Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Final Fantasy X – remake érkezik

Száz meg egy okot tudnék mondani, ami miatt érdemes odafigyelni a Sony új hordozható konzoljára, a PlayStation Vita-ra. A Japánban december 17-én, Amerikában és Európában pedig valószínűleg 2012 tavaszán (az EU-ben legalábbis) megjelenő masinára fejlesztés alatt áll egy Final Fantasy cím is: ez a Playstation 2-ről áthozott [B]Final Fantasy X[/B]!A bejelentést a TGS11-en a Square Enix producere, Shinji Hashimoto ejtette meg. A game 10. évfordulóját ünneplő remake Vitára és PS3-ra egyaránt érkezik.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Remélem jól felhúzzák a grafikát, és adnak valami meglepetést is hozzá.

 2. Asszem ezt is be fogom pótolni 😀

 3. Király lesz (és ocsmány lesz, szerintem nem javítanak majd a grafikán semmit), tuti kell PS3-ra!

 4. FF10 remake? Menten beszarok. A ff rajongótábor kb 70 %-a rinyál a ff7 remake miatt erre kiadják a x-et. A hátam közepére sem kívánom a Tidus gyerek segcsikargató vinnyogását.

  • Azért annak megvan a maga oka, hogy miért az X-et húzzák HD-be. Egész egyszerűen azért, mert az összes, korábbi klasszikus FF-et teljesen újjá kéne varázsolni, nyilván a mai viszonyok között egy HD-sített FF7-et képtelenség lenne eladni, mert már nem egy mai darab. Teljesen új grafikai motort kéne alá csinálni, hogy legalább úgy nézzen ki, mint a Crisis Core. Ráadásul a harcrendszer is változna, és menne a rinyálás a tősgyökeres FF-rajongók részéről, hogy miért kellett ennyi változtatás, meg ez már nem ugyanaz a játék, stb., stb… Én azt mondom, felesleges hozzányúlni a korábbi részekhez. Fent vannak a store-on, le kell tölteni, és vagy PS3-on, vagy PSP-n játszani velük. Aki igazán szereti a sorozatot, az így, a régi formájában élvezi a leginkább őket, máig óriási élmény a VI-ot, a VII-et vagy éppen a VIII-at játszani, függetlenül a grafikától.Az X meg azért csak egy jobb konzolra készült, aránylag keveset kell dolgozni azon, hogy HD-vá varázsolják, a legnépszerűbb FF-ek között van, szóval bombasiker az ötlet. Valszeg ha jól fog fogyni, akkor jön majd az X-2 és a XII is HD-ben, bár az X-2-t inkább kihagynám a sorból, annyira nagy szégyenfolt a sorozat történetében.Egyébként meg ne azon sírjunk, hogy miért nem a régebbi részek jönnek, hanem inkább örüljünk annak, hogy PS3-ra végre JRPG érkezik, hiszen eddig nem igazán kényeztetett el minket ez a generáció…

 5. Miért nem tartalmazza a X-2-t is?Ne de ez is valami, ettől föggetlenül remélem, hogy jön egy kollekciós megjelenés is egyaránt!

 6. Na végre már! Régóta vágyakozom ezután a játék után! Istenem, add hogy a X-2 is benne legyen! (Bár sajnos ez nem valószínű)

 7. Ide vele.

 8. nem igazán remake lesz, és PS3-ra is érkezik, a többi stimmel

 9. Na erre igencsak kíváncsi vagyok. Nekem személy szerint a kedvenc játékom. Eddig is brutális grafikája volt kíváncsi vagyok hova tudják még szépíteni. Várom az első videókat.

 10. Thx gyerekek a magyarázatokat!Majd egyszer lehet, hogy beszerzem a FF XIII-at.

 11. Kérdés mit takar a remake jelen esetben… csak el ne csesszék… nagyon drukkolok, a X-es a VII meg a VIII mellett a kedvenc FF-em.

 12. Örülök, hogy lesz remake, legyen HD vagy akármi.Ugyanakkor elszomorítóan jelzi, hogy az ipar erősen tendál a fos szint felé, és elő kell kapni a régi cuccokat, mert az új ötlet… kevés.Kissé szánalmas.

 13. A mai határozottan fostaligátor, érvágós, lealázós nap után ez a hír a paradicsomot hozta el estére ♥ω♥

 14. Mondjuk ez a bejelentés számos kérdést felvet: csak a X. rész lesz rajta vagy ott lesz még az X-2, illetve XII is? Ez is egy HD port lesz vagy teljes mértékű remake? Lesz lemezes megjelenés vagy csak mint letölthető psn címként lehet majd hozzájutni?

  • Így magában biztos nem kap lemezes kiadást, de nagyon örülnék az általad írt verziónak is, imádtam a 12. részt.

   • Ettől tartok én is, mert ez így önmagában egy BR lemezre elég kevés. Remélem nem jut RE4 HD sorsára, azaz nálunk csak letölthető formában kapható.

 15. A legjobb hír.Nem is hittem már benne.

 16. Sohase értettem az FF játékok számozását…A különböző sorszámúakban más karakterek vannak? Azaz az X-nek teljesen más sztorija és szereplői vannak mint pl. a XI-nek?

  • Igen, minden egyes új számozott FF-hez új helyszín, történet és karakterek jönnek.

   • Okok, thx. Ha tudnád, milyen rég óta foglalkoztat ez a kérdés… XD

    • Én úgy fogalmaznék, hogy némely karakterek visszatérőek bár teljesen más szerepben, a helyszínek bár mások, de a látványvilág és hangulat köti össze az egészet. A sztori mindig más. Csak az univerzum ugyanaz. Személy szerint nekem az FF X a nagybetűs KEDVENC.Best of. A többi nálam felejtős. Bár ahány ház…

    • Laza összefüggés van a sorozat összes tagja között, de azok nem a sztorival és a karakterekkel kapcsolatosak. Ilyenek pld.:-mindegyik egy kitalált világban játszódik, ahol a hősök egy nagyobb, elnyomó hatalom ellen küzdenek.-minden részben található egy chocobo nevü nagy sárga madár, a lovakat helyettesiti, mert azok a sorozatban nem léteznek. (ok, ritka kivételek vannak, pld. Odin idézése)-mindig van egy Biggs, Wedge és Cid nevü mellékszereplő (előbbi kettő tisztelgés a Star Wars előtt, utóbbi mindig a repüléshez és e repülőgépekhez kötődik valahogy).stb.

     • Cid a 12-ben egy köcsög doktor volt és köze sem volt a repülőkhöz. Csak, hogy kötekedhessek:)

     • Nem kötekedsz, mert valahol igazad van. De a XII az én szememben már nem klasszikus FF, hiányzik belőle például a szerelmi szál, ami annyira jellemző volt a korábbiakra. Egyébként meg Cid az első csata után repülővel menekül, szal’ valahol csak megvan a kapcsolat a karakter meg a repülés közt. 😀

     • Abban a játékban mindenkinek van repülője:D

  • Minden rész egy teljesen különálló játék.