Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

E3 2021 – idén is digitális lesz a show

A partnerektől függ a kínálat.

Az E3 2021-et digitálisan tartanák meg, miután tavaly a koronavírus-járvány miatt elhalasztották az E3-at – írja a VGC. A rendezvényért felelős Entertainment Software Association (ESA) a nagyobb kiadók és fejlesztők támogatására számít, hogy valamennyire megtarthassa relevanciáját. Régebben a Los Angelesben megtartott eseményre őrizgették a legtöbb nagy bejelentést a cégek, tavaly azonban már jelentősen decentralizált volt az év, és többször, több helyen lepleztek le újdonságokat.

A VGC állítólag olyan dokumentumokra kapott rálátást, amelyet a kiadóknak küldtek ki az idei E3 tervezetéről. Alapvetően három napnyi élőben közvetített műsor lenne a korábban már bejelentett június 15-ei, 16-ai és 17-ei napokon, de terveznek több kétórás előadást is, díjátadót, egy június 14-ei “előestet” és egyéb kisebb streameket kiadóktól, influenszerektől és médiapartnerektől. A fő esemény előtt lennének különféle “ízelítő” infók a médiában, valamint játszható demók a különféle fogyasztói platformokon. Az ESA azt is engedné a partner vállalatoknak, hogy távolról streameljenek játszható demókat a média számára “több ezer” tervezett meetingen keresztül, ahol a fejlesztők egyesével foglalkoznának velük. A járvány alatt egyébként több cég is ilyen megoldásokkal oldotta meg azt, hogy ki tudják próbálni az újságírók és egyéb személyiségek alkotásaikat. A 2021-es E3 terveibe azonban még az ESA tagoknak is bele kell egyeznie: ők az ipar legnagyobb videojátékos vállalatai, akik jelentős hatással lehetnek a show irányvonalára.

Ahogy a VGC is írja, jelentős nyomás nehezedett az ESA-ra az E3 újragondolása tekintetében, miközben több nagyobb kiadó, mint az EA, a Sony és az Activision nem is vettek már részt az elmúlt pár évben – ami még a 2020-as kihagyás előtt történt. Az EA és a Ubisoft ráadásul saját független digitális eseményeikkel sikereket értek el. Geoff Keighley, aki régóta működött együtt az E3-mal, tavaly szintén otthagyta a rendezvényt az irányvonalával kapcsolatos nézeteltérés miatt, helyette pedig elindította – sikeresen – a Summer Game Festet. Keighley, aki egyébként a The Game Awards díjátadót is vezeti, megerősítette, hogy a Summer Game Fest idén is visszatér, ő maga pedig nem csatlakozik az E3-hoz.

Az még nem egyértelmű, hogy hány kiadó csatlakozott eddig a 2021-es, digitális E3-hoz, de legalább egy nagy játékcég megerősítette a VGC-nek, hogy saját digitális showt tart, ahelyett, hogy hatszámjegyű összeget fizetne (dollárban) az ESA-nak azért, hogy részt vehessen az E3-ban. A kiadók által finanszírozott és az ő érdekeit képviselő ESA bizonyára amellett érvelne, hogy a világ figyelmét jobban megragadná egy egységes digitális esemény, szemben kisebb rendezvények sorozatával.

A végül elhalasztott 2020-as E3-ról kiszivárgott dokumentumok rajongói, média és infulenszer fesztiválról tettek említést, beleértve egy áttervezett, “élményközpontokkal” kialakított belső teret, amelyek a hagyományos, vállalati szekciók mellett lettek volna. Lett volna egy “jótékonysági after-partystream is. 2019-ben egyébként komoly bajba került az ESA, miután kiszivárgott egy lista több mint 2000 médiaszemélyiség személyes adataival, beleértve telefonszámaikat és címüket.

Az ESA megerősítette, hogy idén valóban átalakítják az E3-as élményt, hozzátéve, hogy hamarosan több részletet árulnak el arról, hogy miként egyesítik a globális videojátékos közösséget, továbbá megemlítette, hogy “nagyszerű párbeszédeket” folytat a fejlesztőkkel és kiadókkal, azt viszont nem árulta el, hogy eddig kik csatlakoztak. Bár hivatalosan a fizikai eseményt még nem mondták le, de szinte egyértelmű, hogy a digitális megvalósítás került a fókuszba a járvány miatti, jelenleg is érvényes korlátozások miatt.

Hozzászólás