Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Fanboyháború – GoW2 vs. LBP

A videojátékok világára is abszolút igaz az álítás, hogy bármiféle olyan közvéleménykutatás, ami érzelmi alapú kérdéssel kapcsolatos, kizárólag akkor lehet reprezentatív értékű, ha a legegyszerűbb “igen/nem” válaszlehetőséggel operál.Felteszed a kérdést a weboldaladon: “Tetszik neked a Playstation 3?”A válaszokból pedig egyértelműen kiderül majd, hogy a hozzád járó userek hogy viszonyulnak a masinához. Bármiféle más magyarázkodó, szakértő, okoskodó lehetőség eleve halálra van ítélve, és zsákutca. Szerintem ez olyan egyértelmű, mint az egyszeregy.Felmerül hát a kérdés: mi a franc értelme van olyan netes „pontszámoldalakon”, mint a Metacritic „felhasználó által adható” pontszámokat megjeleníteni? A userek többsége úgyis érzelmi alapon fog szavazni, anélkül, hogy egyáltalán látta vagy kipróbálta volna az adott programot. A fanboyok erőszakosan nyomogatják majd az 1-eseket az ellentábor játékaira, a saját idoljaikra pedig természetesen 10-et, gyakran megjelenés előtt, totális szégyenhelyzeteket generálva ezzel.A kérdésre tehát ez lehet a válasz: aki forgalmat és klikkszámot akar generálni a bevételért, kizárólag az vállalja be, hogy teret nyújt a szánalmas fanboyháborúkhoz. A Metacritic legfrissebb botránya most épp a LittleBigPlanet és a Gears of War 2 között dúl.Az LPB megjelenése után egy héttel 6.3/10 ponton áll, ami, valljuk be, eléggé nevetséges. A game simán 9-10 pontos értékeléseket kapott a kritikusoktól világszerte, és még azok a PS3 tulajok is elismerik fantasztikus értékeit, akiknek esetleg a játék hangulata nem jön be, éppen ezért nem is vásárolták meg. Az alacsony pontszám tehát nem másnak, mint az Xbotok erőszakos lepontozásának köszönhető.A Gears of War 2-nél ennél ha lehet még szánalmasabb a szituáció: ez a játék még meg sem jelent, a világon eddig egy hivatalos X360 magazin értékelhette, az újságírói tesztelések is [B]zárt ajtók mögött, a Microsoft irodáiban folynak[/B], a nevezett site-on mégis 2.5/10 a user review pontszáma, ami már egyszerűen vérlázító arcátlanság, kiindulva abból, hogy a GoW első része az X360 egyik zászlóshajója, totális siker, a második rész pedig legalább ennyire erősnek ígérkezik. Nem kétséges, itt meg a félkegyelmű Szoniboyok nyomkodták be a 1-eseket.Az emberi ostobaságnak ugyanúgy nincs határa, mint a fanboyságnak.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. jo

 2. ja és ha lenne a boxom akkor a gow2-t is megvenném.

 3. mindenki örüljön hogy lehet nextgen konzolja otthon és játsszon rajta ahelyett hogy a másikét fikázná…….

 4. Én sosem a pontszámot nézem. Én gameplayeket, demokat. Ezek alapján döntök, hogy kell-e.

 5. Én mindig először a játékot nézem,aztán a gépet…szerintem az az igazán fontos…én például most le vagyok még ragadva a PS2-nél…megvárom milyen játékok jönnek ki a 3 nextgen konzolra és úgy döntök,melyiket veszem meg…jelen állás szerint pl nem a PS3 a befutó,mivel JRPG rajongó vagyok,de kivárok még.Ez meg amit Martin leírt a legnagyobb idiotizmus mintaképe.

 6. Én az összes (elvakult) fanboy-tól hányok, nem értem, miért vették meg a konzoljukat. Talán, hogy fikázzák a másik konzolt? Az ilyen szavazások meg annyit érnek, mint bikán a csöcs. 🙂

 7. Én végig toltam a GoW-ot és a GoW2-t is végig fogom játszani. PS3 tulaj vagyok és nagyon sok emberrel találkoztam akik vagy azért akartak felgyújtani, mert szeretem a GoW-ot vagy azért, mert PS3 van a TV mellett.

 8. “Sosem értettem az ilyen hozzáállást. Nekem bármilyem gépem is van-volt, mindig is elismertem a másik érdemeit. Sőt irigyeltem egy-két játékot, és alig vártam, hogy meglegyen a “”másik”” gép is. Multiplatform forever!”

 9. na ha mindenki igy dicsőíti az lbp-t akkor megnézem a demoját milyen

 10. Az xbox fanboyok ismételten bizonyították, hogy mennyi értelem lapul üresen kongó koponyájukban. Most éppen egy rohadt jól sikerült LBP pályát fikáznak, mert ugye az LBP az nem xboxra van és ezért muszály fikázni:link: http://www.systemwars.com/forums/showthread.php?t=92760

  • És? Ez remélhetőleg nem fog eltántorítani az LBP-től, ahogy engem sem. Ignoráld.

  • Már az oldal neve is szánalmas.

  • köszönöm a linket, nagyon kiváncsi voltam miket lehet művelni ezzel a játékkal. a multkori cikkben a nintendós cuccok nagyon bejöttek, most már tuti. ennek a videónak hála megveszem ezt a játékot. köszi. ez eszméletlen.

 11. Hát ez meg már mi megint? A GOW2 is csúcskategóriás játék lesz(lett) biztos vagyok benne. A LBP-et meg már tesztelhettük is és nyilvánvaló, hogy SOKKAL többet ér mint a fent említett pontszám.(9.5 körül bátran!)

 12. Jesszusom! :)Kit érdekel, hogy más hogy értékeli azt a játékot, ami nekem 10? Még szerencse hogy van akinek olyan sok ideje van, hogy ezen filózzon a JÁTÉK helyett! :)Aki meg az 1-et és 10-et nyomkorássza veszettül platformtól függően, az nem fanboy, hanem egy idióta barom.

  • Csak az a baj néha ienek miatt bukik egy játék hírneve és eladási statja..

   • Ugyan már! Szerinted ki az aki csak azért nem fogja megvenni az LBP-t, mert csak 6.3? Vagy ki nem fogja megvenni a GOW2-t, mert 2.5? Sokkal erősebb a marketing és vele együtt a hype is attól, hogy a nagyobb neveknek ez ártson. A játékosok jelentős többsége úgyis belenéz szinte minden újdonságba és inkább a saját (illetve játékos barátai) szemének-fülének hisz, sem mint egy (sokszor röhejes) pontszámnak.

    • Én pl. ha meg akarok venni egy játékot, előtte meg szoktam nézni pár oldalt, hány pontot adtak neki teszteléskor. Lehet, hogy nem szabad ezekre adni?

 13. “Na az ienek mondják azt a Burnoutra hogy “”agyatlanság””.Szavazni mindenre lehet én azt mondom, de érteni már nem lehet mindenhez :P”

 14. “Az a gáz, hogy a pontszám értelmezése sem világos szerintem. Lehet úgy is értelmezni, mint amit átalános oskolában marinéni ad a magyar dolgozatunkra. Monnyuk stabil hármast, miközben mondjuk a helyettesítő pistabánál viszont ez legalább ötös alá. (Ne menjünk messzire analógia ügyében, csak lásd Lair esetét, ugye, ahol a “”fanboykodó nagyújságírok”” csináltak versenyt abból ki ad a játékra kevesebbet).Meg úgy is lehetne értelmezni a dolgokat, hogy 10 vásárlóból hány fogja végig vinni. Az MGS4-et sem viszi végig 10-ből 10, de 9-re azért van esély. Érdekes módon a Lairt is végigvitte a vásárlók többsége, a GTA4-et viszont szerintem elég kevesen.És miért? Ebben benne van minden, sztori, grafika, bugosság stb. Sőt egy játék lehet túl hosszú is, mert pl túl ismétlődő lesz a végére. Ez a megközelítés reálisabb lenne, mint a kiba jó játék, csak épp nincsidőm végigvinni verzi. Ami balfaxság, mert a jó játék mellől ugyanis fel sem áll az ember, amíg végig nem tolja.”

 15. Mekkora nemnormálisok vannak … (én a Gamerankings-ot látogatom )

 16. Tudom nem egy világmegváltó ötlet, sőt lehet hogy hülye is. De, azt nem lehetne, hogy minden játékszoftver tokjában volna egy regisztrációs kód, amivel szavazhatsz, több oldalon is, természetesen egy netoldalon csak egyszer felhasználható. Így csak az szavazhatna akinek megvan a játék, ráadásul eredetiben. A warezhuszárok kik a megjelenés előtt leszedték már, így nem voksolhatnának. Ők amúgy is mire fel értékelnének? De ez csak egy hirtelen jött kósza gondolat volt.

 17. Szánalmas, nekem egy utópia mikor a két tábor szereti egymást 🙂

 18. Nekem a létező minden gépem van, beleértve a 360 at is , nem tetszik a GOW se a 2-ő a Little Big se nagyon.Akkor most biztos mindkettőre 1 pontot nyomtam mi? HAHA!

 19. újabb áldozat a resistance 2…http://www.metacritic.com/games/platforms/ps3/resistance2valszeg a KZ2 is így fog járni….

 20. “már a Resi2-t is “”betámadták”” a Monitor Fighterek “

 21. Nálatok laknak-e állatok? (ez jutott eszembe)

 22. “Savazás márpedig mindig lesz.Mindkét oldalról.Csak nem mindenhol :)Ezért kifejezetten jó látni, hogy errefelé nincs “”há’ esszar, csakazérmer”” és társai jellegű “”diskurzus””./hug :)”

 23. Mire nem jo az internet ? Gondoljatok csak bele. Erre nem volt mindig lehetoseg. 😛

 24. Hát aki ebben leli örömét, annak csak gratulálni tudok.

 25. Nekem 360-am és PS2-őm van jelenleg, de játszottam a LBP-el és baromira tetszik. 6,3 pont LOL. Ami viszont rossz, hogy sok ember ránéz egy adott játék pontszámára, és annak tükrében itél anélkül, hogy venné a fáradságot megnézni a játékot, hogy milyen is valójában.

 26. Eleve az baromság, ha egy oldal pontozni hagyja a játékokat, ugyanis ennek mindig ez a vége.

 27. Baromsag az egesz kozvelemenykutatas! meg inkabb csak az alkosson velemenyt egy jatekrol aki mar kiprobalta az adott stuffot! Itt pl az x box tulajok szerintem nem probaltak soha a lbp-et es a ps tabor se nagyon gowozott!

 28. Alapból a közvéleménykutatásoknak nem látom értelmét!…Na meg annak sem, hogy valaki ezek alapján alkosson véleményt! 🙁

 29. Ilyenekkel kar is foglalkozni.

 30. Mindenki hazabeszél.Mondja azt valaki, hogy nem így van.

 31. Megbüntették egymást. Hülyegyerekek:)

 32. Szomorú de igaz

 33. Aranyos. PS fanboy vagyok én is, de azért nem pontozom le a másikat. Egy játék nem tehet arról, hogy sz*r egy konzol.

 34. “Én meg csak az itteni cikkeknek hiszek! “”A többi túúúrróóóó!”””

 35. Nahát a vásárlásban és abban, hogy egy játékot örömmel toljak, semmilyen szinten nem befolyásolnak a pontszámok. Bárki is adta!

 36. Szerintem ez a User pont senkit nem érdekel. Engem néha még a kritikus átlag sem teljesen. Átlagolni szoktam három – négy általam nagyra tartott, vagy fontosnak tartott oldal pontszámát, és úgy döntöm el, hogy megveszem.

 37. Én PS fanboy vagyok, de ezt totál feleslegesnek érzem. Én az X gépet rühellem,+ a halo ami nagyon nem jön be, a többi meg nem igazán érdekel…..

 38. Én nem vagyok fanboy, de szerintem a konzol színe az csillogó fekete…:)))

 39. Ilyeneket komolyan vesz valaki?

  • Egy másik hasonszőrű idióta biztos.Hiszen van aki csak azért megkostolja a viziló formájú édességet, mert azt mondja a hippo h megkell…….

 40. Mondjuk szerintem nagyon eccerűen kiszűrhető lenne azzal, ha nem csak pontot adhatnának az emberkék, hanem kötelező jelleggel be kellene pötyögniük pár száz karakteres szöveges értékelést is.Ha ne adj Isten még is bepötyögi, de sok 4 betűs szó lenne benne, akkor meg simán ki lehetne moderálni.Szal ez nagyban minősíti az oldalt is azért, ha ezt ne képesek kezelni. Szerintem.

 41. 95 %-on áll GR-en az LBP, jó ég, komoly lehet. Közben már lett a Fallout 3-ról is egy 100 %-os értékelés. Lottóznom kéne, főleg hogy mindjárt megjelenik a 2.5 pontos GoW2 is 🙂

 42. Egyszerüen szánalmas, öszinte nem is szoktam fogalkozni a userek által szavazott pontok, mert öszintén kit érdekel? nekem ha bejon a játék akkor veszem ennyi. volt csomo játék amit nagyon lepontoztak de nekem bejott a cucc és heteig elvoltam vele. a fanboyoknak pedig legyen orgazmusok ha arra ál fel hogy lepontozzák a másik tábor játékait ehez csak gratuláni tudok. mind2 játék hatalmas littlebig planet alig várom hogy beszerzehem a gears2 pedig ugya ugy ütni fog.

 43. Az emberek mindig is hülyék voltak ennyi 🙂 Sok balfasz:DÉn nem is szoktam rányomni a pontot ameddig végig nem viszem az adott játékot… Az ilyeneket le kéne lőni 😀 Sok mindenki a felhasználók véleményére ad(na),hát mert csak ők az USEREk, rengeten játszanak a játékkal, és így csak nem egy ember véleményén alapszik..

 44. egészen addig a pillanatig nem gond ez,amíg a szakértői médiát nem fertőzi meg ez az alattomosság…. mondjuk némi pénzmag hatására…

 45. Lol! Mind2 játék 10est érdemel sztem. 🙂 Vagy legalább 9 fölött.

 46. Én azt nem értem, hogy egyáltalán miért lehet pontozni egy játékot akkor, amikor még meg se jelent. Mert az, hogy lepontozzák, valljuk be, abban nincs semmi meglepő.

 47. Lol az egész! ha ezen élik ki magukat akkor tessék!

 48. LBP for President…

 49. Van, akinek ez okoz örömet. Sajnálom őket. Még jó, hogy soha nem a user rating alapján ítélem meg a játékokat. 🙂

 50. A Gears Of War azon kevés játékok közé tartozik, amit irígylek a boxosoktól. Szerintem fölösleges szapulni a másik gép játékait. Nem szeretem az Xboxot, mert fizetős a Live, és mert a piros szín nem a kedvencem, de badarság lenne azt mondani, hogy szar játék a Gears of War 2, a Deadrising, vagy a Fable 2. De ha már fanboyitásnál tartunk, ez egy PS oldal, szóval a GoW 2 nekem God of War 2-t jelent!!! 😀

 51. Én csak PS3-al rendelkezem, de ugyanúgy elismerem az Xbox360 nagyságát is, sőt be is szeretnék szerezni majd egyet. Én a felhasználók által adott pontokat meg se nézem, mert abból nem lehet következtetést levonni, meg amúgy se pontok miatt veszek játékot. Persze ha valamilyen játékot nagyon lehúznak pl. most az LBP-t meg a GoW 2-t azt szánalmasnak érzem.

 52. sztem a fanboysággal nincs semmi probléma, amíg csak szolid heccelésről, ugratásról van szó, viszont a vázolt eldurvult helyzet tényleg szánalom. mindenesetre jó tudni h nemcsak nálunk(mo-n) mennek érdekesen a dolgok.

 53. Én sem pontozok soha. Ez egy totális baromság. És sztem senki nem ezek a pontok alapján dönt…

 54. Én röhögök ezen, s megyek dobok egy egyest mindkettőre, így jut is maradis:P

 55. Én is néztem néhány napja az LBP-t, nem akartam elhinni, na de ilyen ez a konzolosok közti csata… Egyébként engem sosem érdekelt kinek milyen gépe van, örülök ha ő is gémer.

 56. Ezért sem szoktam pontozni , mert nincs értelme. Föleg ha valaki csak a 10 és az 1 ismeri.