Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Final Fantasy X – remake pletykák

A Square Enix a TGS11-en jelentette be, hogy remake készül Playstation 3-ra és PlayStation Vita-ra az eredetileg PS2-es [B]Final Fantasy X[/B] JRPG-ből. Az új verzió a pletykák szerint nem “remaster”, azaz HD-be húzott, trófeásított átirat lesz, hanem valóban “remake”, hisz egy rakat összetevőt alapjaiból gyúrnak újra a fejlesztők. Íme a pletykák:- A szoftver a Final Fantasy XIII motorját használja, amit PlayStation Vita-ra is átírtak- A karakterek dizájnját, a pályaelemeket és az aeonokat is teljesen újraalkotják- Az átvezető filmek a Final Fantasy XIII-2 motorjával készült “szűrőt” használják, amitől szebbek- A mágiákat és a fényeffekteket a “Luminous” engine használatával javítják fel- A Blitzball – egy futurisztikus labdajáték a sztoriban – is kap némi tuningot- A game online opciót is kap (talán pont Blitzball multit?)- Japánban idén, Amerikában és Európában jövőre lesz megjelenés

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. “””A szoftver a Final Fantasy XIII motorját használja, amit PlayStation Vita-ra is átírtak- A karakterek dizájnját, a pályaelemeket és az aeonokat is teljesen újraalkotják- Az átvezető filmek a Final Fantasy XIII-2 motorjával készült “”szűrőt”” használják, amitől szebbek””Szuper történet az FF-ekre jellemző szuper grafikával. Talán eleve ezt kellett volna csinálni a XIII-nál is kedves Square… Ha a karkateres rész igaz, akkor nekem ez már annyira nem is FF X.”

 2. Nah ha ez igaz akkor a kurvaanyjukat. Akkora troll geci cég az S-E, hogy hihetetlen. Ember milliók könyörögtek a VII remake-ért. Ohh neeem az esélytelen, túl sok a project blablabla….erre csinálnak egy X remake-et….hát kapják be a daikonomat.

 3. nem haragudnék meg az illetékesekre, ha esetleg idővel a VIII-at is elővennék kicsit a fiók aljáról…. az a sztori még megéri nemcsak a remake-t de a folytatást is…

  • Egyetértek!A kedvenc játékom lett a Final Fantasy VIII és nagyon jó lenne, mint egy remake, mint pedig (amire már nagyon rég vágyok) folytatást is!Bár nagyon jó lett a vége, így egy alapos remake elegendő lenne, de tényleg egy nagy bővített tartalommal.Jaj, számomra az év játéka lenne rögtön :))

 4. ÚÚÚÚÚristen! Nem hittem hogy lehet ezt még fokozni. A FFX a maga PS2-es formájában is iszonyú jó volt. Olvasva ezeket a plusszokat leesett az állam. Szerintem tutira be fogom szerezni. Ez nekem kell.

 5. A TGS konferencián is remake-et mondtak, meg hogy PS3 színvonalú grafika lesz, úgyhogy én elhiszem.

 6. Kiváncsi leszek, imádtam az X-et, viszont máig nem sikerült befejeznem, elakadtam Jechtnél : /

 7. jónak hangzik. De a LEGJOBB FF rész számomra a XII. !!!!!az a legjobban összerakot FF.de a FF VS XIII.-ban is bizok.azonba pont a FF VS XIII.-részt igérik jövöre. Erre itt ez a Remake.Most akkor hová tünt Damon Hill???? ^^

 8. Majd beszerzem 😀

 9. Muszáj lesz újra beszerezni. Örülök, hogy újrajátszatják a sztorit, mert nem mindennapi élmény volt annak idején.

 10. Ez a hír nagyon hápog, bár annak jó.

 11. Igen, ezek csak pletykák, nem konkrét, megerősitett igéretek a Square Enixtől, ezt ne felejtsük el, és kezeljük is úgy… Mindenesetre elég komoly lenne ha a fentebbi halmazból akár csak az első kettő megvalósulna, mert akkor már olyan lenne, mintha új játékkal játszanánk, hiszen ez esetben minden, amit a játékban látsz, újnak fog hatni az eredetihez képest.Az én személyes véleményen, hogy szerintem a remake nem kapja meg a XIII motorját, szerintem az túlságosan nagy meló lenne, inkább HD-be áthúzást és dúsitott poligonokat tudok elképzelni. Ami a tartalmat illeti, szerintem kibővitik, ezenfelül pár dialógust újrairnak, egyes jeleneteket újraszerkesztenek, ilyesmik. Tehát valami olyasmit vizionálok, mint a sima MGS-nek volt a Twin Snakes. Aztán majd meglátjuk.

 12. Az lemaradt, hogy sajnos a box kiadás miatt, mindenkinek le kell mondania a csini CG-kről… :DD(csak vicc)

 13. Azt a +!%$ß÷×!!!….KELL!(Bár a 2. állítás remélem, hogy tényleg csak pletyka!)

 14. Ha hozzá mernek nyúlni a játék harcrendszeréhez,dögöljek meg ha ki nem irtom mindet!! 🙂

 15. Ezt van idejük áthúzni a 13 motorjával, bezzeg a … Ehh inkább nem mondok semmit.

 16. Na végre valami jó hír.Nagyon régóta várok már a feljavított változatára szerintem a legjobb rész az eddigiek közül.köszönet érte

 17. “Hát nagyon kíváncsi vagyok, hogy most jobb lesz, vagy rosszabb mint az eredeti.Mert ha megint elkövetik azt mint annó az X és X-2 esetében, akkor már most nem kérek belőle (nem fogok újra 300+ órát beleölni, ha szarabb…).A X-2ben az dühített a legjobban, hogy a X-ben már készen ott voltak a karakterek, pályák, minijátékok, stb.Erre a X-2ben kaptunk egy plasztikázott arcu Yuna-t (ami szerintem nem volt olyan szép) és ami nagyon fájt, hogy mikor eljutottam odáig, hogy Blitzball éljeneztem, hogy “”Végre valami király!””. Na de az a Blitzball….Mindenesetre majd kiderül mi lesz belőle..”

 18. Kizártnak tartom, hogy full újraírják a XIII motorjával. Szerintem full biztos, hogy csak HD-ba húzott sima újrakiadás lesz.

  • Pedig ezt ígérik látod. 🙂

   • Nem ígértek semmi csak azt, hogy újra kiadják a ps2-es FFX-et ps3-ra. Minden más csak pletyka szinten megy. Nem hiszem, hogy akkora munkát bele feccölnének, hogy XIII motorral és grafikával menjen. Ha meg mégis, akkor sem hiszem, hogy akkora hülyék, hogy a X-et nyomnák át jobb grafikával a VII helyett, ami sokkal nagyobb eladásokat produkált.Nem lesz itt semmi max HD-ra húzott FFX Ps3 újra kiadás, majd figyeljétek meg.

    • A VII-tel kicsit több munka lenne… nem gondolod?Itt már eleve 3D-s környezet volt.Az első képekből, illetve trailerből minden kiderül.Alig várom.

     • Nem hiszem, hogy sokkal több munka lenne. Attól még, hogy a X 3D-s környezettel rendelkezett már, attól még full mindent újra kell modellezni a XIII motorjához, nem lenne nagyobb munka, mint a VII-et újramodellezni, max annyi előnyük lenne, hogy mivel a X is egy csőjáték, mint a XIII így nem kellene gameplayt újravariálni. Kamu szagú pletyka ez nagyon. De remélem nem lesz igazam és tényleg fullra átírják, bár ennek szerintem 1 a millióhoz az esélye, nem látok reális esélyt rá.

    • Végül is lenne meló vele bőven. Talán ez lesz a teszt, és ha jól sikerül és vesszük is (pár millióan), akkor jöhet a 7. Mondjuk ennyi a Capcom is újra tervezhette volna a Resi4-et az 5. rész motorjával.

  • Szerintem közel sem kizárt. Ha az Final Fantasy Tactics-t PSPre úgy adták ki, hogy az összes szöveget átírták.:)Valamint a Final Fantasy X volt az egyik legjobb epizód (nálam a legjobb:), szóval nem hiszem, hogy fukarkodnának vele.:)

 19. online blitzball és mással sem fogok játszani hetekig 😀