Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Day of the Tentacle Remastered (PS4, PSV, PSN)

Meglepetésként ért, hogy én írhatok cikket a több, mint 20 éves [b]Day of The Tentacle[/b]-ről. Főszerkesztőm kíváncsi volt rá, hogy milyen publikáció születhet egy Y generációs tollából. A képzeletbeli “minden játék barátja” titulusom fényében nagy lelkesedéssel ültem neki az alkotás felújított verziójának.A kissé hosszúra nyújtott bevezető után készhez kapjuk az irányítást. A Remaster nem csupán jól hangzó címként szerepel a játék nevében. Azt kell, hogy mondjam, nem sok olyan stuffal találkoztam, amely ilyen bődületes ráncfelvarráson esett át. Meseszép animációk, részletes karakterek és tárgyak sokasága jellemzi a szoftver minden képernyőjét. A tapipadra nyomva átválthatunk a régi változatra is, retró zenékkel együtt. Minden egyes képernyőn megnéztem, hogyan festett a program az őskorban. Igazi iparos munkát végeztek, amire az audiokommentár még egy lapáttal rá is tesz. Rengeteg érdekes dolgot megtudhatunk az említett funkcióval a fejlesztőktől. Annak, aki szereti a videojáték történelmet, valamint ízig-vérig gamer, üdítően fog hatni az információcsokor.Szóval, az első lépések megtétele után kissé megijedtem a tárcsás kezelőfelülettől. A Tentacle-ben nem úgy történnek a dolgok, hogy látsz valamit, odamész megvizsgálni és egy gombnyomással felveszed. A tárcsából kell kiválasztani a beszéd, használat, húzni/tolni/mozgatni és adni parancsok közül a megfelelőt. Hazudnék, ha azt mondanám könnyen alkalmazkodtam hozzá. Emellett a cipelt tárgyak is egy külön zsebben helyezkednek el, és ezeket még kombinálgatni is kell néhanapján. Még mindig ezerszer könnyebb vele boldogulni, mint az eredetijére váltva szöszölni a szöveges menükkel (ezt illusztráltam a galériában).
[YOUTUBE]LUDAUowgS4E[/YOUTUBE]Tisztelem a fejlesztőket, mert egy zseniális alkotást hoztak létre, ami ráadásul nem évült el. Viszont fogalmam sincs, hogy tudta ezt bárki is végigjátszani saját kútfőből a maga idejében? Minden megoldás fix, nincs alternatív lehetőség. Sokszor az időgépül szolgáló mobilvécén kell tárgyakat küldözgetni a szereplők között a továbbjutás érdekében. Ráadásul, mivel a történet három idősíkon játszódik, hatványozódik a lehetőségek száma. Nincs mese, ha magától szeretné az ember kiokoskodni a megoldásokat, akkor össze kell szednie minden lehetséges tárgyat, majd őrülten agyalni azon, hogy vajon mire gondolhatott a költő? Szükségünk lenne két negyed dollárosra, amiből az egyik ingyen van, de a másikat egy földhöz ragadt rágógumi tartja fogságban. Hiába találsz két-három olyan tárgyat, amivel logikus gondolkodással kiszabadíthatnád a pénzt, ha a fejlesztők egy egészen más, kacifántosabb úton megszerezhető eszközt jelöltek ki erre a feladatra. A feladványok 1/3 része azért kitalálható, illetve sokat segítenek a trófeák elnevezései, valamint a múmia NPC-kel folytatott „társalgás”. Ilyenkor megpróbálják rávezetni magukat bizonyos célokra hőseink, a többi a modern játékokon elsorvadt szürkeállományunkon múlik.Humorban gazdag, frappáns jelenetekkel operál a Tentacle Remaster, de ezeket csak a legkitartóbb playerek fogják értékelni, illetve azok az „öreg” motorosok, akik átélték az eredeti változatot. Ez a szoftver egy nosztalgia vonat, a múlt egyik fényes ékköve, amelyet értő kezek még fényesebbre csiszoltak. Viszont erről a vonatról a kalauz úgy dobálja le az Y generációs egyedeket, hogy azt öröm nézni. Hogy a Day of the Tentacle-nek van-e létjogosultsága? Igen is, meg nem is. Olyan, mint a népmeséből ismert okos lány, akit remélem, nem kell bemutatnom senkinek. Köszönöm, hogy végigjátszhattam ezt a csodát.[i](A tesztpéldányt a Double Fine Productions biztosította. Köszönjük!)[/i][b]

Kiadó: Double Fine Productions
Fejlesztő: Double Fine Productions
Megjelenés: 2016.03.22
Ár: 4590 Ft
Játékosok száma: 1
Kép: 1080p
Demo: NincsCross-buy: Van (PS4, PSV)
Méret: 1.7 GB (PS4) / 1.0 GB (PSV)
Web: http://dott.doublefine.com/
PSN feltöltőkártya: https://www.konzolokszervize.hu/ [/b]

10 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Talán ez az első játék egyike amire nem igazán emlékszem, de imádtam nézni kis szarosként ahogy bátyám játszik vele. Pont pár napja jutott eszembe, de csak az introból emlékeztem pár jelenetre 😀 Akkor 20 év után itt az ideje kitolni.

  2. Milyen PS Vitán játszani ezzel? A stílusából adódóan én inkább marokkonzolon tudom elképzelni, de lehet jobban adja a nagy képernyő.

  3. biztos beszerzem majd, nagyon imádtam akkoriban ezeket a játékokat.Discworld és a Broken Sword sorozat volt még nagy kedvencem.

  4. Anno a Grim Fandangohoz hasonlóan nem volt lehetőségem végigjátszani, szóval a nyári partonpunnyadós időszakra sztem beszerzem majd, olyankor van erőm megfejteni ezeket a kifacsart logikával rendelkező rejtényeket. 🙂