Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Exkluzivitást adna a SEGA egy új Shenmue-re

A SEGA a japán Famitsu magazin X360-as kiadásának adott nyilatkozatában nemrégiben azt találta mondani, hogy szívesen adna platformexkluzivitást a játékra annak a hardvergyártónak, amelyik megfinanszírozná egy új [B]Shanemue[/B] cím teljes fejlesztési költségét. Bár az eddig megjelent két részt sok rajongó totális kultjátékként kezeli, a szoftverek mégis üzleti bukásként könyvelhetők el, hisz gyenge eladásaik nem hozták vissza a beléjük fektetett – igen magas – összegeket. Az első rész 1999-ben debütált, készítése állítólag 70 millió dollárba fájt a kiadónak, ami akkoriban horror összegnek számított videojátékos berkekben.A Shenmue sztorit eredetileg trilógiának tervezték, így egy harmadik rész kellene ahhoz, hogy a grandiózus történet végre lezárulhasson. Ismerve a piac szereplőinek üzleti szokásait, kevés esélyt látok arra, hogy a Sony lesz az, aki kitölti azt a bizonyos kövér csekket: a Sony általában csak saját IP-k esetében nyúl mélyen a zsebébe (az Ace Combat fiaskó óta nem tömik pénzzel a külsős stúdiókat ész nélkül), a Microsoft viszont szívesen fizet boldog-boldogtalannak bármiféle exkluzív tartalomért.Egy új Shenmue game mindenesetre nehéz eset: baromi sokat kéne érte kipengetni, és az előzmények gyér bevételei után semmi garancia sincs rá, hogy egy HD epizód sikert aratna a piacon. De várjuk ki a végét…

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Akkor lesz Shenmue 3, ha a Yakuza sorozat nyugaton is sikeres lesz. Mindenkinek csak ajánlani tudom a Yakuza 3-at, simán qjó 😀 .Egyébként meg én nem tudom hogy a kiadók hogy vannak vele, már mint hogy mi számít sikernek? De ha jól emlékszem mind a 2 részből elment több mint 1 millió példány, ami szerintem főleg a Dreamcast szoftvereladási adatait nézve kiemelkedő, persze az más kérdés, hogy túl sokat baszakodtak a játékkal, ami sajnos a Sega Saturn sikertelenségére vezethető vissza…. (Saturnra kezdték el fejleszteni, sőt már 90%-os állapotban volt a game, amikor döntöttek hogy Dreamcastra kell megjelennie.)

 2. Nagyon örülnék ha lenne, az meg, hogy melyik gépre már egyáltalán nem érdekel, csak legyen.

 3. Ha nem hülye a sony, akkor fizet a segának ! Manapság a exkluzív címek sokkal többet érnek,mint a multi címek ezt sztm a két cég is tudja.Shenmue 3 örülnék,de van egy olyan érzésem,hogy xboxra fog jönni,mert :MS bolog-boldogtalannak ad pénzt XD ( nekem miért nem ad,fene se tudja)

 4. Jön majd a Shenmue 3 mikor a Duke Nukem Forever.

 5. hm… esküszöm nem értem ezt a SEGA-t. Hatalmas múlttal rendelkezik. Rengeteg exkluzív cím. Kifogyhatatlan ötletek.Mi a francért nem készít már egy új konzolt. Ennyire nem mernek kockáztatni? Itt toporog , kínlódik a dreamcast tábor. Várja várja hátha történik már vmi. Nem igaz, hogy nem nézik ezek az árakat. 5000 huf alatt nem lehet lehet igazi sega játékot venni az ebay-en. Az MS is egy ganajdombot adott ki, mégis milyen jól megy neki. Kockáztattak, bejött nekik. Igaz muszály volt némi felelőséget vállalni.

 6. Majd kiadják a SEGA Zone-ra, kettődében.

 7. Nem tudom mekkora reklámja és általános füstje volt a Shenmue- nak a megjelenése előtt, de ha kicsi, akkor ott el tudott vérezni a dolog. A mostani tendencia meg úgy is az, hogy majd reklámmal el lesz adva és általában be is jön. A rosszabb játékok is elmentek nagyon nagy példányszámban, pedig a harmada kellett volna csak, hogy elfoggyon a hypevonat nélkül. Szóval el lehetne adni szerintem bevétellel, ha az elejétől figyelnek erre, pláne, hogy 2010- et írunk, amikor már majdnem mindenkinek van nete 1999- el ellentétben.

 8. Ne sz*rjon be senki, az MS fizetni fog. 🙂

 9. Kiváncsi lennék hogy festene pl PS3-on. Vagy egy következö generációs konzolon. Nálam tuti vétel lenne. Az elsö rész iszonyatosan tetszett, de a másodikkal is remekül elvoltam.

 10. A Yakuza ugyanez. Szerintem pont emiatt mondja majd azt a Sony, hogy nincs szüksége a Segától még egy ilyen játékra.

 11. Szerintem ma már nem kerülne olyan sokba egy shenmue készítése mint régen. A legtöbbett az új technológia kifejlesztése vitte el annó plussz Yu Suzuki ázsiai utazásai. XDMa már használhatnák a meglévö yakuza 3-4 engine-t és aköré építhetnék meg a folytatást. Aztán felkérnének pár japán sztárt szinkronizálni és biztos siker lenne legalább japánban.De a legfontosabb hogy Suzuki mester felügyelete alatt készüljön el!

 12. Nekem még mindig a polcomon várja a Shenmue 2, a Jet Set Radio Future és a Lost Odyssey, hogy végre valahára lejátsszam őket. 🙂 Ami késik, nem múlik.

 13. O bázz, megint X-et kell majd vennem? XD De azúttal 360-at.

 14. A Nintendo is simán tudna finanszírozni egy 3. részt, de nekik meg semmi szükségük nem lenne rá.

 15. Nagy dobás lenne, bárki vállalná be. Nekem ez az egy játék el tudta adni a DC-t.

 16. Jó lenne ha megvalósulna…

 17. gyanitom ebbol semmi nem lesz.

 18. Mondok jobbat.Álljuk MI JÁTÉKOSOK a fejlesztési költséget,ahogy azt a nagytudású Gabe Newell megálmodta.Hipp-hopp összejönne a pénz.

  • “Ja aztán lenne az hogy: “”Én nem ilyen játékra adtam pénzt!””””Én nem így képzeltem ezt el!!””LÁZAD LÁZAD LÁZAD”

 19. Azért az MS sem hülye, hogy egy ilyen lutri projektet csak úgy finanszírozzon. Nem lesz belőle semmi.A legnagyobb realitást talán abban látok, ha a SEGA saját pénzből elkészít Wii-re egy folytatást. Bár, hogy Yu Suzuki-val, vagy nélküle… Az is érdekes kérdés.

  • Miért ne?Jó pár millát kifizetett a Liberty City Stories ideiglenes exkluzivitásáért,akkor ezt is bevállalhatja!Egyébként milyen rendes a Sega,aki állja a fejlesztési költséget,azé a játék.Még szép,hogy azé!!Ezt a baromságot…

  • Ez Wii-s dolog nem jó ötlet mert akkor azt is kéne vennem.

 20. Esetleg PSC petíció indítása a játékért ?

  • Nem hinném, hogy ha összejönne párszáz szavazat Magyarisztánból, akkor az meggyőzi a Sonyt és a SEGA-t arról, hogy megéri többmilliós fejlesztési költségeket ölni a játékba.

 21. Mondjuk az tényleg kérdés hogy ha nincsenek Suzukiék, akkor mi lesz ebből… lehet akkor nem kéne erőltetni…

 22. Ennek a játéknak meg kell jelennie.Mindegy hogy mire,mindegy hogy mennyiért,de le kell zárni minden idők legjobb játékát,és ez nem kérdéses.Annak idején amikor először felröppentek pletykák a 3.részről,megfogadtam több ember előtt,hogy ha megjelenik végre,és kezembe kaphatom,ott lesz vége a videójátékos korszakomnak!Ha ez 40 évesen következik be akkor ott,ha 80 évesen,akkor ott.Egy biztos,ha sok év múlva rászánják magukat végre,hogy a sok sitt mellett újra JÁTÉKOT készítsenek én ott leszek,minimum egy full totál limited verzióra beruházva,elnyúlva karosszékembe,forralt bort kortyolgatva,belesimulok újra,Ryo,Shenshua,Nozomi,és a sötét Lan Di történetének végkifejletébe.

 23. Nincs valakinek véletlenül egy multimilliomos olajsejk barátja, aki történetesen szerette a játékot?Mert különben ebből nem lesz semmi..:/

 24. Riméket és folytatást kérünk PSP-re!

 25. Az az érdekes, hogy azért a Sony is be bírt vállalni olyan, pénzügyileg elég béna projecteket, mint mondjuk az ICO… sőt, már a 3. részét finanszírozzák úgy, hogy valószínűleg sejtik, ismét nem a Last Guardian fogja a legnagyobb eladásokat podukálni.

  • Hány éve csinálják?Ha ma elkezdődne egy Last Guardiannál még nagyobb volumenű fejlesztés, az mikor érne be?8 év múlva? Inkább csináljanak új Outrunt.

   • Régóta csinálják, de nincs is mellette olyan nagy csapat mint mondjuk egy GTA4 esetében volt…Nem kellene neki 8 év, ha a Sega egy nagy csapatot ráállítana a dologra. 3 év… vagy legyen 4, de annyi alatt össze lehet rakni, ha tényleg dogoznak vele és nem halasztgatják, szüneteltetik.De ehhez pénz kell, ez tény és nem is kevés. Baromira meg kell gondolni, a Sony helyében én sem ugranék bele egyből a dologba. De az előbb azért írtam amit írtam, hogy rétegjátékok esetében is volt hogy a Sony be mert vállalni ilyen dolgokat…

 26. Ennyi idő után én már szívesen kivárnám, hogy nextgen címként jelenjen meg PS4-re vagy X akármire.

 27. Felőlem akár egy új konzol is készülhet kizárólag ehhez (Shenmue 3) a játékhoz, megvenném. Már csak a sztori miatt is. Viszont a mai generációban istenesen nagyot bukna, elnézve a 6 órás ,2 gomb használatos játékok iránti rajongó táborokat. Kár érte.

 28. Ott követte el a hibát a SEGA, hogy PS2-re nem jött a Shenmue. Helyette erőlködtek a boxal. Viszont az első két részt simán el lehet adni újra, csak egy kis portolás és szépítgetés kell neki. Így már tuti biznisz lenne. Bármelyik konzolon.

 29. Remélem lesz 3. rész.

 30. Meg kellene valakinek lépnie, lenne rá nem 1-2 vevő, nálam a mai napig az egyik legtöbbször végigjátszott történet.

 31. Le kell húzni a ms-t, utána fél évvel pedig minimál összegből átportolni PS3-ra, mint az eddigi x exkluzívok 95%-át. 🙂

  • Ha az MS finanszírozná a fejlesztést, biztos, hogy soha nem jönne ki PS3-ra.

   • Eddig is voltak olyan dolgok, amik átmeneti exkluzivitásába sok pénzt ölt a ms, mert full exkluzív projectekre kevésbé költenek manapság. Ami exklu, az is inkább azért, mert a fejlesztőknek kevésbé nagy feladat a régi engine-t finomítgatni és kiadni vele egy új gamét csak másik történettel, mint egy új multiplatform fejlesztésbe fogni. Mivel a ms-nek nincs belső fejlesztői bázisa, mint a sony-nak mondjuk, így elég sok pénzeket emészt fel nekik a kizárólagosság. Abból már simán kijön 2 egyedi saját game támogatása, mint a Killzone 2 és a Little Big Planet a sony esetében.

 32. Az MS hagy fizessen csak. 🙂

 33. Legyen multiplatform és a régi részeket tegyék fel PSN-re és Xboxlive-ra, HD-ra felhúzva.Jah, hogy így sem garantált a siker… :S

 34. Sok pénzt dobott ki a MS már az ablakon Exkluziv címekért.A legtöbb nem jött be nekik.

  • Igen ez igaz , de ez még nem zárja ki a támogatást még akkor sem ha 0 se tudják kihozni ez presztízs és reklám is nekik. Sok olyan cég van 40 üzletből 15 nem hoz nyereséget mégse zárják be mert presztízs és futtatja a nevet.

 35. De vagány lett mostanság a Sega, nagyon tetszik az üzletpolitikájuk.:)Egyébbként halva született ötlet lenne X-re kiadni, mivel pont ugyan úgy járna mint DC-n. Mivel ez egy óriási költségű fejlesztés lenne, nem engetheti meg magának a warezt. Sajna ez a DC esetében adva volt, és most az X-en hasonlóképpen. Ezt persze a Sega-nak nem árt, hisz nem az ő pénzük menne rá, de szerintem meg az MS nem olyan hülye, hogy egy ekkorát kockáztasson. Ps3-on viszont robbantanam, csak a Sony meg túl s*gg ahhoz, hogy lecsapjon rá. Szóval szerintem, ebből megint nem lesz semmi.

  • ez elég LOL a szoftver eladási adatok fényébenráadásul a Shenmue 2 is X-re jött ki, valszeg nagyobb azok tábora X-en, akik várnák a Shenmue-t

   • LOL vagy nem LOL srác, azt azért figyelembe venném, hogy egy ekkora project marha drága lenne, főleg egy réteg játékért. Biztos dúrva nagyok a szoftvereladások, de azt is lefogadom, hogy nem kaland/rpg címekből.De nekem aztán édesmindegy mire jönne ki, viszont nekem az az érzésem, hogy Ps-en életképesebb lenne.

 36. Yakuza megy Japánban, sztem ez is menne !

 37. Collector kiadásba vagy storeos tartalomként nem ártana ha elérhető lenne az 1-2 rész , ismét végig vinném őket !

 38. Teljesen mindegy milyen platformra jönne a 3 . rész csak jöjjön !!! Még xboxot is vennék miatta !

 39. De mar az pozitiv, hogy a SEGA foglalkozik a jatekal!

 40. Megerdemelne a jatek, hogy melton befejezzek.Csak nehogy egy olyan vonjunk be casualokat ezert egy sinen rohangalo egy gombot nyomkodo jatek legyen!

 41. Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy nem-e vmilyen rosszul tervezett munka miatt lett ilyen magas a költség. Ki tudja, lehet, hogy egy rockstar volumenű cég most kihozza ennyiből (technikai oldalt nézve).Vagy másképp. Az akkori shenmue világ túl nagy volt a dreamcestnek és igazából ezért volt horribilis. Most tupírozni kéne és lehet ennyibe kerülne a folytatás 10 év után.

 42. Ezeket a súlyos 10 milliókat úgy fektetik manapság be, hogy az tuti vissza is jöjjön lásd. FF XIII, MGS4, GT 5 stb.

 43. 70 milka még most is nagyon sok, akkor meg gyakorlatilag példa nélküli volt. Jó lenne azért, ha összehoznának egy ütős befejezőrészt. Yu Suzuki most csinál egyáltalán vmit?

 44. Mindenestre nem bánnám,ha az első két rész elérhető lenne majd a psn-en.Mintha lett volna ezzel kapcsolatban valami hír…