Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes – az olasz 505 Games adja ki

Újabb egykori konamisok projektjéért lesznek felelősek.

Az olasz 505 Games bejelentette, hogy ő adja ki a Rabbit & Bear Studios Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes című játékát, amely a klasszikus Suikoden szelllemi utódjaként készül. A 505 Games adta ki egy másik, egykori ex-Konami alkalmazottakból álló csapat játékát is: a Death Strandinget.

A fejlesztést az eredeti Suikoden és a Suikoden II veterán írója, Yoshitaka Murayama vezeti, és közreműködnek még a széria egyéb kulcsfigurái: karakterdizájn – Junko Kawano (SuikodenSuikoden IVArca Last), rendszertervezés és -rendezés – Osamu Komuta (Suikoden TierkreisSuikoden TacticsArca Last) és művészeti rendezés – Junichi Murakami (Castlevania: Aria of SorrowOZ). A projekt egyébkétn az első alkalom, amikor ők négyen együtt dolgoznak, Murayama és Kawano pedig 25 év után először szorgoskodik közösen. Több zeneszerző is lesz, köztük Micihko Naruke, aki Wild Arms sorozatról, és Motoi Sakuraba, aki pedig a Tales of szériáról ismerhető.

Gematsunak nyilatkozva Murayama kifejtette, hogy a játék a háborúról szól, pontosabban azokról az érzésekről és szándékokról, amelyek a háborúban küzdő 100 hősben felmerülnek, akik különböző célokkal vesznek részt benne. A “hősök” itt egyrészt nem csak bábok, akiket a halálba küldenek, hanem érző lények, akiknek harcolniuk kell azért, amiben hisznek, továbbá vannak nem harci specialisták, kutatók és egyéb, a perifériákon mozgó emberek, akik hozzájárulhatnak a győzelemhez – ezek mind komplex jellemek, akiket döntéseivel kelt életre a játékos. Lesz egy “bázis” is, amely folyamatosan erősödik és változik az új tagokkal, a fejlődésével pedig új játékmechanikai lehetőségek nyílnak meg. Ó, és tele lesz cicákkal!

A Suikoden sorozat eredetileg 1995-ben indult PlayStationön, és mára közkedvelt klasszikussá nőtte ki magát – sokak szerint a konzol legjobb szerepjátéka. Címe japán fonetikus átirata egy kínai regénynek, amely alapját képezte, és különlegessége, hogy 108 játszható karaktert tartalmaz, mindezt pörgős harcrendszerrel. Komplex történetmesélése a grandiózust ötvözi az intimmel, és egyaránt tárgyal politikai kérdéseket és személyes témákat. Izgalmas lehetőség volt még benne, hogy az első rész mentését át lehetett vinni a másodikba, ugyanis egy világban játszódnak a fejezetek.

Az Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes PlayStation 4-re és PlayStation 5-re is készül. Az eredeti Suikoden számos folytatást és mellékszálat kapott, a négy klasszikus rész pedig elérhető a PlayStation Networkön PlayStation 3-ra, az első kettő pedig PlayStation Vitára is.

Az Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes jövőre jelenik majd meg PlayStation 4-re és PlayStation 5-re, Kickstarter-kampányán pedig több mint 4,5 millió dollár gyűlt össze, amellyel több extra célt is teljesítettek.

Hozzászólás