Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

DriveClub – botrány az upgrade ára miatt

A Sony Computer Entertainment Europe a mai napon jelentette be mindkét nagy regionális PlayStation Blogon a PlayStation 4 exkluzív [B]DriveClub[/B] autóverseny csökkentett, de ingyenes PS+ verziójának upgrade költségét, melynek befizetése után a szoftver teljes értékű programmá avanzsálódik. A €49.99/$49.99/£42.99 összeg azonnal kiverte a biztosítékot a világ minden táján.A rengeteg negatív visszajelzés miatt Paul Rustchynsky rendező azonnal ráállt az ügyre, mondván “hátha csak félrekommunikálás” történt…

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. ez csak elírás, Last of Us usa storeon dec 31 a megjelenés! 😀

 2. 😀

 3. Valaki mondja már meg TCr-nek, hogy jót nevettem a GIF-jén.

 4. ? Egy rossz szó nem hangzott ma el. Ha meg nem lennének véleménykülönbségek, és akarat a kifejezésükre akkor lett volna 10 hsz.

 5. Én olyan 12-15 fontra gondoltam. 😀 Amúgy az elején úgy volt, hogy csak kicsit lesz megvágva a játék. Ezen kívül pedig illene adni még egy játékot októberben a PS+ mellé.

 6. Nem kell a vihar a biliben srácok!Mindenki menjen ki kicsit a napra, szívjon friss levegőt, aztán elnyomogatjuk azt a demót a PC-ig 😛

 7. Jó. Akkor figyeljetek: a következő hsz-nek odaadom ingyen a holnap megvásárlásra kerülő Bound by Flame című ps4-es programomat.

 8. Imádom a sok fasszopó szimulátor fant akik joyyal küldik, akkora nagy szimulátor buzik! 😀

  • Joy-jal, pályacsíkkal, abs tcs miegymás be, easy üzemmód, kormányzás és féksegítség… na az az igazi. Máris ütős a verseny! :)))))

 9. Motorstorm-ot kellett volna csinálniuk és a rinya nélkül kifizetem! 😀 Még jó hogy ez a szar száraz autüversenyzés nem az én asztalom, ahol nincs szembe forgalom ott általában elalszom az unalomtól…

 10. A DriveClub olyan a Ps4-nek, mint a Ps3-nak volt a hackertámadás..

 11. Ha előbb jön 1-2 hónappal, mint a többi autós, akkor PONT jó lesz addig ,)

 12. Basszus 16 ezer az upgrade. Nem hiszem el. Hát két héttel a megjelenés után be lehet majd szerezni 12-14-ért dobozosan! Akkor mi mit kapunk könyörgöm? Körözhetünk majd egy fiat cinquecento szerű kocsival míg a fizetősök már másik államban vannak.. Platinázni is szép lenne ilyen irreleváns feltételek mellett..

 13. Ha jó lesz ez a DC és támogatott lesz a Logitech DFGT kormánya, akkor lesz megint kormányom. 😀

 14. Majd kiderül, hogy kültök e rá egy fillért is, de én is úgy emléxem hogy a leges legelején, ingyen ígérték az TELJES JÁTÉKOT a plusszosoknak.. dehát mind1 leszarom. Aki meg JOY-al játszik szimulátor autós játékot, és állítja magáról hogy imád vezetni annak gratulálok! 😛

 15. “””Eleve nyitáskor jött volna, akkor mindenki nagyon örült volna ennek, de így, hogy késik egy évet, már mindenkit dühít, hogy csak ennyi lesz a PS+ verzió. 😀 “”De ez valahol érthető is, nem? :)PS4 premierkor tuti jobban ütött volna még ez a próbaverzió is, a Contrast vagy a Resogun-nál (nem tudom melyik volt az első) tuti jobban örültem volna neki. De nyilván a halasztásnak is meg volt az oka, és reméljük az eredménye is látszódni fog.”

  • Egyszerre jött a Contrast és a Resogun. Mindkettő baromi jó cím, mai napig elő-elő veszem őket. Főleg a Contrast-ot szeretem nagyon. Persze, biztosan okkal késik ennyit. 🙂

 16. “Ez a “”botrány”” szó a címben mindig beválik…”

 17. Miutan lattak,hogy az MGS demojaert hanyan voltak kepesek egy csomot fizetni,mar nincs megallas.

 18. “Ja, meg a másik kedvencem : “”minden játék kipróbálható lesz, egy órát játszhatsz vele.”” Ja, 10 meg 16 K-ért! Pedig tudjátok, hogy milyen véresszájú Sony fannak tartanak itt egyesek, de ez pofátlanság volt most a Sony-tól. Remélem ez volt az első és az utolsó.”

 19. És ha lejjebb viszik az árát két ropival.. Pff.. ÉN bojkottálni fogom ezt a programot. Project Cars.

 20. Demót adjanak már külön letölthetőként, vagy lemezen a játékok mellé csomagolva. De ne állítsák már be egy óriási dolognak amitől majd cigánykereket hányunk a spejzban is! Ráadásul Mentol-osnak is igaza van, mert megint kiesik egy hónap plusz.

  • Mondom, ehhez a trial-hoz nem kell(ene) PS+ tagság. :)Ha jól tudom a M$-éknál divat, hogy egy mezei demóhoz/trialhoz is Gold tagság kell. (jaj ezért a párhuzamért mit kapok majd… :P)

 21. A másik meg az, hogy ha a pluszos brigádnak teljes játék árát kell fizetni, akkor ezzel aláírják hogy a pluszos szekvencia csak egy szar demo. Semmi más. Engem meg nem kicsit bosszant, hogy bejelentették egy éve hogy ingyen kapunk egy játékot mint a régi szép SNES-es időkben, erre fizethetek érte teljes árat. Pedig ott van a gépen a játék. Ez mi? Elmondom : semmi. A +-os tartalom egy nulla lesz. Mert tíz szar családi autót fognak belepakolni, így eleve kiesik az online multi lehetősége, mert azok fognak elől végezni, akik megvették már a teljes játékot.

 22. Komolyan nem értek pár embert. Ha kapunk valamit INGYEN, miért nem tudtok örülni? Ha demó, ha trial, ha csak egy pálya, egy kocsi, ha csak egy órás, ha indie cím, miért nem tudtok neki örülni? Ingyen van, egy forintot nem vettek el tőletek, a fejetekhez sem tart senki pisztolyt, hogy játsz vele, akkor mi a bajotok? Miért várta bárki, hogy teljes játékot kapunk premierkor ingyen? Nem is volt erről szó. A PS2 korban még a demot megszerezni is nehéz volt, mégis megvettek mindent, most meg már az is baj, hogy nem ingyen adják a teljes játékokat. Nagyon el lettünk kényeztetve, lassan elvárjuk, hogy fizessenek nekünk, hogy játszunk a játékaikkal. Az upgrade ár szerintem is magas, valószínűleg fogják korrigálni még, de én inkább megköszönöm, hogy kipróbálhatom a játékukat, 11 pályán és 10 autóval, INGYEN. Szóval köszi Sony!

  • Az ellenkezőjét kommunikálták! Semmi más baj nincs, csak ne hazudjanak.

  • “””Miért várta bárki, hogy teljes játékot kapunk premierkor ingyen?””Mert ezt hazudták a PS4 premier előtt bazdmeg! :DKész vagyok tőletek, komolyan.Esküszöm itt néhányan kurvakemény struccpolitikát folytatnak.”

   • Te vagy az én emberem! 😀

   • Soha nem mondtak ilyet…Az E3-on jelentették be, hogy a PS+ mellé lesz egy ingyenes verzió a játékból. És még mielőtt bárki félreérthette volna, az E3 konferencia után egyből mondták, hogy NEM A TELJES JÁTÉK lesz az ingyenes, hanem egy csonkított verzió, amely tartalmaz minden funkciót ami a teljesben van, csak kevesebb pályával és autóval. Azóta mi változott? Semmi, ehhez tartották magukat azóta is.Kamuztak volna? NEM!Egy ok lehet ami ne tetsszen itt valakinek, az az upgrade ára. Ugyan a PSN árhoz képest tényleg olcsóbb, de pl én ugyan ennyiért tudom megvenni dobozosan….De mivel itt sem kamuztak, mert nem mondták, hogy mennyivel lesz olcsóbb, csak azt, hogy olcsóbb, ezért itt sem lehet mondani, hogy kamuztak.Valamint mutassatok már egy demót ami azon kívül, hogy kevesebb pálya/autó van benne, teljes értékű játék és működik minden funkciója. Sőt, még ki is lehet platinázni a játékot.Inkább örülni kellene, hogy a mai világban adnak egyáltalán valamit ingyen.

    • “Ezt az “”inkább örülni kellene…”” felfogást sosem tudtam megérteni.Mindig a kommunizmus jut róla eszembe.Hogy mikor mit mondtak, azt lentebb láthatod a linkek alatt.Ha azok alapján is úgy gondolod, hogy a levegőbe beszélek (beszélünk), akkor azt hiszem nincs miről diskurálnunk.Nem érzed magad átbaszva, jó neked. :)”

     • Visszaolvastam és az történt amit írtam.Az E3 másnapján már mondták, hogy vágott verzió lesz, direkt azoknak akik félreértették a konferencián.Átbaszva meg miért érezném magam? Ingyen kapok valamit, amit ingyen adnak annak én örülök.Ez olyan mint amikor egy hajléktalannak adsz 200 forintot és elkezd ott veled veszekedni, hogy miért csak ennyit adtál…

     • “””Ez olyan mint amikor egy hajléktalannak adsz 200 forintot és elkezd ott veled veszekedni, hogy miért csak ennyit adtál…””És ennyi.”

     • Ingyen? LOL. Kell hozzá PS+.

    • Simon. Ott a link. Ha csak egy óráig állították hogy ingyen lesz, ez akkor is átbaszás, mert egy marketingstratégia része volt, nem pedig véletlen. És még mindig nem ez a hazugság a dolog bosszantó része, hanem az upgrade ára. Én nem fogok ezért egy forintot sem költeni erre a hazugságra, megveszem inkább dobozosan a Project Cars-t. Velem ne próbálkozzon senki.

     • Nem ők mondták, hogy ingyenes lesz, hanem a média így vette le, de másnapra már módosították mindenhol.

     • “Így így.Már a konferencia végén is ott volt, hogy különbözni fog a PS+ kiadás a teljestől(persze részletezve nem volt, hogy miben), csak mint írtam, az “”INGYEN”” szó után már senki nem figyelt.”

  • Zsír, hogy ingyen kapunk egy kövér demót, csak erre kár rápazarolni egy havi PS+-t. SZERINTEM! Hangsúlyozom.Ezt amit most kapunk adhatnák Plus-on kívül is egészen nyugodtan. Kipróbálni tökéletes, akinek tetszik teljes árat kell fizetni (tehát nem DLC-nyit) hogy játszasson a fullos verzióval. Pont mint az átlag demók és trial-oknál, gondolj bele.

  • A legtöbb ember nem szereti, ha kamuzgatnak neki, ennyi.Jah, amúgy meg nem ingyen, játékok nélkül semmit se érne a PS+, max a PS4-es multi miatt lenne fontos, amiért meg eleve pofátlanság pénzt kérni.Azt mondja ingyen lol…

   • Másold már be ide azt, mikor ezt mondták. A kezdetektől úgy emlékszem, hogy csonkított verziót kapunk, pedig a bejelentéstől figyelem a játékot. 28: Tőled is ezt kérem, másold be ide azt, amikor mást mondtak. 29: Indián belül 11 pálya. A teljes verzióban gondolom lesz több ország/pálya. 31: Mutass egy demót, ahol kaptál 11 pályát és 10 autót és így platinázhattad az adott játékot, anélkül, hogy fizettél volna érte. 34: Te is mutasd, hogy hol mondtak mást.

    • Nesze fiú, nem kellett messzire mennem.http://playstationcommunity.hu/note/10816

     • Mit kell nézni? Leírták itt is, hogy 11 pálya, 10 autó. Mi a baj?

     • Ez tényleg rossz link. De a tavalyi E3-on azt mondták, hogy minden PS4 + felhasználó kilövéskor megkapja !ingyen! a DC-t. Az az napi hireket kellene bemásolni, de én most nyomom a Thief-et. Valaki megtehetné Sweet1 kollégának.

     • 1:0 neked. (Fájó szívvel, mert a többiek által linkelt hírekben NÉHÁNY kivágott kocsiról volt szó, de legyen.)A végeredmény viszont 1:1, mert az, hogy ingyé van, az egy orbitális baromság volt.

     • Nem ezért fizetsz, hanem a PS+-ért, amiért járnak a kölcsönözhető játékok, illetve az online játék lehetősége. Ez csak egy része, de jó, egyezzünk ki egy döntetlenbe, mert a PS+-on órákat lehetne vitatkozni, de én már szeretnék reggelizni lassan. 🙂

  • nincs is ingyen. en amugy sem vagom mit van ugy oda mindenki ezert a kicicomazott ridge racerert

 23. Ez olyan mind a free-play játékok letöltheted ingyen kiprobálhatod aztán rájössz hogy kell a dlc mert nem jutsz semmire! Ez üzletpolitika amit lehet szidni irni a magadét DE ugyis megveszi mindenki akinek tetszik !

 24. férekommunikálás történt… 😀

 25. Én is úgy emlékszem, hogy a Sony show-n full grátisz dc-t ígértek. Csak azért is keserű egy picit, mert a Sony azt kommunikálja, hogy jóval a számított felett adták el a ps4-eket. Csak én voltam olyan hülye hogy azt hittem, a plusz bevételből majd visszaajándékoznak valamit..

 26. Szégyen.

 27. Eleve botrány az egész, amit az elejétől fogva művelnek.A nyilatkozatok nagy vonalakban, időrendi sorrendben:1. a teljes játék ingyen lesz (PS+)2. lesz egy ingyenes része, de DLC formájában lehet hozzá tartalmat varázsolni pénzért is3. az ingyenes része nem demó lesz4. az ingyenes része gyakorlatilag demó lesz5. a DLC nem DLC lesz, hanem megveheted a teljes játékot teljes áronSzarrágás mesterfokon.És mielőtt még valaki azzal jönne, hogy de mennyi munka és mennyi pénz… pont telibe leszarom.Nincs gusztustalanabb, amikor az ígéretek nem minősülnek másnak, csak mézesmadzagnak. Ez nem más, mint puszta átbaszás.

  • “Lehet rosszul emlékszem, de én a kezdetektől úgy emlékszem, hogy csonkított verziót kapunk a PS+-hoz, amit majd pénzért lehet upgradelni. Ezt eddig tartják is, bár nem gondoltam, hogy majdnem teljes árat kell érte kifizetni. És azért a 11 pálya és a 10 autó nem egy demó szint. Ha lényegesen olcsóbb lesz, mint 50euró, akkor lehet megveszem.. ha marad ez, akkor elég lesz a “”demo””. :D”

   • Az a 11 pálya az 1 pálya. 1 pályát kapsz csak, meg 10 autót, slussz-passz.

    • “””A PlayStation Plus Edition tartalma egy ország (India) mellett 11 pálya és 10 jármű, ugyanakkor a game minden módja elérhető lesz.””Ezt Martin híréből másoltam ki.”

     • “Ez mondjuk nekem sem világos teljesen. Egy országot kapsz és azon belül van 11 pálya vagy egy Indiai pálya és még azon kívül 11 másik. Tudni kellene, hogy “”ország”” alatt milyen tartalmat kapunk.”

     • “Az zavarja itt a legtöbb embert, hogy folyamatosan hazudoztak ingyenességről, meg ps4 kezdésről, meg mindenről. Aztán a PS plusosok kapnak egy 10 dollárral olcsóbb verziót, mintha boltban vennéd meg. Ezzel akkor nem lenne semmi baj, ha már a kezdetektől ezt mondták volna, de így sok embernek kinyílt a bicska a zsebében. Ezért az “”árengedményért”” inkább a legtöbb ember megveszi/megvenné a boltban, de a driveclubosok úgy állítják be még most is, mintha hatalmas szívességet tennének a plusoknak. Hát nem.”

     • A PS4 nyitást tényleg elkúrták, de szó sem volt ingyenességről. Ezt az árengedményt pedig valószínűleg módosítani fogják.

  • “Sony…Vagy inkább azt írom, hogy ilyen ge*ci ez a mai világ. “”úgyis megveszik””Lesz ez még másképp is, pl ma már egy csomó dolgon nem tudnak annyit kaszálni, mint 10-15 éve. Kíváncsi vagyok itt ez mikor jön el. Talán ha újra felfedezik a fiatalok a sportpályákat, játszótereket :)”

  • “Az, hogy full teljes verziót kapunk Plus-on arra én sem emlékszek (ami persze nem zár ki semmit, már öregszem én is) de egyébként igen, nem erre számítottam én is. De én már nem merek mondani semmit mert csak azt kapom, hogy “”de hát örülj neki, így legalább kipróbálhatod tényleg érdemes-e 17k-t rákölteni””Amit már a topicban is megjegyeztem: én csak egyet bánok, hogy ezzel a demóval kiesik egy hónap a PS4-es Plus kínálatból! Mert gondolom az adott hónapban csak ezt kapjuk PS4-re.Aki várja a játékot annak nyilván ennyit megér, nekem viszont nem.”

 28. Ez most már így egyre távolabbi nekem. Késnek egy évet, demót adnak grátiszba, és most teljes árat kérnek az upgrade-ért. Miért nem kis csomagokban kínálják a tartalmat 2-3 ropiért? Észrevétlenül költetnének el velünk jóval többet mint a teljes játék ára.Project Cars!

  • Hát nálam meg a Project Cars teljesen off…tuti kimarad. Valszeg ebbe beruhazok, de sztem lejebb viszik az árát …. ez csak egy teszt volt , hogy mi a reakció 😀

 29. Az 50 dollár adó nélkül nem olyan sok. De lassan minden pénznemben ugyanakkora számértékkel jön ki, vagy mifasz? Akkor 50Ft bmeg 😛

 30. egy 10-est engednek még…. 😀

 31. Elhúznak a picsába a driveclubosok már. Először még ingyenes kezdőcím volt PS4-hez, most már 50 dolcsis játék a ps plusoknak is, ráadásul egy évvel később. Amúgy nem avanzsálódik akkor se teljes áruvá, hiszen a PS Plus nélkül 50 dollár befizetésével se működik.

 32. Ingyenreklám.

 33. “Nagyon helyes,nagyon helyes… Nekem is egyből feltűnt ez a “”kommunikációs tévedés”” ! Főleg,hogy anno úgy hirdették meg,hogy az upgrade-elés “”JELENTŐSEN OLCSÓBB”” lesz egy teljes címnél!”