Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Deep Screen – térhatású kép szemüveg nélkül

A sztereoszkopikus megjelenítéssel, vagyis térhatással operáló képernyők, azaz a szórakoztató elektronika aktuális legfrissebb durranásának számító “3D tévék” izgalmas új színt hozhatnak a videojátékok világába. A Sony mint sok más téren, ebben is élen jár a jelenlegi konzolgenerációban, hisz a Playstation 3 már képes arra, hogy a megfelelő TV-vel és szoftverekkel térhatású játékélményt generáljon. A technológia azonban még jó ideig nem lesz széles körben elterjedt, vélik a szakértők. Ennek oka elsősorban a 3D tévékészülékek magas ára, másodsorban pedig maga a szemüveg szükségessége. Utóbbi sokak számára kényelmetlen, esetenként fejfájást előidéző kiegészítő, ami hosszabb távon valóban zavaró hatású is lehet.Bár több nagy gyártó is dolgozik már a szemüveg nélkül is élvezhető képernyőkön, egyelőre úgy néz ki, ez a technika a manapság elterjedt 1 méter körüli tévéméretben még a jövő zenéje egy átlag videojátékosnak.Több cég is próbálkozik alternatív megoldásokkal. Ilyen például a [i]RealView Innovations Ltd.[/i], mely a 2010-es CES elektronikai kiállításon mutatta be két újdonságát is. Az egyik a Playstation Portable-hez gyártott [B]V-Screen[/B], a másik pedig a hagyományos, lapos képernyős HD-tévékhez és monitorokhoz kínált [b]Deep Screen[/b].[23963]A V-Screen külsőleg nagyon hasonlít a kb. 10 évvel ezelőtt divatos handheld nagyítókhoz. A PSP-re szerelt tartozék azonban nem nagyítja a hordozható masina képét, hanem térhatásúvá varázsolja egy a szemet becsapó “térmélyítő” funkcióval. A dolog nagyon hasonlít ahhoz a technológiához, amivel a modern 3D tévék átalakítják a normál 2D műsorforrást térhatásúvá. A €39.99 ajánlott fogyasztói áron jegyzett cucc minden PSP modellel kompatibilis, és minden hagyományos játéknál 3D képet generál bizonyos mértékben.[23964]A Deep Screen termékcsalád a V-Screen “nagytestvére”, jelenleg 20-23” méretű képernyőkhöz gyártják. A 32” és 42” átmérőjű verziók 2010 őszén kerülnek a boltokba.A Deep Screen egy olyan elegáns, vékony, a tévé/monitor képernyőjére illeszthető panel, mely használatával szintén térhatású (térmélyített) látvány generálható. A gyártó szerint ez az a megoldás, ami a lehető legközelebb áll a valódi 3D-s tévék által nyújtott képminőséghez, de természetesen jóval kedvezőbb áron megszerezhető.Videojátékosoknak ajánlják.[A http://www.realview.ie/]RealView[/A]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. jezusom, most rakjak ilyen szodasuveget a psp-re?:DDDDhttp://www.youtube.com/watch?v=f6ePu6v4ddY

 2. Ha nem lesz 500 euro, megveszem. Ha meg nem jo, visszakuldom, vagy megy az Íbéjre!

 3. Csúnya ottromba megoldás és az élmény is megkérdőjelezendő. A puding próbája az evés, szóval ezt látni kell. De akkor is egy esztétikai rém állom. Hol hagyták a szemüket a dizájnerek?

 4. wow!!

 5. “jónak hangzik de sztem sokkal jobbak lesznek a valódi 3D-s tévék ): ezek nem olyanok csak “”a legközelebb állnak”””

 6. sufni tuning rulez! :))

 7. “Ez jó lehet 🙂 kipróbálnám szívesen , vagy is megnézném hogy is van ez :DHa ez ilyen olcsó akkor lassan drága lesz a “”kis”” TV mert lehet ilyen formán 3Ds kiegészítőt kapni hozzá xD”

 8. ez sztem átverés… hogyan választaná szét 1 szűrő a hátteret az előtértől? a Tv-k úgy konvertálnak 2ből 3d-be, hogy megnézik a helyi kontrasztot, meg pixel(ek) mozgási sebességét, és így el lehet dönteni, hogy ami lassabban mozog az hátrébb van, ami meg gyorsabban az előrrébb… Na most ezt 1 szűrő hogy csinálja meg? Már eleve nem működhet hasonló elven… Azzal meg mit ér az ember, hogy a képernyő képét úgy érzékeli hogy az 10 centivel hátrébb van? ez nem 3d… lehet én vagyok negatív, de nem hiszek az ilyenekben…

 9. Kíváncsi leszek, eljutnak a tömeggyártásig, engem emlékeztet, még a régi időkben mikor a monitor elé szűrőt tettünk, hogy ne rontsa a szemet 🙂

 10. Így látatlanban is ki merem jelenteni: sufnituning.Olyan mint amikor még nem volt szines tévé elfogatható áron(gyk. 80-as évek eleje) és a nagymamámnak volt a fekete-fehér tévéjéhez színes előlap ami fölül kék volt, középen zöld, alul meg barnás. Amikor természetfilm ment akkor szinte passzolt… :)))

 11. Na karácsonyig várok aztán a PSP-s változattal meglepem magam 🙂 Ghost of Sparta-t csak ezzel fogom végigjátszani 🙂

 12. “Nem rossz kis alternatív megoldás, kíváncsi leszek később mennyiért vesztegetik majd a 32″”os tv-mre.”

 13. engem nagyon nem izgat ez a 3d láz

 14. na ez érdekes lehet… ha a psp-s 40 euró, mennyi lesz a nagy?!?

 15. Egész jònak tűnik ez a megoldás.Olcsó 3d a kispénzűeknek,az-az nekünk:D

 16. Gyerekcipők még ezek nagyon.Hirtelen 20 féle megoldás van 3D megjelenítésre… az ember eldöntheti kinek hisz.

 17. “A deep screen-re csak annyi utalást találtam, hogy 199$ alatti áron kerül majd forgalomba a 23″”-os változat. Most ezzel nem tudom, hogy megérné-e nekem a jó öreg kis HD READY 22″”-osom élettartamát meghosszabbítani. :P”

 18. Legközelebb Németországból találtam rendelhetőt V-Screen-t. 39.90 euró plusz rablás számba menő 19.90 még a posta hozzá EU tagállamokba. :(Deep Screent még nem sikerült felhajtanom.

 19. Nem tomm……

 20. egy ilyen jó lenne a tv m re 😀