Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Epic Games – meghekkelve

Hírforrások szerint a sok-sok játékban használt Unreal Engine-t jegyző Epic Games online felülete / fóruma is a hackerek áldozata lett. Tim Sweeney, a stúdió egyik alapítótagja írta alá azt az emailt, amit a cég minden regisztrált felhasználójának elküldtek – ebben azt jelzik, mindenkinek password-cserét kell eszközölnie, mert a teljes állományt leresetelték biztonsági okokból.Az Epic egy időre le is kapcsolta weboldalát, bár úgy tűnik, fontos és veszélyes adatok nem juthattak ki… legfőképp azért, mert Epic-éknél szerencsére nem tárolnak bankkártya adatokat.Felmerül a kérdés: a kormányok / cégek meddig tűrik még a kiberbűnözés ennyire látványos terjedését?

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Az az érzésem , hogy lesz még hasonló eset …

 2. Van még valami, amit nem törtek fel?

 3. Már nem is tudom, hogy az ilyeneken sírjak-e vagy nevessek.

 4. Most ráérnek a hekkerek.

 5. Valahogy így: :Dhttp://www.youtube.com/watch?v=lM4EGoEUXGs&feature=related

 6. Nem tudom miért de én ezen csak nevetni tudok végre a sok milliomos hülye gyerekek nem csak azzal foglalkoznak hogy számolják a pénzüket . Lehet szidjátok őket de én kérnék ilyen hackerektől pár tanácsot .

  • Én viszont nem tanácsot kérnék tőlük,hanem fonákkal olyat húznék a szájuk szélére,hogy a körmöm repesztené fel.

 7. Ezt már tényleg nem hiszem el.

 8. “Most a “”feltörések”” korát éljük, ez van. És ez csak úgy fog megoldódni ha elkapják az elkövetőket. Úgy érzem majd az IMF pontot tesz az ügy végégre. Velük senki nem fog sz*rakodni. :D”

 9. a jóédesqrvanyjukat, minek kell baxogatni ezeket az oldalakat? erre verik vagy mi?

 10. Közbe jött egy újabb.Most az IMF-t hekkelték meg.

 11. Öregem mi van itt! Félóránként derül ki valami. :DNem tudom, hogy ez eddig is így ment-e vagy csak most kaptak rá a híroldalak az ilyen témájú hírekre. http://www.origo.hu/techbazis/internet/20110612-pornooldalak-hasznaloit-fedtek-fel-a-hackerek.html

 12. most nagyon beindult ez a hackerkedés.. bár tudtnám mi a jó a másokkal való kib@szásban…

 13. Ezek miért nem tudnak már találni maguknak egy nőt, és dugni egy hatalmasat? Nem tudom hogy ebben a hackelgetésben milyen örömük van még…

 14. Rendben van, hogy javítani kéne a biztonságot, de nem látunk bele, hogy ez hogyan működik(tehetek én fel akármilyen jó zárat ha betörik az ajtót.). Mellesleg nem csak a cégeket kell szidni hanem a hackereket inkább. Mert rendben van, hogy én vagyok hülye hogy nyitva hagyom az ajtót de attól még ha valaki kipakolja az egész lakásom attól még ugyanúgy bűncselekmény marad.

 15. most a Sony-s ügy óta minden ilyen esetből hír lesz?

 16. Nem hiszem mar el a f@sz kivan ezekkel az unatkozó kis …..

 17. De most tényleg ennyivel több sikeres támadás történik hogy minden hétre jut legalább egy ilyen hír, vagy csak ennyivel többször derül ki?

 18. Ehhez már nem is lehet mit hozzászólni 🙁

 19. Citibankot is felnyomták. Úgy néz ki, Wikileaks elkezdte a komolyabb dolgokat, a Sony-s ügy meg felbátorította ezeket. A következő nagy hal már a Facebbok lesz. Komolyan tenni kéne vmit, mert már nem elhanyagolható károkról van szó. Attól, h mindenhol más és bonyolult jelszó van (kéne lennie), úgy néz ki nem segít, mert azzal együtt nyúlják le az adatokat.

 20. “Az a röhejes az egészben, hogy szerintem ha egy kicsit is logikusan gondolkodnak a fejlesztők, szinte költségek és erőfeszítés nélkül mérföldekkel lehetne javítani a védelmet.Mert valahogy nem hiszem el, hogy ha valahova felhasználónév, jelszó páros kell, de naponta csak 10 variációt próbálhat ki az ember, akkor azt “”csak úgy”” feltörik…”

  • Igazán nem szeretnélek megbántani, de te tényleg azt hiszed, minden fejlesztő és kiadó segghülye az online biztonság témához, de te, Kovács Béla Magyarországról, egy csapásra mérföldekkel javítanád a biztonságot?Mert ha igen, jelentkezned kéne hozzájuk, sok pénzt kereshetnél dollárban.

   • Hát itt az oldalon olvastam, hogy a PSN-t út törték fel, hogy másodpercenként 260 ezer jelszóval próbálkoztak.Most őszintén, szerintem ha lett volna egy olyan funkció, ami az első 20 hibás próbálkozás után bannolja az IP-t, vagy egy órára tiltja a belépést, valamint küld egy email értesítőt a felhasználónak (esetünkben ugye az adminnak, tulajnak, vagy mit tudom én kinek), akkor szerintem nem jött volna össze nekik, vagy ha mégis legalább jól megizzadnak, valamint akár az IP-címet is tudták volna ahonnan próbálkoztak.

    • te, ez nem ilyen délutáni unatkozásból elkövetett műsor.ez kiberbűnözés, emögött komoly tartalom és szaktudás áll.hozzáteszem, én annyira nem sajnálom ezeket a cégeket: aki nem tudja megvédeni magát, az így jár

    • Haver, ilyet nem lehet csinálni, hogy letiltja az IP-t. Tele a világ béna hülyékkel, aki a saját jelszavát sem tudja csak harmincadikra beírni.

     • Dehogynem, sőt egy napra lehet tiltani is a felhasználót.Annyi az egész, hogy a postafiókjába ki kell küldeni egy emailt, ami értesíti, hogy több mint 20 alakalommal próbáltak belépni a felhasználójával ezért 24 órára pihenő lett elrendelve. Ha sűrűn tapasztal ilyet, akkor jelezze, vagy keresse fel az illetékes hatóságot. Stb, stb, akármilyen blabla.De ami a lényeges. Amennyiben ön próbált sikertelenül belépni, vagy szeretné törölni a 24órás pihenőt, kattintson az alábbi linkre. (a link meg törli a pihenőt, a felhasználó újra próbálkozhat, a hacker viszont mehet feltörni a postafiókot, az meg már nem én reszortom).Szóval a gyökér felhasználóra is van megoldás, viszont a PSN-t nem felhasználó szinten törték fel (és gondolom a többi rendszert sem), az adminoknak meg azért illene 20 próbálkozásból belépni.

     • Amerikában nem lehet csak úgy letiltogatni a felhasználókat.

     • Ugyanmár, egy ilyet simán ki tudnak játani a hackerek. Az ilyen megoldásokat a gagyi kis magyar torrentoldalak használják, nem a Sony, vagy éppen az Epic.

     • Egy olyan oldal, ahol részvényekkel játszadozik az ember, már a 3. hibás felhasználónév/jelszó után 24 órára letiltanak.

 21. Talán rájönnek a cégek / emberek, hogy kéne tenni valamit a védelem érdekében…

 22. no comment !