Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Egyforma motorteljesítmények jönnek jövőre

A mai Motorsport Világtanács ülésen arról is határoztak, hogy jövőre hogyan kerüljék el a nagy teljesítmény különbségeket a motoroknál. A döntés nem az, hogy a gyengébbeket felzárkóztathatják a gyártók, hanem az, hogy az erősebbek teljesítményét csökkenteni kell.[I]”Miután jelezték, hogy a Formula-1-es motorok között különbségek vannak a teljesítmény terén, a Motorsport Világtanács úgy határozott, hogy ez esetben lehetőséget biztosít arra, hogy kiegyenlítsék az eltéréseket, az erősebb aggregátok teljesítményének csökkentésével. Az erőforrások fejlesztése továbbra sem engedélyezett.”[/I] – áll a közleményben.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Felesleges lenne dízel motorokat bevezetniÍgy is mennek a megszorítások, ha még jönnének a dízel motorok akkor költenének a gyárak több száz millió dollárt a motorra és így eljutnánk a nagy semmihez.

 2. “Mondjuk ez csak elsőre hangzik szörnyűnek. Pl. előfordulhat az, mint a rallyban. Ti. megmondhatják, hogy pl. (mondok egy hülyeséget) 500LE-ben maximalizálják a motorok teljesítményét, ahogyan a WRC-ben ez 300… és akkor mindenki szépen elkezd a nyomatékgörbe “”függőlegesítésén”” dolgozni.”

 3. Ha a túl gyors autóktól félnek, azt kellett volna mondani, ha már ilyen statáriális a dolog, hogy V6. Ha költségcsökentés, akkor 4 motor egy évre. Aztán akkor nem hajtják szét.

 4. Arra azért kíváncsi lennék, az erősebb motorból hogyan csinálnak gyengébbet…

  • Mint a visszafojtott V10 a V8-as mezőnyben.Kicsit OFF: a blogomban elhelyeztem egy kis okosságot. Hamarosan elkészül a teljes Targa Florio a Grand Prix Legends-re. Videó, meg ilyenek.

   • Az más helyzet volt. Ott a V10 sokkal erősebb volt lóerőben és nyomatékban is mint a V8. Most ugyanakkora motorokról beszélünk, amiknek a névleges teljesítménye elvileg ugyanaz. A Merci talált valamit, amitől gyorsabb (pár km/h-val csak) viszont jobban gyorsul, tehát több nyomatéka van. (Egy KERS es Ferrarival tartja a lépést…) A kérdésem már csak az lenne, hogyan lehetaséges ez, ha nem lehet a motorokat fejleszteni és be vannak fagyasztva…

    • A Merci motor azért jó, mert szar. :)Kifejtem: Relatíve kissebb a teljesítménye, ezért kevesebbet fogyaszt, kevesebb hőt termel, kisebb hűtő kell neki, kisebb a légellenállás, nagyobb a végsebesség. Plussz jobban vezethető, egyenletesebben adja le a nyomatékát. Button nyilatkozta valahol, hogy a Honda motor nagyon erős volt ugyan, de nem tudtak vele normálisan kigyorsítani, mert kanyarból kijövet sokáig semmi, aztán hirtelen a nyakukba kapták mind a 900 lóerőt. A Merci meg azért jó, mert szépen, egyenletesen adja le a teljesítményét.Az lesz majd még szép, ha valaki kitalálja ide is a TDI motort. 🙁

 5. ez is mekkora baromsag mar…

 6. Ennek semmi értelme.Ennyi erővel gyárthatná a kasztnit a Dallara,az összes autóban Cosworth-blokkot,oszt jó van.

 7. o_Onyád

 8. mér nem ültetik őket egyforma autóba?

 9. de most van max 5-10 km/h-s végsebesség különbség kocsik között ami szerintem nem nagy dologHa a Ferrari motorja lenne a legerősebb akkor nem menne ez a církusz.Régen a Ferrari motorja volt a legerősebb, de nem csökkentették sose a teljesítményét

 10. Van egy 2.0res szívó benzines blokkom, odaadom a felhalmozódott V8asokért cserébe!(ui.:Mekkora lenne…800lóerős volvoXD)

 11. Ez egy ökörség!! 🙁 A végén már csak lábhajtás marad… LOL

 12. Hát eztényleg nagy f@…g

 13. Hülyeség. Naná, hogy a Ferrari motor legyen jobb mint a trabant!

 14. mekkora szar már.Szerintem szedjék ki a motorokat és hajtsák álommal és reménnyel az autót.

  • XD Na ez jó! Megmosolyogtam ezt a hírt. Az fog következni tényleg, hogy mindenki egyforma kocsival megy, csak más színben. Jajj de izgi lesz!!! pfpfpf

 15. Erre csak azt tudom mondani hogy nevetséges!