Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Dead Space – teljes remake lehet, amit a Resident Evil ihletett

A Capcom új epizódjaiból merít a Motive.

A GamesBeat legújabb értesülései szerint a Dead Space új része – amelyet ebben a hónapban jelenthetnek be – egy teljes remake lesz, amelyet a legújabb Resident Evil epizódok ihlettek.

“A Resident Evil 2 remake-jéhez hasonlóan az új epizód várhatóan az eredetit veszi alapul, de modern képi világgal. Lesznek új játékelemek is, amelyeketk más fejezetek ihlettek” – írja a magazin. “A Capcom komoly oka lehet annak, hogy egyáltalán létezik új Dead Space. Miközben az EA hagyta elhervadni horror franchise-át, a Resident Evil sorozat nagoybb mint valaha. A Capcom könnyű követendő alap az EA számára.” A Eurogamer és a Gematsu is megerősítette korábban, hogy valóban készül egy új epizód, bár utóbbi még úgy fogalmazott, hogy ez nem folytatás, hanem újragondolás lesz. A fejlesztésért az a Motive a felelős, ami a Star Wars: Squadronson dolgozott.

Az Axios pedig arról számolt be, hogy Eric Baptizat, az Assassin’s Creed Valhalla játékrendezője is csatlakozott a Motive-hoz idén, hogy egy egyelőre még be nem jelentett projekten dolgozzon, ami a Dead Space lehet. Baptizat 16 évet töltött a Ubisoftnál, és vezető tervezője volt az Assassin’s Creed Originsnek és az Assassin’s Creed IV: Black Flagnek is. A Motive alapvetően egy új Star Wars-akciójátékon ügyködik, valamint a feltételezett Dead Space-en. Az ugyan nincs kimondva, hogy Baptizat utóbbin szorgoskodik, a külső nézetes akciójátékokkal kapcsolatos szakértelme alkalmassá tenni arra, hogy a projektben vegyen részt.

Az eredeti Dead Space 2008-ban került ki, a 2013-as Dead Space 3 óta azonban nem jelent meg új rész a sorozatban. A fő széria mindhárom kalandja PlayStation 3-ra is elérhető, újra pedig nem adták ki modernebb gépekre egyiket sem. A szériát fejlesztő Visceralt azóta bezáratták. Eredeti alkotója, Glen Schofield új csapatával, a Striking Distance Studiosszal a hasonló hangulatú The Callisto Protocolon szorgoskodik, amiről ITT tudhatsz meg többet.

Az EA állítólag azért is hajlandó új egyjátékos élményt finanszírozni, mert a Star Wars Jedi: Fallen Order hatalmas siker lett – sőt, erről hivatalosan is nyilatkozott már. 2020 júliusában jelentette be a cég, hogy több mint 10 millió egyedi játékos a volt a kalandnak, a júniusi frissített adatok szerint pedig már több mint 20 millióan játszottak vele a különböző platformokon és az előfizetési szolgáltatásokon keresztül.

Nemrég egyébként volt egy kis mozgolódás a Dead Space hivatalos YouTube-csatornáján is, ugyanis 8 év után lecserélték a Dead Space 3 logóját egy általános grafikára. Az EA Play Live 2021 esemény július 22-én lesz, így remélhetőleg akkor kiderül, hogy tényleg készül-e egy új kaland.

5 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Azért (is) nincs értelme a remake-nek mert a Dead Space nem olyan régi mint pl a Resi 2 vagy a 3.

  2. Reménykedtem, hogy egy zsír új részt kapunk de nem ennyire bátor (kreatív) az EA pedig ebben a sci-fi univerzumban bőven van potenciál. De még mindig jobb egy első rész remake mint egy fájóan középszerű folytatás.

    • Egyetértek Mentol még rengeteg potenciál lenne a sci-fi univerzumban és magában a Dead Space-ben is. Ha lenne elég fantázia és kreativitás ki is lehetne aknázni…

  3. Nem lenne rossz. Nagyon nem.