Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Post Type Selectors
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Eurogamer – 50% több a PS4 nyers grafikai ereje

A világszerte közkedvelt Eurogamer online videojáték magazin merész összehasonlító elemzésbe ment bele az újgenerációs konzolok GPU-erejét illetően. Az általam használt “merész” jelző nem véletlen: sem a Playstation 4, sem pedig az Xbox One teljes, végleges, hivatalos technikai paraméterei nem ismertek még (előbbié részben, utóbbié még annyira sem), ennek ellenére lap azt mondja, a PS4 “nyers” grafikai ereje 50%-kal haladja meg az X1-ét.Hogy ez mit jelenthet? Bármit vagy semmit.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Jesszus Manci, én nagy PS fan vagyok, de ez egy kicsit sok(k) nekem: ha pontos mérőszámok, technikai adatok ismertek lennének, az sem jelentene semmit. A programozhatóság, és a tényleges (játék közben mutatott) teljesítmény a lényeg. Én örülnék, ha ezúttal egységesen PS4-en lennének szebbek a multi címek. Majd kiderül.

 2. Neked legyen igazzad! 🙂

 3. ez azt jelenti hogy unatkoztak az Eurogamer-nél….

 4. Akkor én kérnék legkésőbb 2016-ra egy GT5 photomode szintű GT7-et.

 5. Amennyiben ténylegesen erősebb is lesz a PS mint az új X, akkor is benyalhatjuk, h a Microsoft megint aláirat a készítőkkel olyan szerződéseket, h csak akkor jöhet ki Box-ra a játék, h az ua olyan mint a konkurencia gépén, ha már annál kevesebb akkor meg se jelenhet. Most lehet, h butaságot írtam, de anno olvastam itt vhol egy ilyen bejegyzést, h az MS ezt csinálja.

  • “Az a tartalomról és a megjelenésről szólt, a grafikát nem érintette. És ha jól emlékszem a lemezes játékokat nem érintette, “”csak”” a letöltősöket.”

   • Barátilag megjegyzem: ha anyagi szempontokat vesszük alapul, márpedig manapság minden erről szól, a fejlesztők nem fognak külön minőségi grafikát kódolni a Sony-nak (idő/pénz) ha nem muszáj! A kérdés az, hogy a Sony mennyire fogja az akaratát érvényesíteni? (Már ha lesz ilyen) Engem ez a kérdéskör érdekel/foglalkoztat a legjobban a következő gen konzolháborújában!

    • Ez nem egészen így van. Amikor elkészülnek az assetek mindig high poly-ban vannak és utána butítják le a modellt és a textúrákat is, nem áll semmiből.

  • “Simán el tudom képzelni!””Ahol a pénz ott az igazság””Ez így volt, és így is marad, új generáció ide vagy oda…”

 6. Nemsemmi, mindenképpen vennem kell egy gameboyt.

 7. A PS3 is erösebb mint a 360 mégis a multiplatformok szebbek 360-on mert az a célplatfom kis pénzes segítséggel! :S

 8. 32MB esram nem tudom, mire elég a fejlesztők szopatásán kívül, akiknek úgy kell a kódot megírni, hogy a gyorsítandó rutin adatokkal együtt beleférjen ebbe – ha egyáltalán direkt elérik, és nem az OS kezeli.

 9. Lényegtelen ez az egész. Amit eddig tudnunk a sonynak meg se kell magát erőltetnie. Az ms az indie fejlesztőkkel is kicseszik. Nem jelenthet meg játék x1, ha nem köt az ms-sel szerződést illetve egy harmadik féllel(más kiadó) ez a sonynál nincs így. Ha bedöglik a hdd akkor az egész gépet lehet küldeni szervizbe stb.Ha Sony folytatja azt amit az elmúlt 2-3 évben csinál nem lesz vitás melyik gép fog jobban teljesíteni.

 10. Lehet, hogy az X1 sülve jobb, mint nyersen.

 11. Remek. Akkor gondolom a multi címek 70 százaléka megint ocsmány lesz?

 12. “Az egyik BF4-es fejlesztő ezt erősítette meg az “”egyik”” közösségi oldalon, ami persze hamar lekerült :)http://abload.de/img/untitledxcstj.pngHa ez igaz akkor… :D”

 13. Olcsón akarnak játékokat prezentálni. Vagy bejön nekik, mint a nintendónak (amit nem hiszek, a kinect már fix bázissal rendelkezik, új usereket nem fog behozni), vagy úgy járnak 1-2 év múlva, mint a Wii U.

 14. Ugyan nem GPU adat, de magáért beszélhttps://pbs.twimg.com/media/BK4J1R_CYAAUj9-.gif:large

  • Ez nem igazán pontos összehasonlítás,mert a X1-ben lesz 32 mb ESRAM ,ami egy gyorsító ram vagy mifene, és ezzel állítólag hasonló sebességű adatátvitelt érhetnek el mint a PS4.Egyébként korábban is csiripelték a madarak,hogy egyes fejlesztők szerint valamivel erősebb a PS4 hardvere.Kíváncsian várom az E3-at,mert ha lesz a 2 gép teljesítménye között lényegi különbség akkor ott látnunk kéne.

   • ~100 GB/s-os sebességet pletykálnak az ESRAM-ram.Egyébként a PS4-nél is hasonló megoldást akartak, hogy elérjék a kívánt sebességet, de inkább a busz méretét duplázták meg, hogy ezzel se kelljen a fejlesztőknek foglalkozni.

   • Itt az okozza szerintem a nagy különbséget, hogy az XB1 DDR3-as memóriával jön, a PS4 meg GDDR5-ös memóriával.

    • “Igen,de egy korábbi durango elemzésnél azt olvastam,hogy az esrammal kompenzálják a dd3-as “”lassúságát””.(?)”

     • Viszont 8 GB RAM-ból, 3-at megszik a három oprendszer. Az meg szar. Leginkább hosszútávon.

     • Utána néztem jobban, a 8GB DDR3-as memória 68 GB/s-es lesz, a 32MB ESRAM pedig 102 GB/s-es. Csak egy valami nem hagy nyugodni, ennyi sok rendszer memóriát csupán 32 MB-nyi ESRAM-mal gyorsítani? Nem lehetséges, hogy ez a 8 magos procit segíti majd inkább mint amolyan kiterjesztett L3 cache?

    • Nem, itt konkrétan csak 12 CU mag van összehasonlítva a 18-al. Ha utána számolsz az pont 50%.

   • Az ESRAM semmi köze nincs a grafikához.Itt a hírben konkrétan azt mondják, ki, hogy a GPU erősebb 50%-al.És ehhez még hozzá lehet majd venni a kb 30-40%-al erősebb procit is pluszbna a 8 GBD GDDR5 RAM és a 8GB DDR3 RAM összehasonlításáról nem is beszélve. Ég és föld a két rendszer. Az ESRAM maximum a RAM-nál hozz be némi lemradást, megjegyzem 32MB-al szinte semmit.Nagyon egyszerű a képlet. Már előre tudni lehetett, hogy az új XBOX meg sem fogja közelíteni teljesítményben az új PS-t. Mégpedig onnan, hogy jár hozzá a kinect 2 ami hatalmas plussz költség. Most egy kinect kb 40ezer forint. Ha külön számolunk akkor a kinect 2 is minimum ennyibe kerülne külön így a gép HW részét kell olcsón tartani, ugyanis ha nem ezt tennék, akkor kb 1,5-szer kerülne annyiba mint a PS4 ami ugyancsak hátrány.

 15. Most az ilyen technikai paraméterektől eltekintve is azt mondanám, hogy az első generációs Xbox volt utoljára az, ami számomra ígéretes volt, ami el tudta hitetni, hogy a Microsoftnak van létjogosultsága a konzolpiacon.De ezek után az Xbox 360 (számomra) semmit nem tudott felmutatni, ami miatt azt tudtam volna mondani, hogy igen, ezt irigylem a boxosoktól. Splinter Cell Conviction, Alan Wake, Gears of War és esetleg a Halo. Ennyi. Tényleg egy kezemen meg lehet számolni az irigyelt címeket, a többi vagy eleve jött PS3-ra is, vagy utólag megjelent, mint legutóbb a teljes (!) Mass Effect trilógia… ezen kívül mi miatt kéne 360? Mert tetszetősebb néhányaknak a kontroller kialakítása? Vagy a Kinect miatt? Számomra ez nem érv. És az újonnan bejelentett X1 ennél is kompromusszumosabbnak tűnik.Szóval én eddig is azt mondtam és eztán is kitartok amellett, hogy Playstation vagy Nintendo. De a legjobb, ha mindkettő! 🙂

 16. “”” Csak így van mire nyálat verni. “””

 17. egyébként biztos van benne valami, mert a MS prezentáció pont ködösített a belsőről (ez amúgy egy ésszerű lépés volt szvsz).egyébként az előző cikk tech felsorolásából nekem ez a különbség jött le kb.

 18. Még az Orbis és Durangós időkben is volt róla szó, hogy az Orbis erősebb lesz technikailag!

 19. Valóban merész állítás, de egyáltalán nem elképzelhetetlen. Szerintem ebben a generációban a PS4 fogja magasan vinni a pálmát. A MS ezen a leleplezésen sokkal csúnyábban leégett, mint azt bárki is gondolta volna. Ezek után max csak a dagadt, amcsi casual almából tud harapni egy darabot, amit még meghat a primitív kéz, és hang irányítás…

 20. Ez most még tényleg elég erős kijelentés, az eddigi ismeretek alapján az 50% nekem soknak tűnik.

 21. Ha tényleg igaz, akkor több exkluzív játékra lesz szükség 🙂

 22. sajnos úgyis a gyengébbhez igazodnak a multi címeknél, hüpp.max folyékonyabb lesz az élmény. mondjuk az is valami.

 23. A multiplatform címeknél ebből majd szinte semmit sem látunk majd. Kizárólag a belsős fejlesztéseknél, jó szokás szerint.

  • Ez most egyáltalán nem lesz igaz, mert fejlesztési szemszögből nincs sok különbség a 2 gép között. Itt egyszerűen ki lehet majd használni a plussz teljesítmányt, mint most a PC-knél.

 24. nem lepődnék meg! A cell processszor is bivaly erős volt, gondolom jóval erősebb mint az Xbox 360-é,szóval nem lepődnék meg ha a PS4 belsejében megint lenne valami ami ütősebb mint az Xbox1-é, ez esetben a GPU!