Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Facebook, PayPal – meghekkelve

Amikor jó pár héttel ezelőtt hackerek feltörték és tönkretették a PlayStation Network rendszerét, amivel lehetetlenné tették a Playstation 3 felhasználók számára az online játékot, voltak olyan hangok, melyek nem a gátlástalan kalózokat, hanem a kiadót tették felelőssé, mondván “nem volt elég biztonságos a rendszer”. Nyilvánvaló, hogy az ellentábor oldaláról érkező kritika és fikázás milyen tőről fakadt…A lavina ezután egyre jobban beindult: feltörték a Nintendo, a Bethesda, a SEGA, és több más kiadó oldalát is, melyekről minden ott tárolt felhasználói adatot elloptak.Később kiderült: nem csak videojátékos site-okat, hanem kormányoldalakat, bankokat és nagy ipari cégek rendszerét is feltörtek az utóbbi időben.Aki egy kicsit is értelmesebb egy porcelán kutyánál, vagy egy kitaposott rendőrbakancsnál, az átlátja: 100%-osan biztonságos online rendszer nem létezik, hiszen amit ember alkotott, azt ember tönkre is tudja tenni.Egy friss hír szerint, amit a kanadai CBC News tett közzé, a fenti eseményekért felelőssé tehető hackercsapatok egyike nemrégiben feltörte a Facebookot, a Twittert, az Xbox Live-ot és a világ legnagyobb pénzforgalmát bonyolító internetes fizetőrendszerét, a PayPal-t is. Utóbbi azért számít kiemelten súlyos esetnek, mert a PayPal az eBay nemzetközi online aukciósház hivatalos partnere, a legbiztonságosabbnak mondott online fizetési forma.A hackerek állítólag 62 ezer privát account adatait – felhasználóneveket és passwordöket is!! – tettek közzé egy netes file-megosztó oldalon, amit percek alatt több ezren töltöttek le. Ezt az állományt később – ahogy észrevették tartalmát – eltávolították, ám röviddel később újra felkerült a netre.A legfőképpen amerikai és kanadai adatokkal való visszaélés azonnal megindult. Pénzek tűntek el a PayPal accountokról (ezekhez bankszámlák és bankkártyák vannak kapcsolva, a megfelelő jelszóval azonnal utalhatók bárhova az összegek), Facebook oldalakat írtak át és tettek tönkre.A Microsoft azt mondja, nekik nincs tudomásuk semmiféle hackertámadásról, mely Live rendszerüket érte. A PayPal hasonlót állít, viszont ők már óvatosabban fogalmaznak: szerintük a hackerek több site feltörése után “összekombinálták” az email címek alapján a privát accountokat, és mivel sokan ugyanazt a jelszót használják több helyen is, így nyílt meg az út több oldalra. A PayPal azóta kiemelten figyeli az accountokhoz tartozó tranzakciókat.[B]Úgy tűnik, markáns problémával állunk szemben. A PlayStation.Community szerkesztősége azt ajánlja, ha érintett vagy a felsorolt oldalak valamelyikénél, sürgősen változtass jelszót, ha pedig PayPal/eBay felhasználó vagy, napi szinten figyeld accountod![/B]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Én csak annyit írok ide, hogy az összes okoskodó hekkerpártoló senkiházi bekaphatja a faszomat. Puff én beszéltem.

 2. most viccen kívül skynet szagot érzek vagy valami olyasmit :/:(én már megittam a paypal számlám levét

 3. Skaccok,Elég sok érdekes dologról vitáztok amiről nem tudni igazán semmit, ezért mindannyian csak találgatunk, de ezek miatt felesleges egymásnak esni.Volt -e txt file vagy se? Nem tudhatjuk. Nyilván alapból adatbázisban tárolják az adatokat, mert ha egy txt-file ból olvasná ki az adatokat a rendszer bejelentkezéskor több millió felhasználónak, az túl lassú lenne, és nem is működhetne így, összeomlana. Azonban rendszergizdák készíthettek konvertált biztonsági txt állományokat, akármilyen adatbiztonsági okból, vagy bármi okból, amire használták. Nem tudhatjuk, mert nem vagyunk network programozók, és lehet ezt másolták le a hackerek. Fura, hogy hónapok alatt még mindig a hibáztatásokról megy a vita. Én sokan nem értik meg, ki a felelős, nem is fogják…Példákhoz én is mondanék egy extrém autós példát! Vettem egy Sony autót, majd összetörtem. A köcsög Sony a hibás, mert miért nem gyártott olyan autót ami összetörhetetlen (vagy fel, vagy feltörhetetlen biztonsági rendszert). Így gondoljátok? Nem kell a duma , hogy nem ugyanaz. Mindkettő szinte lehetetlen, csak az informatikához kevesebben értenek, mint a mechanikához.A CsalaZoli autós példájához mondanám nem igazán jó a példa, mert a gyártó már nem felügyeli az autód biztonságát, miután megvetted. A networköt viszont a Sony felügyelte. Tehát ha autófeltöréshez hasonlítjuk, a rendőrséget kellene megemlíteni, mint Sonyt. Nekem is feltörték már az autómat. A rendőrség a hibás, mert nem vigyázott rá eléggé? Nem! Csakis a bűnözők a hibásak. Senki más. Persze szidhatom a rendőröket, hogy miért nem járőrőznek többet, pedig fizetem az adót! Attól még az elkövetők a perelhetők kizárólag, nem a rendőrség. Mindenesetre Sonynak nem volt érdeke, és meg is tett mindent, és meg is fog ezek után is, de nem tud garantálni 100%ban semmit, mert nem mindenható.Nem a szerencsétlen óriáscég vs gonosz világról van most szó, hanem itt az óriáscég volt a szopó oldalon, ő ebben áldozat, ezért most nem őt kell támadni. Lehet sokminden másért, vállati polikitikáért, lehúzásért, egyébért támadni a SONY-t, de nem ezért. Neki sem érdeke, hogy elveszítse, a lassan az egyetlen igazán nyereséges rélszlegének vásárlóközönségét (ami tegyük hozzá nem is olyan régóta nyereséges, kb, az 50 milliomodik eladott gép óta)

 4. Ezek nem szoktak aludni???Éjjel nappal hack???Qrvára örülök,főleg azok,akiket lesz*patnak…

 5. Szerintem JPG-ben voltak tárolva, miután beszkennerezte 20 csávó azokat a lapokat, amiket 320 kínai vendégmunkás írt A4-es papírra a felhasználók adataival. A hackerek képolvasót használtak…

 6. Ahhoz képest ,hogy a nagy FBI nyomozott meg,hogy Spanyolországban elfogtak két feltételezett hackert akik gyanúsíthatóak a Sonyt ért támadás megszervezésében ahhoz képest elég élénkek a fiuk !! Nemde ??

 7. Basszus a hackerek nagyon beindultak. Mi lesz a következő? Ki fogja megállítani őket?

 8. Fantasztikus eszmecsere az SS-től Kovács Béláig. Szerintem sokan nem értik a helyzetet.Én egy kocsit hozok fel példának. Szép, új autó. Ha lefekszem, és reggelre ellopták, akkor a gyártót kezdem hibáztatni? Nem? Ez soha nem merül fel egy károsult fejében sem. Mit mondanak? Minden autó feltörhető! És most jön a lényeg: nem tudtad megakadályozni, de meg tudodtad volna nehezíteni a dolgukat. És bizony azzal, hogy nekik több ideig tartott volna a lopás, lehet megállíthattad volna őket! Esetünkben a nehezítés pl a több jelszó használata. De neem! Az emberi lustaság határtalan! Én soha nem dobtam fel sehova a bankkártyám adatait, de nem is kell. Vehetsz feltöltőkártyát és nem kell izgulnod. Igaz, az már 4 kattintás a 2 helyett, de nekem megéri. Visszatérve az autós hasonlathoz, ahol a gyártó a SONY, a PSN az autó. A hely lényegtelen a internetnek köszönhetően. Úgy kellene elképzelni, hogy sok-sok autótolvaj állja körül a kocsinkat 3 éven keresztül, és próbálják feltörni! Senki nem gondolja, hogy ez lehetetlen. Nekik mégis sikerült egy biztonságos rendszert alkotni. Igen, biztonságosat! Azért hogy az adatokkal mit tudnak csinálni, csak az emberek hibája! Egy kis odafigyeléssel megakadályozhatóak ezek a problémák. Az SS-ről meg annyit, ha te éltél volna akkor, nem Istenítenéd őket. Nem csak azok haltak bele az Infószerzésbe, akik tudtak valamit. Ezt inkább ne…

  • Ne haragudj, ennél rosszabb példát nem is mondhattál volna.

  • Félreértés ne essék: távol álljon tőlem, hogy az SS-t istenítsem…Szimplán elismerem azt, hogy a maguk idejében messze megelőzték a kor hadseregeit képzettségben és szervezettségben. Úgy gondolom, hogy ebben semmi szubjektivitás nincs. Ezek tények.A saját szubjektív véleményemet meg megtartom magamnak. Annyit viszont még hozzáfűznék, hogy nem vélekedek róluk pozitívan…

   • Hogyan jutottatok el a hackerektől az SS-ig?

    • Onnan, hogy a hackerek feltörték a CIA publikus weboldalát és az FBI weboldalának álláshírdető szekcióját. Írogattam pár dolgot a CIA-ról, majd Xetron megemlítette a Gestapo-t én meg felhoztam neki az SS-t. Ennyi. Olvasgass vissza.

 9. hehe. minél mélyebbre túrnak, annál nagyobb farkú néger lesz a cellatársuk. 😛

 10. Arra még nem gondoltak ezek a kedves hackerek, hogy egymást törögessék fel? Az legális lenne, talán nagyobb kihívást is nyújtana, mint holmi internetes oldalak, cégek feltörése. Minden meccs után pedig győztest hírdetnének, aki kapna egy pattanástalanító krémet az arcára.

  • “és lenne saját hackerbookok…””cyber1994 ismerősnek jelölt: megerősít, elutasít,feltör””események: “”junior1989 feltörte a géped,baszhatod a képeid”””

 11. Majd a jövőben jobban odafigyelnek és kész. Eddig nem voltak ilyen durva támadások, minek fordítottak volna nagyobb erőforrásokat a védelemre? Most már vanak, ezért jobban oda fognak figyelni. Nem fog összeomlani a világ a hackerek miatt.

 12. A CIA publikus oldalát is feltőrték:) Kezdenek átmenni naggyon pofátlanba. Hát nem tudom…én azért nem hugyoznék egy olyan széllel szemben, ami arról híres, hogy világszerte tüntet el embereket láb alól úgy, hogy azokat soha az életbe nem találják meg.

  • “Ja, meg az FBI állás hírdetéses oldalát is. Igazi hülyék, ennél tovább nem fognak jutni, csak felbőszítik a két említett szervet, amelyek közül az egyik ráadásul (ahogy írtad) világszerte tűntet el embereket. És ez még haggyán, de rendszereket buktat meg CIA, ha az USA helyzete azt kívánja (és persze meg tudják úgy oldani, hogy ne mérgesedjen el a szitu). És az megint csak haggyán, hogy kikből lesznek CIA ügynökök (Clandestine Agent-ek ugye). Komoly katonai múlt, vagyis valamilyen különleges alakulat tagja volt az illető. De még ez sem elég, ott is a lehető legjobbak közt kell lennie. Példának okáért: Bekerülsz a Navy SEALs-be (már önmagában ez egy rohadt mód embert próbáló feladat). Élve maradsz és ha a legjobbak közt vagy, jelentkezhetsz onnan a DEVGRU-ba (aka SEAL Team Six), ami a Navy terrorelhárító alakulata. Már egyáltalán az, hogy jelentkezhess, nem keveset kell letenned az asztalra és ez még nem biztosítja azt, hogy te DEVGRU is leszel. Tudtommal a DEVGRU-ban többen halnak meg training közben, mint a csatatéren. Na és itt van az a pont, hogy a CIA elkezd érted érdeklődni (feltéve, ha beszélsz még más nyelveket is az angolon kívül, elsősorban mandarinul, oroszul vagy arabul). Ez az egyik lehetőség. A másik gyüjtőhelye a CIA ügynököknek a Green Berets (vagyis U.S. Army Special Forces). Ahhoz, hogy Green Berets legyél, előtte 2 bevetésen kell, hogy legyél a U.S. Army-nál (vagyis 2 évet kell lehúznod). Ezután jelentkezhetsz. Ha bekerülsz (ami megintcsak kurva nehéz), akkor itt is a legjobbnak kell lenned, ami itt sem megy egyről a kettőre (évek kőkemény munkája). Ezután jelentkezhetsz a CAG-ba (aka Delta Force), az USA 1. számú terrorelhárító alakulatába (amúgy a DEVGRU és a Delta Force, alkotja együtt a Tier 1-t). Itt is a legjobbnak kell lenned, hogy a CIA érdeklődjön irántad. (Vannak amúgy kivételes esetek, amikor nem kell megjárnod a Deltát, vagy a DEVGRUT, vagy más elite alakulatokat, hanem elég “”csak”” egy “”sima”” különleges alakulat tehetséges tagjának lenned, de ez ritka, hogy innen vennének föl valakit CIA ügynöknek…)Ezután jön a CIA-s training. A CIA weboldalán van egy figyelmeztető szöveg, aminek a lényege, hogy egy más ember leszel. Átalakulsz egy számító, hideg géppé. És akkor még nem beszéltem pl. a CIA és a NSA mögött álló munkaerőről, akik olyan szerkezeteket készítenek, hogy ihajj… A CIA és NSA mérnökei a legjobbak a világon (mondjuk ez azért vitatott, ugyanis a nagy cégek könnyen elszipkázzák a CIA elől a munkaerőt, hiszen több fizetést tudnak adni, sokkal rugalmasabb egy fizetés egy sima cégnél, mint egy állami szervezetnél).Ezek a marhák pedig ilyen emberekkel szórakoznak. Ha rám kivezényelnének egy CIA ügynököt és valami csoda folytán erről tudomást szereznék, akkor úgy nyúlnék a ciánhoz, mint ahogy magamhoz szoktam. Vagy fejbe lőném magam, de egy biztos: nem várnám meg míg odaérnek…”

   • gestapo jobb szervezet volt a maga idejében, mint az összes amerikai titkos szolgálat egybe véve .

    • “Az SS is a maga idejében jobb volt, mint akkor az összes többi. Sőt, mostani szervezettsége vetekszik a mai hadseregekével is, ráadásul a mai hadseregek felépítése az SS-t “”másolják”” tudtommal. Egy viszont biztos: a maga idejében (de akár még ma is, ha létezne) a legkegyetlenebb volt.De az is biztos, hogy a tagjai közel sem voltak annyira képzettek és kemények, mint a mostani CIA-sok. Maximum a maguk idejében.De ez a “”maga idejében”” szerintem egy értelmetlen dolog. Tipikusan olyan, mint a “”ha megnyertem volna a lottót…”” és társai szövegek.”

 13. Ebay paypal már megtörtént,amúgy havi szinten itt mindig változtatom a passokat biztos ami biztos 🙂

 14. Amúgy meg b*szódjanak meg a HEKKEREK! Meg akik megveszik/letöltik tőlük az adatokat.

 15. De amúgy az elég nevetséges, hogy a player-ek elkezdenek itt vitatkozni, hogy a SONY hibája vagy nem. Feltörték, kész, vége. Ha a SONY-nál volt a gond, nyilván tanultak a hibából, ha pedig a hekkerek voltak ügyesek, akkor most örüljenek a fejüknek, hogy mindenkinek keresztbe tettek.

 16. Ennek sohase lesz vége. Egyre biztonsàgosabb rendszerek, és egyre rafinàltabb hackerek. Ha túl sok mindent feltörnek, és felbillen a mérleg nyelve akàr pénzügyi vàlsàgot is okozhat, ha màr nem lehet nyomon követni ki, mit utal, hova, jogosan, vagy se. Végül el fogunk jutni odàig, nem lesz bankkàrtya se, csak ujlenyomat, vagy retina-scanner adta digitàlis jelhalmaz a jelszavunk, azt törjék fel. Bàr akkor meg elkezdik lopkodni a szemeket, meg az ujjakat 🙂

  • jogos, ott a pont!

  • Hát a retinaszkennert is és az ujjlenyomatszkennert is szoftverrel vezérlik, ami egy számítógépen fut és azt fel lehet törni. Szerintem nem az olvasókat törik fel hanem az adatbázisokat tároló gépeket.Ezzel kapcsolatban az user nem sokat tud tenni. Az ilyen adatokat tároló szervereknek kell majd sűrűn cserélni a védelmi eljárásait. Ez meg már a cégek dolga. Ja és mindenkinek legyen több kártyája meg pénztároló helye. Így csak kevesebbet bukik ha gond van.

  • jön a különvéleményhez hasonló szemgolyó csere:D

 17. Ez egyre jobb 🙁

 18. ha a ebay,paypalt feltörték volna azonnal leállították volna az egészet és értesítették volna a ügyfeleket . De mindegy, én megváltoztattam a jelszavat, ha még kacsa is a hír. De amúgy most nem tiszta nekem a hír, most azoknak lopták el a jelszavát akiknek hozzá van rendelve a facebook profilukra a paypal ?

  • ez engem is érdekelne.Mit csinálnak a fészbuk profilommal?nincs hozzárendelve semmi olyan amiből pénzt lehetne csinálni…(nem használok paypalt,de ha használnék akkor se kapcsolnám össze az fb profillal)

   • “A lényeg a felhasználónév-jelszó párokon van. Sokan mindig ugyan azt használják a különböző oldalakon. A kapcsolat csak “”virtuális”” (ez már itt komoly képzavar :)), elég az egyik kevésbé védett oldalt feltörni, onnan az adatokat megszerezni, utána már csak próbálkozni kell a másikon a megszerzett felhasználónév-jelszó párokkal.”

 19. Örülök, hogy felkerült ez a hír, simán kiderül így, mennyi degenerált fórumozik ezen az oldalon is. Az, aki szerint ezekben az esetekben a felhasználó vagy a feltört oldal a hibás, az én szememben semmiben sem különbözik azoktól a szenny alakoktól, akik a kis farkukat és a nőhiányt azzal kompenzálják, hogy cégeket és embereket tesznek tönkre.

 20. Azért érdekes hogy a microsoft-ot nem törték fel . Ez több mint gyanús .

 21. Senki ne higgye azt, hogy ezek az emberek hobbiból, a saját szórakozásukra csinálják azt amit. Ez egy terrorista csoport, annyival jobbak mondjuk az ETA-tól, vagy a Vörös Brigádoktól, hogy legalább nem robbantgatnak fel ártatlan civileket. És nyilván a zavarkeltésen kívül van valami nagyobb, homályos céljuk, talán még modern kori kereszteslovagoknak is hiszik magukat, vagy ami még rosszabb Észak-Korea vagy Kína fizeti őket.Én mindenesetre rájuk szabadítanám a Yakuzát, hogy ne csak a kezüket, de minden kiálló részt nyesegessenek le róluk, hogy még az orrukkal se tudjanak semmit bepötyögni a számítógépbe. A fülükkel se. A farkukkal se.

 22. Ezeket az istenbarmai hackereket mind a Dunába kéne lőni elrettentésül, akkor warezpityuka is inkább venne havi egy játékot 8-10 írható helyett.Komolyan, felveszem a még el nem készült Noob ruhámat és én magam fogok igazságot osztani:))

 23. Jól megszívja az összes online adás-vételel foglalkozó site, cég. Sajnos ez mindenkinek szar még azoknak is akiket nem ért támadás.

 24. Kiváncsi vagyok, hogy az Apple meddig húzza majd. Azért az AppStore egy igazán csábító célpont lehet.

 25. kész, meghibbantam………………………

 26. Gondoltam, hogy ennek a több héten át tartó hírsorozatnak az lesz a vége, hogy a Sony nem is volt balfasz, hiszen lásd, mindenkit feltörnek.

  • A SONY nem is azért volt balf@sz , mert feltörték , hanem a kommunikáció hiánya miatt . Feltörhetetlen rendszer NINCS ! Remélem elkapják az összeset.

  • Na ja, csak más, ha egy kiadónak a weboldalát feltörik, meg más, ha egy teljes szolgáltatást lekapcsolnak 1 hónapra. Nem mintha olyan nagy probléma lenne, szerintem mindenki kibírta azt a 4 hetet online játék nélkül.

  • Te komolyan úgy gondolod, hogy az áldozat a balfasz, nem pedig az elkövető?

   • Sok mindent tudnék erre írni: maradjunk annyiban, hogy kb. ugyanannyira vagyok a hackere ellen/mellett, mint az ilyen mega-korporációk mellett vagy ellen.Az ő dolguk a felhasználóik személyes adatainak védelme, és ha ezt nem tudják megoldani, akkor sajnálom, a balfasz jelző a legenyhébb ami eszembe jut velük kapcsolatban.másrészt: a password-ök, kódok vajon honnan jutottak ki? hogy tudnak most mindent feltörni egyszerre? sajnos ez a Sony-val kezdődött, ők engedték kijutni ezeket

    • Jézusom…

    • Úgy beszélsz a sok ezer embert foglalkoztató Sony-ról, mit egy személyről, ezért nincs igazad szerintem. Egy ekkora cég nem egy Kovács Béla, hogy hibázik, és akkor ő a felelős. Ennyi ember között mindig lehetnek gyenge láncszemek, ez kiszűrhetetlen.A PS3-at mégis hogy sikerült megmókolni? Ült a kis zseni xXxXLoFaSzJoSkAXxXx, mereven nézte a PS3-at, és egyszer csak rájött a védelem titkára? Nem. Valaki kiadott egy debug PS3-at a hackereknek, akik visszafejtették, mit ellenőriz a gép.Szóval azt mondom, nincsenek biztonságos online rendszerek, csak idő kérdése, kit mikor találnak be. Mindig van kiskapu.

     • Ez igaz, hogy minden rendszer feltörhető,de az, hogy a Sonynál sima txt file-ban tároltak személyes és bankkártya adatokat az több mint felelőtlenség.

     • Te honnan tudod, miben tárolták? Ez egy faszság a sok netes városi legenda közül, amit remekül lehet szajkózni.

     • Heckerek mondták azt szó szerint, hogy a emberek miért bízzák egy olyan cégre a személyes adatait, aki semmit nem tesz az adatuk biztonságáért . Ebbe a nyilatkozatukba volt txt fáj tárolás is .

     • Hahahaha, ja, ha a HACKEREK MONDTÁK, akkor biztos úgy van. 😀

     • n4g.com te is szoktad nézegetni nem ? a hackereknek is van már hivatalos oldalra, ahol közleményt juttatnak el a közönséghez, ott mindent leírtak és bocsánatot kértek a játékosoktól stb. Városi legendákat hagyd meg a unokáidnak, hátha ők még be veszik ezt a rossz dumát .

     • Az n4g az internet legalja, de egyébként pont neked való, hozzád hasonló papucsállatkák gyülekezete.

     • Hogy tárolnák már txt fájlban? Egy valamire is való cég minimum, hogy docban tárolja!

     • Ez a .txt tárolás a legnagyobb baromság, amit valaha hallottam, csak az veszi be, akinek fingja sincs a programizáshoz. Ezek szerint a PSN pedig egy egyszerű script, ami szöveges fájlban tárolja az adatokat. Adatbázis sehol, végülis csak a Sonyról van szó. Gondolkozzatok már, emberek!

     • “Az a faszság ahogyan reagálsz mindenre amit leír bárki. Én pont leszarom a Sonydat és az ms-ot is mert egyik részvényese sem vagyok, de ha fasz volt valaki azt te kozmetikázhatod, gúnyolódhatsz bárkivel attól még tény marad, vagy már gondolom eljutottál addig, hogy az egész tulajdonképpen meg sem történt, csak “”városi legenda””. De minden biztosan úgy van ahogyan te mondod:D”

     • “Egyértelmű martin próbálkozása ezzel a sok meghekkelve hírrel, ezek ha nincs a psn feltörés és az utána keletkező károgás akkor nem kerül “”adásba””. Azért írogatja, hogy lám nem a sony tehet róla hanem csakis a gonosz hekkerek. Amit lentebb írtam azt továbbra is tartom, túl lett pörögve az ügy, a psn 1 hónapos leállása, a sony féle idióta/idétlen kommentálás (1-2 napig leállunk, aztán még egy hét meg még egy hét), azt eredményezte, hogy a fél világ kétségbeesett, hogy mi lesz a trófeáimmal, a másik fele a világnak meg röhögött a szerencsétlenkedésen. Egyébként pozitív élmény a psn majd ps store indulás ami majdhogynem tökéletes volt.(vártam a sokmillió egyidejü bejelentkezésnél a leállást) Valaki itt lentebb írta, hogy ez az egész az internet kontroll felé viszi a dolgokat aminek a legjobban a multik meg a sárközy félék örülnének….”

     • Sőt, én gyártom ezeket a híreket, ugye? Minden értelmes videojátékos magazin lehozza őket, mert közérdekű, bármikor rájuk lehet keresni.

     • “Mi van, elgurult a gyógyszered? Milyen tényekről beszélsz? Hol és ki bizonyította a “”tényt””, hogy a kódok hogyan voltak tárolva?”

     • Jó, ez tény, de ettől függetlenül ha odaadom a lakáskulcsomat a Kovács Bélának, hogy tessék szíves megőrizni, és kikapják a kezéből, nyilván dühös lehetek a tolvajokra, de a Kovács Bélát fogom lecseszni, hogy miért nem vigyázott jobban.Nem kell ez a szerencsétlen óriáscég imázs vs a gonosz világ.

     • Kovács Béla hibáztatása csak akkor jogos, ha látod, vagy tudod, hogy KB még csak minimálisan sem tett semmit annak érdekében, hogy a kulcsodat ne lopják el, mondjuk kiakasztotta a hátizsákjára munkába menet.De mit tegyen KB, ha amúgy otthon hagyta a fiókjában, de utcán menve pofán csapták, és elvették tőle a saját kulcsát, lakását felforgatták, és elvitték a tiédet is? Tudom, bérelhetett volna testőröket, meg páncélautót, rakhatta volna hét lakat alá, stb. Mindig van plusz olyan védelmi megoldás, amit így utólag okoskodva mondhatjuk, hogy ezt is megtehette volna. De mennyire életszerű az a helyzet, ami ezt megkövetelné?

     • hát Kovács Bélától talán nem várok testőröket, de egy Sony-tól.. :)egyébként jogos, ez az amit nem tudunk

     • …és ha Kovács Bélához betörnek nappal, amíg ő dolgozik, és elviszik a kulcsod is, akkor is őt fogod lecseszni?

 27. “Ilyenkor miért nem tudnak összefogni ezek a nagy cégek ezek ellen a kis faszok ellen? CIA, FBI, Paypal, Sony, Fox, Bethesda, Nintendo, SEGA, Microsoft, Twitter, Facebook, bankok… Ezeknek az oldalát mind feltörték, faszt ülnek ölbe tett kézzel. Nem várni kéne, míg besétálnak a csapdába, hanem hajtóvadászatot kezdeni ellenük, több millió dolláros vérdíjat kitűzni, stb… Ha azt látják, h nem tudnak semmit se csinálni velük ezek a cégek, akkor nyilván azt hiszik, h bármit megtehetnek, és folytatják a “”csínytevéseket””. Én a legszigorúbb büntetéseket szabnám ki rájuk, mert a legjobb eszköz a cyberbűnözés visszaszorítására az elrettentés elve, ez mindig beválik. Addig kéne cselekedniük, míg nem bátorodnak fel a kisebb csoportok is, mert már jópár videójuknál olvastam olyat, h tutorialokat fognak gyártani, meg easyhacking guideket adnak ki, azt akkor jól megszopja majd mindenki…”

  • A CIA és az FBI nem cég, hanem állami szervezet… Csak a weboldalukat törték föl, ami több mint a semmi, de messze nem valami. Ha a CIA-t és az FBI-t tényleg feltörték volna (értsd: hozzájutnak az összes információikhoz) akkor nagyon nagy szar lenne. NAGYON NAGY.Gondolod vár itt bárki is? Honnan tudod, hogy mit csinálnak? Hidd el nekem, hogy intézkednek csak éppenséggel nem publikus a dolog, ami érthető. Ha mégsem intézkednének, akkor annak is megvan az oka.

   • Pontosítok (ha már így beléd kötöttem Csizy):CIA hírszerző ügynökség, FBI nyomozószervezet. Mondjuk ezt mindenki tudja, csak bántotta a szemem. 😛

  • én a kezüket levágnám, szerintem az elrettentető példa lenne . A középkorba működött a dolog .F**** a jogvédőkbe, .

 28. Ez csak a legújabb összeesküvés, a terroristákat felváltják a hekkerek, hogy jobban ellenőrizhető legyen az internet. Félelemben kell tartani az embereket. Tuti a CIA van mögötte 🙂

 29. Na, ez azért már nem kis húzás! 😀

 30. “Az a baj, hogy nem kapnak érte olyan büntetést amin a többi ilyen nyomorult elgondolkozhatna. Nem azt mondom, hogy hozzunk középkori ítéleteket, de szerintem azért valami olyan ítélet kéne ezekre amin a társaik elgondolkodhatnak: “”Tényleg kell ez nekünk haver?”” A cél szerintem az, hogy a válasz az legyen, hogy: “”Nem!”””

 31. a facebookért nem kár, de a többivel jó néhány embernek gondot okoztak azok az elfajzott selejtek

 32. hol a faszomban van ilyenkor John McClane, ő elintézni a kis szenyákat 😀 amúgy feltörtek nagyon fontos meg kicsit jelentéktelenebb dolgokat is, szóval őszintén mondom hogy szerintem készülnek valamire

  • Arra a faszira gondolsz, aki egy autóval leszedett egy helikoptert? Szerintem az Ő keze is benne van. Befűzte a veje, az a fiatal hekker gyerek.

 33. A fene essen ezekbe a rohadtul ráérő emberekbe. Nincs jobb dolguk mint más emberek szívatása? Most komolyan aki a hackerek pártján áll az lenne a legjobban felháborodva ha személyesen őt érné támadás. Ezek nem robin hoodok az istenit. Szerintem nagyon nagy büntetést kell ráverni az ilyenekre. Azt kell üzenni nekik, hogy: A bűn nem kifizetődő!

 34. A legnagyobb baj viszont az, hogy a hatóságok az ilyen retekségek miatt előbb- utóbb kőkeményen beszabályozzák az egész internetet. Aztán akkor vége az utolsó szabad médiának..

 35. Facebookot le szarom, ott semmit nem tudnak lenyúlni, de paypal az már komoly dolog :S

 36. Kurva életbe már, sose lesz vége? Remélem nem nyúlják le a pénzem a paypal accomról, jelszót már cseréltem, de ki is törlöm róla a bankkártya adataimat.

 37. jézusom hát erre már nemtudok mit irni csak,hogy lol

 38. Az én Paypal-omon 10.000 Ft áll, remélem nem húzták be. Azonnal csekkolom…De amúgy esküszöm már nevetséges ez az egész lavina. Biztosan valami idióta fax csinálta, aki nincs tisztában azzal, hogy mivel játszadozik éppen. De remélem a rendőrök még idejében elfogják őket, mielőtt még ennél is nagyobb kárt okoznak.

 39. Szerencse, hogy a PayPal-omon semmi pénz nincs. No meg szinte mindig közvvetetten vásárlok netről (virtuális kártyán keresztül, Wirecard-ot használok, mindenkinek melegen ajánlom).Felbasznak ezek a mocskok… Rohadt szarháziak nem tudtak érvényesülni és ezért máshogy fitogtatják tudásukat. Vagy csak szimplán elvetemült idióták a saját kis eszmerendszerükkel. Mint egy kikúrt szekta komolyan mondom… Remélem kőkemény rendőri brutalitásnak vannak ezek kitéve, amikor lenyomozzák őket, hogy hol vannak…

 40. Se eBay, se PayPal accountom nincs. Facebook-os van, de ha tönkrevágnák, az sem érdekelne igazán.

 41. nem ugyanaz 62ezer adatot ellopni vagy pár tízmilliót…amúgy szvsz a psn feltörés is kicsit túl lett pörögve, egyrészt online nélkül is ki lehet bírni 4 hetet konzolon(max a kockafejüek nem bírják, de ott máshol kell keresni a problémát ami ráadásul sokkal nagyobb) másrészt nem került ki semmi olyan info, hogy valakit iszonyú veszteség ért volna…2-3 év múlva meg már lejárnak a mostani kártyák, az ilyen csalással nem lehet sokat várni, persze ezt még azért korai 100%-ban kijelenteni – év végére már inkább.Ettől függetlenül a véleményem azóta sem változott, ezekért leginkább a szolgáltatók a felelősek és nem a bankrabló….martin meg nyugodtan lebakancsozhat nem hat meg.

  • Mondom: kapják el egyszer egy kedves családtagodat hazafelé, üssék le, rabolják ki, aztán majd mondd neki a kórházban két infúzió között, hogy ő a hibás, mert arra járt.

   • Kicist más a kettő, mert ha a kedves családtagom színtiszta fehér bőrével bemegy a harlemi negyedbe és még vagánykodik is(álá sony vs hacker)akkor azért elég könnyelmű. Visszatérve a sony-ra még ők is elismerték, hogy hibásak mivel bocsánatot kértek. Csak a fanboyok védekeznek tüzzel-vassal, hogy itt csak és kizárólag a hekker a hibás, mert feltörte.

    • nem lett volna semmi baj HA oke feltori de nem nyul le semmi adatot hanem ir egy szep levelet a sony fele hogy ezt es ezt be kene foltozni… nem pedig lenyulni mindent es utana elpasszolni akar fekete piacon akar mashol… es mindenki szidta a sony-t na tessek azota mennyien porul jartak. sajnos.

    • Pont a Te fajtád mondja azt ma Magyarországon egy összevert és kirabolt nyugdíjas nénire, hogy rásszistá és provokál. Nem a bűnöző horda áhh… Őket mi kényszerítjük a bűnözésre ráadásul.

  • Mert a hackereket úgy kellett kényszeríteni, hogy feltörjék a sony-t és a továbbiakat.

  • én személy szerint nem vagyok kockafejű, de azért elég szarul esett az az egy hónap PSN kiesés. Ugyanis DCUO-t toltuk haverokkal, bekerültem a legjobb közösségbe, nagyon jó úton haladtunk, hogy mindent elérjünk a játékban, amit lehet.Erre jött a szünet és a játékosok 80%-a lelépett, mert időközben elkezdett más MMO-val játszani és néhány hét game után egy MMO-t nem hagy ott az ember. Ergo a DCUO halott. Fent voltam a restart után 1 héttel, játszottam kb 4 órát és egyetlen egy emberrel találkoztam, aki épp AFK volt.Köszönet a hackereknek, hogy egy 12000 forintos, havi 3500 ft havidíjas játékot szétbasztak.

   • Egy héttel a leállás előtt meg annyian voltunk, hogy feldobtam egy Looking for Group-ot bármelyik instába, és 10 invite jött 2 percen belül.

   • azért ha egy hónap szünet után behal egy mmo akkor az nem feltétlenül a hackerek miatt van …

 42. Az enyémmel egyelőre nem csináltak semmit, de nem szeretném idén megcsináltatni a harmadik bankkártyám is. Szakadjanak meg.

 43. Az anyjukat vernek mar teherbe ezek a kocsog hekkerek. Azt mondjak, csak a hecc kedveert csinaljak, de igy, hogy kozzeteszik a kinyert adatokat, baromira nem vicces… ezek utan, azonnal tarkolovessel buntetnem oket, kerdes nelkul…

 44. Igaza van Martinnak, ha még az elején példát statuáltak volna akkor lehet, hogy ezek a majmok nem mernének már ilyeneket csinálni. Ez itt a baj, hogy jobban védik a tolvajok, gyilkosok, bűnözők, utcán mutogató degenerált betegek jogait mint a tisztességesen dolgozó becsületesen elő emberekét! Ez megy nyugaton és kis hazánkban is ugyanúgy. Így fogja magát megölni és felemészteni az olykor dicső nyugati civilizáció.

 45. na most oszinten miert nem puposkodik mar vmelyik fejvadasz tarsasag, komolyan mondom lojjek mar le oket vagy ha elkapjak elve egybol villamosszek, talan akkor kicsit meghuzna magat a tobbi paraszt is. remelem jovo heten arrol olvasunk hogy feltortek a hackerek mogyoroit kivertek az osszes fogait kihereltek oket fajdalomcsillapito nelkul es telibe verettek egy egesz istallonyi lofasszal.

 46. “Amúgy, én már csak azt a hírt várom, hogy “”feltörték a PSN legújabb, legbiztonságosabbnak mondott szervereit”””

 47. Azért az döbbenetes, hogy se a paypal, se az xbox live nem szólt, hogy jelszót kéne cserélni. Ezek után hogyan bízzon az ember ezekben a szolgáltatásokban?Köszi a hírt!

  • Ha valóban feltörték volna ezeket az oldalakat, tele lenne velük a net. A PayPal-lal főleg, azonnal értesítették volna a felhasználókat.

 48. Enter.

 49. Amint az első svájci/kajmán bankot felnyomják ahol valami kedves kétkezi munkás szervezet tárolja a vagyonát, onnantól fog csökkenni az aktivitásuk a lófejek számával arányosan.

 50. Ez már nagyon durva.Most már kurvára érdekelne, hogy hogy a rákban csinálják.Mert, hogy egy-egy oldalt, vagy rendszert feltörnek 1-2 hónapon belül, megérthető. (teljesítmény ügyileg) De jelenleg naponta legalább egy oldalt vagy rendszert feltörnek.Lassan már ott tartunk, hogy felkerülnek a hackerek oldalára a trófeák:The beganingHack the PlayStation NetworkThe CommunityHack the FacebookThe big shotHack the PayPlayPlatinum:NetKingRoule the whole network

 51. aqrvaedesannyukat!!

 52. Köszönöm a hírt megyek jelszót cserélni!!:(:(:(

 53. Őrület… ki tudja hol lesz ennek a vége. Sajnos nincs feltörhetetlen oldal, nekik ez csak egy újabb kihívás. De hogy pont most egyszerre több helyen is, talán messzebbre mutat ez mint ahogy gondoljuk….

 54. Itt az egyik csoport oldala:http://lulzsecurity.com/törje fel valaki 😀

 55. következők az lesz, hogy kinyomtatom az egyetemen elért eredményeimet (főleg így diploma előtt), mert a végén még a NEPTUN-rendszereket is felnyomja valaki, csak úgy heccből, de nem kell a régi indexes rendszer az elavult…..

 56. Hát ez gyönyörű, még jó hogy nincs a paypal-on pénzem, bankkártya meg nincs hozzárendelve.

 57. Még jó hogy külön kártyát+számlát használok az online vásárlásra.

  • jaja én is.Amúgy én az Amex blue kártya tulajok helyében lehet kérnék egy kártya cserét… az ha jól tudom hitelkártya, és ezzel ment régen a angol psn…. meg úgy mindenkinek akik hitelkártyát használnak a vásárláshoz…. nem bankkártyát.

 58. egy ideje már figyelgetem a történéseket, és nem nagyon vágom, hogy mi lehet a háttérben, ami így beindította ezeket a gyökereket…Megjelent az Easy Hacking v1.0 vagy mi a f×sz van?!?szvsz kéne 2-3 kőkemény példastatuálás büntetés területén, máshogy nem fog menni….

 59. A Facebookot nyugottan hackeljék meg ,mert csak a sok képmutató emberek oldalát tennék tönkre, tisztelet a kivételnek. már rég leszedtem magam az ilyen oldalakról ,ilyen nevekkel vannak fent Bastiano coimbra della coronilla aezvedo ,ha tényleg eljön az Armaggedon remélem elösször ide csapódik be egy üstökös hogy kimossa azonnal az ember agyát aki ezt a fost alkotta ,én meg soha nem vásároltam semmit online ,kivéve a ps3 network kártya

 60. Ideje lenne már lecsapni ezekre a kockákra.Utána véletlenül leeshetnének a lépcsőn természetesen megbilincselve.

 61. paypal nekem s van :S

 62. Ha azt a kis gciszopó göndör tetű férget bezárták volna 5-6 évre, aki meghekkelte a PS3-at ennek az egész históriának a kezdetén, talán most nem kalózkodna minden hülyegyerek. De nem, neki jogai vannak, 35 ügyvéd védte, röhögött a markába. Úgy meg kellett volna verni, hogy a saját szarában fetrengjen.

 63. na a paypall már engem is érint :S

 64. Csodálatos!Milyen jó hogy MO-n élünk és nincs az embereknek csak úgy felesleges pénzük a számlákon!Nekem kb 1 napot sem pihen a fizum a számlán mert azonnal leveszem.Most már igazán elverhetné valaki a faszukat egy kis csalánnal.Megint jelszó csere Pay Pal-hoz áááááá pont 2 hónapja cseréltem most agyalhatok ismét…….

  • “Én is most örülök, hogy alig pár 1000 ft tartok a számlámon, és szerencsére semmi A hitel nincs a kártyámhoz csapva :DAz amcsik meg parázhatnak, hitt ott a legtöbb a hitel kártya. Azt megterhelik 100 dodóval és gond nélkül lemegy, míg az én bankom visszaért ,hogy “” hülye vagy 600 Ft-od van :D”””

 65. Én azoknak is el tördelném a kezét akik letöltik más adatait, nem értem sok ember nem gondol bele, ha másnak leszedik a pénzt a kártyájáról az neki komoly gond lehet.

 66. Mondjuk ahhoz nem kell nagy stratégának lenni, hogy lássuk: módszeresen törik fel a dolgokat…

 67. Szerencsére egyik oldalra se vagyok regisztrálva. Amúgy nem értem, hogy nem tudják elkapni őket már szinte a fél világ őket keresi.

 68. Már csak az hiányozna ha az email címeket törnék fel. (gmail)

  • Remelém arra nem kerül sor, eddig a sonyn kívül egyik dolog se érintett, mert soha nem regisztráltam egyik kiadó oldalára se.

 69. De jól indul ez a nap… ebay és paypal kód csere 😀

 70. Microsoft és a PayPaL defaxok, hogy nem merik nyíltan beismerni a támadást. Félnek a miliárdos kieséstől ?

 71. Tegnap olvastam, hogy a LIVE-ot is felnyomták.

 72. Tulajdonképpen nem kell félnem, mert általában egy fitying sincs a kártyámon, nekem is jó szokásom fizetés után lenullázni, de ha lenne mégis valami gond, két oldalról (bank, paypal) védve vagyok, valamelyik biztos megtéríti az esetleges kárt. De azért ritka bosszantó, hogy ilyenek miatt kell aggódni.

 73. A keservit, ennek már fele se tréfa!

 74. Fönt vok az ebay-en. De mivel szerencsétlen/szerencsés vok, h takarék szövetkezetes a kártyám, így sose tudtam ott vásárolni. 😀 Amúgy sincs sose pénz rajta, mert minid leveszem a full lóvét fizukor, mert az a tuti, h ha kéznél van, utálom, h ha csak egy számadatról van szó!!

 75. Ez egy olyan probléma amit később orvosolni fognak(nem biztos hogy tejesen),de addigra már sok lessz a kár vagy veszteség.A hackerizmus ellen kemény és megszorító büntetést kell törvénybe foglalnia minden országnak,mert ez mindenki érdeke.Magán véleményem szerint ebben az egész hackelésben hátulról lehet,hogy benne van valamelyik ország nemzetbiszt.,titkosszolgálata.

 76. Mintha kissé elszaladt volna a ló ezekkel a f@szokkal.

 77. Ez már idegesítő , Most meg kellem változtatni a jelszavam . nem értem hogy mernek velem szórakozni ? 😀

 78. “Hát nem tudom, mi lesz itt a későbbiekben, de ezt a sok impotens, vézna hackert remélem mielőbb elkapják, hogy aztán egy kigyúrt nigger legyen a cellatársuk, aki azzal a mondattal köszönti őket, hogy “”akkor te leszel a lány””.”