Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

ESA – nem minősül szerencsejátéknak a Loot Box vásárlás

Jelenleg az internet videojátékos szegmensének egyik legfelkapottabb témája a Loot Boxok vásárlásának kérdésköre. A Loot Boxok olyan csomagok, melyek megvásárlásával in-game tartalmakhoz juthat a felhasználó (fegyverek, tárgyak, akármik), azonban a pakkok tartalma általában randomizált, előre nem látható.- Belgiumban már hivatalosan is foglalkoznak a dologgal, mondván a bizonytalan tartalmakkal kecsegtető, valós pénzért vásárolható, in-game cuccokat prezentáló csomagok “összekötik a játékfüggőséget és a szerencsejátékot”. Ez a belga hatóságok szerint “veszélyes a fiatalságra nézve”.- A belga hatóságok azon igyekeznek, hogy a bizonytalan végeredményű mikrótranzakciókat lehetőség szerint “örökre kitiltsák” az európai videojátékos piacról.- Hollandiában szintén vizsgálat indult az ügyben, méghozzá az Electronic Arts üzleti modelljének megemlítésével. Ebben az országban alapvetően vesztésre állnak a szerencsejátékos formulák.- Az amerikai ESA (Entertainment Software Association) ugyanakkor azt állapította meg, hogy a Loot Box-rendszer csak egy “lehetőség azoknak, akik pénzért akarnak fejlődési / előrehaladási opciót vásárolni”, és mivel a dolog nem kötelező érvényű, csak szabadon választott, emellett virtuális tárgyakról szól, nem minősül szerencsejátéknak.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

  1. A casino-k ba vagy régebben kocsmákba se volt kötelező bemenni. Mondjuk ott nem virtuális tárgyakról szólt a dolog.

  2. “””mivel a dolog nem kötelező érvényű””és ez a lényeg, de persze ettől még az EA egy ritka patkány cég az activision-nal együtt”

  3. Túl van lihegve.

  4. A FIFA Ultimate Teamben már majdnem 10 éve lehet valódi pénzért is csomagokat venni, és hatalmas a szórás értékben aközött, hogy mit lehet kapni. Egyetlen csomag tartalma lehet akár annyi zseton értékű is, amennyit 1000 óra játék alatt sem gyűjthet össze az ember, de az is lehet, hogy abszolút értéktelen dolgok bújnak ki belőle (ez a valószínű). Na ha valami szerencsejáték, akkor ez az, mégsem tiltották be.

  5. Biztosan nem lettek megkenve.