Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Final Fantasy VII Remake – sorozatként jelenik meg

A San Francisco-i PlayStation Expereience 2015-ön bevillantott, PS4-es [B]Final Fantasy VII Remake[/B] gameplay trailer után sokakban felmerült a kérdés, hogyan lesz lehetséges egy ilyen monumentális játékot ebben a minőségben elkészíteni. Manapság a kiadók feleekkora munkákon is legalább 4-5 évig dolgoznak, és még a kiadás után is patch-ek tömkelege kell hozzá, hogy a szoftver elnyerje “végleges” formáját.Nos, a kétkedőknek igazuk volt: a japán Famitsu és Dengeki magazinok kezüket-lábukat törve igyekeztek interjút készíteni a két főfejlesztővel, Tetsuya Nomurával és Yoshinori Kitasével a projektről, mely során kiderült: az FFVIIR epizodikus formában, részekre bontva kerül piacra!- Nomuráék már kezdetektől fogva tudják, hogy egy ekkora melót nem lehet egyben elkészíteni. A Final Fantasy VII Remake így egy többlépcsős fejlesztésként valósulhat meg, hol a felvonásokat egymás után dobják piacra.- Az “egyben kiadás” miatt egyes részeket ki kéne vágni, másokat megrövidíteni, amit nem szeretnének. Így jut majd mindenre idő.- A trailer az 1-es és 8-a szektorokat mutatja. Ezt a minőséget végig tartani akarják, ezt egyben nem lehetne megcsinálni, csak “egy évtized alatt”.- A harcrendszer nem az eredeti “kivárós-parancskiadós” formulát használja, hanem egy “aktívabbat”.- A cél egy olyan harci rendszer, ami részben a Dissidia Final Fantasy, részben pedig a Kingdom Hearts szisztémájára hajaz, de ezeknél is fejlettebb. A harcban akciózásra és stratégiára is lehetőség lesz. – Összetevők tekintetében a klasszikus ATB mérő és a Limit Break megmaradnak, de kissé átalakulnak.- Némileg a sztori is módosulhat, de akik az eredeti játékot ismerik, pontosan tudják, mik a “kulcspontok”. Ezeket nem változtatják meg.- Emellett viszont nem egy “nosztalgia utazást” akarnak létrehozni, hanem új élményeket adni még a veteránoknak is.- A karaktereket nem szeretnék “túl élethűre” csinálni, hogy ne úgy nézzenek ki, mint valós személyek. Az eredeti hangulatot még a feljavított látvány mellett is tartani akarják.- A látvány nem az Advent Children minőségét hozza, mert az már “túl öreg motor”. Annál valami újabbat. Emellett viszont a “Super Deformed” modelleket nem engedik el teljes mértékben.- A trailer elején látható némi CG animáció, minden más viszont valós időben kerül képernyőre.- A szoftver fejlesztésében a CyberConnect 2 stúdió is részt vesz.- Cloud “nőnek öltözős” jelenete természetesen nem marad ki.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Most tapsolni kellene? Nem tetszik az ötlet. Az FFXV-tel is tíz évig szöszmötöltek. Miért nem jött epizódonként? Inkább csendben fejlesztették volna ezt, majd a generáció végén kitolják a teljeset 10 blu-ray lemezen. Mekkora pukkanás lett volna.

 2. Bennem ez alaposan megfogja a vásároló kedvet. 4-5 várni egy játékra, amit sorozatban adnak ki, részenként teljes (vagy közel teljes) áron?És amikor kész van, akkor is egy szeletelt valamim lesz, nem egy teljes világ, amin kedvemre végigrohanhatok bármikor?Pedig amúgy ez volt az a játék, amire a legjobban vártam. Sőt, emiatt vettem volna PS4-et.Remélem kialakul ebből valami, mert ez minden idők talán legjobb játéka.

 3. “Az 1998/01 -es 576 Konzolban valóban nincs aláirva a cikk, de van egy mondat amiböl esetleg lehet következtetni, hogy ki irta : “” (egyszerűen nem volt időm az újság készítése mellett végigjáttszani)””Aztán az 1998/02 és az 1998/II. számban a Kód-X mellékletben voltak a tippek, ezeket Martin irta.Majd kis szünet után az 1999/06-07,08,09,10,11 számokban volt a végigjáttszás. Ezt Veres Miki irta.Végül az 1999/12-es számban volt még fél oldal irva az ff7-ről “”érdekességek, rejtett tárgyak”” címmel.”

 4. Mintha a nevemet hallottam volna!? 🙂

 5. Csekkoltam a Final Fantasy VII cikket az 576 Konzolban és nem volt aláírva.Ez egyre misztikusabb…

 6. Nagy lenne ha az első része mar jövő karácsonykor jönne

 7. Hàt Final Fantasyt,ès abbòl is az etalont darabokra szedni? Nem tartom jò hùzàsnak.Persze ha a minösèg ès a mennyisèg ezt követeli akkor meg kell lèpni,csak nehogy az legyen hogy èveket kelljen vàrni minden epizòdra.Vagy rosszabb esetben a Half-Life 2 folytatàsainak sorsàra jut a project.

 8. “Nomura: “”each entry will have its own unique story. As a gaming experience, each entry will have the colume of content equal to a full-sized game.”””

 9. Na ki írta?

 10. Szerintem inkább legyen több epizód és később mint,hogy egyszer csak sztori közepén elfogy a pénz és idő és félkész marad a játék.Az nagyobb érvágás.

 11. Shut up and take my money!!! (Akár több részletben is!)

 12. Ez sem veszi el a kedvem.

 13. Igazi hungarikum ez a fórum………azt sem tudjuk milyen lesz(viedó alapján beszaratós)de már a nagy többség sír mert epizódonként jön……ha kurva jó lesz úgyis megveszik majd, vagy max megvárod a végét és akkor egy goty verziót. előre sírni mindenen…………örüljünk hogy készül pont.

 14. Egy Life is Strange-nél, vagy egy Resident Evil Revelations 2-nél simán kivárom, hogy egyben legyen meg és toljam le. De egy FINAL FANYTASY VII-nél hülye lennék! Jöhet felőlem fél évente egy rész 20k-ért is, akkor is játszani fogok vele! :)”

  • Ennyi, csak tegyenek bele nehéz módot is, és akkor le lehet tolni egyszer normalon aztán nehéz fokozaton is a részeket. Remélem epizódokként bele lehet majd tenni olyan 30 órát.

 15. 1-es CD, 2-es CD, 3-as CD :Dsejthető volt, hogy lesz valami kis hátulütője a dolognak, kicsit túlvállalták magukat szerintem, a rajongók meg a faszukat levágnák ha 5 évet kéne várni egy ilyen bejelentés után xD

  • “Én amúgy is megvárom mire kijön az egész. F*sz fog “”To be continued..”” feliratokat bámulni, és várni hónapokat. :P”

 16. Jól van, innentől nálam felejtős ! Marad a ps1-es remastered.

 17. O_O

 18. Miként rövidíti a teljes játékra fordított fejlesztési időt, ha darabolják a játékot. A Square logikája mentén haladva, nagyjából 10 év múlva számíthatunk az utolsó epizódra.

  • Nem a fejlesztési időt rövidíti, hanem a te hozzáférési idődet.

  • Ezt én sem értem. Ha olyan nehéz megcsinálni, hogy még évekbe fog telni mire készen lesz a játék, akkor egyes részek között mennyit fognak várni a játékosok? Fél évet? Szerintem ez a mai játékosoknál egyszerűen nem fog működni, rengetegen vannak akik még nem játszottak a játékkal, fél évet, netalántán 1 évet nem fognak várni részenként. Sorozatoknál már elfelejti az ember, hogy mi történt az előző évadban…

 19. Erősen gondolkodom rajta, hogy megvegyem a most megjelent részt. Sajnos kimaradt.Nagyon tetszett az Advent Children és a Crisis Core is.

 20. Aztán a Veres Miki tesztelje ám! :))

 21. Frankon, sztem azok akik hisztiznek h ez így nem fain válszeg nem játszottak az eredeti játékkal 🙂 leszámítva Red13-at 🙂

 22. AGGYÁK INGYÉR! NE EZÉR VETEM PS4 HOGY FIZESEK TÖBET!

 23. Rókabőr.

 24. Kíváncsi vagyok meddig nézi még hülyének a Square a rajongókat… biztosan lesz egy pont, ahol az ilyen híreknek nem fog tapsolni senki.

 25. Nemtom mit rinyal sok ember, itt tényleg úgy tűnik h a játék mélységének elérése érdekében lesz darabokra szedve és nem azért h le húzzanak minket. Ez egy maximális FFVII élmény lesz, válszeg olyan dolgokat is az élhetünk majd amit anno nem tudtak bele tenni. Szerencsére nem kevesebbet csinálnak csak h megjelenjen időben a játék hanem bele tesznek mindent és megpróbálják felül múlni, és miáltal az eredeti fejlesztők teszik ezt akik kívülről belülről ismerik a világot, nagy baj nem lehet!

 26. Teljesen logikus ez az epizodikus megjelenés. A trailer megtekintése után az első gondolatom az volt, ez vajon mikor fog megjelenni? Ugyanis a játék eleje volt a videóban látható.

 27. “”” Cloud “”nőnek öltözős”” jelenete természetesen nem marad ki. “”Bakker, tényleg, ilyen is volt benne…”

 28. Sztem miután elkezdik kiadni kb 2 év és kint lesz az egész, azt mondtak minden rész egy egyedi élmény lesz, kb ha valaki ismeri a storyt tudja hol lehet részekre szedni a játékot. Nekem nagyon rég volt és csak egyszer játszottam ki, de kb 6 résznél sztem nem lesz több

 29. Mindenki orommel fog kifizetni 3×19.000 Ft-ot a jatekert.

 30. Az eredeti is 3CD-s volt, ha három részre szedik csak szét akkor részemről teljesen okés a dolog.

 31. Akkor majd egyben szerzem be a komplett sorozatot. Utálok várni az új részekre. 😛

 32. Epizod 1-2 ps4, epizod 3-4 ps5, nem tudom mit vagytok felhaborodva. xD

 33. furcsa is lett volna, ha ez rendben kijön

 34. Mindig van lejjebb.

 35. Az utolsó info a lényeg, a többi sallang.

 36. Jó kezekben van ez nem köll beszarnyi!

 37. Ez így korrekt, kár puffogni. A Gyűrűk Urából se lett volna jó egy rész így utólag nézve. Ha a story változik kicsit azt se bánnám nagyon, főleg ha Tetsuya Takahashi és Soraya Saga keze benne lenne a dologban (igaz ezt erősen kétlem…) (A CyberConnect 2 felelős egyébként a legendás .hack szériáért is…)

 38. Loller alig várom a női ruhás jelenetet xD

 39. Aggódom a harcrendszerért..a minőségért már kevésbé, bízom a két mesterben 🙂

 40. Nem baj csak jöjjön. 🙂

 41. Teljesen rendben van. Emiatt kár háborogni.De azért azt remélem hogy nem 10 év alatt jön ki az összes rész 🙂