Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Erős nyomás alatt a videojáték-guru Kojima

Hideo Kojima a Developmag weboldalnak adott interjújában azt mondta, hatalmas nyomás van rajta, hogy folytassa a Metal Gear franchise-t. Szerinte csak akkor enyhülhetne a dolog, ha kilépne a Konamitól, de ez nem lenne jó ötlet, hisz a japán kiadó menedzseli csapatának pénzügyeit.Szerencsére Kojimának eszében sincs visszavonulni. Amikor megkérdezték tőle, nem lenne-e kedve egy ilyen nagy volumenű projekt, mint az MGS4 után valami kisebb, könnyedebb játékot összehozni, azt válaszolta, hogy kedve ugyan lenne, de “az ő küldetése a neki megadatott időben az, hogy az éppen rendelkezésre álló legjobb technikával hozzon létre új dolgokat” – és a mester elégedett ezzel a feladattal.Az E3-on már tudni fogjuk, mit dobott ki neki a gép következőnek.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. ilyen embereknek tényleg nem az a feladatuk, hogy összedobjanak egy PSN/XBLA címet …

 2. Kíváncsi leszek,h mit alkot …

 3. nagy a zarca a csávónak…kicsit

 4. nahát,akkor várjuk az E3-at

 5. Nem baj birja a nyomást, hiszen ezért fizetik, csak legyen minél több jó játéka.

 6. Fingik egyet és már címlapon van az ember:) De nem baj csinálja csak a dolgát.Én vevő vagyok rá.

 7. Szerintem ha egyszer isten ne adja eltávoznak közölünk Mr Kojima, nem vallanák be a játékostársadalomnak, és vakon bálványoznánk tovább, nem véletlen….MGS-t folytatni?!! minden ps3 tulajdonos MGO fan éjjel nappal folytatja a saját kis MGS SAGA-ját:)

 8. Mit dobott neki a gép?Ritka az életben, de nála épp fordítva van. Ő dobja a gépnek. Itten meg szó szerint, ugye.

 9. Remélem is,hogy maradandót alkot és nem egy psn-ről letölthető arcade game lesz.

 10. Holnap hajnali 3:00 – kor jár le a visszaszámlálás.

 11. “Nagyon remélem, az az “”5″” az inkább “”S”” betű és a Snatcher folytatás vagy valami más dolog készül, csak ne MGS5…”

 12. Ez van ha az ember egyszer vmi nagyot alkotott. Muszáj folytatni…

 13. Igy beszel egy igazi maximalista. Ilyen emberek kellenek a parlamentbe is.

 14. Én is hasonlóképpen vélekedek.Az MGS4 tökéletes lezárása volt Solid és felmenői érájának, de feltételezhetően Kojima is tovább akar lépni, új alapokra helyezni a szériát. A PS3 erejét méginkább kihasználó Metal Gear játékkal pedig mindenki játszani szeretne, nem igaz?

 15. Nagyon sajnálom, hogy MGS5 lesz. Mert a 4-ik résznél nagyobbat nem alkothat, mivel az a plafon teteje! PONT! Valahogy mgsfan gondolatmenetével értek egyet, készítsen egy teljesen új SAGA-t, új szereplökkel, és legföképpen új játékcímmel. Csak könyörgöm, hogy ne METAL GEAR legyen a neve!!!Mindenböl újjat akarok.:)

  • Csak részben tudok egyetérteni. Az MGS4 a Solid saga csúcsa, nem az MG játékoké. Ezért nem sajnálnám ha MGS5 lenne, mert Kojima mindig egyre nagyobbat és nagyobbat álmodik, ezért azok az ötletek, amik kimaradt az MGS4-ből(mert maradtak ki, mint ahogy az előzőekből is), azokat megtudja valósítani a legújabb részben. Másrészt, ez egy új kezdet elenne, új történetet mutatna be és új karaktereket, akár sok-sok évvel Snake távozása után. Ez számomra roppant izgalmas lenne. Természetesen a kedvenc mindig Snake marad, de most már tovább kell lépni, jöhet egy új hős. Persze ha egy teljesen másik játék lesz, azt ugyanolyan örömmel fogadom, de sajnálni semmiképp nem fogom, ha egy új MG játék jön a mestertől.

 16. ennek az embernek a művei az élete. remélem, hogy mostmár érez maga alatt akkor a stabilitást, hogy igazán odab@sszon egyet a játékiparnak egy valami teljesen új, kísérleti valamivel.

 17. MGS5 KEEEEEEEEEEEEELLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL!!!! MOST!

 18. Respect!

 19. Úgy bizony, éljen sokáig, és szerintem ez a dolog megint csak egy kis por a szembe, hogy aztán valami nagyon naggyal, és nagyon széppel rukkoljon elő 🙂

 20. az a helyzet hogy én még csak az mgs4-et láttam, de arra azt mondtam hogy az tényleg egy igazi game és nem hiába szeretik annyira… az biztos hogy meg fogom szerezni, és ezt az ember én is legalább ennyire nagy zseninek tartom. Egy ilyen embert csak becsülni lehet:)

 21. Úgyse bírja ki MGS nélkül. 😀

 22. “Na ha tényleg a küldetése hogy “”legjobb technikával hozzon létre új dolgokat”” akkor nem kérdéses hogy csak ps3-ra fejleszthet,a multiplat egyből kiesik. na majd kiderül tényleg ígyvan-e…”

 23. Tutira folytatja az MGS sorozatot. Biztos siker, nagy bevétel, hülye is lenne ha nem folytatná….

  • De mit tud belőle kihozni?A patriótáknak annyi, solidnak majdnem annnyi, metal gearek kampó.Új össze esküvés? Új krízis új hős és Solid mint parancsnok?? Én elképzelni sem tudom.

   • Mit tud belőle kihozni? Gyerekek, feljetsük már el azt, hogy egyfolytában a régi sztoriban és karakterekben gondolkozunk. Egy teljesen új történetet, teljesen új hősökkel, egy teljesen új Metal Geart, azt tud kihozni belőle. Afelől pedig nincs semmi kétségem, hogy újra össze tud hozni egy olyan monumentális történetet, mint a Solid saga esetében. Arra pedig én vevő vagyok. (persze teljesen új frencsájzt is szívesen látok tőle)

 24. Hideo Kojima nálam olyan szuper zseni mint pl: Spielberg, Lucas, Coppola, vagy Scorsese ! Ez az ember elsősorban nem a pénzre megy, hanem a minőségre, forradalmi újitásokra, és arra hogy megmutassa a világnak hogy mi japánok mi vagyunk ebben a legjobb, nem amerika és nem europa ! Menyire igaza van !!

 25. Aggódom amiatt, hogy nem tudja mit kellene csinálni. Az MGS4 (egy nézőpontból) az évtized játéka volt, és legalább ekkora dolgokat várnak el tőle. ZoE vonalon legalább akkora előrelépést kellene felmutatni mint az első és második rész között. Ugyanakkor az a leereszkedés ahogyan a paródia videóban szerepelt és azok a gondolatai hogy nyitni akar a nyugati közönség és munkamódszerek felé gondolkodóba ejtenek arról, hogy vajh nem él e át alkotói válságot.

 26. Igyál, szívjál, csajozzál, és legfőképpen dolgozzál mester! 🙂

 27. Mester 🙂

 28. a lényeg, h újra nagy dobásra készül

 29. Ne bántsátok már. Azért ilyen fáradt a feje, mert szétdolgozta az életét azért hogy nektek legyen az asztalon Metal Gear. 😀

 30. “””Hiro,állítsd meg az időt!””Mindig ez ugrik be a fejéről.”

 31. dúrva elvileg…..

 32. mivel a hivatalos visszaszámlálós oldalon minden vilálmlásnál egy 5-ös tűnik fel nemhiszem h sokat kéne találgatni az új műre

 33. Szóval mégiscsak egy új Metal Gearen dolgozik az öreg. 🙂