Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Digiszexualitás – egy japán férfi összeházasodott…

A CNN-től átvéve közölt hírt a 444.hu az esetről, miszerint egy japán férfi, az iskolai adminisztrátorként dolgozó Akihiko Kondo novemberben összeházasodott Japán egyik leghíresebb digitális (azaz virtuális) celebjével, a zenés-táncos videojátékokban is gyakran főszerepet kapó Hatsune Mikuval. A 35 éves, Tokió külvárosában élő férfi eddig csak Miku plüssverzióival és posztereivel osztotta meg otthonát, most azonban egy Gatebox nevű hologram-hardvernek köszönhetően – mely úgy néz ki, mintha egy vízszolgáltató automata és egy modern befőttesüveg keresztezése – végre “testközelben” élhet együtt szíve választottjával.Kondo azt mondja, nem érdekli, hogy mások mit gondolnak róla. Szerinte – és ebben tökéletesen igaza van – a társadalom olyan párkapcsolati formulákba szeretné belekényszeríteni embereket, melyekben nem boldogok. Ő így, ebben a kapcsolatban találta meg boldogságát. Emellett szerinte minden embernek rá kéne jönnie, saját magukat mivel tehetik boldoggá.Bár Miku digitális kivetülését nem mesterséges intelligencia vezérli és csak nagyon limitált mértékben képes interakcióra (pl. köszöntés, szobafények szabályzása), Kondo mégis nagyon elégedett kapcsolatukkal. A hologram színt hozott az életébe, állítja, és neki bőven elég az, hogy a virtuális lény különféle arckifejezésekkel reagál rá, ha beszél hozzá.Kondo esetében a másokkal való kapcsolatteremtés és a párválasztás problémáját az váltotta ki, hogy fiatalkorában egy idősebb (hölgy) munkatársa szexuálisan zaklatta. A japán férfi újdonsült feleségének köszönhetően sokkal jobban érzi magát, immár nem magányos, társadalmi kapcsolataiban és munkájában is eredményesebbé vált.Kondo esete nem egyedülálló. Tudományos kutatások kimutatásai szerint napjainkban egyre több ember kezd el interaktív digitális kapcsolatokon keresztül kötődni mesterséges “entitásokhoz”. Jó példa erre az Amazon és az Apple híres / hírhedt Alexa / Siri otthoni “intelligens házvetetőnő” rendszere, mellyel egyes tulajdonosok pontosan úgy kommunikálnak, mintha élő személy lenne. Japánban például jó ideje teljesen elterjedt szokás, hogy a hazánkban például még csak a “gazdagok játékszereként” aposztrofálható, automata, önjáró robot porszívókat kvázi “házi kedvencként” kezelik.A témát kutató szakemberek szerint Kondo immár a digiszexuálisok második generációjához tartozik. Az első hullámba azokat a felhasználókat számítják, akik csak a különféle applikációkhoz köthető társ- és szexpartner-keresőkön keresztül képesek kapcsolatokat létesíteni. A második generációs digiszexuálisok vágyainak ugyanakkor már nem egy hús-vér partner a tárgya.Japánban egyébként ez az egész, nekünk még nagyon furcsának ható “digitális vonzalom” nem újdonság. A különböző ikonikus videojáték-hősökhöz például mindig is nagyon vonzódtak a japán otakuk, gyakran valós érzelmeket táplálva irányukba.([A https://444.hu/2018/12/29/egy-japan-ferfi-osszehazasodott-egy-hologrammal]forrás[/A])[101292](kép: CNN.com)

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Sok boldogságot!

 2. Az képzeljétek el, amikor majd olyan robottemetők lesznek, mint most kocsiknak a roncstelepek. Szétbaszott, szétvert, szétgyilkolt androidok egymás hegyén hátán. Régi és új modellek rakáson.

  • Elképzelem, ahogy Trutykó, meg a többi, akkor már tolószékes, oxigénpalackos kivénhedt riporter tudósít majd a nézőknek, háttérben a robottemetőkkel, látom a megdöbbent nézőket, a feldühödott aktivistákat, látom az indulatos Facebook posztokat, a tűntetéseket, és látom, hogy mindez ellenére lófasz sem fog megváltozni a világban pozitív irányba, pont úgy, ahogy most se.

   • “Trutykó könnyes szemmel fogja egy Ludmilla 2.0 orálisan csapágyasra erőszakolt fejét és mutatja a nézőknek: “”Ez a sors vár hát kedvenceinkre…”””

 3. A nyugati civilizáció éli végnapjait nem az egész emberiség. Szerintem.Elhiszitek nekem, hogy Kína még akkor is itt lesz amikor már nálunk csak a történelem könyvekben fog élni a klasszikus keresztény értékrendű Európa? Az USA-ról ne is beszéljünk.

 4. Rovat hat= robotját

 5. Ez a “masodik reneszánsz” kezdete. Valahogy pont így kezdődhetett a mátrix is, egyszer majd csak egy fasz idegbeteg kinyirja a rovat hat otthon mert valamit elcseszett és a robotok fellázadnak ellenünk …

  • Szerintem előbb pusztul ki a komplett emberiség, minthogy képesek legyenek a robotok fellázadni ellenünk.

   • Sztem max 10-15 évre vagyunk h egy ai meg tervezzen és legyártson pl egy autót. 20-25 mire ai másik ai-t tervez… onnan automata a rendszer, csak azon múlik h mi mennyire hagyunk ennek teret… és a kényelem miatt fogunk

 6. Legalább nem egy pszichopata erőszakoló, vagy pedofil gyilkos. De hogy ez sem normális, az tuti. Ennyire hiány van odaát dilidokiban?

  • Úgy tudom, nem általános ott, hogy pszichiáterhez járjanak az emberek. Valahogy nem alakult ki ez a fajta gyógymód. Vannak, de kevesebben, mint Európában.

 7. És akkor mi van, ha én is feleségül akarom venni ugyanezt a virtuál csajt? Mit szól hozzá a csávó? Féltékeny lesz?

  • Ugyanezt akartam írni. Lehet, hogy ezzel nem foglalkozik, vagy nem számít, mert neki van egy fizikailag saját verziója legalább.Érdekes téma egyébként. Meg sem lepődök, hogy Japánban történt. Távol álljon tőlem, hogy ilyesmire vetemedjek (valószínűleg a hazai anyakönyvvezetők csuklóból kibasznának úgyis), de ha neki ez így megfelel, akkor egészségére.

 8. Egyszerüen BETEG ez a b..om!

 9. Gyorsan feleségül veszem Marie Roset, mielőtt valaki elhappolja. XD

 10. Az ilyen és hasonló hírek csak megerősitik bennem, hogy nekünk pusztulnunk kell erről a bolygóról.

  • Én is úgy gondolom, hogy pusztulnunk kell, de nem emiatt. Ez inkább azt mutatja, hogy az idejét múlt társadalmi beidegződéseknek kell pusztulni.

   • Szóval fogadjuk el, hogy emberek robotokkal, állatokkal házasodnak össze? Nekem például semmi bajom a melegekkel és még az is oké, hogy házasodni akarnak, de ezt az android házasságot nekem nem veszi be a gyomrom.

 11. Amennyi hülye, csücsőrítő instagram picsa, és szánalmas ecsetfejű beteg fasz van ezen a világon manapság nem csodálom a kiberházasságon… amúgy meg itt az ideje a világégésnek, nyomorult, elbaszott egy értékrendszer alakult ki az elmúlt évtizedben, jöhet a pusztulat…

 12. Mintha csak egy Yakuza alsztori elevenedne meg.Szerintem ez az egész felhajtás a Gatebox cég műve.

 13. Sok boldogságot!

 14. Legalabb boldog.

 15. Én is randizok egy AuToMatával. Minden hónapban ugyanott. Aranyos, mert mindig ad egy kis pénzt… Nem bánnám ha egyém lenne mindenestül!

 16. “Majd ha “”hús-vér jellegű”” bomba női robotokat lehet venni, akik parancsra bármit megtesznek, akkor sírhat majd az összes hisztis picsa! Humans című sorozatot láttam már valaki?”

 17. A csaj biztos akarta vagy érdekházasság ez is?Ha netalántán azonos neművel akarna valaki ilyen módon házasodni akkor Hollandiában kell megesküdni?

 18. Ráférne már erre a bolygóra egy atom.Akkor lehet nem unatkoznának.

 19. Jobb ebbe a robotok/virtuális tér irányába terelni a nem átlagoshoz/átlagosan (azonoshoz közelítő korosztály/egyenrangúként kezelve) vonzódó embereket, sok tragédiát megspórólhatunk.

 20. Forduljon orvoshoz!

 21. Csórikám!

 22. Én harmadik generációs vagyok. Csak és kizárólag mikrotranzakciós loot boxok csigáznak fel. 😡

 23. Nem is olyan régen olvastam, hogy egy francia csaj (aki nem mellesleg elég szemre való) egy robothoz ment feleségül. Állítása szerint ellenállhatatlan vonzalmat érez iránta.