással, vagy ilyesmivel talán még a japán nyelvet is bevállalom, de nem fogok fél évet várni.

 19. hát igen Microsoft, remélem egyszer abba fog beleszegényedni, hogy lefizet minden kiadót :D:D

  • csak azt nem értem miért nem teszi bele egy nagy címbe ezt a pénzt! miért kell elszedni exkluzív játékokat?! a saját gépük is nagyon jó, lehetne rá nagyon nagy új címeket csinálni.

   • hát igen, amennyit fizettek már a kiadóknak, hogy megjelenjen a játék a gépükre abból már olyan játékot kihozhattak volna, hogy az hihetetlen, és ha logikusan gondolkodnának akkor az is a gép eladását segítené nekik, amiben úgy is jobbak jelen pillanatban (remélem nem sokáig) 😀

    • én nem is értem miért nem ezt csinálják…olyan címeket adhatnának ki ,ami örökre emlékezetes lenne a konzoltörténelemben!

     • Uram bocsá ez már nekem is gyakran eszembejutott. 🙂 Ezekből a felvásárlás pénzekből hány egyedi AA kategóriás játék fejlesztésére futná? De aztán rájöttem mi itt a lényeg. Azzal szöszölni kell+több év a fejlesztés. Ez sokkal gazdaságosabb, és rövidebb idő ha kizárólagos címeket vásrol meg vagy multiplatformosít. Ráadásul még bosszantja is a konkurenciát. Sony meg gondolom nem száll licitbe a kizárólagos címek megőrzése érdekében mert nincs zsé.

 20. “Hát emberek, attól még nem fog hamarabb jönni az angol verzió, hogy 736436593659-edszerre is ellövitek a “”köcsög microsoft”” szóösszetételt. Jövő nyáron majd FF13-azunk.”

 21. RROD erre már nem elég erős, tárhely problémák stb. Hiába a Sony bár később jött ki, de hosszú távra tervezett, a BD nagy előny a PS3-ban.

 22. Birom, hogy itt most sokan elkezdték szapulni az MS t… Mire fel ? Kötöttek egy szerződést a Square rel, hogy a két konzolra ugyanakkor jön ki a cucc… Ezt nem lehet felülbírálni, milyen pereskedés lenne abból, ha hirtelen csak a sony masinájára kijönne.. nem sok maradna aztán a Square ből…. Ilyenkor meg a Square t kell rugdosni, hogy haladjon, csinálja az X portot is ezerrel 🙂

  • Akár kötöttek, akár nem, ez európában nyilvánvaló volt, hogy nem érkezik meg 2010 áprilisa előtt!Emlékezzünk csak vissza:FFX:Japán: 2001 júliusAmerika: 2001 decemberEurópa: 2002 május A japán és az európai premier között 10 (!!!!) hónap volt! 🙂

  • Barátom! Látom nem érted a lényeget. Mikor még (csak) PS3-ról volt szó, a SE büszkén hangoztatta, hogy a kód és a videók eddig 2BD-n terebélyesednek, (lehet számolni hány db DVD kéne hozzá 360-on) a másik, hogy csak a Cell képes az engine futatására, stb,…EZEKET MONDTÁK! Akkor most mi van? Tehát, vagy hazudott a SE vagy kukába dobta az addigi megírt kódot és a Full HD videókat, majd elkezdték vagdosni, hogy X360-on is kiadható legyen. Engem annyira nem érint, hogy mikor jön a cucc mivel nem vagyok FF fan, de felháborító, hogy a pénzéhes MS miatt kell szívni a PS3 tulajoknak. Ugyanis ha igaz, akkor a PS3 kód szinte 100% kész van. Egy erősebb, jobb konzolon vissza kell butítani a játékot, hogy egyforma minőségbe tudják kiadni, mivel ez az MS kívánsága. EZ ITT A VICC! Aki kicsit is tisztában van dolgokkal az tudhatja, ha TÉNYLEGESEN Cell-re van optimalizálva az engine kizárt dolog, hogy ugyan olyan minőségben képes futatni egy gyengébb hardware!Kb mintha a KillZone2-t kéne átírni 360-ra, ami LEHETETLEN!!!Mindennek van határa

   • Kötve hiszem, hogy nem bírná el a 360 az FFXIII-t, csak nehéz optimalizálni a CELL-ről… De szerintem ennek a munkálatait már réges régen elkezdték.

    • Szerinted egy nagyobb számítás teljesítményű CPU-ra optimalizált kódot, hogy bír el egy gyengébb CPU? informatikus mérnők lévén ezt nem, tudom, de ha te elmondod szívesen meghallgatom. 😀

   • És ezt te elhitted, mikor a Crystal Tools bevallottan multiplatform motornak készült?

   • Te nem érted 🙂 A Square adta el nem ?Nem hiszem ,hogy odamentek az MS ből, hogy hé, ha nem adod ki meghalsz..(ekkor lehetne fikázni, de így most, hogy egy kis pénz és megcsináljuk a másikra is.. magukra vessenek..)Ha tudta, hogy X re nem lehet normálisan kihozni akkor minek fogadta el a pénzt ? :)Hiába az FF SONY-é mióta már, nem véletlenül húzta ki a csávából még a MOVIE bukás után.. Itt is a square a ludas..Meg mi ez a Cell baromság ? eddig is látom mire képes 😀 És nem azért olyan hű de nagy mert Cell , hanem mert van benne 7(ami használható)! És Így számtalan lehetőség rejlik benne..Grafikai minőségben meg a VIDEO CHIP a jelentős, hiszen az jeleníti meg a dolgokat, amilyen effektezést tud, olyat lehet megírni..

    • Sony-é? Mióta?

    • “Komolyan tanítani akarod az informatikát? Igen van jelentősége a GPU-nak, csak nem a PS3 esetében, a Cell multimédiás chip-nek készült. “”elméletileg” GPU nélkül is boldogulnia kéne. Tehát, ha valami PS3-ra készül, és megfelelően van programozva, az a büdös életben nem futna el 360-on!!! Közel 4x nagyobb nyers számítása a Cell-nek mint a 360 CPU-nak. Ezen nincs mit szépíteni!Ne menjünk bele mélyebben a témába. Jó, hogy te láttad mire képes a Cell, én sajnos még nem. Kivéve a KillZone.”

     • Csak sajnos ezt az óriási előnyt eddig csak naaaaagyon kevés játék használta ki.

     • Én nem mondtam, hogy nem így van. Itt azon van a lényeg, hogy amit kimondottan PS3-ra írnak mélyebben beletúrva a hardware adta lehetőségekbe az 360-on soha az életbe nem fog elfutni. Mindössze ennyit szerettem volna sugallni.

   • Igazad van, emlékszem, hogy verték a mellüket, hogy ezt csak a PS3 bírja el, és a játéktesztelők is mondták, h ezen már meg fog látszani a két gép közötti különbség.Szerintem amúgy meg nem butítanak rajta, cak eslszámolták magukat, aztán simán kijön ez a minőség boxon is

 23. Ha lesz időm a sok játék között 2009-ben akkor majd valamikor felháborodok..:D

 24. Ez a játék rohadtul nem érdekel.:):):)

 25. Antaru majd átmehetek egy hétvégén ? 😀

 26. Most akkor mire is nehézkés programot készítani? *haha* :D:D

 27. manimanimanimani

 28. Szerintetek idén lesz változás az eladási sorrendben?1. : Wii kb. 42 millió2. :X360 kb. 26 millió3. :PS3 kb. 19 millióIdén változhat valamit a helyzet?

  • Persze. A KZ2 meg fogja dobni, majd az Uncharted 2 is talan, a God Of War III, a Heavy Rain, White Knight Chronicles es a GT5 meg biztosan. Szoval igen, valtozhat. Ha maradt volna exkluziv a Final XIII, az meg iszonyuan! A Versus-ra meg kivancsi leszek mit fog dobni a latba…

 29. Droid port…

 30. Ez gyonyoru. Ahogy Quaid irja, a Microsoft egy k.csog, a Square egy budos szajha, a Sony meg egy istenverte balf@sz, ezt most ujra megmutatta. Megmutattak mind a harman….

 31. Jó sok box romoljon el a játszása alatt. XD Ha japán verza kész van,akkor lehetett volna tavasszal premier és télen meg amcsi és eu debüt.Cseppett megdobta ,volna az eladásokat.Microsoft ettől félt…

 32. Nem meglepetés, de ez miatt nem szeretjük a Microsoftot.

 33. Tudtam, hogy ez lesz. Mikor bejelentették, hogy multiplatform lesz a cucc, neki álltam osztani az ész, hogy a PS3 verzió sínyli meg az egészet. Erre, tessék.Szerintem, nem csak, hogy késni fog de bizonyára butítani is kell, hogy egyforma legyen a két verzió. Gondolom ezt is kikötötte az MS, mármint nehogy a PS3 verzió több legyen bármibe is.Szánalom,…

 34. A japánt veszem majd meg, nem akarok még egy évet rá várni.

 35. Írhatnék ide nagyon cifra szavakat, de nem teszem mert már rég túltettem magam ezen az egész FF-skvér- X360 mizérián. Viszont elgondolkodtató, hogy mi az undorítóbb, az, hogy az MS lefizette a skvért, hogy szimultán megjelenés legyen, vagy az, hogy a Sony semmit sem tesz, hogy kieszközölje a PS3 verza korábbi megjelenését. Kapitalista szemét mind a három. Az MS fizet, hogy betartson a Sony-nak, a skvér egy szajha, a Sony meg nem fizet mer’ minek fizessen, zsákboy-al meg a Killzone2-vel meglesz a bevétel így is. Szerintem ne bánkódjon senki, ebben az évben kurv@ jó gammák lesznek PS3-ra, szóval lesz mivel játszani.

  • “Mondjuk, azért azt nem hiszem, hogy ez ilyen licit alapon működik, hogy a SE szerződést köt az MS-el jó pénzért, de mégtöbb jó pénzért a Sonytól ezt jogosan megszegheti:) Mégis mit csináljon a Sony? Ez csak sima biznisz, nem lehet érte okolni a Microsoftot, nem hiszem, hogy ez egy unalmas vasárnap délutáni ötletük volt a “”Hogyan tegyünk keresztbe videójátékos ellenfeleinknek”” kézikönyvükből. Tanuljunk meg japánul, még jó, hogy nincsen angol felirat, a Gyulai kolbászra sincs ráírva franciául, hogy mit tartalmaz:D”

   • “A Sony a PS3 startjánál sok-sok ezer gépet adott el a Playstation3 ONLY FFXIII reklámmal. Ha egy kis becsület szorult volna beléjük, akkor tennének valamit az ügy érdekében, hogy ne kelljen 2010-ig várni az FF-re kiéhezett PS3 tulajoknak, ha már fizetni nem voltak hajlandók az exkluzivitás megtartásáért. “”A nem lehet érte okolni a Microsoft-ot”” tartalmú mondatodon bocs de beröhögtem. Bár valszeg ténylegesen viccnek szántad.”

 36. Most komolyan…mennyibe telne nekik egy angol feliratot opcionálisan odatenni? Semennyi, direkt nem tesznek.

 37. ha olyan lesz mint a xii, akkor nem baj ha meg se jelenik

 38. Maga! Martin! Miért nem punnyad! 🙂 Nem hiszem hogy a késöi EU megjelenésért csak a mikrofos a hunyó.Gondolom benne van Lincoln,Jacson,Franklin, és Hamilton is.

 39. Nem a Microsoftot akarom védeni, de a korábbi részek angol verziója is jóval a japán verzió után jelent meg, szóval ha ez kijön 2009 végén japánban, a seggünket a földhöz verhetjük, hogyha mi megkapjuk MÁR áprilisban.

 40. Hogy én hogy utálom azt a köcsög microsoft-ot!!!Remélem akkor legalább versus lesz idén, az úgy is sokkal jobban érdekel.

 41. ejj, ha így halad lehet sosem tudom meg milyen érzés FF-val játszani?! X(

 42. Off. Mi a franc volt az oldallal?Csak nem az a mindenhonnan kib***tt Xboxfanatikus hülye gyerek (killadict vagy ki a szösz) kavart valamit?

 43. Miért nem lepődtem meg ezen a dátumon 😀

 44. MS bekaphatja

 45. Hatalmas tapsot a Microfossnak!

 46. Na a Microsoft megint bekavart…

 47. 🙁 akkor jonjon ki elobb a Versus…

 48. Na azt hiszem ebből a hírből is lesz aztán vagy 300 komment egymás szidalmazása miatt. 😀

 49. Tesztírás.