Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Don’t Starve – többségi részesedést vesz a fejlesztőcégben a Tencent

Előretör a kínai titán, de a cég teljes autonómiát élvez.

A Tencent megegyezett a Don’t Starve és a Mark of the Ninja játékokat fejlesztő Klei Entertainmenttel arról, hogy többségi részesedést vásárol a cégben.

A több mint 15 éves Klei különböző platformokra készített számos játékot, de talán legismertebb alkotása a PS3-ra, PS4-re és PS Vitára is kiadott, túlélős, egyedi képi világú Don’t Starve. A vezetőség szerint a csapat folyamatosan alkalmazkodott az évek során, igazodva a változó világhoz, de a cél mindig is az volt, hogy a legjobb kreatív munkát végezhessék, tanulhassanak és fejlődhessenek, és ne kelljen aggódniuk a finanszírozás miatt, és persze élvezhesse mindenki az életét a stúdión kívül – ez pedig nem változott. A Klei olyan sikeres stúdióként ismert, amely túlóráztatás nélkül, megfelelő munkakörülmények között, normális fizetéssel és racionális büdzsével alkot egyedi játékokat. Az új partneri kapcsolattal úgy navigálhatnak majd az iparban, hogy továbbra is egyedi élményeket faraghassanak. Jaime “Bigfoot” Cheng alapító kitért arra, hogy náluk marad a kreatív és műveleti irányítás a cég minden szegmense tekintetében, beleértve – sok egyéb mellett – a projekteket és a szakemberek kezelését is.

A PlayerUnknown’s Battleground (vagy röviden PUBG), a Path of Exile, a League of Legends, a Clash of Clans és a Fortnite alkotóiba is befektetett már a Tencent, amely 2016-ban a Klei játékainak kínai forgalmazásában segített. Sok más céggel is egyeztettek, az évek során pedig számos kiadóval és forgalmazóval dolgoztak együtt, de a Tencenttel kapcsolatban érzik azt, hogy megtarthatják azt a kontrollt, amelyet követelnek. Ha volt is olyan korábban, amiben nem értettek egyet, a cél a közös megoldás keresése volt, amelyben minden érintett fél részt vehetett.

A csapat utolsó PlayStation 4-es játéka a 2018-as Mark of the Ninja: Remastered, aktuális projektjük pedig a Griftlands, egy kártyás sci-fi roguelike szerepjátékos és narratív elemekkel. A PlayStation 3-ra, a PlayStation Vitára és a PlayStation 4-re is kapható Don’t Starve: Console Edition tesztjét ITT olvashatjátok. A móka egyébként rengeteg kiegészítővel és tartalommal bővült megjelenése óta.

Hozzászólás