Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Final Fantasy VII Remake – nem lesz több kiegészítő, a folytatás a prioritás

Az Ever Crisis mobilos játék fejezetei ingyenesek lesznek.

A Famitsu egy új interjút publikált – amelyről hivatalos fordítást tett elérhetővé a Square Enix – Tetsuya Nomurával, a Final Fantasy VII Remake (és a bővített Final Fantasy VII Remake Intergrade kreatív rendezőjével), amelyben szó esett a Final Fantasy VII: First Soldier és a Final Fantasy VII: Ever Crisis okostelefonos játékokról is.

Final Fantasy VII Remake Intergrade

 • Sonon Wutaiból érkezett, és az Avalanche-sel dolgozik, ezért ilyen keleti stílusú a megjelenése, katonai öltözettel és páncélozott motívumokkal. Azért döntöttem úgy, hogy egyfajta vívórúddal küzdő harcművész legyen, hogy kiegyensúlyozza Yuffie stílusát, így a ruhája is úgy fest, mint amiben könnyű mozogni. Eredetileg lágyabb vonásai voltak és “szépfiúsabb” volt, de Yuffie mellett új dinamika alakulhatott ki ahhoz képest, mint ami Cloudnál vagy Vincentél van, ezért lett maszkulinabb.
 • A játékos csak Yuffie-t irányítja, a rendszer pedig úgy van kialakítva, hogy a játékos érezze a szövetséges jelenlétét: miközben manőverez a csatatéren, résen lehet, hogy kombinációs csapásokat mérjenek Sononnal. Két vezérlési mód is van: az egyiknél Sonon függetlenül funkcionál, a másiknál Yuffie parancsait követi, hogy szinkronban legyenek – a kis ikon arra utal, hogy az L2-vel lehet a módok közt váltani.
 • Vannak új materiák és idézhető lények
 • A PS4-ről PS5-re való ingyenes váltási rendszer miatt a Yuffie szekciók “letölthető tartalomként” vannak jelölve. Eredetileg a Final Fantasy VII Remake PS5-ös verzióját akartuk megcsinálni, és nem letölthető tartalmat hozzá, és ennek megfelelően nem is tervezünk letölthető tartalmakat. Azzal, hogy kialakítottuk a Final Fantasy VII Remake Intergrade fejlesztési környezetét, most már könnyebben tudunk a következő epizódon szorgoskodni. Már az útvonalat prioritizáljuk, így ha gondolunk is majd letölthető tartalmakra, akkor az majd csak annak a befejezése után lesz.

Final Fantasy VII: First Soldier

 • Az volt a célunk, hogy a legnépszerűbb videojátékos műfajba (a battle royale-ba – a szerző) lépjünk be új kihívóként. Szerintem a műfaj közönségének jelentős része nem ismeri a Final Fantasy VII-et, és még talán nem is játszott egyáltalán Final Fantasy játékkal. Azt akarom, hogy az embereket érdekelje a Final Fantasy VII világa ezen a játékon keresztül, viszont, magától értetődő, hogy félmegoldásokkal nem tudjuk rendesen megvalósítani, így mindent beleadunk abba, hogy tartalmas élmény legyen. Ebben a műfajban nem igazán vagyunk jártasak, de valószínűleg a Final Fantasy VII rajongói nem is próbálták korábban, így abban bízom, hogy együtt vethetjük bele magunkat ebbe a kihívásba.
 • A fő Final Fantasy VII-ben nincs kasztszisztéma, de ebbe a projektbe sok klasszikus Final Fantasy elemet építünk bele, hogy erős egyénisége legyen a battle royale műfajon belül. Minden csapattag kiválaszthat egy stílust, amely a kasztoknak felel meg: mindegyik stílus egyedi képességeket és lehetőségeket kínál, és csatánként lehet váltani. Van előnye ugyanazt használni, de erről később beszélünk majd.
 • Tervezünk egy zárt bétát.
 • A játék producere, Ichikawa-san vetette fel először ezt az ötletet, és ő maga is nagy battle royale-játékos. Ő a játékosok hangja a fejlesztőcsapatban, és szakértői véleményt kínál majd arról, hogy mire összpontosítsunk, és mit finomhangoljunk.

Final Fantasy VII: Ever Crisis

 • Minden fejezet ingyenes lesz. Pénzt alapvetően a random fegyvereket kínáló loot boxokért kell fizetni. Bizonyos fegyverek olyan csomagban érkeznek, amelyek az eredeti játékokban nem elérhető új ruhákat tartalmaznak, így korábban nem látott módon lehet majd megtapasztalni a sztorit.
 • Az eredeti Final Fantasy VII történetét 10 fejezetbe szeretnénk besűríteni. Pontosabban: a csapat a harmadik fejezetben menekül el Midgardból, ami adhat egy képet arról, hogy miként tagolódik majd a cselekmény.
 • Lesznek teljesen új, eredeti epizódok is. Az első a Final Fantasy VII: The First Soldier mögötti történetet dolgozza fel, amely körülbelül 30 évvel a Final Fantasy VII: Ever Crisis fő cselekménye előtt játszódik. Ez körbejárja majd a SOLDIER alapítását is, így legendás hősöket láthatunk majd fiatalabb napjaikban, valamint a jövőbeli Shinra vezetők és az eredeti játék folytatásaiban felbukkanó karakterek fiatalabb verzióival is találkozhatunk.
 • A sztorimódban Cloudot és a csapatot kísérhetjük végig, de vannak a Compilation of Final Fantasy VII különböző címei által meghatározott idővonalakon kívül eső speciális események és csaták is. Ezekben a leghatalmasabb ellenfelekkel küzdhetnek meg a játékosok álomcsapatukkal, olyan módon, amelyet a sztoris csaták egyébként nem engednének.
 • A zene alapját az eredeti muzsikák képzik, de újra vannak keverve.
 • Láttuk, hogy sokan szeretnének a sorozat különböző epizódjaival játszani jelenlegi konzolokon, így a központi tervezési koncepció a Final Fantasy VII: Ever Crisis mögött nem az, hogy ezeket pótolja, hanem az, hogy kényelmesen és könnyedén tudjanak érintkezni ezekkel a játékokkal.
 • Vélhetően nem csak idén, de jövőre és az az utáni évben is elég elfoglalt leszek.

A Final Fantasy VII Remake Intergrade PlayStation 5-re is megjelenik június 10-én, a PlayStation 4-es visszatérés tesztjét pedig ITT találod. A Final Fantasy VII Remake egyébként márciusban a PlayStation Plus kínálat része. A Final Fantasy VII: First Soldier és a Final Fantasy VII: Ever Crisis okostelefonokra lesznek majd elérhetőek.

Hozzászólás