Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Final Fantasy XIII-2 – lehetséges, ha akarjuk

Motomu Toriyama, a Playstation 3-ra is megjelent [B]Final Fantasy XIII[/B] rendezője és a remek minőségű game producere, Yoshinori Kitase is arról beszéltek egy friss interjúban, hogy egyrészről szívesen készítenének egy “folytatást” a játékhoz, melyben a főszereplő hölgy, Lightning “boldogan fejezi be” a sztorit, másrészről elkalandoznának olyan területekre is, amit a Fabula Nova Crystallis saga másik két eljövendő epizódja, a Final Fantasy Agito XIII (PSP) és Final Fantasy Versus XIII (PS3) sem mutat meg. A levegőben tehát ott lóg egy “Final Fantasy XIII-2” opciója, ha a rajongók is úgy akarják, és a kassza is szépen csilingel.Kevésbé jó hír, hogy Kitase és Toriyama is egybehangzóan állítja: nem kerül kiadásra az a bizonyos DLC, amiről korábban már volt pár pletyka. A “Seventh Ark” nevű csomag egy olyan területen játszódott volna, melyet kisebb felvehető küldetések során járhattunk volna be, sok-sok szabad csatározással. Okként a két Square guru a PSN és az Xbox Live közti “különbségeket” nevezte meg, és utaltak rá, hogy legközelebb már a munka legelején betervezik az online DLC-t, nem pedig utólag agyalnak beiktathatóságáról.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. A FFIV DS remake,a tizenharmadik részt reggelire……a nagy klasszikus részekről VI-VII már ne is beszéljünk-Kell a francnak XIII-2,a XIII is dögunalom………….Most már illene Final Fantasyt is csinálni.Amennyiben a FF?XIII egy jó vagy netán kiváló jrpg,akkor a DQVIII az mi?

 2. Hogy a témához is hozzászóljak, nem nem akarjuk inkább a FFVII-et turbózzák fel ezerrel és nyomassák ki.Azt akarjuk de szarnak a fejünkre.

 3. Na most már elég legyen skacok!!! Mit marjátok már egymást hogy melyik a jobb FFX vs. FFXIII .Aki játszott a FFX-el és a FFXIII -al rögtön levonhatja a következtetést hogy ez teljesen más mint eddig. Ne a grafikát nézzétek meg a pixeleket számolgassátok mert qrvára lényegtelen. A FFX is lineáris volt de szabadabb. (és tény hogy a kedvencem is de a Final Fantasy mindig képes megújulni a többi részhez képest).A FFXIII-nak is meg van a varázsa csak még nem jöttetek rá hogy mi is az)Csak egy kérdés: mikor fogok a kezembe kapni egy olyan FF-t, amiben lesz kicsi mágus, agresszív kardos,… hegyek, folyók,… akármi csak ne cybergéppuska ,láthatatlanná tévő, robbanós, gránátos faszomtudja micsodák?Mert nekem már kezd elmenni a kedvem ezektől nagyon.

 4. Valahogy a FFXIII-2 úgy tudnám elképzelni, mint a Gundam Seed Destiny vagyis a világ visszatér némi változás után, régi szereplők közül páran háttérbe szorulnak és az újak(vegyítve pár öreg arccal) meg viszik a storyt .(Hope főszereplőnek ) Lehet még jobb is lesz a sima XIII-nál …..Mondjuk én örülök neki, nem lesz dlc !!!! fasszom kivan 10 dlc után majd jön goty verza stb ez most jó hír ! Miféle jó befejezésre gondol ? régebbi FF képest is elég lagymatag befejezése volt, Lightning meg egy külön befejezést gyártani, elég nagy vicc, készítsenek egy ova-t ahol ligh-ott meg répázzák azt jó van 😀 Hope x Lightning megnéznék 😛

 5. Még nem mertem megvenni a XIII-at, mert egyelóre egy deka időm nincs ilyen hosszú játékra. Talán karácsonyra…

 6. Hát ha olyan lesz mint az X-2 akkor nem kérünk belőle.Azt annyira hazavágták, hogy az X-3as projektet is kukába vágták.

  • Ja és nem azt akarom mondani, hogy az X-2 szar.Mert egyébként nem lenne rossz, ha pedig nem FF néven futna még kifejezetten jónak is titulálhatnánk.De a X után szerintem labdába sem rúg.

 7. Final Fantasyból soha nincs elég, szóval jöhet.Csak ne legyen olyan hatalmas változások a főhős terén, mint a FFX és FFX-2 között mert azt nem szeretjük.

 8. Tényleg jó volt a harcrendszer.Beállítottam ki mit csináljon,ledőltem és kikoptattam az X-et az irányítóból.fasza

  • Ez persze a valóságban biztos nem így volt, mert ugyebár sok harcnál két másodpercenként kell váltani a role-okat, mert mondjuk egy kör alatt nem tudsz mindenkit felbuffolni, vagy gyógyítani. Ez a hátradőlős duma bullshit.

  • És meddig jutottál ezzel a technikával?

 9. Felőlem jöhet több is, bőven van még potenciál ebben a világban, szivesen mászkálnék még benne pár 10 órát.

 10. Persze hogy jöjjön, ezt is csak a hülyék ugatják le.

 11. Szerintem semmi szükség egy második részre főleg ha a XIII színvonalát hozza.

 12. frankó lenne. már egy pár hete ezt nyomatom.a gyönyörűszép átvezetők és a story miatt játszom legfőképp. minden egyes alkalommal eszembe jut a gondolat, hogy valószínű ez a világ legszebb játéka. / nem vagyok FF rajongó. /jaj és már megint spoiler veszély! 😀

 13. Hát részemről nótenksz. Nem egy szar játék az FFXIII, de nekem egyáltalán nem jött be. Inkább a Versus XIII-t tessék sürgetni.

 14. No thanks, új univerzumot, új főszereplőket kérünk a XV-ben, limit breaket mindenkinek, bejárható falukat városokat és tonnányi titkot, igazi Final Fantasy-t.

 15. Ha annyira akarják folytatni csináljanak inkább egy egész estés animációs filmet.

 16. Kurvajó játék az FFXIII, én nem is értem mi rosszat lehet rá mondani. Imádom.

  • Még sose játszottam egy FF résszel sem, nem is ismerem, azt se tudom milyen stílusú! Szerinted mégis érdemes kipróbálnom ha ennyire jó?

   • Nekem nagyon tetszik. Az eddigi legszebb PS3 játék, nagyon-nagyon király modern a harcrendszer és kell is benne melózni. Én egyértelműen úgy érzem, hogy behánytam volna 2010-ben újra egy olyan harci rendszertől, mint mondjuk az FFVI-ban. Bár ha te még nem FF-eztél, végül is mindegy. 🙂

    • Na majd meglátjuk. Ha a MOH túl rövid akkor nem veszem meg, inkább ez lesz helyette. Mindenkinek tetszik ez a játék, ennyi ember nem tévedhet!

     • Ha Final Fantasy-t szeretnél akkor inkább vedd meg a Final Fantasy X-et. Storyban az egyik legjobb rész. Szabadon mászkálás és rengeteg mellékküldetés is van benne bőven. A karakterek fejlesztése nem ennyire lineáris, mint a XIII-ban. A története teljesen magával ragadó, garantáltan nem fogod tudni letenni.

     • Egy játékot játszottunk végig? Mert az én FFX-ben csak a sztoris rész stimmel az általad leírtakból, meg a fejlesztés.

     • Melyik rész nem stimmel? A mellék küldetések? Ott van pl.: szörnyek összegyűjtése, celestial weapon-ok begyűjtése (az ugye egyből 7 mellékküldetés), titkos aeonok beszerzése, dark aeonok legyűrése stb.Szóval sztem teljesen rendben van az FFX. (persze ez csak egy magán vélemény)

     • Neeem a játék teljesen rendben van, akárcsak a 13. rész. Csak pont a 10 volt az első lineáris epizód és nem mellesleg nagyon sokat merített belőle a 13. Meg az előző részekhez képest a tartalom sem volt olyan húde-húde… ezekre írtam.

     • Jaaa értelek. Hát ha merített is belőle számomra nem volt nyerő. Pedig a X az nagyon magával ragadott, egyenesen beszippantott. Ott szerettem meg az FF sorozatot. Toltam pár részét. A VII is tetszett meg a Crisis Core is.Nem tudom ez miért nem jött át.Most még a Versus XIII-ban reménykedek. Ott a főhős karaktere nagyon ütős. Kíváncsi leszek magára a játékra.

     • “Teljesen igazad ….. Ezzel a részel vannak gondok ,,Szabadon mászkálás és rengeteg mellékküldetés is van benne bőven. A karakterek fejlesztése nem ennyire lineáris, mint a XIII-ban. “””

     • Szó szerint azt írtad amit én 😀 Vagy csak kimásoltad. Abban igazad van hogy sokat magyaráznak FFX-ben a világról. Az egyetlen hibája a játéknak, hogy nem lehet elhajtani az átvezetőket.Viszont mindezért kárpótolnak azok a látványeffektek, amik a PS2-es játékok körében kimagaslóak, sőt egy-két PS3-as játékot is felülmúl.Egyszóval gyönyörű a FFX.A XIII is szép szó se róla, nem is a látvánnyal van a bajom, hanem a játékmenettel. Teljesen lineáris. A karakterfejlesztés is. Sőt szerintem hosszútávon unalmas is. A story-ja pedig fényévekre van az X-től.

     • Ugyan ez a FFX !!! Csak annyi különbség van két game között a FFX jobb a története .

     • “Szerintem jóval több különbség van a két játék között. Számomra a karakterek is hitelesebbek a Xben mint itt. Az összeset nagyon jól eltalálták. A XIII-ban talán Hope és Snow fogott meg, a többi egyáltalán nem teszik.Amit lejjebb leírtam: szabadabb mozgástér, nem lineáris fejlesztés, jó mellékküldetések. Az aeonok is sokkal jobbak a X-ben.Persze ez teljességgel magánvélemény és nekem hiába írja bárki is, hogy a XIII jobb a X-nél engem nem tud meggyőzni. Számomra a X a “”Best of””.”

    • Most a kardjába dőlt néhány 20. századba ragadt ff fan 🙂

    • A harcrendszer az tényleg jó volt, ötletes volt a paradigmaváltás. Amit hiányoltam az a szabadon bolyongás egy egész világban rengeteg mellékküldetéssel, opcionális helyszínekkel. Inkább bejárnék egy pár plusz dungeon-t fegyverekért, mint órákig ütni az adamantoise-oket, hogy szarjon már végre egy trapezohedront. Szerintem a szabadon bejárható területként a gran pulse édes kevés volt. Szabadon kalandozást a régi RPG-k többet nyújtottak mint pl a Chrono Trigger meg az FF7 vagy FF12. Ezt kellene visszahozni.

     • “de akkor akinek arra van igénye az vegye elő újra a -régi- részeket.így sokkal több embert megnyertek vele. nekem marhára bejön ez, pont jó.az FF crisis core-t játszottam még psp-n / az volt az első FF nálam / és ott vért izzadtam. nem szerettem játszani. de erőltettem a story + átvezetők miatt, mert annyira megfogtak. még ha x réteg szerint “”sz*r””, másik x réteg meg végre leül elé és örömét leli benne.”

     • Én most értem ki a mezőre és őszintén, nincs kedvem szabadon menni.

    • Inkább itt az a kérdés, te akarsz játszani vagy a gép . Nem mindegy FF15-ben már csak attack gombra kell nyomni és mindent csinál magától potion+fire+ attack+ special attack.

 17. Elég volt egy is ebből.

 18. Kell a francnak.

 19. Jöhet!:)

 20. Neeeem kell folytatás. Sztorinak vége volt és slussz. Én nem éreztem, hiányát történet szemszögéből semminek.

  • Tovább volt tervezve a sztori.

   • “A nem tudatosan tervezett folytatások (azaz utólag jövünk rá, h legyen folytatás) eléggé rosszul szoktak elsülni. Ráadásul olyan monumentális alkotásoknál, mint egy FF, nem hiszem, hogy a sztori tovább csavarása segítene abban, hogy jobban megismerjük pl. a Fabula Nova Crystallis mondakör világát. FFX-2ben is a történet kicsit gyenge az X fényében, ráaádsul Spira is idegen volt ott (bár mindent megmagyaráztak, h miért olyan). Tudom, h a XIII-ból kivágtak ‘egy játéknyi’ anyagot az X360 korlátai miatt, de gondolom az a sztorihoz anno szervesen tartozott. De a hírben is benne van, h olyan folytatás lenne, melyben Light “”boldogan fejezi be”” a sztorit. Szóval mindenképp új történet lenne és pont erre nincs szükség, mert így is tökéletes vége volt sztem. Anno Yunára is azt hittem, hogy boldogan él, míg meg nem hal Tidus emlékével. Most is úgy néztem az endinget, h Light és a többiek megtalálják a boldogulásukat az új világban. Ha ennyi energiájuk van, inkább csináljanak még egy új játékot, ami vhogy összeköti majd a többi FFXIII-mal a háttérrét (értem itt az ‘isteneket’ meg a többi legendát) :)”

    • Úgy értettem, hogy már régen megvannak a sztori folytatására az ötletek. Már a japán megjelenéskor kacsintgattak rá.

    • Nem vágtak ki semmit a 360 miatt !(csak butítás történt, azaz vissza vettek a grafikából) A 360 verza utolsó évben készült, addigra meg a ps3 verza már rég kész volt, már csak apróbb simításokat végeztek rajta . FFX-ben rohadt sokat magyaráztak a világról, ami nem volt rossz, de már túl sok volt egy szinten . Régen(még kicsi voltam) a FF8 világ történetét olvastam a FF8 menüjében, na az kurva jó volt, vagyis olyan kevés információ volt, hogy sokat úgy kellet kibogarászni, megérteni, mert a játékba csak 1-2 említés volt .Ott elbírtam volna viselni még plusz infókat és nem utána pár évvel a neten bogarászni .

 21. Jöhet. Csak ne legyen akkora különbség mint az X és X-2 között.

 22. Nem DLC kell hanem egy már elsőreTELJES csomag!!!

 23. hát csak ne legyen oian unalmas mint a sima 13 :S