Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Érkezik a Playstation 3 DVR csomag

A Sony ismét lép egy komolyat előre a Playstation 3 tuningolásával: idén márciusban a világon először Japánban debütál majd a Playstation 3-as DVR (Digital Video Recorder) csomag, amely egy csapásra digitális rögzítőegységet varázsol konzolodból. Ez a fajta felvevőrendszer már Magyarországon is elérhető néhány HD szolgáltatón keresztül: arra jó, hogy egy egyszerűen kezelhető menüből előre beállítva felvehess bizonyos tévéműsorokat – akár egyszerre több csatornát is -, majd azokat a neked tetsző időpontban visszanézd. Kényelmes és praktikus találmány, használatával nem vagy többé időhöz kötve, ha egy/több téged érdeklő műsort meg akarsz nézni, de épp nem tudsz otthon lenni.A szett a “Torne” fantázianevet kapta a keresztségben. Ára 9980 yen (kb. 20 ezer forint) lesz. A csomagban a megfelelő kábelek és szoftver mellett egy USB-s digitális tuner is helyet kapott, amit értelemszerűen a PS3-hoz kell kapcsolni.A program egy Blu-ray lemezen érkezik és a PS3 HDD-jére kell telepíteni. Ez után egy nagyon felhasználóbarát menüből lehet a rögzíteni kívánt műsorok között válogatni. A szoftvert a Sony saját játékfejlesztő részlege tervezte. A program beépített internetes opcióval is fel van szerelve, tehát böngészésre is lehetőséget ad, vagy pl. a műsorforrás saját oldalára kapcsolódva használja az aktuális tévéműsor listát. Ezek mellett bizonyos közösségi funkciók – kik nézték az adott műsort, kik vették fel – kihasználására is alkalmas.A rögzítés a PS3 merevlemezére, vagy igény esetén egy külső USB-s tárolóra történik. A rendszer akkor is üzemel, ha a konzol csak készenléti állapotban van, valamint úgy is, ha a felhasználó épp az XBM menüben matat valamit. Ugyanígy történhet felvétel játék vagy Blu-ray/DVD filmek nézése közben is. A felvett adás jelforrástól függően természetesen full HD is lehet.A felvett műsorokat bármikor PSP-re (persze GO-ra is) lehet másolni a szoftver segítségével. A program automatikusan elvégzi a konvertálást a PSP saját felbontására igazítva. A rendszer PSP-ről is vezérelhető a Remote Play funkcióval, azonban egyből direktben nem lehet a PSP-re felvenni a műsorokat.A Torne nem csak külön csomagként, de egy speciális bundle pakkban – PlayStation 3 Chi-Digi Recorder Pack – is forgalomba kerül. Ennek ára 42800 yen lesz, és egy 250 gigás PS3 gép jár hozzá.A bejelentés még egészen friss, így arról nincs infó, Japánon túl mikor kerül a bolokba a termék.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. RCA-t rakhattak volna rá. így nem sok értelmét látom mert szerintem a legtöbb háztartásban nincs kábeltévé, hanem műhold, vagy IP tévé

 2. Érdekes, de engem nem érdekel hogy ki mit néz és hányszor.Ha nyújt annyit, mint egy PC tuner kártya és univerzális videó editor szoftver, akkor jöhet.

 3. Majd elválik mi sül ki belőle!?

 4. atish kám ez köll nekünk:D

 5. nem hiába home entertaining system 😀 elég teccetős

 6. Nem azért de tudtommal a Windows 7-ben a windows media centerrel is lehet hasonlót csinálni vagy nem?

  • De. És az analóg tunerrel meg XMLTV hozzáillesztésével bármilyen szolgáltatónál képes elektronikus műsorújsággal felszerelt DVR-t varázsolni a gépről. WinXP alatt meg ajánlom erre a GBPVR-t.

 7. Én már használok hasonló szolgáltatást és remek dolognak tartom. A legjobb az egészben az, hogy a sorozatokat elég egyszer beprogramozni és a rendszer mindig felveszi, amíg fut azon a csatornán.

 8. Mondjon vki par szolgaltatot?

 9. Nekem ez egy kicsit sokba kerülne. Inkább maradok a DVD felvevőnél. Igaz, hogy már megfárradt a gépezet, de még tud 1-2 dolgot.

 10. Érdekes, nekem tetszik.

 11. Ennek itthon megint nincs tul sok ertelme. Mondjatok egy ertelmes csatornat ami HD-ben megy…

  • “””Mondjatok egy ertelmes csatornat ami HD-ben megy…””2012-től elméletileg minden digit lesz..kérdés,h hány HD-s műsort adnak,mert ugye a resszkessetek betörők és hasonszőrű barátait nem fogják úgy adni értelem szerűen.Mást meg TV-ből nem látsz,max HBO és társai”

 12. Ez baromi nagy otlet, le a kalappal Sony.

 13. Hatalmas ötlet! Ha ezen vonalon haladunk tovább, lassan a PS3-on kívül nem kell a tv mellé más 😛

 14. Nem rossz.

 15. Szerintem ez kicseszett jól hangzik! Csak jöjjön Európába meg legyen nálunk is már rendes HD adás! 🙂

 16. És valóban jó lenne tudni, hogy milyen típusú rendszerekhez használható ez a cucc, de gondolom csakis kábel-, vagy IP alapú jöhet szóba. Márpedig ha a hazai kábelszolgáltatók hasonlóan rugalmasak, mint a korábbi bejegyzésemben említett T-Home, nem vagyok benne biztos, hogy ebben az évtizedben fogjuk tudni használni.

 17. Nekem ezzel az a bajom hogy hogy dugom el?Mivel a PS3ban csak elől van USB igy elég ronda :S

 18. Nem rossz, de gondolom csak digitális jelet vesz. Ha meg úgyis az kell akkor dvrt veszek.

 19. Jól hangzik nagyon.

 20. Sok értelmét nem lelem.

 21. Ha jól értem, ez egy digitális tuner, már csak az a kérdés, hazánkban melyik szolgáltató támogatja. Én T-Home-ot használok, ahhoz adtak ugyebár egy set top box-ot. Majd pár hét elteltével, gondoltam el kellene tűntetni azt a hosszú kábelt. Fölhívtam az ügyfélszolgálatot, le tudnák e cserélni WiFi-s boxra. Nekik olyan nincs. Mondom semmi gond, kinéztem egyet a neten, felprogramoznák e nekem. Erről szó sem lehet.Akkor meg hogy a picsába fogjuk tudni használni ezt a cuccot?

 22. Jó dolog ez már akinek tetszeni fog, de kiadhatnának olyat is hogy a játékokat lehessen felvenni, mert ok hogy meglehet oldani merevlemezes dvd felvevőről SDTV-n, de full hd-n már csak a kamerával lehet megoldani…

 23. Én kicsit feleslegesnek érzem. Számomra mindenképpen az, nem szoktam TV-zni.Kicsit kiborító volt a múltkor a Transformers is, amikor 10 percenként 5 perces reklám blokkok voltak betűzve… vagy fordítva, a reklámba voltak 10 perces Transformers részek beszúrva.

 24. ez durva,csak aza gáz engem nemérdekel ami a tévébe van müsorok,igy nemvennék fel semmit 😀

 25. komoly

 26. Jó lenne, ha a Sony kiadna egy Videó szerkesztő programot is a PS3-ra. Tele vagyok HD kamera által készített AVC/HD 1080p-s videókkal, de a kétmagos (6000+) 4gb-os PC-m megfekszik, mihelyt elkezdem ezeket a videókat szerkeszteni vagy konvertálni. A feltételek szerintem adottak hozzá, itt egy bivaly erős 9 magos processzor, billentyű csatlakoztatható a géphez, ráadásul a Sony nagyágyú a videó szerkesztésben (lásd Sony Vegas). Úgyhogy én reménykedek, hogy kijön majd egyszer a Sony Vegas PS3-as egyszerűsített változata.

  • O.oAz én gépem fele olyan erős, mégis full hd-s render közben lazán hallgatok zenét, vagy internetezek.

   • Nem azzal van a gondom hogy ezekre nem tudom használni a gépet. Hanem ha valós 1080p-s felvételt nekiállok szerkeszteni a Sony Vegas-al vagy a Pinnacle Stúdió 14-el, és akarok egy másfél- két órás HD videót készíteni, akkor kurva sokáig tart a kódolás, és az alatt szinte mindig történik valami. Úgyhogy tíz perces videókat szoktam először konvertálni majd ezeket fűzöm egybe.

  • nekem 2 mags core 2 duo e4500-as proci,win 7 ,2 giga ram és 512mb gf 8600 gt vga van és ritkán fordul elő,hogy a full hd filmek szaggatnak vagy késik a hang.ez a felvevős cucc nem rossz ötlet,bár tuti hogy több lesz itthon mint 20k

   • Képzeld ilyen az enyémen, se fordul elő de, ha valós 1080p-s avchd felvételt akarsz szerkeszteni (nem lejátszásról beszélek) akkor hidd el, hogy a mostani csúcs gépeket is komolyan igénybe veszi.

  • Én simán tudok HD videot szerkeszteni. Szerintem valamilyen beállítás nem lehet oké a gépeden, vagy a programodban, de egy 6000+ -os kétmagosnak 4 G Ram-mal zabálnia kell a HD felvételeket. Én Pinnacle 12-es pro-t használok, a beolvasást követően egy kb. 1 órás felvételt másfél óra alatt stream-elek Blu-Ray formátumra, divx MKV-ba pedig nem sokkal több, mint másfél óra. Mellete akár lazába futhat másik két alkalmazás, vagy akár lemez kiírása, abszolút nem hasal a gép.

 27. Jöhetne egy mpeg4-es play tv, azt itthon is tudnánk használni. Kérdés a szigetországban mennyire van szükség egy ilyenre, ott szerintem alapból adják a tv előfizetéshez a csúcsminőségű dvr set-top boxot. Itt kelet eu-ban viszont pont sikere lehetne a sok ultragagyi t-home-s, upc-s set-top box mellett.

 28. nAGYON KOMOLYSÁG

 29. Akkor ezzel most a tv műsor fel tudok venni ?:)a kábel tv-énk van azzal is fog működni ?

 30. nekem marad a Thomson sima DVD felevevő.

 31. Jó ötlet de gondolom nálunk nem 20 000 Ft-ba fog kerülni… sajnos.

 32. Nem értem, a dobozba megy majd egy koax kábel?

 33. jó ötlet…itthon is jó lenne

 34. Lehet, hogy hülyeség, de:A képeken nem látszik, ezért feltételezem, ahogy a PlayTVből is kimaradt, a kártyaolvasó, ami a ‘settop’ boxok része. Ergo ezzel se oldódik meg a ‘nézzünkHDműsorokat’ probléma, mivel földi HD sugárzás Mo.-n nulla (hébe hóba M1, M2, Duna, és ennyi). Nem lenne rossz kiváltani a szolgáltatók által adott dobozokat (nem kis összegbe kerülnek, még ha bérled, akkor is) egy ilyen kütyüvel, de így, ebben a formában nem megoldás. Sajnos.

 35. Nagyon ki van találva, tényleg sok mindent tud a szolgáltatás.

 36. Azt mondja meg nekem valaki, ha én egy ilyet veszek, akkor tudom a DigiTV-re kötni?Ehhez én is hülye vagyok…

 37. Engem ez nem érdekel…

 38. A play tv az nem ugyanezt tudja?

 39. Ez tökk jó 🙂

 40. Musthave! Ez másnak miért nem jutott hamarabb az eszébe?

 41. Jópofa dolog, de engem esetleg akkor érdekelne, ha gameplay-t lehetne vele felvenni játékokból.

 42. WoW, tuti veszek majd 🙂

 43. na végre! szóval ezzel a játékot is fel lehet venni? király…

  • Én ezt nem olvastam sehol. Egyébként pont most vettem ez miatt easycap-ot. Tipikus! Ilyen az én formám! 😀

   • “””Ugyanígy történhet felvétel játék vagy Blu-ray/DVD filmek nézése közben is.””ja, akkor én értettem volna félre? Szóval egyszerre lehet felvenni és játszani/filmet nézni, VAGY a játékot és Blu-ray/DVD filmeket is fel lehet venni? Gondolom a korábbi… :(akkor sry ^^”

    • Ha játék felvevőt szeretnél, próbáld ki az easycap-ot. Ügyes kütyü, felhasználó barát! Filmet, dvd-t, gameplay-t is rögzíthetsz akár 720p-ben is.

    • Ha játszol, vagy filmet nézel a PS3-on, akkor is tud majd tv adásokat rögzíteni.

 44. hat ilyen de kellene