Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Dragon Age – kukázták az élő szolgáltatást, az új rész kizárólag sztoris lesz

Köszönhető a Star Wars Jedi: Fallen Ordernek és az Anthemnek.

A Bloomberg legújabb jelentése szerint az Electronic Arts úgy döntött, hogy a BioWare következő Dragon Age játékából el kell távolítani minden többjátékos, illetve élő szolgáltatásos szegmenst, hogy kizárólag az egyjátékos, sztoris élményre fókuszáljanak.

A helyzetet ismerő személyekre hivatkozva a cikk kifejti, hogy eredetileg egy nagyon erős multiplayer vonal lett volna benne, de az elkövetkező hónapokban kizárólag egyjátékos kalanddá alakult. Ez egyrészt a Star Wars Jedi: Fallen Order masszív sikerének köszönhető, ugyanis megjelenésének első négy hónapjában több mint 10 millióan játszottak vele, másrészt pedig az élő szolgáltatásként tervezett Anthem bukásának, amely beígért újratervezését nemrég kaszálták el.

A következő Dragon Age-en már 2015 óta dolgoznak, de 2017 őszén újraindították a projektet azért, hogy a hosszútávú profitálás érdekében élő szolgáltatássá alakítsák – részben emiatt is távozott Mike Laidlaw kreatív rendező, aki saját stúdiót hozott létre Yellow Brick Games néven. A játékot 2018-ban jelentették be hivatalosan, de a fejlesztés során többen is azért küzdöttek, hogy újból inkább sztoris alkotás legyen belőle, amely úgy tűnik, hogy sikerült. Természetesen a BioWare-en belül is voltak többen, akik az élő szolgáltatás megvalósítását preferálták, de egyelőre úgy tűnik, hogy előbbi csoport elképzelése valósulhat meg. Tavaly decemberben egyébként a cég általános menedzsere, Casey Hudson, valamint a projekt vezető producere, Mark Darrah is elmentek a BioWare-től.

Az alább látható, tavaly decemberi friss ízelítőn túl nem tudni még túl sok részletet a nagy eséllyel PlayStation 5-re is készülő alkotásról.

Forrás: Bloomberg

3 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Én nagyon szerettem és szeretem a mai napig a DA első és második részét.Az Inquisition már nem fogott meg annyira,de hivatalosan nem is kezelték harmadik részként.Lehet hogy a javában készülő rész lesz a hivatalos harmadik rész.És nagyon örülök a döntésnek hogy multy nélkül fog érkezni.Az ilyen sztori központú játékokba nem igazán illik bele a multys szegmens,max egy sztori coop módot tudok elképzelni az finom lenne.

  2. A Mass Effect 3 multiplayer nagyon jó volt, több mint 700 órát számolt össze a Bioware webes összesítő ami nekem többnek tűnt , minden jelvényt behoztam az összes fegyvert majdnem kimaxoltam de a végére már nagyon sokan rocket glitcheltek és a játékosok is elfogytak szépen lassan a gold-ot és platinát is megcsináltam szólóban is de a 15-25 FPS-el nehéz volt játszani PS3-on kár, hogy a Legendary Editionből kihagyják a multiplayert teljes mértékben mert a ME3-ban ez volt a legjobb, a Dragon Age Inquisition Multiplayert csak néhányszor próbáltam ki de messze nem volt olyan csalogató, pörgős és izgalmas mint a ME3 Multiplayer, a Mass Effect Andromeda Multiplayert pedig már ki sem próbáltam.
    Az Anthemből is bemutatott legelső E3-as gameplay bemutató szintén nagyon jó volt én remélem, hogy a legújabb Mass Effecthez visszatér a ME3-ban megismert multiplayer egy jelentősen újragondolt és felturbózott változata mert a játékosok szerették, sokan játszották, kár lenne kihagyni ezt a lehetőséget.

    • Imádom nagyon a ME trilógiát,még most is a polcomon van bár játszani nemtudok vele mert a ps3 at már eladtam.De megfogom venni májusban mindenképp,hogy újra átélhessem azt a monumentális kalandot.Ide szintén azt irom amit felljebb is nem igazán illik bele a multy,max egy jól kidolgozott coop.