Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Fallout 3 – mindenről a tehenek tehetnek?

A héten röppent fel a hír, hogy a Fallout 3 “kulturálisan érzékeny” okok miatt nem jelenhet meg Indiában. A helyi média dühösen követelte a hivatalos magyarázatot, ami csak nem akart megérkezni. Beindult hát a spekuláció…A Blend Games szerint a drog, az erőszak vagy a vér nem lehet kizáró ok, hisz a Postal, a Bioshock vagy a Grand Theft Auto is megvásárolható az országban. Így aztán a következő furcsa következtetésre jutottak: a Fallout világában a túlélők “brahmint”, azaz kétfejű, mutálódott teheneket fogyasztanak(?), és mint tudjuk, a tehén Indiában vallásilag védett, szent állatnak számít.Örülök neki, hogy itt Magyarországon minden játékot élvezhetek, cenzúrázás vagy tiltás nélkül.[b]UPDATE[/b]: a hír 100%-ban igaz, annyi módosítással, hogy a Microsoft nem engedi kiadni. Úgy tűnik a Playstation 3-as verziót nem érinti ez a dolog. Érdekes….

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. jo

 2. “Most olvasom a blikk.hu-n:””Letartóztattak egy nőt Japánban, amiért állítólag megölte virtuális férjét egy népszerű videojátékban. A jelentések szerint a 43 éves nő tajtékzott a dühtől, amikor megtudta, hogy digitális férje elvált tőle a Maplestory elnevezésű internetes játékban. Miután az asszony illegálisan hozzájutott a férjét alakító játékos bejelentkezési adataihoz, megölte annak karakterét. A zongoratanárként dolgozó hölgy jelenleg Szapporo város fogházában várja, hogy megtudja, szembe kell-e majd néznie az illegális számítógép-használat és adatmanipuláció vádjaival. (MTI)”””

 3. Amikor erre a kepre nezek (foleg amikor kis meretben latszik), akkor nem egy ketfeju tehenet latok, hanem egy tehenet amit meghag egy bika… Velem van baj ?

 4. nem is tudtam hogy Indiában kétfejű tehenek is vannak.

 5. “Erre nem tudok mit mondani. Ha Indiában ez problémát okoz, akkor ezt meg kell érteni. Ő világuk, ő kultúrájuk. Még szerencse, hogy Magyarországon nincsenek ilyen problémák… Jó játék lesz a Fallout 3, már nagyon várom. :_)”

  • dehogy nincsenek problémák… felejtsétek már el hogy itthon mindent szabad 😀 az ehhez hasonló dolgok megengedettek igen, de van olyan játék amiből botrány lenne…

 6. Mondjuk nem tudom mi értelme van ezeknek a tiltásoknak, hiszen az ember onnan rendel internetről ahonnan akar…(Gondolom ott is akinek gépe van az megteheti)…hacsak nincs cenzúra

 7. Na ez nem semmi 🙂

 8. A németek olyan javaslatot adtak be 2 éve talán, hogy tilos minden olyan játék amiben emberhez HASONLÓ objektum lelövése a cél, és büntetni lehessen az aki ilyet vesz, elad és GYÁRT.

 9. Valahol azért meg lehet őket érteni … másik példának ott van az LBP botrány 😛

 10. Azért nem csak Indiának van meg a maga szent tehene. Nyugaton próbáljon valaki olyan gámát összehozni, amiben tagadja a holokausztot, már megy is a börtönbe.A gond a nyugati kultúrával, hogy univerzálisnak próbálja magát beállítani, amikor nyilvánvalóan nem az.

 11. drog, vér, erőszak?? belefér!! no de egy 2fejű tehén?! OMG 🙂

 12. Igaz !

 13. “Még “”szerencse”” hogy idehaza nemigen van kultúrája a videojátékoknak és leszarják mit adnak kinek.”

 14. Szerintem ez abszolút korrekt és racionális lépés. Komolyan elcsodálkozom az itteni hozzászólásokon… Nőjetek fel srácok!

  • nőjünk fel? Miről beszélsz? Azok nőjjenek fel akik a vallás miatt embereket gyilkolnak! Én rengeteg itteni hozzászólással egyet értek. Ja és ha szokványos lenne a dolog akkor nem lenne kitéve hírnek…Szóval nem értem a hozzászólásod.

   • “Szerinted a “”Minek a vallás, tök nagy baromság?””, “”Több vallás van a világon, mint ahány pattanás az arcomon.”” vagy “”Ezek a marhák milyen nagy baromságokban hisznek.”” szintű hozzászólások érett gondolkodásra utalnak?”

  • Én még maradnék kicsit gyerek…

   • Amolyan tiszteletlen az öregekkel, és mindent lefikázó, amit nem értek fajta?Persze igazad van, de nem úgy érzem, mintha több-száz hsz-en keresztül húzódó, véres vitában akartam volna mindenkit meggyőzni. Csupán egy kis tiszteletet kértem a világgal szemben.

   • “Különben meg vicces, hogy ez a “”minden vallást elutasító, csak az anyagban hiszek”” hozzáállás pont hogy a felnőttekre jellemző, nem a gyerekekre, akik még hisznek a “”mesében””. Legalábbis én mindig ezt kapom a fejemhez.”

 15. dirr az igen…még jó hogy ez csak JÁTÉK 😀

  • azért emléxem amikor a románok próbálkoztak lepogramozni egy olyan űrjátékot amiben a magyarokat kellett hentelni… elég nagy visszhangja volt itthon, és rendszeresen jártak a fórumukra anyázni… pedig az is csak egy játék volt. Ha kitalálnának egy olyat amiben a turulmadarat kell eltiporni, lehet mi sem örülnénk neki. (Már persze nem a politikusokra gondolok, azok üdvözlik ha meggyalázzák a turulmadarat) Vannak olyan országok ahol igen komolyan veszik a vallást, akár a délamerikai országokat meg lehet nézni, ezért nem kell senkit kinevetni, vagy lenézni. Így élnek, ez van, mi meg nem. Örüljetek ennek.

   • “azért ha egy játékban magyarokat akarnak hentelni az sokkal durvább, mivel az embernek vannak jogai itt meg csak tehénről van szó , ami igen szent állat indiában…de nem NÁLUNK , a politikát meg ne keverd ide mert ez továbbra is JÁTÉK :)és ha ez nekem vicces mert ezért nem jelenik meg náluk akkor ne akarjál már “”nevelgetni””…”

   • Mit vegyek komolyan a valláson? Hülyeség az egész… Több vallás van már, mint tej márka a boltok polcain!

    • nem neked kell komolyan venni, csak el kell fogadni hogy van ahol komolyan veszik. Nálunk vallás helyett meg emo szaporulat van, na sokkal jobban jártunk, keleten azokon röhögnek. Bár én is :DXerox, igen ez meg a nyugati filozófia ami itt is jelen van. Ami nálunk van az a jó, ami máshol az nevetséges, vagy szánalmas. Németeket, Vietkongokat, koreaiakat lehet ölni, de ha már véletlen egy amerikai katonára kell puffogtatni egy játékban akkor fúj fúj hogy képzelik 😛 Kluft, embereknek vannak jogaik igen, de az csak egy JÁTÉK abban pedig AI van. na mind1, peace, azért remélem a tolókocsis embereken nem szoktatok nevetni.

     • és eljutottunk a lényeghez hogy a Fallout 3-ban a tehén sem igazi , AI irányítja stb. , és most hogy meg lehet-e enni vagy szimpán ledarálni azt még nem tudom , de jövő héten tesztelem 🙂 …mert ez csak JÁTÉK…peace 🙂

 16. Ilyen idióta hülyeségeket… Pedig csak JÁTÉK…

 17. hülyeség

 18. Ez azért vicces… 😀

 19. Végül is, van benne valami, Ázsiában a vallás szinte mindenek felett áll.Apropó szegény kisgyerek személyiségfejlődésében nem okoz kárt az, amikor a vízvezetékszerelő teknősökön ugrál? 😀

  • Bejegyzek egy vallást amiben a teknős a szent állat, majd beperlem a nintendót vallásgyalázás miatt 20 évre visszamenőleg, hogy vagy fizet vagy bezúzatja az összes mariót. :)))

 20. Ez van sráczok odaát. Tényleg rohadt mák, hogy nálunk semmi sírás-rívás-szívás-tiltás nincsen… legalábbis addig, míg vki le nem tarol egy iskolát…

 21. Hátsó-India…

 22. Lol ez most komoly?:D

 23. Indiában nem tiltották be a Monkey Island sorozatot a 3 fejű majom miatt? ^^

 24. Betsy v Bessy? Ajj, reg volt, szal vmi ilyesmi.

 25. Es a fallout2 kaphato volt? Csak mert ott ugye ugyesen leirthattuk Betsy-t a brahmint, majd eladhattuk jopenzert a testet 😀

 26. Úgy tűnik a mai gémekkel való szarkeverés kezdi hivatásos foglalkozássá kinőni magát:D

 27. Elég lenne az optionsba betenni, és – vagy részben figyelni az adott felhasználó országkódját. És akkor lehetne blood off, strong language off, islam lirycs off, double headed cow off.

 28. Indiában mindenféle szent állatok vannak a megfelelő templomokban, mint az adott isten(nő) reinkarnációja. Van szent majomtemplom, meg szent patkánytemplom is, ahol imádják és zabáltatják őket. Mondjuk a patkány nekem szimpi, szeretem a rágcsálókat, de egy bunkó lopós majmot nehogy már ne rúghassak meg ha kiszedi a fényképezőgépet a kezemből…

 29. :DMég jó hogy nem Indiában élek

 30. Ez már tényleg no komment…

 31. na komolyan mondom ez már több mint nevetséges! Jöttek először a RESI1-el ,aztán a LBP-el ,most meg ezzel. Komolyan nem értem az embereket. Annyira okosnak tartják magukat és mégis annyira hülyék…(remélem értitek mire gondolok)

 32. “Hát érthető…ott Indiában a városban az utcákon járkálnak a tehenek, senki le-se-xarja. Nem bántják, mivel “”szent állat””. Hát de inkább helyettesítsék a fejlesztők mondjuk kétfejű kecskével vagy báránnyal…inkább, minthogy elessenek attól a hatalmas nagy piactól :P”

 33. kezd kicsit unalmas lenni ez a globális szőrszálhasogatás….nemrég az LBP,mostmeg ez….megvan marhulva a világ…btw a negatív reklám is reklám,szoktákmondani…

 34. Még mindig jobb, mintha kivetették volna belöle, lásd LBP.

 35. Ezért jó a mi kis hazánk itt mindent lehet:P:D:D

  • ja írtam a #3-ban hogy nem lehet mindent, dehát ki lett moderálva.kiswech: majd a mi kis hazánkban be lesz tiltva, itt jobban foglalkoznak ilyenekkel 😛

 36. Hát igen aza sok bélgáz amit eregetnek veszélyes is az emberekre XD

 37. “””Örülök neki, hogy itt Magyarországon minden játékot élvezhetek, cenzúrázás vagy tiltás nélkül. “”hát ha jól emléxem volt pár éve egy botrány a cigányölős játékról. nálunk a cigányok a védett állatok ezekszerint, és nem élvezhetünk akármilyen játékot”

 38. hát ez beszarás 😀 Romániába csoda hogy nem tiltják be a Fable 2-öt, merthogy le lehet benne darálni a mokányokat!

 39. Már látom az új Mature jelet: – Blood, Violence, strong language, cow.