Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Final Fantasy Origin – PS5 exkluzív, Soulslike kalandot leplezhetnek le az E3-on

Szivárognak a tervek.

A Square Enix állítólag egy új, kizárólag PS5-re készülő Final Fantasy epizódon dolgozik (amely később PC-re is jöhet), amelyet nagy eséllyel a júniusi E3-on lepleznek le. A pletykák szerint a Square Enix a Team Ninjával – a Koei Tecmo belsős fejlesztési csapatával, a Ninja Gaiden, a Nioh, és a Dissidia Final Fantasy NT alkotóival – működik együtt egy olyan projekten, amely a Souls és a Nioh stílusához hasonló. Ez elvileg az első rész világában játszódik, és a címe Final Fantasy Origin lehet.

Az egyik forrás Navtra, aki korábban is hiteles információkat közölt a PlayStationt és a Square Enixet érintő témákban. Navtra korábban a nagy, PS5-ös leleplezés tartalmát is hitelesen szivárogtatta ki, illetve az is igaznak bizonyult, hogy a Square Enix olyan tartalmat kínál majd a Marvel’s Avengershez, amit csak PS-en lehet nyomni: ez lett Pókember. A Final Fantasy XVI leleplezése előtt Navtra abban is igazat mondott, hogy ideiglenesen lesz PS5-exkluzív: a játék előzetesében egy PC-s verziót is említettek, amelyet később eltávolítottak, míg a Square Enix nem volt hajlandó nyilatkozni a témában.

“Valószínűleg legalább egy nagy FF-es bejelentés lesz a meglévő cuccok update-ei mellett (XVI/Endwalker/VIIR)” – írta. “Jó E3-as szezon lesz a Square-nek.” Hozzátette azt is, hogy nem tudja a pontos menetrendet, de az alapján tippel, amit tud a fejlesztés alatt lévő játékokról, azok helyzetéről és megcélzott megjelenési dátumaikról.” Kiegészítette azzal, hogy szerinte két nagyobb Square Enix cím is lesz júniusban: a PS5-exkluzív Final Fantasy és egy “generációközi Eidos kaland”.

Ezt az infót a Fanbyte újságírója, Imran Khan is megerősítette. Kitért arra, hogy valamilyen oknál fogva a júniusi show jelentős részletei kiszivárogtak, beleértve a játék logóját és a demóterveket: elvileg nyáron lesz egy alfa demó, amely a Nioh publikus demóihoz hasonlít, és amelyekkel alakíthatják a rajongók visszajelzései szerint a kalandot: a próbaverzió címe Stranger in Paradise lesz.

A Sony Interactive Entertainment egyébként több exkluzivitási szerződést is kötött a kiadóval: a Final Fantasy VII Remake egy évig volt csak PlayStation 4-en játszható, a Final Fantasy VII Remake Intergrade is kizárólag PlayStation 5-re fut majd be, a Final Fantasy XVI-hoz sem jelentettek be más platformot, míg a Forspoken akár két évig lehet a PS5-höz kötve.

Források: VGC, ResetEra

4 hozzászólás

Hozzászólás

  1. A látványterv Amanót idézi, tehát jó az irány. Egyébként elég sok időnek kellett eltelnie, hogy rájöjjenek, az eredeti magitek-éra az igazi, minden más csak humbug.

  2. Remélem igaz

  3. Jól hangzik.

  4. Meglátjuk, érdekes.