Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Final Fantasy XIII-2 – perfekt pont a Famitsutól

A Playstation 3-ra csak jövő év elején érkező [B]Final Fantasy XIII-2[/B] JRPG-t nem csak a Dengeki, de a Famitsu japán videojáték magazin is szereti. Friss tesztjükben maximális, 10/10/10/10 pontot osztott ki négy ítészük. Az előd, az FFXIII annak idején 10/10/10/9-cel büszkélkedhetett.Két másik friss PlayStation értékelésük:New Kamaitachi no Yoru: The Eleventh Suspect (PS3, PSV) – 9/9/9/10Lord of Apocalypse (PSV, PSP) – 9/9/8/8[YOUTUBE]BxEboE6DtJU[/YOUTUBE]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Én kíváncsian várom, nálam maszthev lesz.

 2. Nekem nagyon bejött a XIII-as 240 óra körül tettem bele!

 3. Úgy tudom a Famitsu ezúttal nyomós és jogos érvekkel magyarázta a maximális pontszámot, hamarosan , pár napon belül már kint lesz a japán verzió majd ők megmondják.Ami a Final Fantasy XIII-mat illeti, én a 64. utolsó missiont is kicsillagoztam 5* -re ( platinum ), majd úgy döntöttem, hogy rögtön eladom a sima és a Limited Edition-t is mert gondoltam lesz ennél még jobb FF is PS3-ra. Lineáris FF, rengeteg harccal, gyenge-közepes történet, leginkább a legelső FF-re emlékeztet amikor még minden kezdetleges volt.Karakterdizájn és grafika szempontjából a legtöbb PS3-mas játék alulmarad a FF XIII-mal szemben, ez csak az én véleményem.Most FFXIII-2 talán egy kicsit ígéretesebbnek tűnik mint az előd, mert a SE-nél állítólag hallgattak a visszajelzésekre és mindent igyekeztek előnyére megváltoztatni.

 4. Szerintem igen jó játék a XIII.

  • Martin, ez komoly?! 🙂 Szerintem még más címnek is rettentő gyenge lett volna a XIII de FF-nek meg hatványozottan az volt. Nem is tudom talán pont Te írtad a X-2 nél, hogy ha rá van írva egy darab szarra, hogy Final Fantasy akkor azt is elkapkodja a nép. Én úgy érzem ez a XIII-nál érkezett el. Remélem ez volt a mélypont és innen már csak felfelé vezet az út.

   • Azért ennyire ne túlozzunk. Simán válalható játék a XIII ebben a generációban. Nyilván nem hozza a régi FF szintet ahogy semelyik másik cím se. Kicsit lejjebb kell adni az igényekből és élvezni ami van.

    • Annyira nem tudtam leadni az igényekből, hogy a lemezt csak az mentette meg a ketté töréstől ,hogy barátoktól kaptam születésnapomra és hát ajándékot azért nem illik…Jobb lett volna ha inkább egy sima animációs filmet csinálnak a sztoriból úgy még be is jött volna.

   • Szerintem is így van! A XIII volt a mélypont. Mégegyszer meg nem teszek próbát, mert ez a bizonyos 13-as puding is megfeküdte a gyomrom. Szépnek szép az állaga, de az íze egy hányadék! 😛

  • Én nem játszottam végig, de amit láttam belőle az elég volt. Nem az én világom.

  • “Tisztelt főszerk úr! Az ilyeneket még olvasni is rossz! Ilyenkor az ember nem csak a játékban csalódik, hanem egy olyan ember szavában is, akinek eddig lehetett adni a véleményére! (Bocsesz, de az ekkora “”visszafejlődéshez”” én már nem vagyok rugalmas. Mármint a játékkal kapcsolatban értem!) A szépség nem minden, és pont ez a 13-as játék bizonyította, hogy ez mennyire így van! Sajnos… :(“

 5. Nagyon várom :DÉs a tesztek is nagyon biztatóak 😀

 6. egyébként nem értem mi baja az embereknek az új FF-részekkel,mondjuk a 12-13al.én kicsontoztam mindet a 7től kezdve(kivéve a X mert abból a nem dark aeonos verzió volt meg és befordultam rajta,meg a X-2t az meg egyszerűen nem fogott meg)de szerintem semmi baj nincs a két legutóbbival.a 12ben volt 220órám pedig ott még trophyk sem voltak,de mire meglett az order of ambrosia klán rang és a 3 legjobb fegyver az ennyi időt emésztett fel,imádtam.a 13 meg 155óra alatt lett platina,de azt is szerettem.tulajdonképpen a square-enix nem csinált semmit csak haladt a korral.az újakban is volt iszonyat sok titok meg kihívás is.szóval ez szubjektív dolog is de nem értem az elégedetlenkedőket.nyilván ez sem azért kap max pontokat mert szar………én meg fogom venni az fix.

 7. Nem tudom nekem ebben a konzol generációban rpgk közül csak a Final Fantasy 13 ment el a végéig….Nem ér fel a 7hez és a 8hoz,de minőségben legalább ott van a toppon…

 8. Hiteltelen ez az pontszám az én szememben….anno az FF12 is ezt az értékelést kapta és borzasztó gyenge eresztés volt maga a játék…közelébe nem ért a régi FFeknek…

  • A 12 még tűrhető volt, de a 13-at végig se játszottam akkora csalódás volt.

  • Valóban, az FF XII volt az első FF, ami max pontot kapott a Famitsutól, és ennek ellenére én is abban csalódtam anno a legnagyobbat. Idegőrlő volt a lassú történetvezetés, a baromi nagy bejárható terület, az ennek köszönhető sok járkálás. Szerintem én még sosem tévedtem el úgy RPG-ben, mint az FF XII-ben. Mondjuk ennek ellenére is beletettem úgy 150 órát a játékba xDEgyébként szerintem már rég nem számítanak ezek az értékelések. Most komolyan, tegye mindenki a szívére a kezét, mégis milyen értékelést vártatok? Mivel nagynevű franchise-ról van szó és már év eleje óta hype-olják, várható volt, hogy brutálisan jó pontszámot fog kapni.Személy szerint én nem tartottam annyira rossznak a XIII-at, legalábbis a köpködést tényleg nem értem. Oké, lineáris volt, főleg az előbb említett XII után nagyon nagy váltásként hatott a beszűkült tér, de legalább volt kézzel fogható története, újszerű harcrendszere (és nem, nem csak az X-et kell nyomogatni, magasabb szinten, főleg a missionöknél nagyon kell a jól összerakott stratégia a gyors győzelemhez, ha guide nélkül akartad kimaxolni a játékot) és szerethető karakterei (ezt sajnos a XII-nek nem sikerült prezentálnia).Én bízom az XIII-2-ben, ha valóban nagyobb teret engedtek a szabadságnak, mint ahogy ígérték, és még néhány minigame-et is belepakoltak, akkor a hozott alapanyagból egyszerűen nem tudnak rosszat kihozni.

   • “Értelek. Az FF13mal nem játszottam már. Elsősorban azért mert én szeretek elmerülni egy RPG-ben, nem pedig kis adagokban(napi fél órában) legyűrni,mert sajnos manapság már csak ennyi időm lenne rájuk. Másodsorban pedig azért maradt ki nálam az FF13, mert úgy láttam/hallottam, hogy az még inkább szakított a hagyományokkal, jobban mint a 12. Emiatt a két ok miatt pedig a “”kihagyás”” mellett állapodtam meg, és egyelőre úgy néz ki, hogy nem is fogom pótolni őket.”

 9. “Hm…olyan fura,hogy annak idején a FF volt a kedvenc játékom(a telóm csengőhangja még mindig Balamb Garden dallama),de most már nem érzek semmit,ha meglátom hogy “”Final Fantasy””.Nem gyűlölöm a játékot persze,de teljes a közönyöm iránta és ez talán még rosszabb,mintha gyűlölném.”

 10. Előzmény se volt egy gyenge de ez már a trailerek alapján lehetett tudni, hogy rendesen odakúr. …Szegény FF, olyan gané játéksorozat lett ez is :((((((((((

 11. Szerintem sajnos az utobbi idoben a Famitsu ertekelesei nem ernek semmit, olvasni se egy tul nagy elmeny, egyedul a hir szekcio er valamit.

 12. Bár még nem jutottam a XIII végére, de amit láttam az tetszett. Várom ezt a részét is.(A XIII-2 remélem ne olyan legyen, mint a White Knight C. 2… mert ezért egy fillért nem adtam volna… hála istennek nem is kellett.Ha valami lehúzás akkor az a játék az volt.Ez remélem nem az lesz.)

  • Megértem miért gondolod így. Valóban mint folytatásnak, elég kevés újdonsággal szolgált az a játék, és csak azoknak érte meg igazán, akik kihagyták az első részt. Viszont nem hinném hogy a 13-2 ilyen értékeléseket kapott volna, ha abba a csapdába esik mint a WKC2. A 13 híre után szerintem még a leveldizájn terveket is eldobták, nemhogy újrahasználták azokat a csőpályákat (Amen!). A trailer büszkén mutatja is hogy, több útvonalat is felfedezhetünk a térképen. Mondjuk mikor mutatta a térképet azon nevettem egy jót. Úristen, van ahol négy elágazás is található. El fogunk tévedni!!! :DMindenesetre én ezúttal nem dőlök be a hypenak, mint legutóbb a 13nál. Bár hallottam, hogy itt már lehet harc közben karaktert váltani. OMG! What an improvement! o.O

   • Én már bedőltem a hypnak, első nap amikor feltolták a game.uk előrendeltem a játékot . Megmondom őszintén, most hogy újra játszom a játékot, sok minden letisztult benne, egyszerűen jó játék 9-10 órás meló után. De ha lenne több szabadidőm akkor biztos már csak közepes lenne :PÉn adok neki esélyt, de ha ez is szar lesz, akkor én már több ff nem veszek még a verust sem .