Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

eFootball PES 2021 Season Update (PS4, PSN)

Déjà vu.

Az évente megjelenő sportjátékok elpusztíthatatlanok. Mi sem mutatja jobban, minthogy az új PES még úgy is megjelent, hogy alig volt érdemi fejlesztés az előző rész óta. Természetesen a Konami ezt az árazásnál is figyelembe vette, így az a vicces helyzet áll fenn jelenleg, hogy a tavalyi, 2020-as résznél is olcsóbban szerezhetjük meg az új eFootball PES 2021 Season Update címet viselő 2021-es kiadást. A fő kérdés már csak az, hogy milyen apróságokat kapunk a pénzünkért, és egyáltalán megéri-e váltani annak, aki tavaly már befizetett a PES-re?

A menü, a játékmódok, a stadionok, de még az online szekció is maradt ugyanolyan. A legkomolyabb update talán a csapatokat érte, ahol a legfrissebb igazolások nyomon vannak követve, illetve a mezeket is frissítették az idei kinézetre. Ezen a részen továbbra is meg kell említenem a szokásos licence-hiányt, illetve a kompletten hiányzó német bajnokságot, de ilyenkor persze mindig megkapom, hogy egy kis másolgatás és pár gombnyomás után a teljes magyar NB1 is importálható a játékba. Ez szép és jó, de mondjuk a tizenéves kissrác, aki megkapja karácsonykor a játékot a leakciózott konzollal együtt, az nem fog ennek utánanézni és importálgatni bajnokságokat. Ha instant plug & play élményre vágyunk, akkor a válogatottak között keresgéljünk, azon belül is az Euro 2020-as bajnokságban, ami teljes támogatottságot kapott. Itt eredeti nemzeti mezek, himnuszok, autentikus eredményjelző és egyéb effektek is helyet kaptak a játékban.

Tartalmi fejlesztés még a karriermódot érte, ahol plusz 3 menedzserrel bővült a sztárok-edzők palettája. Talán a legizgalmasabb újdonság a konkrét csapatokra specializálódott kiadások léte, amiket viszont sajnos nem tudtam kipróbálni, mert az olcsóbb standard változat érkezett be hozzánk tesztelésre. Azért persze egy kis utánajárást követően nem volt nehéz kideríteni, hogy öt klub kapott különleges változatot, név szerint a Barcelona, a Bayern München, a Juventus, az Arsenal, és Manchester United. Ha a felsorolt csapatok között szerepel a kedvenced, akkor érdemes lehet elgondolkodni a vásárláson, mert az adott klub teljes keretét megkapod az online játékmódban, egy PS4 témát, illetve avatar képet tölthetsz le, ráadásként az egyesület egyik legendájával is játszhatsz. Egyéb játékmenetet érintő fejlesztést nem vettem észre a meccsek során, viszont az megnyugtató, hogy bugokkal nem igazán fogunk találkozni, hiszen amit lehetett, azt a tavalyi rész óta sikeresen kijavították.

Összességében a PES 2021 egy jól összerakott frissítést kapott, amihez persze nem kell birtokolnunk az előző kiadást, így ha nem vettük meg tavaly, akkor idén ilyen árazás mellet kifejezetten megérheti beruházni rá. Úgy gondolom, ez egy igazán korrekt kompromisszum a Konami részéről, akik vélhetően majd az új generációs kiadással fognak igazán nagyot dobni. Ha jól látom, mindeközben a magyar válogatott játékosai már a kijáróban vannak, úgyhogy nem is szaporítanám tovább a szót, hiszen kezdődik a Magyarország – Bulgária sorsdöntő válogatott mérkőzés!

(A játékot a Cenega Magyarország biztosította tesztelésre.  Köszönjük! Megvásárolható támogatónk, a Platinum Shop budapesti boltjaiban, vagy a linkre kattintva meg is rendelhető.)

2 hozzászólás

Hozzászólás

  1. simán benne lennék egy két évente megjelenő teljes verzióban, hogy a fejlesztésekre jobban rá tudjanak feküdni. minden köztes évben pedig megkapnánk jóárasítva ezt az update verziót! hajrá KONAMI!

    1
  2. Jövőre olyan verzió lesz, hogy csak egy csapat van benne, de olcsóbban adják. 😀

    1