Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Final Fantasy VI – opera jelenet, élőben

Bár a PlayStationre 1997-ben megjelent FFVII sok szempontból túlmutat rajta és valódi generációs ugrást mutat, én mégis úgy hiszem, az 1994-ben SNES-re debütált [B]Final Fantasy VI[/B] (Amerikában FFIII) minden idők legjobb “normál” Final Fantasy játéka. (A nem “normál” vonalon természetesen a Final Fantasy Tactics is versenyben van.) Ez volt ez első olyan epizódja a sorozatnak, mely minden tekintetbe tökélyre járatta az ismert FF-stílusjegyeket és maximális mértékben, már-már fájóan gyönyörűen alkalmazta a fordulatos sztorimesélés és a cseresznyevirág mintájára kibontakozó karakterfejlődés prezentációját. Ugyanakkor ez volt az utolsó rész, melyre még jellemző volt a Final Fantasy világ utánozhatatlan, térben és időben kortalan, valódi fantázia-ártatlansága, ahol nem mellesleg a technikai limiteknek köszönhetően a játékos képzelőereje és [I]fantáziája[/I] legalább annyira részt vett az események képpé alakításában, mint a televízió képernyője. Az is egyértelmű emellett (szerintem), hogy Yoshitaka Amano grafikus-dizájner ehhez az epizódhoz készítette a legszebb, legjellemzőbb és legstílusosabb [A https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/0c/e8/38/0ce838fe6b3c2370831389d02f5049dc.jpg]látványterveket[/A].Amennyiben nem ismered a Final Fantasy VI-ot, egy olyan csodálatos világot képzelj el, amiben egyszerre ötvöződik a reneszánsz és a barokk stílustörténeti korszaka, sőt, egyes pontokon még a rokokó is felvillan. Földi időszámítás szerint a 17., 18. század hangulata mutatkozik meg, melyet egy ősi mágiával és némileg steampunkos technóval átitatott vászonra festettek. Az égen szivárványszín ballonos léghajók hasítanak, a földön pedig mintha Alexandre Dumas D’Artagnanja lovagolna a Metal Gear játékok valamelyik kétlábú, olajfoltos mecháján, hogy megmentse pántlikás ruhába öltözött Milady de Wintert, miközben a Merlin varázslótól tanult villámokat és tűzlabdákat szór huszáregyenruhás és rohamsisakos ellenségeire.Az FFVI egyik híres jelenete az opera-ária. Itt hőseink a patinás intézménybe jutva, egy balesetnek hála belekeverednek az előadásba, mely során a player (egy mini játék keretében) a hősnő szövegét megtanulva és a megfelelőidőben visszamondva menti meg a műsort. Aki egyszer végigjátszotta ezt a jelenetet, az biztosan soha többé nem felejti el azt a [A https://www.youtube.com/watch?v=nEuf9ZSJrdg]fantasztikus élményt[/A], melyhez még csak hasonló sem nagyon akad a mai játékokban.A game 21. születésnapja alkalmából most Jillian Aversa (VIDEO GAMES LIVE, Halo, God of War) és a Journey csellistája, Tina Guo újraálmodták az opera scene-t. Az eredeti muzsikát a zseniális Nobuo Uematsu szerezte, a dal címe “Aria di Mezzo Carattere”.[YOUTUBE]qRnXnkYy810[/YOUTUBE]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

  1. Valami nálam félresiklott, mert maga a jelent nekem egyik végigjátszás során sem ütött akkorát mint sokaknak. A zene (és egyébként a játék úgy összességében) beégett, elfelejteni szerintem nem lehet. És csatlakozom az előttem szólókhoz: ha a japán fejlesztők/SE csak egy részét megtalálják megint azoknak a dolgoknak, amik ezt az FF-et is oda emelik ahol van, akkor bíztató időszak elé nézünk.

  2. Hát igen, sosem tudtam eldönteni, hogy ez vagy a 7 a legjobb FF, de hmmm talán ez 😀 (Ó, meg a Chrono Trigger is de jó!)

  3. Hát ez valami fantasztikus. Az FFVI-nak pedig sokkal nagyobb elismerés járna, a széria legjobbja.

  4. Csak tudnám hogy miért kell ilyenkor is az omega quintetet szidni…

  5. Igazán gyönyörű. Jó pézt fizetnék érte, ha hallhatnék élőben egy FF koncertet. Jöhetne a Distant Worlds a környékre…

  6. Ez jobb, mint bármelyik mk-s hìr.Aki nem vitte, az leszarja.:)

  7. Szeressuk.

  8. Ezért sajnálom, hogy a Japán játékfejlesztés romokban hever…..

  9. Na MOST morzsoltam el egy könnycseppet… Be is zárom az internetet mára…