Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Fallout 4 – nem a PS4 volt a célplatform

Mostanság egyre erősebb a trend, hogy egy-egy AAA-s topjátékot valamelyik konzolgyártó “kisajátít magának”, még abban az esetben is, ha echte multiplatform címről van szó. A Destiny-t a PlayStation vitte, a Star Wars Battlefrontot is PS4-re hirdetik orrba-szájba, “célplatformként” emlegetve az adott hardvert, a heti újdonságnak számító [B]Fallout 4[/B] azonban a Microsoft konzoljával olvadt össze marketing-fronton. Jelenthet ez valamiféle hátrányt a “hanyagolt” konzol esetében? Úgy tűnik, sajnos igen.Források jelentése szerint a Bethesda poszt-apokaliptikus akció-RPG-je a képfrissítést tekintve néha kritikán alul teljesít a Sony újgenerációs konzolján. Bár a látvány állítólag “okés”, sajnos a Frame per Secundum érték néha a beállított 30fps alá eshet az “épületeken belül”, sőt, a fegyverek távcsövébe nézve, több ellenségnél akár “egy számjegyű” értéket is megüthet, ami eléggé riasztóan hangzik… HA igaz. Ugyanezen források azt állítják, az akadozás kihat a játékmenetre is, megnehezítve a harcot.A PS4-es akadozást egyébként egy korai szivárogtató fel is tette a Youtube-ra, de azonnal levetették. Pete Hines, a Bethesda marketing részlegének vezetője ugyanakkor azt állítja, az fps-érték stabil 30.Igaz? Kamu? Sokgigás patch a láthatáron?

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Akkor ez eleg gaz a XBoxra nezve, mivel a DigitalFoundry alapjan ott is Dugovics Tituszt megszegyenito modon zuhan az FPS! Cigany egy port, annyi szent!

 2. Sziasztok!Na megjött a csomag, jelentkeznék a konzolok szervize ps4 nyereményjátékára és kéri a számla számát. Csakhogy nem kaptam számlát 😀 csak jótállási jegyet. Járt más is így esetleg. felhívnám őket de ma már nem elérhetőek…

  • Én! AC Syndicate-el.Azt mondták, h ilyen elő sem fordulhat. Aztán levélben küldtek egy kézi számlát. De azt írták, h csak sony entertainment network gammával indulhatok a nyereményért. Itt nem volt kedvem ezzel tovább foglalkozni.

 3. Mondhat bárki bármit én úgy várom a futárt mint a messiást.

 4. Fú, de k*rvaronda ez a játék. Iszonyat.

 5. Metacritic-en 89%-n áll a játék, valami tényleg el lett cseszve.

 6. Ki írja a PSC-s tesztet?

 7. 2015? Az csak egy évszám.Én nem csak láttam belőle valamit, hanem játszottam is vele, és bizony, bejön. 🙂

  • Valószínű, hogy még 2016-ban is fogunk vele játszani. Atyaúristen. :O

  • Ja csak egy évszám, de azért nem úgy kellene kinéznie 2015-ben egy játékban a karaktereknek meg a környezetnek mintha kartonpapírból lettek volna kivágva, és ezt úgy mondom, hogy havernál néztem az elsö 2 órát élöben egy 165-cm-es 4K-s tévén, hát kiábrándító volt a frame dropról már nem is beszélve! Mindegy, jó játékot a Paper Mariohoz:)

 8. Gamespot – 9Polygon – 9.5IGN – 9.5PCGamesN – 8PC Gamer – 88%RPS – no scoreEurogamer – recommendedGamesRadar – 5/5Destructoid – 7.5Xboxygen – no scorePSU – 9.5Videogamer – 9Digital Spy – 5/5Stevivor – 10God is a Geek – 9Game Informer – 9Xbox Achievements – 9PSLS – 8Impulse Gamer – 5/5JPS – 9.6GameTrailers – 9GameReactor (Danish) – 10GameReactor (Swedish) – 10GameReactor (Norwegian) – 9RPGSite – 9Le Monde (French) – no score

 9. Szerencse, hogy nem érdekel a Fallout. Az utsó amivel játszottam a Tactics volt 🙂

 10. A premierkor szar volt a fallout3 a new vegas ès a skyrim is,mègis több szàz òràt belepakoltam mindegyikbe.Majd ezt is szèpen rendbe rakjàk mind a többit.Engem nem nagyon èrt meglepetès,Bethesda jàtèk lèvèn èn erre szàmitottam.De legalàbb a bejelentès utàn nem kell rà mèg èveket vàrni(Ciberpunk2077).Mèg ìgyis jobb mint a sok indi mocsok!!!

 11. Egy jó kis 10-20 gigás tapasz majd gatyába rázza ! =D

 12. Amióta bejelentették, hogy lesz azóta féltem valami hasonló hírtől. a harmadik rész ps3-as átiratának a dlc-s részei játszhatatlanul laggoltak és fagytak ki. Az UFO-s rész kb 50-60 újraindulással tudtam végigtolni annyira akadozott. És akkor is csak a Ps verzió kapta meg ezt a bónuszt (igaz az átirat volt).

 13. Ehhez azért fanatikusnak kell lenni, h ilyen graffal jáccon az emberfia!

 14. Jól van, nyugi. Valami húzócímnek kell lennie a rivális konzolnál is. Gondoljatok bele, hogy ők mikből fognak kimaradni… Mellesleg aki belemerül a játékba, az el fog nézni minden gyenge pontot.

 15. Szerintem ez a game egy rakás szar lesz, de ez csak magánvélemény!

 16. Az a durva, hogy XO-n szarabbul fut mint PS4-en…

 17. https://www.youtube.com/watch?v=iipDWbd6HNgEbbe a videóba inkább xbox-on fut rosszabbul.

  • Elhanyagolható. Itt inkább az a vicc, hogy a konzolokat egy nem túl combos PC-vel hasonlították össze, és jobban teljesített. 0.57-nél azért szépen beáll 2 fps-re a célplatform. 😀

 18. Mire megveszem már ki lesz javítva. 🙂

 19. ennek az árából inkább megveszem a nintendo új gépét! 😀

 20. “Vegyetek Pc-t. Problem solved. Hail to the KING BABY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!””+””5246”

 21. FPS drop gyakorlatilag minden játékban van. Nagy divat most az fps, még meg is érteném a 10 évesek között. De felnőtt emberek vagyunk (remélem), mindent láttunk a C-64 óta. Csak akkor nem mondták még nekünk, hogy sírni kell az fps miatt.

 22. “Állítólag a F4 fejlesztése előtt CSAK(!) tapasztalatszerzés céljából, fű alatt átporolták a Skyrimet a Bethesda emberi XOne-ra ! Ezek után elhiszem, hogy a korrekt portért kaptak egy kis “”zsebpénzt””…Másrészt meg csodálkozom, hogy nem a saját-Tech5 motorral lett a Fallout4 megáldva, bár ezek után erre is lehet magyarázat.”

  • Az Id Tech 5-t már jó sokszor felhánytorgatták a fórumokon.Szerintem okkal hanyagolják, 2011-óta jó pár játék készült már vele, és kivétel nélkül küszködtek a későn betöltő textúrák problémájával. Mindezt kötött pályás játékoknál cső játékoknál, képzeld el mit művelne egy nyitott világgal, az orrod előtt rajzolna ki mindent. Szép motor (ha már mindent betöltött) de valami nem okés vele, több stúdió is dolgozott vele, de a probléma mindig megmaradt, kisebb vagy nagyobb mértékben.

 23. Csak jöjjön már!!!

 24. Nincs semmi gond. Aki szerette a harmadik részt, és nem zavarja, hogy 2015 van, az jól is szórakozhat vele. 😀

 25. How low you can go?

  • A DC-s részt leszámítva, sokkal rosszabbra számítottam. Jó lesz ez, főleg ha még foltozni is tudnak majd rajta valamicskét.

 26. “Sztrímeket elnézve van frame drop rendesen, pléystéjsön, “”fedezd fel a csodálatos életet””. xD”

  • A (amúgy fantasztikus) Witcher-nél is bőven voltak gondok, mégis 10 pontos cucc lett. 😛

   • “Ennyi.Premierkor olyan szinten droppolt az erdőben, hogy a sírás kerülgetett, de mivel nem ezt számít hanem a játék élmény (majdnem pontosan így fogalmazott Oni) így megérdemli a 10 pontot. Akkor most hogy is van ez a Fallout 4-el? :)Martin nagyon hiányolta valamelyik hírnél, hogy nem “”drájvklubbozik”” senki, hát én most meg teszem ezt a szívességet most: szóval ott van ugye a DriveClub ami megjelenéskor (1 év halasztás után, csak úgy mellékesen) jó indulattal ha volt béta állapotú, sokkal komolyabb gondok voltak vele mint a Fallout 4-el, és mégis megérdemelt 9 pontot kapott, mert ugyebár a játékélmény.”

    • Istenem, hogy vergődsz. 😀 A DriveClubban a challenge-ek nem mentek az eredmenytablák kezelése miatt, de mindegy is, szenvedj tovabb, hadd nevessek.

    • Ezt úgy mondom, hogy a DriveClub az egyik kedvenc játékom. Megjelenés után közel egy évbe telt, mire teljesen elkészült. Egy két patch és jó lesz ez. 🙂

   • Akkor igénytelen állat vagyok, hogy nekem nem volt gondom a Witcherrel technikailag? Legalább ezzel se lesz akkor 🙂

    • Gondom nekem sem volt, a játéknak voltak nézeteltérései önmagával. De engem sem befolyásolt az élményben. :]

 27. Az addig rendben van, hogy nem a PS4 a cél platform, de ha a hardveresen gyengébb X1 verziója jobban teljesít akkor az már gáz, nem is kicsit.

 28. Redditen sokan írják, akiknek már megvan (németek), hogy nem tapasztalják a problémát.Amúgy meg hivatalosan holnap jelenik csak meg, így a day 1 patch is javíthatja. Akik most tolják, a csupasz lemezes verziót nyüstölik. Szóval no drama, majd holnap meglátjuk.

 29. Ha igaz, nagy seggberúgás a Bethesdának! És most nem lehet a cell bonyolult programozhatóságára fogni, mert mindkét nextgen konzol amd alapú, a ps4 gpu-ja ráadásul jóval erősebb!

 30. Ha PS4-en ez szaggat, akkor a. Xone-on el sem indulb. elindul, de 320×200-banc. MS lefizette a fejlesztőket és verzió a PS4 háttérben globális időjárás szimulációt futtat

  • Vagy egészen egyszerűen elhanyagolták a PS4-s verziót, mert nem arra gyúrtak rá első körben. Ha day 1 patch (vagy ami záros határidőn belül jön) megoldja a dolgot akkor édes mindegy. Mivel a PS4 a piacvezető konzol feltételezem többen veszik meg rá a játékot mint X1-re, elég merész lenne pont ezt elhanyagolni.

 31. PS3-on a Skyrim rengeteget droppolt és időnként ki is fagyott, mégis szakadtra játszottam, mert egy csodás játék volt.Ha az a Fallout 4 legnagyobb baja, hogy droppolni fog PS4-en, azt el fogom tudni viselni. Pláne, ha foltozzák.

  • “Ilyenek miatt mint te aki “”úgy is megveszi még ha szar is”” basznak rendesen játékot csinálni konzolokra . Tisztelet kivételnek ha van olyan egyentalán .”

   • “Az én számomra egy játék nem attól “”rendes””, hogy technikailag tökéletes, noha az ügyfél-elégedettségemet természetesen növeli, ha a program jól van kódolva.De jól néznénk ki, ha egy játék értékét egyedül az fps-száma határozná meg.”

   • Sőt, aki DLC-ket vesz, gyűjtői meg limitált kiadást, remastered verziókat, stb.Mind bűnösök vagyunk. :'(

   • Ha valóban sz*r lenne, nem vennénk meg ennyien elhiheted. Csak tudod, bármennyire is hihetetlen, sokan nem csak a külsőségekre adunk. :OA játék valóban nem szép, de még így is 100%-osan szórakoztató azoknak akik szeretik a sorozatot/témát.

 32. *popcorn*

 33. Ja és akinek van egy picike esze gyorsan mondja vissza az elörendelését ha van, mert óriási lesz a pofára esés!

  • “””Ja és akinek van egy picike esze gyorsan mondja vissza az elörendelését ha van, mert óriási lesz a pofára esés! “”OMG, de jó, hogy nem hallgattam rád.A ma reggeli első másfél órám… zseniális volt. Észbontó. Csúcs hangulat, 100 % fallout.”

 34. Már tegnap óta sreamelik jó páran hát inkább nem mondok semmit, pedig vártam ezt a játékot de ebben a formában MAX 5000-ré jöhet valamikor esetleg, de teljes áron rossz vicc!