Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Dead Space – eredetileg co-op móddal megálmodva

Az Electronic Arts űr-horror játéka, a [B]Dead Space[/B] szép sikerként könyvelhető el: a fejlesztő szerint 1.5 millió példány fogyott belőle összesen, de kalkulációik szerint kb. 3 millióan játszották világszerte (ezt a PSN és Xbox Live nyomkövetés fedte fel), tehát a használtjáték forgalom is intenzív volt.Glen Schofield Visceral stúdiófőnök szerint a játék eredetileg co-op módot is tartalmazott a fejlesztés egy 3-4 hónapos időszakában, melyet egy külön kis csapat csinosítgatott. A társas borzongás nagyon jól is működött – olyannyira, hogy a stúdió úgy döntött, ki kell venni a végleges játékból, mert “eltereli a figyelmet a szingli játékmódról”. Nem meglepő: a játékosok többsége imádja a co-op megoldásokat, bár a fejlesztők többsége egyszerűen tojik erre az opcióra…A Dead Space 2 egyes híresztelések szerint már fejlesztés alatt van (sőt, a Wii változatban állítólag lesz co-op). Vajon másodszorra végre megkapjuk a co-op kalandozás lehetőségét?

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Nehogy legyen co-op, még akkor se ha a single player ugyanolyan marad. Ha bekapcsolásnál látok a menübe ilyet, hogy co-op akkor az már el is veszi a kedvem a játéktól.

 2. Remélem lesz coop a második részben, szerintem nem kell hogy úgy legyen mint a RE5-ben, csak akkor legyen másik ember, ha ketten játszunk vele, gép által irányított ne legyen, úgy mint például a Resistance-ben volt…

  • amúgy nekem is ez a véleményem, attól, hogy multiba 2-en vagyunk nem kell hogy singlibe is legyen mellettünk egy gépi karakter… Ja amúgy én még a Halo 3-at tudnám felhozni erre a példára mert azzal nyomattuk 2-en és beadott egy űrlény karaktert pedig singlibe nem volt ott

 3. És a Dead Space 2-höz: jó lenne egy külön co-op mód, ami a single-höz hasonlóan tartalmas és kidolgozott. De ez akkora munlát igényelne, hogy nem hiszek az elkészültében. Lehetne az egész játék úgy co-op, mint a RE5, de megint csak a horror rovására menne. Lehetne benne úgy, hogy a lehető legkevesebbet tudunk csak együtt menni, a legtöbbször magunkra lennénk utalva – de ez megint nem jó, így már nem igazi co-op.Pedig el tudnék képzelni olyat, hogy valaki a légüres térben próbál valami feladatot megoldani, miközben a másik valamilyen módon megpróbálja fedezi. Biztos (ebben a játékban is) meg lenne a hangulata.

 4. “””sőt, a Wii változatban állítólag lesz co-op””Szerintem ez lenne a minimum egy rail-shooternél. Vannak jó egyszemélyes darabok a stílusban (pl. a Namco híres-neves Crisis-ai egyedül és tökéletesen megállják a helyüket), de alapvetően meg tudja nyomni a hangulatot egy kétszemélyes lehetőség (lásd pont horrorban a House of the Dead-eket). Aztán ki tudja, mennyire kívánják megtartani az eredeti TPS-rész fenyegető horror-hangulatát.”

 5. szerintem belefér, sőőőt:)

 6. Sok játékot ne tudok co-op móddal elképzelni.Ezt se!De ha kihoztak voln valami ütöset mint a játékkal, akkor okés!

 7. A DS pont azért volt jó, mert egyedűl voltál! Én kifejezetten tíltakozom a co-op ellen a DS2-ben!

 8. Na, akkor a következő részben szeretettel várjuk a co-op módot kedves fejlesztők!

 9. Kihagyták mert jó volt?Eszem megáll mekkora barmok élnek a földön!

 10. Nagyon egyszerű megoldás lett volna, hogy ha egyszer végigviszi a player szingliben, akkor unlockolódik a multi.

 11. Jól tették, a game úgy tökéletes ahogy van.:)

 12. jöhet a coop!

 13. “Ha egyszer azt mondták,h “”megölte volna a szingli élményt””, akkor mi a faxért tennék bele a 2. részbe? O.O”

 14. “De hülyék!””stúdió úgy döntött, ki kell venni a végleges játékból”” Ha CO-OP benne lenne, akkor talán nem adnák el a játékot végigjátszás után, és így növelni tudnák az eladásokat…:)”

 15. Azért egy DLC formájába kiadhatnák ezt a coop módot…..bár úgyse tudnám megvenni :S

 16. Remélem nem lesz benne.Akkora egy szarság már minden játékba bele kell erőltetni.Sok béna nem tud egyedül játszani vagy mi fene?

 17. Ne tegyék bele, a DS úgy volt jó, ahogy volt, nem kell mindent eltolni a multi irányába.

 18. Remélem a 2-be bekerül a co-op,jó lenne.

 19. “legyen csak a kettőben! co-op horror zsír, csak ezért a szr co-opért nyomtuk az amúgy nem túl nagy Obscure-t, de az élmény az már toppos volt! nem romlott a “”rettegés””, csak hozzácsatolodott egy fasza összehangolt, összefogásos játékmenet. a Dead Space meg egész zsír volt, szóval jöjjönmá!”

 20. Nagyon helyes. Remeljuk a 2-ben sem lesz.

 21. Benne hagyhatták volna megnyíló opciónak az 1 végigjátszás után.

 22. De úgy nem félsz annyira ,ha tudod ott van veled valaki. Legyen az akár gépi vagy másvalaki által irányított szereplő.

  • de ha mondjuk singlibe ne tettek volna gépi karaktert(mivel az nem fontos hiába a co-op) akkor singlibe meg maradhatott volna a hangulat + aki szereti a co-op– az abba is végignyomatta volna. Vágod? Akkor a singlibe ugyan úgy félhettél volna

 23. jó de aki nem szereti a co-op módot az úgyse használta volna… nem tom szerintem fölösleges volt kivenni

 24. Nagyon jó lenne a páros csonkítás.

  • “De akkor story felére sem emlékeztél volna, csak arra “”de jól gyaktuk együtt””. Ebben a horror gameben nem ez a fő száll. A rettegés a hangulat.”

   • Ez konnyen orvosolhato lett volna… Egyjatekos mod maradt volna, ahogy van, melle bekerulhetett volna egy survivor co-op, ami a tortenettol teljesen fuggetlen.

    • Hát igen egy különálló coop mód jó lenne,de nem fognak beletenni két játékot egybe(egy áráért)legalábbis nem jellemző.Ha alapból olyan lenne a játék(mint pl resi5)akkor meg sem venném,hiszen az már nem igazi survival horror(meg el sem férnének a folyosókon,nem?

     • Mert jofejek? :)Amugy mar volt ilyenre pelda valamiben… ha nem csal az emlekezetem… mondjuk igy hirtelen meg nem mondom, h miben volt. De tuti, h talalkoztam mar hasonloval… valahol 🙂

 25. Okos ötlet volt kivenni. Elcs*szték volna a hangulatot rendesen.

 26. Olyan ez a co-op mint valami divathullám. Ami egy játékban, vagy egyénen jól áll az nem bisztos ,hogy mindenkin.Ha co-op a Resident evil 5-ben jól müködött, de egy KŐKEMÉNY horrorban mint a a Dead Space nem. Nem olyan félemetes az ishimura ha van valaki meletted. Szerintem jól tették. A resident 5-ben sem elmékszik senki sem a story-ra, mindenki csak a co-opban való hentelést élvezte.