Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Post Type Selectors
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Destruction AllStars (PS5, PSN)

Megreformált roncsderbizés.

A rombolás érzete jó pár embert gyönyörrel tölt el. Történhet dühből vagy csak szórakozásból fakadóan, a lényegen nem változtat semmit. Az új Sony konzol megjelenésekor futótűzként terjedt a videó, amiben egy srác porrá zúzza friss gépét. Mi viszont a felgyülemlett feszültség levezetése érdekében inkább nézzük meg, a Destruction AllStars milyen opciókat kínál a pusztítani vágyók számára!

(A játék eredetileg nyitócímként jelent volna meg a PS5 gépekhez, ez viszont meghiúsult, mint mostanában oly sok minden. Öröm az ürömben, hogy a PlayStation Plus előfizetés mellé 2021.03.01.-ig ingyenesen beszerezhető az alapból egészen borsos árcédulával ellátott autós őrület.)

Na, de mi is a lényeg? Röviden tömören megfogalmazva csupán annyi, hogy mindenkit szétzúzzunk. Ez persze nem lesz ilyen egyszerű, hiszen a játék egyik sajátossága, hogy ha úgy adódik a szituáció, akkor kitudunk ugrani az kocsikból, majd keresni egy másikat. Az elképzelés egészen egyedi, így a jól összerakott tutorial mindenki számára kötelező. Sokat segít, hogy megértsük a részleteket, és viszonylag nyugodt körülmények között kipróbálhassuk a képességeket, illetve a különböző játékmódokat.

Az idő nagy részében klasszikus roncsderbis jelleggel kell minél nagyobb tempóval nekimenni az ellenfeleknek. Brutális ütközések + elképesztő rombolások = jó sok pont és pénz. A képlet nem túl bonyolult, ezért is tudunk bevetni speciális képességeket, illetve, ha kiszállunk a kocsiból, újabb opcióink lesznek, hogy fokozzuk a káoszt. A legkomolyabb parkour technikákat bevetve még extra kristályokat is tudunk gyűjtögetni, aminek segítségével a karakter saját hiperszuper kocsiját is lehívhatjuk és extra gyorsaságra is szerint tehetünk. Ha ügyesen játsszunk és megfelelően kiaknázzuk ezeket a lehetőségeket, akkor az elején, még gép ellen játszva könnyen bezsebelhetjük az első helyezést. A fekete leves akkor jön, amikor átlátogatunk az online térre. Itt azért fel kell majd kötni a gatyát. A váltás rendkívül éles, és hiába a sok játékos a PS Plus miatt, szinte minden meccsre jut pár profi, akik lépten-nyomon összezúzzák az autónkat, olykor pedig a lelkesedésünket is.

A fejlődés persze nem lehetetlen, csak kissé furcsán van megoldva a single rész. A Sony játékok esetében nem láttam még ilyesmit, ezért jókora meglepődéssel konstatáltam a megannyi mikrotranzakciós lehetőséget. A karaktercicoma és az örömtánc megvásárlása még nem is lenne akkora gond, viszont izgalmasnak tűnő kihívások és események is zárolva voltak a tesztelés pillanatában. Pár óra elteltével az egyjátékos módban fellelhető lehetőségeket is végeztem, így már csak a quick meccsek és a multi maradt. A cél egyértelműen, egy kis gyakorlás után, a több száz órán keresztül tartó multizás volt, viszont a játék közel sem hoz annyi változatosságot, ami miatt egy egész estére le tudott volna kötni. Speciális kihívásokkal és barátokkal persze simán lehet jó pár extra óra a stuffban, viszont a dobozos PS+ nélküli standard ár sokakat elriaszthat a vásárlástól.

Jó pont, hogy funkciókban maximálisan kihasználták a fejlesztők az új konzol erényeit. Az intenzív játékmenet miatt a 60fps lett belőve, így 4K esetében dinamikus felbontás lett alkalmazva, cserébe a képkockák stabilan megvannak. Kinézetre teljesen átlagos PS5 grafikát kapunk. Sok az effekt, szépek az autók törésmodelljei, és úgy összességében rendben van minden, de az állunkat nem kell majd a földön keresgélni. Saját fejlesztés révén támogatott a 3D hangzás, és a kontroller rezgése is nagyon jól meg lett csinálva. A markunkban érezhetjük, amikor frontálisan belehajtunk egy rosszarcú ellenfélbe. A töltési idő is kifejezetten gyors, viszont a matchmaking 1 perc körül volt átlagosan, így az egymás utáni folyamatos játékélmény azért meg-meg szakad. 

A játék totálisan arcade mivolta egyébként több kérdést is felvet. A Halálos iramban-féle, 20 fokozatú váltó itt is adott és az autó irányítás is nagyon messze áll a valóstól. Könnyűszerrel feltudunk menni a falra, hogy a gravitáció törvényeit meghazudtolva zuhanjunk rá másnak a kocsijára. Ez persze illeszkedik a Destruction AllStars hangulatához, de biztos vagyok benne, hogy lesz aki túlzásnak tartja. Változatosságképpen egyébként fellelhető a csapat alapú játékmód, és a már unalomig ismert egy életes last-man-standing, illetve az idő elleni küzdelem is, de a lényeg minden esetben a féktelen randalírozáson lesz. Összességében a kicsit késve megjelenő Destruction AllStars nem lett egy rossz játék, és a PS5-ben rejlő lehetőségeket is megfelelően kiaknázza, viszont az árazást nehéz elfogadni. A Challenge Series játékmód mellett még jó pár dolog mikrotranzakciókhoz van kötve, ez pedig kissé arcátlan, mert nem egy free to play game-ről van szó. Ettől eltekintve egyébként intenzív élményt kapunk, gyors és látványos elemekkel és vagány autókkal. Akinek van PS Plus előfizetése és PS5 konzolt is sikerült vásárolnia, az mindenképpen tegyen vele egy próbát, sőt az értékeléshez is hozzáadhat tetszés szerint 1-2 pontszámot. Annyi szent, hogy nem ez a szoftver fogja eladni a konzolt, de aki egy könnyed, stresszlevezető autós roncsderbis élményre vágyik, az jó pár kellemes órát eltölthet vele.

(A játék áprilisig ingyen szerezhető be a PlayStation Store-ból a PlayStation Plus előfizetők számára.)

4 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Egynek nem rossz, sőt! Nekem bejön, el lehet vele marhulni. Látványos, jól kezeli a DS-t. Monndom, NEKEM BEGYÜN! 🙂

  2. 10 percet nem volt a gépen, szerintem botrány, vagy csak öreg vagyok már… ?

    1
  3. A dirt showdown – l jól el szórakoztam anno… Ez is jó móka lesz majd ha lesz hozzá gép. D

  4. Nekem ez túl modern.
    Én maradok a Destruction Derby 2-nél 😀