Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Elmélkedő – Hová utaznál vissza az időben?

Pár nappal ezelőtt érdekes téma bukkant fel a PlayStation.Community imádva utált Üzenőfalán, amit, ha jól emlékszem, quaid77 dobott be: ki hová utazva vissza az időben? Azonnal tudtam, hogy ez lesz következő Elmélkedőnk témája.Az időutazás maga brutálisan komoly téma, melyről / -ből az [I]idők folyamán[/I] számtalan+1 értekezés, tanulmány, könyv, film és miegymás született. Akárhogy is nézzük, az elképzelés számos megoldhatatlannak tűnő anomáliát hordoz magában, melyekre pontosan annyi magyarázat született, mint cáfolat.Tudományos szinten asszem’ jelenleg ott tartunk, hogy ha egy Fekete lyuk közelében kóricálunk, akkor valamiféle időtorzulás létrejöhet, melynek következtében a manőverben résztvevő személyeknek kvázi “máshogy telik az idő”, mint a “kintieknek”. A popkultúrában ugyanakkor már rég nem foglalkoznak az okosok ilyen problémákkal, ott Amerika Kapitány akár össze is verekedhet saját korábbi önmagával szinergiahasadás nélkül.Játsszunk el hát az időutazás gondolatával, amúgy videojátékos formában! A PlayStation.Community ezen Elmélkedőjében arra vagyunk kíváncsiak, te hová utaznál vissza az időben úgy, hogy csak egy darab retúrjegyed van: oda és vissza. Mi lenne a te aranylövésed?* Természetesen azt is mondd el, miért oda.Meséljetek!

49 hozzászólás

Hozzászólás

 1. “Ha találnék egy időintervallumot a múltban, amiben létezni szeretnék (újra) , akkor nem jönnék vissza.Események miatt nem mennék vissza a múltba. Szerintem a jelen is eléggé esemény dús.Engem jobban foglalkoztat az “”idő nélküliségi állapot””, mint hogy ebben a “”relatív időben”” utazásokat tegyek.”

 2. Én a középkorban mennék vissza.A lovagok korába.

 3. Kábé 1 évet mennék vissza az időben, amikor szórakozottságból félreértettem egy 19 éves lány ajánlatát.

 4. Érdekes, hogy mennyien írták a ’80-as évek amerikáját. Sosem vonzott amerika, se az az év.Inkább a nagy történelmi kérdések izgatnának. Dinoszauruszok kihalása, piramisok-, Stonehenge-, Húsvét szigeteki szobrok épülése, Tunguskai robbanás, Djatlov incidens éjszakája stb.

 5. 2 órát vissza. Az a babkonzerv lejárt volt mert itt ülök már a wc-n órák óta.

 6. Kerek ezer évet utaznék előre, hogy lássam, meddig jutott el az emberiség ennyi idő alatt. Vajon megtanulunk-e addigra vigyázni a bolygóra, vagy már szét lesz cseszve minden. Vajon 20 milliárdan leszünk e addigra, lesznek-e még országok egyáltalán, milyen társadalmak lesznek, stb.

  • Upsz, csak az időutazás szó ragadt meg, a múltban visszautazáson átsiklottam. Ha már a múltba lehet menni, egyértelműen a dinoszauruszok korát nézném meg.

 7. Nem vagyok USA maniasA zene nem hatarozza meg az eletemDrogot akkor toltam utoljara, amikor meg 19-el kezdodott az evszamDe en annyira visszamennek a 60-as evek vegere, a hippimozgalom, az LSD, Woodstock, V8 malacok koraba.Megneznem az Apollo 11 felloveset, Martin Luther King beszedet, Jimi Hendrixet meg a Jefferson Airplane-t Woodstockban, egyenesen Hofmann-tol szereznek LSD-t, (tudom… Andy Warhol) de en inkabb Salvador Dali-val beszelgetnek el, David Attenborough-val es/vagy Jacques Cousteau-val elmennek felfedezni a vilagot, a hippicsajokat uznem nyakra- fore ( es megtanitanam nekik, hogy a borotva nem csak ferfiaknak valo 🙂 ), egy Harley-val vegigpofognek a 66-os uton, visszafele meg egy kabrio Cadillac-el, ezt a Cadillac-et elraknam egy raktarba, hogy azutan is hozzaferjek, hogy visszatertem….Es meg millio egy dolog, ami most nem jut eszembe, de ez az a milio, amit meg szeretnek tapasztalni

 8. Bitcoin-start.

 9. 2015.12.08-ra utaznék vissza, talán kicsit előbbre. Eladnám mindenem, a pénzen vennék Opus részvényeket 3,4 Ft-on, és 2017 novemberében eladnám 750 Ft-ért. De ha mindenképpen a mába kell visszajönnöm és nem várhatok 2015 és 2017 között, akkor a mostani árfolyam is oké 😛

 10. Se előre se hátra, az emberiség ugyanolyan hulladék volt régen mint most is.

 11. Harminc évet ugranék vissza az időbe. Jobban vigyáznék Édesanyánkra,levenni a családellátás terhének egy részét a vállairól,hogy ne következzen be a 10 évvel későbbi tragédia… És a bátorságomat összeszedve megkérném az akkori barátnőm kezét…

 12. Nos, ez egy nehéz kérdés, mert ilyenkor az ember mindig két dolog között örlődik, hogy a szerettei/ismerősei életét tegye rendbe, vagy az egész emberiség/hazája javára tegyen valamit.Ha nem kellene visszajönnöm, megpróbálnám mindet egyszerre és a hatvanas évekbe mennék vissza, majd lenne rá (reményeim szerint) 40+ évem, hogy rendbetegyek mindent.

 13. Csak emberekben gondolkozom, mert ember vagyok. Szeretném meglátogatni magam 86- ban, és elmesélnék dolgokat, amik sok szorongástól megvédenének. Időben mélyebben nem utaznék, mert az emberi jellem nem változó. Kétezer éves irodalomból tudható, mi történik ma. Ugyanaz. Érezni a lágy szellőt, a nap fényét, a folyó illatát, egy kényelmes tornacipőben.

 14. 1986. július 27. Magyarország, Budapest, Népstadion.

 15. En a mostba utaznek orokre

 16. A XV. század környékén szívesen megnéznék egy lovagi tornát. Esetleg még részt is vennék egyen. Kíváncsi vagyok hány másodpercet bírnék ki egy finoman hangolt gyilkológép ellen 😀

 17. A dinoszauruszok kihalását okozó meteor becsapódása nagy mozi lehet, talán azt választanám ha csak egy lehetőségem lenne utazni az időben.

 18. Én agnosztikusként az idők kezdetéhez mennék vissza, hogy megtudjam melyik elmélet igaz a létezésünkre.

 19. Elore utaznek az idoben, mondjuk 2674 eveben megneznem Budapestet vagy barmilyen mas varost.

 20. 2003-ba, miután feljegyeztem a Lottó rekordnyereményének számait. Ekkoriban már túl voltam egy-egy krízisen, hogy csiszolódjak, de a mostani eszemmel sok mindent másképp csinálnék onnantól – ezt azért tudatnám az akkori énemmel is. (Jó, lehet a számokat is megosztanám vele.) És amikor visszatérek, Ő gazdagabb lenne, mint én… vagy… várjunk csak!

 21. “Konkrét korok nem érdekelnek, bár a ’90-es évekbe szívesen visszamennék éldegélni. Akkor születtek a legjobb zenék, filmek, imádtam a kor hangulatát. Gyanítom sokan táplálunk nosztalgikus érzéseket a tizen-huszonéves éveink iránt.Történelmi személyek és események viszont kifejezetten érdekelnek.Kötetlen beszélgetés: – Nikola Teslával- Leonardo Da Vincivel- Platónnal és Arisztotelésszel- Henry Millerrel- Kurt Vonneguttal- H.P. Lovecrafttel- George OrwellelEsemények:- meglesni kik és hogyan hozták létre az ókor hihetetlen építményeit- ősi legendákat “”ellenőrizni”” (atlantisz, özönvíz stb.)Ami szerintem sokkal izgalmasabb: mit tennénk, ha beavatkozhatnánk a múltban a történelembe?Ebből születhetnének az igazi utópista, idealista lázálmok. Pl.: Föníciaiak megakadályozása a pénz feltalásában. Háborúk, gyilkosságok szabotálása. Olajlobbi, adósság alapú bankrendszer létrejöttének megakadályozása. Egy békésebb, tisztább emberiség létrehozása fejlett technológiák megosztásával a múltban…stb.”

 22. Ilyenen még sose gondolkodtam . De miert vissza? Inkabb a jővőbe mennék. Milyen lesz a technikai fejlodes ,űrutazas stb. Mult sose érdekelt.

 23. Vagy a hentelés közepébe csöppenni kevlár ruhában.

 24. Egyértelmű.1526.Augusztus 29.Mohácsi csata,egy dombtetőről biztos távolból végignézni.Aztán hősi halált halni rárontva a janicsárokra.

 25. Talán a 80-as évekbe Floridába vagy a középkorba. Pont most a hétvégén néztem meg megint a Lucy c. filmet, nem váltja meg a világot de nagyon elgondolkodtató. Nézzétek meg mi történne ha az agyi kapacitásunk 100%-át képesek lennénk használni. Időutazás az ősrobbanásig, baromi jó elgondolás: https://youtu.be/Jf_ajrfTrp8

 26. “2 dolog b.ssza igazából a fantáziámat.2 “”törvényenkívüli”” ember közelébe kerültem volna szívesen.2 különböző korban.1:1878. Február 18 – A lincolni marhaháború utáni ámokfutásban vettem volna részt Billy, a kölyök oldalán. A vadnyugat virágkora volt nagyjából. Lóháton, a vadnyugaton puffogtatni…2:1920.Január 16 – Nem kifejezetten a szesztilalom miatt, inkább John Dillinger miatt mennék vissza oda.Érdekes lehetett mondjuk éjjel szállítani a cefrét is, de azért BabyFace Nelsonnal bandázni sem lehetett gyenge.Meg persze millió hely és idő van ahova mennék, hirtelen ez jutott eszembe.”

 27. 80-as 90-es évekbe biztosan nem. némeckij meg holland pop. broáf.mondjuk Reading fesztivál 93-ban, mert ott volt egy kurvajó Tool koncert. na oda elmennék.De tartósabban inkább Torontoba vagy Vancouverbe a 60-as 70-es évekbe, mert a valaha volt legmenőbb, bazi nagy V8 motoros jenki verdákkal veretnék naphosszat és nem kéne félnem, hogy berángatnak meghalni Vietnámba… Meg Kanada jó hely volt mindig is.

 28. Én három időpont között vacillálok:-’80-as évek. De nem nézelődni, hanem élni. Gyerekként ugyan megéltem, de kipróbálnám dolgozó felnőttként is. Lassab életvitel, nulla net, gyerekcipőben járó elektronika, sehol egy k mobil. Fúu, de élvezném gyerekek…-London az ipari forradalom idején. Itt is szeretnék a megélhetésért küzdeni. Mocskos, nyomorúságos ideje ez a történelemnek, de kövezzetek meg, én imádom.-Középkor. Pontosan hol és mikor, még nem tudom, de itt is megnézném meddig bírnám…

 29. Ókori Athén, szeretnék Szókratész tanítványa lenni. Talán tanulnék valamit. Ókori India, Buddha tanítványának lenni. George Carlin bármely előadására visszautazni.

 30. Nehéz egy időpontot kiválasztani. Az egyiptomi piramisok építésének idejére, vagy 1947-be Rosewell-hez és még sok ilyen lenne. Pl a dinoszauruszok korába valóban egyedülálló lenne visszamenni… és a legérdekesebb.

 31. “Valamikor az Edo korszak környékére szívesen visszautaznék.Megnézném milyen is volt valójában az az időszak Japánban.A rengeteg szamurájos/sógunos/nindzsás film után kíváncsi lennék rá élőben is. Gyerek, illetve fiatalabb koromban szájtátva néztem ezeket, és nem egyszer álmodoztam róla milyen is lehetett. Ez az ami leginkább vonz.(De ha már időutazás, akkor szívesen utaznék “”vissza a jövőbe”” is.Meglesni hova jut az emberiség pár 100 év múlva)”

 32. “Millió meg egy történelmi korszak és esemény van, amit “”megnéznék””, mert valószínűleg a történelemkönyvek nem adják vissza azt, milyen is lehetett az élet mondjuk Mátyás király idejében, vagy Japánban a szamurájok korszakában. El sem tudom képzelni, milyen lehetett egy háború, vagy éppen egy idillinek ábrázolt békeidőszak. Szóval napestig sorolhatnám, hová lehetne utazni, de egyet kiválasztottam, ami nem nagy esemény, számomra mégis meghatározó kult-moment, egy korszak jelképe: 1993 novemberébe utaznék vissza, és beülnék a Nirvana MTV Unplugged in New York tévé-felvételére. Kedvenc zenei performanszom ever. Bár ahogy látom, sokan a ’80-as évekért vannak oda (mondjuk én is), de a ’90-es is királyság volt!”

 33. Nos nem épp visszautaznék, inkább egy időbuborékba zárnám a világot, a 80-as évekbe.:) Nem lenne soha vége a 80-asoknak.:)

 34. 1908.06.30. Megnézném mi történt valójában.

 35. 1945 augusztus 6.Eltériteném Hiroshimára bombát dobó gépet, aztán ledobnám az amcsikra 😀

 36. “Mostanában meglehetősen depresszív hangulatban vagyok, így a reakcióm egy része is ilyen jellegű lesz. Hozzáteszem azt, hogy azt is figyelembe kell venni, hogyha valamit megváltoztatunk, akkor feltehetőleg azzal minden másképp alakul, effektíve egy teljesen új történetet lehet kerekíteni köré. Pillanatnyilag három nagyobb sarokpont jut eszembe, melyek közül nagyon nehezen tudnék választani, így nézzétek el nekem, de ezeket között nem tudok pillanatnyilag különbséget tenni.A, A fogantatásom előtti időszak, hogy Édesanyám nagy ívben kerülje el apámat. Számtalan keserűség, viszály, vita és szenvedés miatt ezzel baromi rövidre is lehetne zárni a történetemet.B, Ha nem ez, akkor bizony a 16 éves önmagammal folytatnék egy érdekes beszélgetést, melynek valószínűleg egy orbitális pofon lenne a végeredménye, melyből az akkori önmagam – remélhetőleg – tanulna, és megtanulná az olasz és az orosz nyelvet is akkor, mellyel a mai életem bizony sokkal-sokkal könnyebb lenne.C, Ez utóbbi a közelmúltba vezényel vissza. Egy évvel ezelőtt elfgoadtam egy főiskolai tanársegédi állást, és ez volt a közelmúlt egyik legvégzetesebb hibája. Októberben sajnos megismertem ott valakit, akit nem kellett volna, és áprilistól – vagy inkább júniustól – fenekestül felfordult az életem, totálisan. Annak ellenére, hogy teoretikusan megvan a lehetőség, nem vagyok viszont biztos abban, hogy ezeket a fentieket megváltoztatnám. Ha pedig csak utazni lehet, és “”nézelődni””, de beavatkozni nem, akkor nekem is a 80-as évekre esne a választásom, a “”hanyatló Nyugaton””: béna hajak, ocsmány zakók, király zenék. Mi kéne még?”

  • Na, őrült vagy diák? Vagy mindkettő? Mindegy is, legjobbakat!Ha érinthetetlen megfigyelőként lehet utazni, akkor egyre inkább a dinoszauruszok kora tűnik a legjobbnak. Annál különlegesebb talán nincs.

 37. “Egyértelmű, hogy a ’80-as évekbe mennék vissza. Na persze nem ebbe a megnyomorodott kelet-európaiba, hanem az “”amerikai ’80-as évekbe””.”