Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

EDGE 200 – azok a bizonyos pontszámok

Az angol EDGE magazin 200. számának megjelenése alakalmából [A http://www.edge-online.com/features/edge-200-full-cover-gallery]199+1 különböző borítóval[/A] készült a szerkesztőség – igen, jól hallottad, a lap ebben a hónapban 199 eltérő borítóképpel kerül forgalomba, a +1 pedig az előfizetők jutalma.A szentírás/furcsa/tudományos/szánalmas/vicces/tökéletes/fullgizda/sznob értékeléséről híres magazin ebben a hónapban is kitett magáért:Resident Evil 5 – 7 Empire: Total War – 9 Shellshock 2: Blood Trails – 2 Afro Samurai – 5 Stormrise – 4 Warhammer 40,000: Dawn of War II – 7 50 Cent: Blood on the Sand – 7 Tom Clancy’s HAWX – 6 Time Hollow – 6 Dragon Quest V: Hand of the Heavenly Bride – 8 Resistance Retribution – 6 Cryostasis – 6 Puzzle Quest: Galactrix – 7 Henry Hatsworth in The Puzzling Adventure – 8A legnagyobb meglepetést mindenképpen a Resident Evil 5 és a PC-s Dawn of War II hetese jelenti, ami mellett az 50 Cent hetese, vagy a HAWX hatosa is érdekes. Tulajdonképpen végigsorolhatnám az összes címet, mindegyikről elmondható, hogy kizárólag az EDGE saját, transzdimenzionális inerciarendszerében értelmezhető, ahol a szublimációs együttható 8 bites raszterhálón át vetül ki a virtuális térbe.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Eza resi 5 egy nagy gírsz of vóór nyúlás, semmi több…tök jogos a 7 pont.

 2. Ha nem lenne kiírva akkor csak tippelném:ez csak az EDGE lehet 😀

 3. Istenem, ez marha vicces! Minden hónapban megy a marakodás és az okítás az aktuális pontszámok miatt az összes fórumon. =D

 4. A borítók fenomenálisak. Főleg a C64,AMIGA játék képek. Uridium,IK,Barbarian,Rainbow Island,Spy VS Spy,Shadow of the Beast,Last Ninja,Another World. Mennyit játszottam én ezekkel. Istenem de megöregedtem. Picit elszorul a torkom.

 5. Most lehet meg leszek kövezve, de én már nem tartom mérvadónak az EDGE magazint. Nagy múlttal rendelkeznek kétségkívül, de az utóbbi időben tudtak olyan pontszámokat adni egyes játékokra, ami nem csak a szaksajtó többi képviselőivel állt homlokegyenest szemben, de a játékosokéval is. Nálam attól nem lesz mérvadó egy újság, ha csakazértis szembe hugyozik a széllel. És nem, ezzel nem azt akarom mondani, hogy az agyonhypeolt játékokra kötelező rádobni a 9 pontokat, hanem azt, hogy azokra azért adjuk már meg, amik valóban megérdemlik. A RE5 7 pontja számomra nem zavaró, mert nem újít semmit, de egy jó játékot takar és nyugodt szívvel megyek el megvásárolni. (viszont voltak itt más játékok az utóbbi időkben, amik sokkal jobbak az EDGE pontszámainál.)

 6. Street fighter4-5 pont és a Killzone2-6 pont mért nincs közte?

 7. Vicces azzal kapcsolatban okoskodni év(ek) múlva, hogy egy game mennyit kapott megjelenésekor.

 8. Én szarok az egészre Éppen Ridge Racer Type 4-et csapok ezerrel:P

 9. Azt hallottam, az Edge is meg fog szűnni, de ezek szt nem.A Resi 5 7 pontja valóban legkevesebb érdekes.

 10. “mondom megnezem mar a tuti boritokat….erre minden masodik borito hoki szar pixel mult… ki a f..z kivancsi ennyi regi pixelhalmazra,az ok hogy “”emlek”” meg “”regen de jo volt ez”” de a 200 boritobol ne ennyi szemet legyen mar… vegig se nezem pedig mar 100 felett vagyok :)”

 11. el kell fogadni, hogy az EDGE-nél lesz*rják a technikai abrakadabrát, ők ilyen mátrixosan látják az egészet, és csakis a lehetőségeit nézik egy játéknaknem érdekli őket, hogy ez most a csúcs grafika, hogy jó a sztori, hogy ki a főszereplő, csakis a belső tartalom

 12. ennek az edge magazinnak is csak a pofäja nagy. szakmai tudäs = 0

 13. Én valamilyen színten reálisnak érzem a RE5 pontot a demo alapján, de az 50 cent inkább akkor 6,mert azt nemhiszem el,hogy a két játék 1 szinvonalon van!Viszont a demó alapján nem kaptunk semmi újitást!Csak pályákban meg sztoriban.Ugyanazok az ellenségek vannak szinte mint a RE4-ben

 14. “Nagyon utálom őket és azoktól is hányingert kapok akik szentírásnak veszik minden cikküket és pontozásukat. “”-De ha az EDGE ennyire pontozta akkor ez ennyi is…kész…! Azt Írják, hogy a Halo 3 10 pont a remek sztori és a rendkívűl innovatív multi miatt, még díjat is adtak neki így a Halo, innovációs szinten megelőzte a Mario Galaxy-t is. MGS4? Az szar, hát csak 8 pont. Elég sokat veszít sajnos a játékélményből a játékos ha nem ismeri az elöző 3 részt, és ez természetesen a készitők hibája. 8 pont és kész.””Ha ezzel szembe szállsz akkor te vagy a szánalmas. Jahj de lerúgnám az arcát ezeknek:)Bekaphatja az EDGE a végét és a követői is.”

  • “mégis szinte legtöbben az EDGE pontozására kíváncsiak és talán miért. LBP 10-et kapott pl, szóval ebből is látszik hogy az EDGE “”játékosként”” pontoz nem pedig elfogult rajongóként bármelyik játék iránt. az EDGE-nek talán az érné meg a legjobban ha nem is pontozná játékokat és akkor nem értenék sokan félre őket, volt már rá példa hogy egy játék 6-ot kapott és közben szinte csak jót írtak a játékról.”

   • Lehet, de azért egy Halo3 nál sztorira hivatkozni a 10/10-nél, főleg úgy, hogy ott is számít az előtörténet, MGS4-et meg épp ezért lehúzni az komoly nem? Nem a Halo3-mal van itt a gond, félreértés ne essék, csak a kettős mércével.LBP meg nem ér 10/10-et. A 10/10 az ICO/Okami/Colossus.Egyébként mindegy, látszik, hogy a pontozás egyénfüggő és nem egyetemes igazság, amit szentírásnak kell venni.

   • Szerencsére magasról le**arom a legtöbbeket meg az EDGE-t is. Csak kifejtettem a véleményemet.

   • “nah ezért ez így nem okés.én “”elfogult rajongóként”” mondtam azt, hogy -talán- miután végigtolom a Resit, akkor 8 pont lesz a vége. ezt így ez elején pár pálya után mondom.különben is normális játékos nem szokott elfogult lenni.talán pont attól ad kevesebbet, mert többet vár el, mint egy nem ízig vérig rajongó.viszont ez a nem pontozás jó ötlet. xD”

 15. nekem tetszik a pontozás, legalább nem nyomnak mindenre 10-est.

 16. Ezek a borítók kibasz jól néznek ki…bár azért a FFVIos pixelhegyek elég bátrak…mint ahogy a pontszámok is.

 17. nem olvasok ilyesmit.inkább maradok a playstationlive.hu értékelésénél…

 18. A RE5 értékelés úgy lenne elfogadható, ha a többi pontszám máshogy lenne elrendezve. A RE5 hét pontja a RE4-hez képest reális.(ha jól rémlik, az EDGE-től a RE4 kilencet is kapott – megérdemelten).

 19. Ja és még annyi:Famitsu:Resident Evil 5 pontszám 38/40A rohadékok túlpontozták.XD

 20. Ja és nyilván mértékkel kell nézni a videókat a játékokról(stb…)mert akkor bizony elveszhet a személyes felfedezés varázsa.

 21. Nem ezekkel az adott pontokkal, meg nem azokkal az adott pontokkal van baj. A jatekokat, es azok pontjait egymas melle teve jon ki egy igen furcsa, logikatlan eredmeny. Nincs baj a KZ2 7 pontjaval, de ne erjen mar annyit mint a 50 cent baromsag. (ez polo annyira kirivo, hogy szinte bantja a szemet, es a konzekvens pontozasi rendszer itt nalam erosen meg is kerdojelezodik.) Es a pontozas egy ilyen neves magazin reszerol, nem csak izles, de felelosseg is kene hogy legyen.

 22. LOL50 cent 7 pont Meg a Resi 5 is ?:D:D:d ezek dilettánsok tényleg :D:D:D:D

 23. Ha nem nézem egymáshoz viszonyítva a játékokat, kijelenthető, hogy ez lenne a normális: valóban 1-10-ig osztályozni a játékokat. Egy példa, bár nem ezen játékokhoz kapcsolódik. Letöltöttem a Wanted demóját, kipróbáltam, és 5-nél többet nem ér, mivel legfeljebb teljesen középszerű. Tudom demó, de kedvcsinálás helyett törlést generált.

  • Én is kipróbáltam, én is ennyit adnék rá, de egy ismerősöm azóta is ódákat zeng a demóról, annyira megfogta.Erre szerettem volna az imént kilyukadni, hogy a játékosok azt veszik meg ami tetszik nekik, amivel elszórakoznak. De el kell fogadni hogy nincs két egyforma ízlésű ember, mindenkinek ez-az-amaz tetszik a legjobban. Az hogy X rossznak ítél egy játékot, Y közepesnek, Z pedig az év játékának, az szerintem az ő véleményük, ha pl kipróbáltam a demót (Wanted) vagy egy olyan videót láttam a játékról ami nagyon megfogott (Flower) akkor nem a híres magazinok értékeléseit keresem elő, hanem megveszem magamnak a játékot.

   • Az avatarodból kiindulva: a Watchmen játék 5,5-7 körüli pontokat kapott netszerte, de én nagyon szórakoztatónak találom, és nálam 8 felett van, pedig monoton, repetitív beat-them-up, mégis a hangulat és a trófeák megfogtak! :-DÉn ezért nem stresszelem magam a pontszámokon, még akkor sem, ha az EDGE valóban nimbuszát döntögeti, amennyiben egymáshoz vetjük a játékok értékelését.

   • “A te “”logikád”” alapján viszont lehetetlen lenne bármilyen játékot is értékelni, azonkívül még mindig úgy érzem, visszafelé gyártod a magyarázatot. Szerintem videókból nem lehet eldönteni, egy game mennyire fog lekötni, maximum a stílusát.”

 24. 50 Cent: Blood on the Sand – 7 Resident Evil 5 – 7Erről ennyit…

 25. Nekem kicsit más a véleményem erről a témáról. Magamból kiindulva nem az alapján veszek meg/próbálok ki egy játékot, hogy melyik újság elfogult vagy nem elfogult tesztelői mit írnak róla illetve hogyan értékelik, hanem hogy engem mennyire tud lekötni az adott gém. Tehát tulajdonképpen nem értem miért ekkora probléma az hogy ők bizonyos játékokat másoknál lejjebb pontoznak. Például nekem a Killzone 2 egy 9/10es játék, de vannak emberek akiknek nem jön be annyira. Egészségükre, ők nem veszik majd meg. Viszont azért mert a Halo boxos játék, rengeteg kellemes órát töltöttem azzal is, nekem az is benne van a top10es játékok között, ellenben a Resident Evil nem jön be és hidegen hagy teljesen. Na de nagyjából arra akarok kilyukadni, hogy ők így látják ezeket a játékokat, ők így pontozzák őket, ez van. De nem értem néhány fórumozó álláspontját abban, hogy például: a kilzónkettőüberkirályjáték, aki lepontozza az sz*r. Szerintem nincsen semmi probléma a pontozásukkal, nekik más játékok tetszenek mint másoknak és egy adott játékot nem az alapján értékelnek, hogy a többiek mit írnak róla. Nekem legalábbis ez jön le a cikkből.

  • “Hadd kérdezzek valamit. Hogyan mondod meg egy játékról, amit még nem vettél meg, hogy “”mennyire köt le””? A Halo téged “”rengeteg átjátszott órán át kötött le”” – ezt honnan tudtad a vásárlás előtt, hogy így lesz?”

   • Egyszerű a válasz bár lehet furcsának fogod találni: rengeteg videót néztem meg a játékról és ennyi. Igaz, olvastam véleményeket is róla, de nem csak egy újságét.

    • És hol marad az újdonság, a felfedezés varázsa?

     • De ha nem informálódik egy produktumról akkor mi alapján dönti el, hogy mit vesz meg és mit nem.Valamilyen szinten muszáj utánajárni.Bár el lehet menni a shopokba és bekötött szemmel lekapni pár dobozt a polcokról, hátha jó lesz.Most már úgy vagyok vele, hogy nem értek ugyan egyet az EDGE pontszámokkal sok esetben, de felőlem akár adhatnak 1-2 pontokat is a nagy címekre.Nem érdekel különösebben.Nekem 1 darab példányom van az EDGE-től(A Mirrors Edge borítós) és az alapján azt kell, hogy mondjam szép, érdekes és igényes.Nem olyan horderejűek ezek a dolgok(alulpontozás) mint ahogy az néhány hozzászólásból kitűnik.(Ez most nem neked szól.Általánosságban beszélek)

  • Ez így ok amit írtál, de szerintem a játékok pontozása mindenhol a megszokott rendben kell pontozni. vagyis…Fps-t Fps-el kell összehasonlítani, RPG-t RPG-vel stb stb….. És ha így nézük a pontozását az EDGE-nek akkor totál mást látunk.:)

 26. “Asszem nem itt kezdem el megvédeni a HALO sorozatot:)Szvsz ez most egy olyan pontozás lett a magazintól amire simán rámondható, hogy rendben van. A “”nagyok”” közül nem csak ők dobtak ilyen számokat a fenti címekre.Amúgy van rá egy ezresem, hogy az irányítás is erősen közrejátszott a Resi 5-nél.”

 27. Még szerencse ,hogy nem olvasom azt a sz@rt.

 28. Aztak_rva!

 29. Lapértékelés:EDGE – 1 pont

 30. ezek vakon pontoznak?vagy azért játszanak is a játékokkal mielőtt itélkeznek…

 31. A címlapok isteniek, a többiről nem mondok véleményt.

 32. hát ez a pontozás kamu

 33. Most derült ki ,hogy az Edge is csak a pénz motiválja. A fifty-s játék nem rossz de ha annak 7 pontot adtak akkor minimum 8-cat kelett volna a resident evil 5-nek. Hol van az a két játék egy szinten. Remélem nem élnek még meg 200. számot, mert ez már nem azaz Edge ami régen volt. Egyépként mit jelent náluk a 10 pont? Az a tökéletes játék amiben nincs hiba, vagy az a szórakoztató? Az Afro egy jó kis játék az is simán ér 7 pontot ha 50 fillér annyit kapott, szórakoztató, gyönyörű grafikával stb… Mivel mutat többet 50cent. Semmivel itt a pénz beszél kérem szépen.

 34. Nevetséges??? Ez már egy rossz vicc.

 35. Ez megint nevetséges…

 36. 7pont Fifty- 7pont Resi Fura :S:S:S

 37. Teljesen hidegen hagy hogy ezek a -cenzúra- milyen pontszámokat adnak,teljesen megbízhatatlanok,valami isteneknek képzelik magukat komolyan.Jó példa erre a Killzone 2,ami sehol nem kapott 9 pont,vagy 90% alatt,de nekik csak 7-et ér.Nevetséges.Letesztelnének valami 8bites prüttyögő játékot rögtön rádobnák a 10 pontot.De ők már csak ilyenek.Halo 3 10 pont,nevetséges!

 38. Köszönjük, Emese.

 39. Egy újabb bizonyíték, hogy az EDGE megbízhatósága, értékrendszer egyenlő a nullával. Rühellem ezt a magazint, rohadt MS bérencek!

 40. Kicsit olyan erzesem van mintha mar direkt csinalnak…. Halo 3 10pont, KZ2 7? Na peldaul ez hogy a f.szba (mar bocsanat) jott ossze? Meg egyebkent is (a minden nagyobb cimet lehuzunk, mert olyanok vagyunk mint Judas evangeliuma, valaki szentirasnak hiszi, masok a letezeset is tagadjak) hol van egy kis konzekvencia az elmult par ev pont kiosztasaiban?

 41. hát ez van 🙂

 42. szubjektív…………..

 43. Killzone 2-re mennyit adtak?csak viszonyítás képpen:))

 44. Afro Samurai csak 5 pontot érne?:Opedig a demo betyárul felizgatott:(

 45. F*sz tudja, végig kéne nyomni, de így az első pár küldetés után lehet én 8-at tolnék a Resi 5-re… de mondom, látni kéne tovább. Mondjuk az is igaz, hogy ha a szingli része erős 8, akkor a co-op miatt lehet odatennék +1-et. Ha viszont egy idő után befárad, akkor 8 multival.

  • nah tessék! :)de ehhez tényleg végig kell tolni a teljes játékot.majd meglátjuk kinek, mit, hogyan és mennyire. 🙂

 46. Azért az se normális, hogy más lapoknál 6-nál kezdődik az értékelés, és nem 1-nél.

 47. Sokat nem érnek ezek a pontok… Afro Samurai mééé csak 5 🙁 Resi 5 az 9 pont inkább 🙂

 48. Eurogamer is hetest dobott a Resi 5-re. Szvsz korrektnek mondható értékelések születtek az Edge-nél is.Dawn of War II meg ász! Igaz vannak hiányosságai, de aki kedveli a világot és stílust imádni fogja nagy valószínűséggel.

 49. azé kivácsi lennék ezeknek mi a 10 es game 🙂

  • Inkább nem írom be, mert 200+ topik lenne ez is:D

  • az a játék, amiben ők szerepelnek. :Dvagy lehet, WoW rajongók és akkor már minden tiszta lesz, hogy nincs olyan game náluk ami 9-10-et kapna. 🙂

  • Super Mario 64 (1996)Gran Turismo (1997)The Legend of Zelda: Ocarina of Time (1998)Halo: Combat Evolved (2001)Half-Life 2 (2004)*dobperges* :)Halo 3 (2007)The Orange Box (2007)Super Mario Galaxy (2007)Grand Theft Auto IV (2008)LittleBigPlanet (2008)

   • “Na itt rontottak el valamit, Halo 1 és 3 ne legyen már együtt 10 pont. Vagy az egyik v a másik, ennyi “”újítással””.”

   • Nem tudsz véletlenül egy helyet a Weben ahol össze vannak gyűjtve az EDGE magazin pontszámai?(A kezdetektől napjainkig)Annyira jó lenne!Mint ez a Famitsu esetében:http://fs.finalfantasytr.com/

   • ebben nem is a Halo 3 10 pontja a leginkább kirívó, hanem a GTA IV-éugyanis akkor – hoppácska – , hol van a GTA III? az nem volt innováció, csak a IV?vagy az nem volt elég kiforrott? akkor a SM 64 vagy a Halo mit keres ott, mert azok se voltak túl kiforrott gamék.

    • “””akkor a SM 64 vagy a Halo mit keres ott, mert azok se voltak túl kiforrott gamék. “”Nem voltak kiforrottak, hanem “”csak”” szimplán mérföldkövek a maguk kategóriájában. Főleg az előbbi.A GTA IV-et imádom, de a 10 pontot ott én is erős túlzásnak tartom.”

 50. Ez lesz a vesztük.

 51. “Tehát akkor ez http://www.youtube.com/watch?v=1UKTVW2SHN0 “”jobb”” mint a Killzone 2, vagy a fl0wer. “

  • Hogy a fenébe ne lenne jobb. Nem tudtad, hogy a kilzónnak szar a single része, nem is olyan látványos és hogy az egész egy szar?! Pedig mi mondtuk…:(

 52. *attól

 53. azért szerintem itt ne azon parázzunk, hogy kifejezetten a RE5 került egy szintre az néger game-mel.ha elvonatkoztatunk arról, hogy milyen más játék kapott még ennyi pontot, akkor elég csak a Resit látni a szemünk előtt és arra gondolni, hogy talán hiányzott számukra annyi a játékból, hogy több pontot adjanak neki. + befigyel még a ‘másvilági magaslat’.mindenesetre majd ha végigjátszom a game-et és átgondolom a dolgot, akkor szerintem én arra fogok jutni, hogy 9 pontot nem adnék neki.de persze baromság ezt mondani, így az elejénél.

 54. lehet hogy a furcsa pontozással akarják elérni hogy a teljes cikkeket elolvassák (vagy csak simán agyukra ment a 8 bit)

 55. RE 5 = 50 Cent ?Sznobriadó!

 56. a tesztelok az EDGEnel emberek? 😀

 57. 7???Erre már nem mondok semmit!:(

 58. Mai napig nem értem a LOTR: C 2 pontját… (azóta megvettem) Undorító játék tény és való de messze nem 2 pontos. (ezen az utolsó két tagmondaton meg besírtam amúgy xD)

 59. “Önreklámozó idióta magazin. Milyen lehet lehet egy munka értekezlet? “” Héhé mitől adhatnánk el annyi újságot hogy még a kutyánk seggét is pénzzel töröljük?”” “”Hhááát nem is tom adjunk 7et a KZ2re meg a Resi5-re! Milyen flame lenne már? Kit érdekel a rendes értékelés szarja a pénzt az újság!”” “”VÁGJUNK BELE!”” Nevetséges…”

 60. Miért, nekem tetszik a HAWX:)

 61. Resident Evil 5 – 7 50 Cent: Blood on the Sand – 7 lol már megint, EDGE elmegy a csába…már hiteltelen, semmit nem érnek a pontszámai….Első sor 4. gow 🙂 azt venném 😛

  • engem az indok érdekelne, hogy miért ennyi.kíváncsi vagyok, hogy látták ők.és ezt most minden irónia nélkül mondom. 🙂

 62. Furi ez az értékelés, a 200 különböző borító viszont jó ötlet.

 63. Sajnálom szegény EDGE-gyűjtőket… 🙂

 64. ez de jó. a 200 borítós ötlet.persze ez is csak vakítás, hogy minnél többet vegyen meg az ember.persze nálam beválna. xD

 65. Én már egy jó ideje nem adok túl sokat az EDGE értékelésére. Ha nekik jólesik irreálisan lepontozni a játékokat, tegyék csak.

 66. Resident Evil 5 Playstation 3 értékelések a világhálóról:100 Playstation: The Official Magazine (US)90 GamePro90 IGN90 VideoGamer 80 Playstation Official Magazine UK7/10 CVG

 67. LOL Resi5 azonos értékű a 50centtel ???ez még így látatlanban is hülyeség!!!!

 68. A 200 db boritó pedig…le a kalappal.

 69. Elég furcsa értékelés.