Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Dragon Quest – új rész, új remake, új részletek több játékról

Ez volt a 35. évfordulós bemutatón.

A Dragon Quest 35. évfordulóját ünneplő livestream során a Square Enix rengeteg újdonságot elárult a széria jövőjéről.

Yuji Horii, a széria tervezője elárulta, hogy készül a Dragon Quest XII: The Flames of Fate, amely sötét, érett tartalmat kínál, és olyan döntéseket kell majd meghoznia a játékosoknak, amely az életmódjukat határozhatja meg a kalandban. A hagyományos harcrendszer is megváltozik, de a sorozat rajongói is élvezni fogják. Platformot és dátumot még nem mondtak, de a megjelenést egyszerre tervezik az egész világon.

Az AMATA K.K. & Team Asano dolgozik a Dragon Quest III HD-2D Remake-en. A “HD-2D” a pixeles stílus és a 3D-s effektek ötvözetével kínál egyedi élményt, és az 1998-as Dragon Quest III: The Seeds of Salvation is ilyen ráncfelvarrást kap. (Ilyen stílusban készült még az Octopath Traveler, illetve a fejlesztés alatt álló Project Triangle Strategy.) Ebben az esetben sem esett szó konkrét platformokról vagy megjelenési dátumról, de a tervek szerint egyszerre adják majd ki konzolokra.

A Dragon Quest Treasures is le lett leplezve, amely főhősei Erik és Mia a Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age-ből. Ez a kaland egy teljesen különálló spin-off, amelyben kulcsszerepet kap a páros gyerekkora, illetve a kincsvadászat. Nem hagyományos szerepjátékról van szó, amely a tervek szerint egyszerre jelenne majd meg: azt, hogy mikor és mire, még nem árulták el, de Horii ebben is részt vesz.

A cég bejelentette a Dragon Quest X Offline-t is, amely az MMORPG Dragon Quest X internetkapcsolat nélkül is játszható kiadása lesz. A céljuk, hogy egy könnyen elkezdhethő és játszható, különálló verziója szülessen az online mókának, az eredetitől eltérő, “szuperdeformált”, pixeles stílussal: Takumi Shiraishi producer szerint egyszerre lenne nosztalgikus és elbűvölő. Nem csak a képi világ módosul, de erről majd később számolnak be. A tervek szerint Japánban 2022-ben lesz kapható, egyéb infók pedig nem derültek ki.

Az offline verzió mellett az online Dragon Quest X is bővül a “Version 6” kiegészítővel, amely a Tensei no Eiyuu-tachi Online nevet kapja Japánban, és ősszel lesz kapható a szigetországban PlayStation 4-re.

Készül egy mobilos logikai móka is Dragon Quest Keshi Keshi címmel, amelyet az NHN PlayArt készít iOS-re és Androidra. Japán még idén megkapja biztosan, és terveznek egy verziót a világ többi részére is.

Ha pedig ez nem lenne elég, kikerült pár kép az Infinity Strash – Dragon Quest: The Adventure of Dairól. Ryutaro Ichimura producer megemlítette, hogy több jelenetet is kiemelnének, de ma csak pár képet tudtak prezentálni. A csapat keményen dolgozik az akció-szerepjátékon, és minden apró részletre rápörögnek, hogy kiváló minőségűek legyenek. A móka a tervek szerint idén jelenik meg Japánban. A kaland egyike egyébként annak a három videojátéknak, amelyeket az 1989 és 1996 között futó Dragon Quest: The Adventure of Dai mangából készítenek. A játékosok szabadon irányíthatják a karaktereket, és összecsaphatnak szörnyekkel és hatalmas ellenfelekkel, ismerős varázslatokat és speciális támadásokat vetve be.

2 hozzászólás

Hozzászólás

  1. És a 3. remakeje is jöhet, szerintem az volt az egyik legjobb rész.

  2. Szuper, DQ XII jöhet!
    A DQ X offline-nak is tudnék örülni, de nem sok esélyt látok rá, hogy mifelénk is kidobják. Sajnos.