Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Elmélkedő – Véget ért hát a Trónok harca, hogy tetszett?

Eljött hát ez is: kinek vasárnap éjjel, kinek hétfő este, de nyolcadik évadának befejeztével véget ért az HBO szupersorozata, a [B]Trónok harca[/B].A brutális világszenzációvá dagadó fantasy-alkotás fináléja immár ismert, a sztori végére pont került. Ennek fényében beszélgessünk arról, neked:- hogy tetszett a befejezés?- hogy tetszett a teljes történet?- volt tipped a végére? És bejött?- mi tetszett?- mi nem tetszett?Jöhet minden, ami a témáról eszedbe jut. Beszéljük ki a sorozatot!

51 hozzászólás

Hozzászólás

 1. jajmá. elég itt a nyígásból. -SZERINTEM- a trónok harca nem érdemel akkora hype-ot, mint, amit kapott. Bele-bele nézegettem itt.ott, hallgattam/olvastam embereket értekezni róla, merthát elég sokan rákattantak. Aztán ezek alapján úgy voltam vele, hoyg ez nem nekem való. Pont ugyanazt a típusú rajongást meg hype-ot láttam, mint ami a WalkingDead körül volt, abből meg végigkínlódtam az első évadot, aztán úgy voltam vele, hoyg na, arre nekem nincs felesleges időm elpazarolni. TrónokHarca ugyanaz, csak ott már volt 2-3 évad, amikor elkezdtem nézni, és nekem az az első 15 perc is bőven elég volt, hogy lássam ez nem az én világom. Inkább várom a Westworld 3. évadot meg nézek Yellostone-t. Bát ez utóbbi is ilyen sunyi szarkavarós, amit amúgy nem szeretek. Valsz pont emiatt nem tetszett a trónharc se, mert ott aztán megy a kavarás elég erőteljesen. A telltale féle gamét se toltam végig. Néhány óra után lett az egészből végleg elegem. Szerencsére psn+ ingyé volt, szóval nem fáj annyira. És most majd biztos jól megkapom, hogy a gaménak semmi köze a sorozathoz, mert a sorozat mennyivel jobb, és nem értek hozzá.Kb pont annyira színvonalasan nyomjátok itt a rajongást, meg azok leszólását, akiknek egy a gané sorozat nem tetszett, mint amikor egy HCXBOX meg egy HCPS fanboi nekilát vitatkozni, hoyg kinek a konzolja jobb…Kétségtelen tény, hogy rettenet melót belerakott a csávó, hogy megírja, rettenet energiát és lóvét beleraktak, hoyg legyen belőle egy amúgy eléggé jól kinéző sorozat, csak azt nem tudom minek., ha amúgy az egész világ meg sztori egy gané.De ez az én véleményem, és pont annyira értek hozzá, mint az aki nyálcsorgatva nézte/izgulta/recskázta (mindenki azt veszi magára, amelyiket akarja) végig az egészet, hogy hát ez mekkora istencsászárság. Váljon mindenkinek a kedves egészségére.Sajnálom, hogy eggyel kevesebb örömötök lett az életben. :(:)

 2. Bármennyire igyekeztem magam rávenni, csak azért se fogom megnézni az utolsó részt. Szép volt, jó volt, de már nem érdekel. Mondjuk ha nem nyomná az internet a pofámba folyamatosan annak nagyon tudnék örülni.

 3. Tökéletes volt a lezárás. Egyetlen negatívumot lehet felróni, hogy 6 rész helyett 10 részesnek kellett volna lennie az évadnak, vagy esetleg kellett volna még egy évad és akkor nem lett volna kapkodós a történetvezetés.

 4. “A Trónok harca lezárása egy nagy SZÉGYEN volt. Ezzel példázva akár tanítani is lehetne, hogy kell a végére tönkretenni egy nagyszerű sorozatot. Kezdjük ott, hogy az első évad első jeleneténél bemutatják a holtakat, akikre aztán ráhúznak egy olyan szálló igét mint a “”Közeleg a tél””. Az eljövetelükre 8 évadot kellett várni. Erre a 8. évad első két részében semmi sem történek, majd egyetlen rész alatt leverik az übermegagigaterrafélistenbosst, az Éjkirályt egy olyan nevetségesen gyökér megoldással, aminél egy kisiskolás is jobbat kitalál. És puff, mintha semmi sem történt volna megyünk Királyvár ellen, szinte semmi utóhatás nélkül. Totál súlytalanná vált így az egész mások sztoriszál. Maga a csata is egy vicc volt! Éjszaka, full sötétben ahol semmit se látunk, rongyoljunk neki lovassággal egy ismeretlen seregnek. Az ostromgépeket tegyük a falon kívülre mert minek az, majd a falon felmászó ellenségre nehogy bármilyen éghető dolgot ráöntsünk! Basszus ennél az Egri csillagokban logikusabban megjelenített csatát látok. A Királyvári ostromról nem is beszélve. Az is mi volt?! Eleve nehogy már Dany nem vesz észre egy komplett flottát a levegőből, csak miután kilövik az egyik sárkányát amit fapofával végignéz. Majd ez a flotta nem képes eltalálni egy sárkányt, de a falon lévők se, holott nemegyszer egy az egybe repült rájuk a sárkány, lazán lelőhették volna. Még csak nem is lőttek. 😀 Az a szavazósdi is egy vicc volt. És az egész totál összecsapott. Érezhető volt, hogy a jellemformálódással, lelki vívódással és morális dilemákkal nem tudtak mit kezdeni a készítők, inkább gyors lrzavarták őket és toltak helyette túlhúzott drámai kínlódást. Legalább a végére meghalt Dany, aminek én annyira örültem, hogy 2x is megnéztem csak azt a jelenetet. 😀 Utáltam azt a karaktert! Beképzeld liba volt, aki arra verte magát, hogy volt 3 sárkánya és ő a helyi gempa, de amúgy egy csíra volt. Ez az egy dolog ami kárpótolt, amúgyjobb lenne ha újraforgatnák, mert ez îgy tiszta szégyen volt.”

  • “És ha újraforgatnák, mennyiben lenne jobb?Vagy forgassák addig újra, amíg nem lesz egy olyan befejezés, akivel eltalálják az ízlésed?Milyen értéke lenne egy olyan sorozatnak, aminek “”utólag kell eltalálni”” a végét?”

   • Véleményem szerint ez egy újszerű próbálkozás lenne. Úgy lehet felfogni mint a dvd filmeken szereplő alternatív befejezéseket, ami után a néző dönti el, hogy az ő lelki világához melyik lezárás áll közelebb. Az én izlésem, illetve negatív észrevételeim nagyjából tükrözik a nézők negatív meglátásit, ahogy azt itt, az alant olvasható kommentekben is észrevehető. Szerintem amennyiben ezeket figyelembe véve csinálnának egy alternatív záró évadot, azt sokkal többen szeretnék mint a mostanit. Ennek ellenére száz százalék, hogy kapná az HBO a savat a látványos, újabb bőrlenyúzásért, még is biztos vagyok benne, hogy közel annyian néznének meg egy ilyen változatot, mint az eredetit. A Trónok harca az évtized egyik legjobb sorozata volt, ami ikaroszi pályát mutatott be, őszintén kár érte.

    • “””Az én izlésem, illetve negatív észrevételeim nagyjából tükrözik a nézők negatív meglátásit, ahogy azt itt, az alant olvasható kommentekben is észrevehető””Szerintem annyit tükröz ez az egész, hogy azt sem tudjátok, mi lenne nektek a jó, ezért semmi sem jó. Az utolsó részt körülbelül tucatnyi módon be lehetett volna fejezni, csak a főbb szereplőkre vetítve az opciókat, szóval még mindig nem értem, mi a manót szeretnétek “”ti”” újraforgatni és hogyan.”

     • Többen is leírtuk azt, hogy mi a problémánk az utolsó évaddal, tehát szerintem tudjuk mi lett volna nekünk a jobb ennél. Kezdjük ott, hogy a felvezető két rész helyett egy elég lett volna. A második részben jöhetett volna a deresi csata, egy stratégiailag sokkal reálisabb védekező harcmodorral az emberek részéről. A harcot az Éjkirály nyerte volna, ami után menekülni kényszerültek volna a megmaradtak. A csata során nemcsak a kis szereplők, de egy-két fontosabb is elhullott volna pl. Brien vagy Varis (rem jól írtam őket), ezzel is kiemelve a harc elvesztésének súlyát. Ezután a harmadik epizódba jöhet egy, kis depi és tanácstalanság, hogy mi legyen, majd arra jutnak, hogy csak Királyvárnál maradt mint utolsó bástya, így tényleg össze kell fogniuk stb. Ami Cercei ugye nem akar, így arra jutnak, hogy orgyilkosságot kell ellene végrehajtani, majd Dany ezután a trónra ül. Aria el is koccol, hogy végez vele, miközben Jamie is próbálja jobb útra téríteni. Negyedik rész, Aria megöli Cerceit, a Véreb meg a Hegyet, amibe mindketten belehalnak (ez amúgy is így volt a soribam, ez teljesen jó volt), készülünk az Éjkirály eljövetelére. Ötödik rész: megjön a superboss, akivel végül a teljes depibe zuhanó Jamie, önmagát feláldozva végez. A királyölő végzett a holtak királyával is, vagy valami hasonló szöveggel lehet zárni a részt. Így tehát lenne súlya a mások vonalnak is, és két látványos csatát is látnánk. A harcokban újabb fontos szereplők is meghalnak, pl. Aria, Jon, Hagymalovag, Szürkeféreg és a két sárkány. Az utolsó részben a súlyosan sérült Dany is meghal, tehát nem marad trónörökös. Tirion nem vállalja, jön egy kis marakodás, majd arra jutnak, hogy ne legyen király, mert az mindig csak bajjal járt, amúgyis elpusztult királyvár. Helyette egyfajta országgyűlés szerűt hoznak létre ahol mindenki képviselteti magát, és szavazással döntenek. Majd jöhet a levezetés a megmaradtakról. Szerintem ez jobb lett volna mint amit kaptunk, mind dramaturgiailag, mind látványban, mind cselekményben. Persze ebbe is bele lehet kötni, ez sem tetszhet mindenkinek, és valószínűleg kihagyhattam egyes kérdésekre válaszokat, de ezt reggel hatkor nézd el nekem kérlek. 🙂

     • Halálszar, de értékelem a forgatókönyvírói ambícióidat. 😀

     • “…viszont legalább végre megértettem, hogy itt a legnagyobb probléma tulajdonképpen az, hogy “”ti”” tényleg azt hiszitek, jobban be tudtátok volna fejezni ezt a történetet. xD”

     • Mindig mindenből lehet jobbat, szebbet, okosabbat, ügyesebbet csinálni, és legyen ez a téma lezárása. 🙂

     • Szerintem az egyetlen támadhatatlan befejezés az lett volna, amit 7 évvel ezelőtt RRMartin pedzegetett, miszerint mindenki, de mindenki meghal a karakterek közül. Hófúvás, sírok nevekkel, FIN.

     • Na az egy igazán meglepő lezárás lett volna. Nekem spec bejön, nem kell mindig happy end. 🙂

     • Most képzeld el, hogy az utolsó rész vége 15 perc, csak hősies ravatal zene, megy végig a kamera az ismert helyszíneken, szakad a hó, Deres, Királyvár, ésatöbbi, és mindenhol jellegzetes sírok a nagy nevekkel. Minden néző felzokog a saját hőseinél. Oszkár-díj.

     • Indítsunk petíciót! De amúgy igen, valami ilyesmi lett volna a legideálisabb.

     • “Mindenképpen ideálisabb lett volna, mint a “”szegény Starkok, hát annyit szenvedtek, ők megérdemlik”” befejezés 4 nyitva hagyott szállal, hogy jöhessenek az Assassin’s Creed spinoffok. :D”

 5. Első évad első részéből láttam 15 percet. annyi elég is volt. Komolyan nem értem, hogy hogy lehetett ez a trágya sorozat ilyen népszerű.Lehet majd 10 év múlva megnézem az egészet egyben, mert erre egyelőre semmiféle késztetést nem érzek.Örülök, hogy vége.

  • Átfogó képed lehet akkor 😀

   • Hidd el, van. Pont elég ahhoz, hogy sajnáljam rá az időmet. :)Eléggé sok dolgot láttam már, el tudom dönteni elég hamar, hogy érdemes-e időt szánnom rá, vagy sem. Na, én erre nem pazaroltam. Valsz nem is fogok.Inkább nézek pl. Westworld-öt.Vagy most van ez a KevinCostner féle Yellowstone. Az is elég jó. De ez a trónokharca ez szerintem az egyik legsúlyosabb overhype. A jóbarátok meg az ígyjártamanyátokkal mellett.

    • Óóó, elhiszem, az egész sorozat eszenciája az első rész első 15 perce, abban minden benne van. A maradék kb. 2685 perc csak egy laza levezetés 😀

    • Az általad említett két sitcom inkább helyzetkomikumokra épül, míg a Trónok folyamatokra. Sajnos a 8. évad ezeket a folyamatokat fojtotta meg.

  • Én mindig kivárom az első 3 részt egy adott sorozatból, ennyiből már kapok egy átfogó képet és el tudom dönteni, hogy folytatom e, avagy kuka az egész.

 6. Nézzetek Chernobyl-t.

 7. Az utolsó évad csalódás, az azt megelőző összes évad zseniális volt.

 8. Én az utolsó 2 részt nem néztem meg. Gyalázat volt, amit műveltek. A 7. évad végén fogadtam meg, hogy neme folytatom de rábeszéltek, hogy próbáljam meg a 8. évadot. Az első kettő valahol kellemes meglepetés volt mert volt hangulata, ahogy összejöttek a régi szeretett karakterek. Igaz egyik sem olyan volt mint régen, mindenki butább és értelmetlenebb.. aztán a nagy csata szánalmas volt de mondom hátha a következő részben lesz magyarázat vagy visszautalás. De nem és ott elpattant megint.. egy szégyen, amit tettek vele. Olvastam az összes könyvet és szerintem szuperül dolgozták fel őket. Főleg az első hármat. Mikor kifogyott a könyv mint alapanyag akkor már leesett, hogy ez a két béna nem tud értelmesen folytatást írni… Nagyon sajnálom mert imádtam. Sajnos a könyvek sem lettek jók a negyediktől szóval abban sem bízom, hogy az javulni fog de megadom az esélyt. Meg ennél biztosan jobb lesz…

 9. “Felhúzzák az “”eljött a tél””-re a 8.évadot erre a holtak serege kap 1db részt egy ilyen semmilyen csatával és a sárkánytűz sem fog rajta éjkirályt estében elintézi a kiscsaj és vége………a 6db részből az első kettő ilyen anekdotás sz*r, ebből bőven elég lett volna egy is kezdésnek. Az utolsó meg………addig rendben van hogy nem tudja elviselni az eszetlen mészárlást senki és Jon leszúrja Deneris-t, de öcsém ami utána jön az mi???? All star ülés ki tudja mennyivel később(télből nyár lesz)ahol a bebörtönzött törpe megmondja a frankót mindenkinek és kinevezi a széria legszürkébb karakterét királynak és ehhez mindenki asszisztál………Jon fel sem merül mint király……….a vége meg……mindenki megy amerre lát azt csá……ennél egy pince ászka is jobb endinget ír bakker…….szégyen!! A sorozat jó volt de a vége nagy csalódás…….”

 10. Nem néztem, és ezek alapján már nem is fogom. Ettől függetlenül nem kizárt, hogy ha úgy lesz kedvem, a könyveket elkezdem.

 11. Második évad vagy harmadik? Csávónak levágták a zacsit.Ott elég volt.Azóta sem térek magamhoz.

 12. Eszembe jutott az a South Park epizód is, amikor kiderül, hogy lamantinok gumilabdákkal írják a Lostot. A királyválasztás kb. azon a szinten volt.

 13. egyetlenszó ami jellemzi a 8. évadot, és legfőképpen az uccsó részt: KATASZTRÓFA

 14. Értelmetlen logikai buktatók netovábbja, rengeteg felépített szál szemenköpése, gyakorlatilag azt is elfelejtették az írók, hogy egy évaddal ezelőtt mi történt, arról már ne is beszéljünk, hogy annál tovább már nem is láttak visszafelé. Nevetséges, hogy ezek akarnak és fognak Star Warst rendezni. Látvány szempontjából okés volt, de a korábbi évadok után ez egy lineáris és kiszámítható kétbites biztonsági játék volt.

 15. Egyik kedvenc sorozatom, kezdetek óta nézem, egy teljesen egyedi történetet ad abból a szempontból hogy az elöző 6 (akár 7 évad)ban nem voltak jó és rossz szereplők, mindenki a saját érdekêt képviselve tört előre, közülük a nézők meg választhattak kivel szimpatizálnak. Ezt a D&D író páros totálisan fekete fehéren tűntette fel, a 8ik évadban vagy egyszerű gonosz, vagy a megtestesült jótevő karaktereket láthatod. A 8ik évad egy tragédia..Az idáig felépített karakterek lezárásai borzasztóan logikátlanok, a cselekmények többségének értelme sincs. Ha nem is vesszük figyelembe az elöző GoT írás szinvonalát akkor is egy B katagoriás, unalmas történet levezetèst láthatunk, tele logikai buktatókkal. Elhiszem hogy nagy nyomás nehezedett az írokra, nehéz az idáig felépitett fantasztikusan kivitelezett történetnek egy megfelelő véget adni, DE könyörgöm, amit itt műveltek, a lehető legrosszabb megoldás volt. Nem kell mindenki igényének megfelelni, de legalább legyen valami elképzelés és egyediség bennük. Egy kiszámitható, béna, súlytalan, logikátlan évadot kaptunk, borzalmas karakter lezárásokkal, kellemetlenül ócska párbeszédekkel és cselekményekkel. Az egydüli pozitívuma a rendezés volt, de sajnos nem volt elég az évad megmentéséhez

 16. borzalmas… borzalmas …. a fejemet fogtam a király 5. rész után. 1 óra 15 perc dög nalom volt ez a rész… király CG-kel és operatőri munkával.Kicsit gáz, hogy a vége egy akkora Hollywoodi baromság lett ,hogy ettől bárki jobbat írt volna.

 17. én imádtam a sorozatot, de ez az utolsó évad szerintem kritikán aluli.ennél sokkal méltóbb lezárást kellett volna, nemhogy simán ráfért volna egy teljes, 10 részes évad, de simán még egy 9. is, nagyon összecsapott siettetett volt az egész, olyan karakterfejlődéseket húztak át egy pillanat alatt, hogy az eszem megáll, Jon és Jaime-re gondolok főleg, vicc.meg az is amit Dany művelt az előző részben, magával a tettével semmi gond nem volt, korábban is gyilkolászott, csak nem ok nélkül és ártatlanokat.na mindegy, gondolom a Disney már nagyon sürgette őket a star wars miatt, remélem az is hasonlóan jó lesz 😀

 18. Az élmény, amit ez a sorozat adott, megismételhetetlen – az, hogy ennyire várni valamit, hétről hétre inkább kómásan bemenni dolgozni, ott kiértékelni a többiekkel az eseményeket, felbecsülhetetlen.Viszont ami az ötödik (vagy legyen a hatodik) évad után történik, az szerintem azt mutatja, hogy a forgatókönyvírók nem tudtak felnőni ehhez a feladathoz. Egymásnak teljesen ellentmondó, elsietettnek ható események, logikátlan lépések tömkelege (ami persze az életben is így van, de ebben a sorozatban nem azoktól a karakterektől, akik addig nem így viselkednek akár egy évadon belül), és sajnos butaságok is. Persze, persze: egy olyan sorozatban, ahol jönnek a zombik, meg van három sárkány, mire is várok? Épp ez az, hogy a Trónok harca ereje nem ebben (vagy ebben is) volt, hanem abban, hogy felépítette karaktereit, akár változtatta őket, de egy bizonyos pontig mindegyiknek megvolt mindennek a jól belátott oka. Na, ez a végére megszűnt.Sok kérdés maradt bennem, hogy miért voltak dolgok, úgy, ahogy, de be kell valljam: az utolsó részhez úgy ültem le, hogy nem vártam semmit. Az, hogy végetért ez a széria, nem váltott ki belőlem különösebb érzelmet, és talán ez a legnagyobb kritikája.(Jah, és igen: Arya’s Creed: Go West címen futhatna az Ubisoft játéka.)

 19. “Erkölcsi elégtétel szempontjából egy remek, polkorrekt befejezés volt. Minden egyéb szempontból, a sorozat eredeti szellemisége szempontjából, RR Martin eredeti elképzelése szempontjából egy értelmetlen, se füle se farka csacskaság.A végén a “”választáskor”” tulajdonképpen lehetett volna a király / királynő bárki. Az a kis demokratikus “”fricska”” a végén már-már paródiába hajlott.A Stark-ivadékok sorsát látva azon agyaltam, a film végén vajon lenyomnak-e egy bejelentő trailert a vadonatúj sorozatról, melynek témája a Nyugaton új fenyegetést felfedező Arya Stark, és amiből a Ubisoft készít 2020-ban open world videojátékot PS5 nyitócímnek.Végezetül annyit, hogy a 8×1 után egy nyilatkozatban Kit Harington konkrétan lespoilerezte a sorozat végét, amikor shakespeare-i fordulatról beszélt. Már akkor egyértelmű lett, hogy ebből testvérgyilkosság lesz.”

 20. Sajnos a végére elfáradt a sorozat. Nagyon látszik rajta, hogy a 7-8.évad már nem a könyvek alappjaán készült! A hbo Martin nélkül nem tudta megugrani a korábbi szintet. Denerys halála várható volt én azt is megtippeltem, hogy Havas John fogja megölni. Ettől függetlenűl nekem a vége és úgy az egész évad egy nagy csalódás volt! 7évadon keresztük fosott mindenki a másoktól és akkor egy ilyen szimpla húzással lerendezik az egészet. A befejező rész is siralmas volt ilyen szempontból. Jamie és Cersei hoolywoodi stílusú vége is inkább illene a titanikba mondjuk mint a trónok harcába. Ezek után viszont nagyon kiváncsi vagyok rá, hogy martin hogy zárja le a dolgot, ha elkészül egyáltalán valaha a könyv.

 21. Hat en ebbol egy reszt nem lattam még xd

 22. Elégedett vagyok a végével. Dany halott, a többi annyira nem érdekelt. 😀

 23. Próbálkoztam vele de nem tudott lekötni…. ez van.

 24. Megnéztem a youtubeon a 6perces lezárást oszt jóvan.

 25. A 3. evad ota furi, kesobb meg osszevissza tologattak a szereploket. Voltak a sorozatnak jo pillanatai, de ugy az egesz baromira tulertekelt.

 26. “Ez volt a megérzésem, hogy Jon kinyírja a királynőt, nem fogja tudni elviselni, hogy egy ilyen “”szörnyeteg”” kerüljön a trónra.Ezzel szerintem nem is volt gond. A többi nekem nem igazán tetszett.Kezdve azzal, hogy a Sárkány elolvasztja a trónt… Fság.Bran királlyá választása döbbenet volt, számomra semennyire sem illett a képbe. Valami nagyobb csattanóra számítottam……bár végülis megvolt, csak a pofám csattant. :D”

 27. Annak idején az ötödik évad végéig jutottam, onnantól totális homály nekem a sorozat, de a finálé apropóján nemrég elkezdtem újra végignézni elölről, és majd pótolom a többi szezont is. Majd, ha végre sikerül végignézni a sok film és sorozat között, ami szintén pótlásra vár, írok róla egy összefoglalót. Viszont szerintem a 3-4. évad környékén a széria simán rávert már a könyvekre is, pedig azok se voltak piskóták. George R.R. Martin végre kiadhatná a befejező köteteket, bár szerintem azok se fognák már megjelenni ebben az évezredben.

 28. Nyugaton westworld van.