Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

DriveClub – lekerül a széria a PS Store-ból

A Sony Computer Entertainment bejelentette, hogy a [b]DriveClub[/b] széria tagjai – a [i]DriveClub[/i], a [i]Driveclub VR[/i] és a [i]DriveClub Bikes[/i] – lekerülnek augusztus 31-én a PlayStation Store-ból, míg az [i]online[/i] szerverek 2020. március 31-én állnak le. (Továbbá a [i]StarBlood Arena[/i] szerverei 2019. július 25-én állnak le.)Ez azt jelenti, hogy az [i]online[/i] tartalmak nem lesznek elérhetőek az időpont után, viszont minden egyébbel még lehet játszani, ha már rendelkezel a játékkal – szeptembertől viszont már nem tudod majd megvenni. (A [i]StarBlood Arena[/i] kizárólag [i]online[/i] játszható, így azzal egyáltalán nem lehet majd játszani.)*UPDATE*A [i]DriveClub[/i] rendezője, Paul Rustchynsky a Twitteren tette tisztába a sorozat sorsáról szóló híreket. Elmondása alapján, a licencek lejárta miatt kell távoznia a szériának a PlayStation Store-ról, ezekről ugyanis meghatározott időre kötnek szerződést, amelyeket – úgy tűnik – most nem hosszabbítanak meg. Az efféle játékoknál ez bevett szokás, ám a hosszabítás hiányában csak arra tudja buzdítani a játékosokat, hogy addig vegyék a [i]DriveClub[/i]-játékokat, amíg még elérhetőek. [104711]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Bike kieg platinázása nem nehéz…de akinek kell majd szóljon és összeállunk mert van egy szivatós online trophy…6-an kellünk hozzá.

 2. Azért még a Bikes kieg-et behúzom majd.

 3. Akció a store-on.DRIVECLUB™ = 4.490.- FtDRIVECLUB™ Season Pass = 1.529.- FtDRIVECLUB™ VR = 3.090.- FtDRIVECLUB™ BIKES Expansion = 1.229 Ft

 4. Addig csak kicsalogatom az online trofikat….xd

 5. eddig is tervben volt a beszerzés, most meg főleg 🙂

 6. “””…csak arra tudja buzdítani a játékosokat, hogy addig vegyék a DriveClub-játékokat, amíg még elérhetőek.””Epic bazmeg!”

 7. 1 évig még teljes értékű a játék, akit kicsit is érdekel (és eddig érdekes módon nem szerezte be) bőven van ideje kiélvezni még több játékos módban is.

 8. Update: fillérbaszók

  • Őket a Sony kitette…ezért sem fejezték be a játékot…fejlesztgették volna még…de elhajtották a bandát. 🙁

 9. Az Evolution redőnylehúzása után ez már a kegyelemdöfés, thx Sony!

 10. gondolom lejár az autó-licensz és fukar sony nem hosszabbítja meg…

 11. Store-ból miért kerülnek le ha csak az online szegmens szűnik meg? Áj dont ándörsztend.

 12. Kedves Sonynak az nem jutott eszébe, hogy bele rakják a ps+-ba ? Talán akkor megnőtt volna a játékos bázis és játékon belüli költekezés. Ez most egy nagyon nyomorult döntés volt a részükről.

 13. Ezt egyébként miért kell? Nem futja a szerver fenntartásra vagy mi? Azért ez nem olyan nagyon régi cucc hogy le kéne lőni bármilyét is…….nem értem ezt a politikát a Sony részéről…….anno a Motorstorm-okkal is ezt csinálták. Gondolom nem kerülne sokba a világ egy eldugott csücskében fenntartani neki pár szervert…….wtf????

  • Ráadásul akár az alapjátékról/bikesról/VRról beszélünk mind etalon!

   • Az alapjáték etalon ja…de VR tekintetében max tartalmilag adja…a VR verzió brutál grafikai butításon ment át…tedd be végre a GTS VR-t…de legyen ott valaki aki felmos utánad…xD

 14. Ne már. Asszem ideje eladni a VRt.

 15. Az egy dolog hogy ugrik a multi, de bukó az összes ranglista is.A gond csak az, hogy a DC VR 2.5 éve jelent meg, és az autós VR tartalmak közül ez az egyetlen teljes értékű cucc, ahol rendesen lehet online versenyezni sok ember ellen, sok pályán, sok autóval. Kár érte.A GT-ben nincs online, a DirtRally-ban meg ugyan van, de csak a RallyCross játszható közösen, ahol nagyon kevés a pálya és az autó is.

  • GT-ben nincs online? 1000 versenyen vagyok túl.

   • “Fussunk neki mégegyszer…””A gond csak az, hogy a DC VR 2.5 éve jelent meg, és az autós VR tartalmak közül ez az egyetlen teljes értékű cucc, ahol rendesen lehet online versenyezni sok ember ellen, sok pályán, sok autóval.””Az autós VR játékokról volt szó.”

    • OK, nem volt egyértelmű amit írtál, de én is csak átfutottam.

     • Nemrég írtam az auós VR cuccokról egy cikket (ittvan a főoldalon kicsit lentebb) ezért is ütött meg hogy most ezt így bejelentették…a Driveclub VR lényege pont az volt, hogy abban lehetett együtt tolni…szóval ki kell hazsnálni, amíg le nem lövik. :)Aztán addig lehet lesz más. 🙂

     • Sajnos én csak kb. 2 körig vagyok kompatibilis bármilyen autós VR cuccal. Nem leszek rosszul, de jön egy kényelmetlen érzés, hogy szabaduljak a a sisaktól. Csak a GT-t és a DC-t próbáltam így, s inkább az előbbi jött be, de valóban kevés az egy ellenfél.

     • Akkor aDirtRally-t meg se próbáld…:)

     • A GTS VR részében az egy ellenfél nem csak darabra kevés, hanem tudásra is siralmas…xD1v1 omline minimum kéne…haverral lehessen tolni legalább. Mer a gépi csóka baromi idegesítő… ha megelőzöm, tapad rám, ha elengedem, akkor meg konkrétan fékeznem kell mögötte. xD

 16. Ezt is elvették, köcsögszoni!