Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Destiny 2 – Warmind DLC

Nem hittem volna, hogy engem is elér egyszer az a bizonyos érzés, amikor írnod kell egy kedvcsinálót, de egyszerűen nem jönnek a szavak…Nem kertelek, ismét át lettünk verve, kérem szépen. Újabb mélypontjára ért a sorozat, mint már annyiszor az elmúlt évek során. Értem én, hogy a pénz mozgat mindent, de amit a Bungie csinál, az már-már bicskanyitogató; úgy ahogy van eltévedtek a saját maguk által teremtett Destiny-útvesztőben.Az előző, botrányosan sikerült Curse of Osiris DLC után nem volt mit tenni, a fejlesztők teljesen átgondolták az egész 2. rész felépítését és játékmenetét. “A Warmind minden tekintetben jobb lesz, mint az előző kiegészítőnk volt” – ezt lehetett minden fórumon és nyilatkozatukban olvasni.Bevallom őszintén, én nem is értem, miért vesztegetem még egyáltalán az időmet a Destiny-re. Ezért vettem gyűjtői kiadást Season Pass-szal? Ennyit értek az ígéretek, a fanbázis, a játékosok? Kétszer hogy a francba lehet ugyan azt a sz@rt megcsinálni? Szinte teljesen lemásolták egy az egyben az első rész első évét. Közepesen jó start, majd 90 fokos mélyrepülés, és a játékosbázis teljes elvesztésével fenyegető borzalmas nyilatkozatok és tökölések a tartalom teljes hiánya mentén.Ez a DLC, a [B]Warmind[/B] ugyan egy picit jobb lett, de az ígéretek nagy része ismét csak ígéret maradt. Új pálya, új story, és teljesen új alapokra helyezett játékmenet. Egyszer volt Budán kutyavásár, avagy a Destiny 2 is megmérettetett és nagyon könnyűnek találtatott.
[YOUTUBE]JN82366qwz8[/YOUTUBE]
[B]Új sztori… amit egy Bogyó és Babóca is kenterbe ver[/B]Raszputyin és Ana Bray-t történetében rengeteg potenciál rejtőzött, hisz a Warmindok az első rész kulcsszereplői. Igazi ikonikus, már-már misztikus legenda lengte őket körül. Ők védték meg a Földet a nagy misztikus összeomlás alatt (amiről tuti, hogy sosem derül ki, hogy mi is volt). Anna Bray, mint a legendás egykori Clovis Bray marsi vállalatalapítójának leszármazottja, aki az első guardian, s akinek némi fogalma van arról, hogy ki is volt ő egykoron. Hatalmas lehetőséget hordozott magában. Igazi mélységet lehetett volna adni a történetnek. Itt lett volna a lehetőség, hogy a múltat és a jövőt összekössék. De ismét csak csalódnunk kell. Kapunk egy 3 küldetéses kis maszlagaggot, amiből ismét semmi az égvilágon nem derült ki a Warmindokról.”Megvédem az emberiséget a magam módján” – zizegi Raszputyin a hangszórókból… majd The End kemény 2 óra után. Komolyan, bármely ZS-kategóriás forgatókönyvíró jobb sztorit dob össze ebből az alapanyagból. Kínszenvedés volt végigtolni, ezt maximum egy ingyenes frissítésben néztem volna csak el a srácoknak.Ígértek új pályát, amit hála istennek végre tisztességesen megcsinálták. A Mars új szeglete egyszerre ismerős, de valahogy mégis új. A Clovis Bay kutatórészlege a monumentális épületeivel, a fagyott barlangjaival elég szépre sikerült. Hála istennek végre tisztességes iparos munkát végeztek a srácok. Rögtön tele is szórták 45 data fragmenttel, hogy legyen mivel elütni az időt. Tipikus játékidőrabló megoldás ez kérem szépen.Ígértek új fegyvert, amit egy dobálható modern korilándzsa lett, amit a pályák bizonyos pontján lehet felvenni. Elég erős kis jószág, bár nem több, mint a Warlock nova-bombája egy dárdába csomagolva. Olyan effektparádét varázsol szemünk elé, hogy garantáltan vizuális orgazmusban részesíti a látóidegeinket. Ez igen jól jön az új community eventnél, ami egy Horda-mód szerű vidám kis mészárszék. Kezdetben túl nehézre sikerült, de most már tuti van, aki letolja fél kézzel és bal lábujjal az egészet egymaga. De ne legyünk szigorúak: ez tényleg jó móka, ha jó csapat verődik össze. Az érte járó loot már kevésbé…És itt kb. véget is ért a rövid méltatás. Az új ellenfeleink nem mások, mint fagyasztóban ragadt Hive-ok. Egy egyszerű kis skint kaptak a karakterek, rájuk dobtak egy kis fehér hóeffektet, és kész is az új ellenfél. Hát ez nem volt túl szép marketingfogás. Természetesen a szuper gonosz Cabalok is tiszteletüket teszik, de gondolom ez senkit sem lep meg.Egyedüli meglepetés egy óriás kukac megjelenése, amit ismét nem igazán tudok hova tenni a Destiny lore ismerőjeként. Inkább idegesítő, mintsem korszakalkotó ötlet a szerepeltetése, maradjunk ennyiben. Mintha valaki időhiány miatt a Hive pici kukacaiból kreált volna egy szuper gonosz és menő marsi kukacot. A Hive-boszorkák és lovagok után ezt nem nagyon tudom hova tenni.
[YOUTUBE]5cUf9bJfhmE[/YOUTUBE]
A multiplayerben történt változásokat, buffokat, és egyéb balanszokat nem is említem. A lag még mindig óriási, az eddigi overpower fegyvereket újak váltották, tehát minden maradt a régiben. Ha valaki arra gerjed, hogy másodpercenként megkérdőjelezze, mi folyik a képernyőn, az a következő körre a vendégem. Bár nem hiszem, hogy vannak, akik komolyabban tolnák a játék ezen szegletét. Ha szerencséd van és megvannak az aktuális jó fegyverek, akkor talán élvezhető.A privát meccsek indításán kívül semmi rendkívüli nem történt errefelé. Az, hogy most már vannak 6 vs 6 menetek is a 4 vs 4 mellett, mint sem bizonyít jobban, mint hogy a Bungie teljesen megtörve áll az egész Destiny jelenség, plusz a rajongók előtt. Anno a 4 vs 4-et a jobb csapatmunka érdekében, az összetettebb multiplayer miatt erőltették bele a 2. részbe. (Amit most rajongói nyomásra majd 7 hónap után dobtak is a kukába.) Teljesen felesleges volt hozzányúlni az első rész ezen móduszához.Be kellene látni: a Destiny 2 jelenlegi formájában nem életképes. Az MMO-hibrid vonalat tartalom nélkül nem lehet sikerre vinni a játékosoknál. A playerbázis folyamatosan csökken, a népszerű videósok is elmentek szörnyekre vadászni. Klánok halnak ki, és a maradék hithű guardianok, akik még mindig – nem unták meg 500x letolni ugyanazt a küldetést – is lassan a türelmük végén járnak. Lehet csűrni és csavarni a jelenlegi tartalmakat, lehet mindenféle tokent/gear/lootbox-szerű jutalmazási és egyéb rendszereket bevezetni a 2-3. szezonnal, de a játék lényegi része még attól ugyanaz marad. Nekem elegem lett abból, hogy az első rész már kész exotic fegyvereit és pajzsait újra meg kell nyitnunk. A 15 új fegyver/páncél majd 50%-a mind-mind a régi részből tért vissza. Nem szeretem az effajta újrahasznosítást. Egyszerűen olyan, mintha ismét hülyének lennénk nézve.Úgy tűnik, hogy a szeptemberi Forsaken DLC megint egy Destiny 2.1.5 verzióként fog funkcionálni, hisz a beígért tartalmi módosítások mind-mind akörül fognak aktiválódni. A Destiny franchise tehát ismét az életben maradásért fog küzdeni, ahonnan csak egy út maradt – felfelé…Ha érdekel a játék első két órája, azt megtekintheted itt:
[YOUTUBE]op6an6DK7DE[/YOUTUBE]
[i](A DLC ára megvásárolható a PS Store-ban, ára [url=https://store.playstation.com/en-hu/product/EP0002-CUSA06172_00-DESTINY2EXPN0002]5990Ft[/url].)[]

17 hozzászólás

Hozzászólás

 1. A képgaléria, saját képekkel van feltöltve?…

  • igen. miért kérded?? Én lőttem mindegyiket.

   • “A szinted elárulja, hogy már te sem “” élsz benne””, úgy mint az első résznél. :)A Forsaken kiegészítőnél még biztosan összeverődünk 1 – 2 hétre, de már a HAF Klán is komoly szétesést mutat.”

 2. Részemről továbbra is hozza a várt szintet a játék, igaz nálam könnyű megugrani azt a bizonyos lécet. Heti 2, max 3 alkalom, ami durván 1-2 óra, az aktuális feladatokat megcsinálom és kész. Ugyanígy a The Division. Nincs is több időm, de ha lenne sem szánnék rá. Ez a játék ezt tudja. Az első résznél az újdonság erejével hatott, de további nagyobb újítást várni egy fps-től… még sztori szinten is. Csak meg kell nézni milyen filmeket nyomatnak a moziban. Katasztrofális a forgatókönyv írók munkája az utóbbi évtizedben. Amiben biztos vagyok, hogy a következő részekből én már kimaradok.

  • Van itt jó történet, csak basznak a játékba tenni :Dhttps://comics.bungie.net/en/3/warmind/Egyébként a fejlesztési roadmap alapján szeptemberben szerepel valami Lore intergrated rész is. Nem tudom ez mit fog takarni.A Destiny 2 alap story szerintem nagyon jó volt. Az első részen érződött a szétszabdaltság és a bénázás. Ezek fényében főleg nem értem, hogy a Warmind minek lett ilyen béna, amikor Comicban kegyetlen jó story-t indítottak Anaval a főszerepben.

  • A division 2.re nagyon kiváncsi leszek. Ott Yves a fő ubi mufti nyilatkozta, hogy meglepődtek, hogy a gamerek mennyire falják a tartalmakat az ilyen stilusu játékoknál. A 2. részben erre fekszenek majd rá a legjobban.Ezt kellene a bungienak is. Havonta csepegtetni az újdonságokat, új pályákat, új történeteket valami…. nem 2-3 havonta odadobni 3-4 órás valamit…. majd 1 évvel később a teljes árért egy újabb nagyobb dlc-t.

   • Már lehet regisztrálni a bétára. Illetve az újabb frissítéssel az 1. részben feloldhatsz tartalmakat a 2. részhez. Igen, a Division nagyon szépen kikupálódott és szerintem összességében, jelenleg jobb játék, mint a Destiny. Nekem a túlélési szegmense felér egy teljes játékkal. Azt baromira élveztem és hetekig csak ezzel foglalkoztam.

    • miért? mert hallgattak a játékosokra és a visszajelzésekre. A Bungie jelenleg csak kapkod.Elnéztem volna nekik, uram bocsá mindezt ha egy igazán jó story-t raktak volna a warmind-ba. De sajnos ez kimaradt.MI történt az összeomlás alatt. Ana B mint a híres Twilight gap harc hőse, rengeteg mindent be lehetett volna tenni, ami a képregényekben landolt csak. tegnap este olvastam Bogyó és Babócát a srácoknak…. ott van ilyen komoly story és most nem akarom Bartus Erikát megsérteni.

 3. Azért a Warmind a nagyságrendekkel jobb lett, mint a Curse of Osiris, nagyobb map -et kaptunk, vannak exotic questek (az egyik töb héten át ad feladatokat), vannak gyűjtögetni valók, a fegyevereket/ruhák buff-olták, a multit is bővítették (a valor és glory rank nincs benne a cikkben, pedig újdonság), ráadásul itt cikkben nem is esik szó az ebben a kiegészítőben debütált új játékmódról az Escalation Protocol -ról, ami talán még nagyobb fun mint egy raid, amikor 9 guardian aprítja a hullámokban érkező több száz enemy-t, plusz a 7. szinten az utolsó boss igenis kihívást jelent egyeseknek. Ja és egyedi fegyver dropja van, ami hétről-hétre rotálódik (ez igaz most már a nighfall -okra).

  • “””Ez igen jól jön az új community eventnél, ami egy Horda-mód szerű vidám kis mészárszék. Kezdetben túl nehézre sikerült, de most már tuti van, aki letolja fél kézzel és bal lábujjal az egészet egymaga. De ne legyünk szigorúak: ez tényleg jó móka, ha jó csapat verődik össze. Az érte járó loot már kevésbé…””Írtam róla Atti. Jó fun volt ,de lehet,hogy most már lecsapjátok. De az első hetekben a fékezett fejlődés miatt emlékszem az első kört se sikerült lenyomni.Mint írtam jobb lett mint az Osiris…. de hát az a mélypont… azért pénzt kérni rablás volt.Valor és Glory rank..avagy hozzuk vissza azt ami az első részben volt. holott a multinak a legnagyobb baja a lag. Vannak jó menetek, de néha vannak olyan “”halhatatlan “” playerek akik ellen esélyed sincs. Itt kellene tenni valamit, nem színezni a kakát :D”

   • Na, azon akkor átsiklottam, bocsi! 🙂 A Valor/Glory rank lépés emlékeim szerint nem volt benne az első részben, vagy még hasonló megoldás se. De azt aláírom, hogy vannak gondok a multi matchmaking részével, az igaz. Egyébként nem szabad előre megvenni a season pass -okat, az a tanulság vonható le ebből 🙂

 4. Erről beszéltem már nem 1x és nem csak itt!Az első részt imádtam, nem volt még konzol pályafutásom alatt olyan játék amivel annyit játszottam volna mint azzal! Még az éjfélkor kezdődő premieren is ott voltam 14 óra munka után, és vettem meg a gammát, hozzáteszem nem veszek lemezesen semmit, ezt így vettem! Gyakorlatilag 1 éven keresztül csak és kizárólag az pörgött a gépemben ami nálam nagy szó! Volt valami varázsa, biztos az újdonság is plusz én addig a napig SOHA nem multiplayereztem:) Nagyon sok jó emberrel hozott össze a sors így, és nem utolsó sorban nagyon nagyon jókat ökörködtünk az mellett, hogy véresen komolyan is vettük ettől függetlenül magát a játékot! Aztán sajnos sokan megunták és szétszéledtünk, már akkor sokan látták az előjeleket, hogy a 2. részt nem szabad megvenni!Sokan csak legyintettünk ááá dehogy, sokkal jobb lesz minden ezt ígérték…! Sajnos bedőltem én is a hájpvonatnak a fullos packot megvettem én is premierkor, nem kellett volna! De ez többet nem fog előfordulni az biztos! Aki pedig még mindig hisz a Bungie/Activision párosnak azt csak sajnálni tudom!

 5. Szerintem már teljesen felesleges a harmadik részt elkészíteni, mert itt már mindenkinek elvesztették a bizalmát.

 6. Még olvasni is siralmas ezt az egészet.