Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Cyberpunk 2077 – türelmet kér a fejlesztőstúdió

…miután beindult a pénzvisszafizetés kampány a vásárlóknál.

A nemrégiben PlayStationre is debütált sci-fi akció-RPG, a Cyberpunk 2077 több komoly gyermekbetegséggel jött világra, és bár tehetséges kisdednek tűnik, igazából már az is egy kisebb csoda, hogy nem halva született meg. Szülei, a CD Projekt RED azóta kétségbeesetten próbálják beoltatni mindenféle gyógykezelésekkel, több-kevesebb sikerrel.

A vásárlók pedig dühösek. Nagyon dühösek. Joggal.

Videojátékos hírforrások szerint a legrosszabb helyzetben a PS4 (alap) és Xbox One tulajdonosok vannak, akik, hát hogy is mondjam, nem azt kapták a pénzükért, amit vártak. Így aztán a fejlett nyugaton refund-kampány indult be, mondván ez egyszerűen elfogadhatatlan, hogy egy terméket ilyen trágya állapotban dobjanak piacra.

A dühös vásárlók visszakövetelik a pénzüket. Joggal.

A fejlesztő CDPR twitter-közleményben reagált a helyzetre, mondván még egy kis türelmet kérnek, mert a következő napokban újabb frissítés érkezik, majd egy még újabb januárban, azt követően pedig februárban. A CDPR azt is kiemeli, hogy a PS4 (alap) és Xbox One verziók sajnos soha nem fognak úgy kinézni, mint amit az – egyébként totálisan félrevezető – PC-s bemutatók mutattak , de mindenképpen jobb lesz a helyzet, mint most.

A CDPR  gyakorlatilag könyörög a feldühödött tömegnek, hogy “legalább adjanak nekik egy esélyt” és ne kérjék vissza a termék árát. Ha mégis, ők megpróbálnak segíteni, hogy mindenki visszakapja a pénzét… bár ez a lemezes verziók esetében nem biztos, hogy mindenhol sikerülni fog, ugyanis a szolgáltatás üzletfüggő.

(Saját megjegyzés: a CDPR munkatársai gyakorlatilag a belüket kidolgozták, hogy ezt a játékot legalább ebben a trágya technikai formátumban tető alá tudják hozni. Több pletyka is szólt a könyörtelen túlóráztatásról és a végletekig megfeszített tempóról. Ezek után most el lehet képzelni, hogy mit élhetnek át a programozók, amikor a jól megérdemelt karácsonyi pihenés helyett napi 26 órában hibákat fognak javítani és kódokat optimalizálni a következő 3 hónap során.)

29 hozzászólás

Hozzászólás

 1. El lett kapkodva, grat a kiadónak!

 2. Megveszem majd, karira gondoltam, de ez így most nem ok, bár PS5-ön jól fut. Mindegy, majd jövőre. (Vagy plusba. ;DD)

 3. Nekem ma hajnalban újságolta egyik barátom boldogan, hogy végre nem fagyott ki neki, pedig már 3 órája tolja..

  1
 4. Pro-n is vannak bugok – nem is kevés, ahogy lejjebb írták – de talán nem annyira zavaróak. Én két héttel ezelőtt rendeltem elő, előtte nem is érdekelt a játék egyáltalán, mondhatni várakozások nélkül ültem neki, és nagyon berántott.

 5. Klasszikus esete a nagyot akarunk fingani de beszarunknak. Kár értük, azon kevés korrekt cégek egyike volt, akik nem túlárazott dlc nek titulál virtuális szemetet adnak a játékosoknak. Egy EA, Ubifos, vagy Activision sokkal jobban megérdemelne hasonló mértékű bizalomvesztést, csak sajnos sok a konzumidióta még mindig.

  2
 6. *Witcherrel

 7. Várható volt, sajnos. (és nem azért mert anno a Gwent ps4 support megszűnése miatt megátkoztam a CDPR t) Sajnos a mezei fejlesztő szívta meg ezzel mérhetetlenül. Amit a CDPR felépített Wirtcherrel, ázsió, presztízs, azt most ezzel majdnem porig rombolták. Szomorú történet. Ja és persze, megint a mezei fejlesztő vérét fogják lecsapolni, hogy mentsék a menthetőt.

  1
 8. Én pron játszom, szerintem a grafikával igazából nincs gond, a hangulat is fasza, de nekem már az elején volt olyan föküldetés, hogy vissza kellett töltenem, mert nem engedett tovább. A későn betöltődő textúrák is elég zavaróak, pl. a lakásajtó textúrája míg normálisan be nem töltődöt, simán keresztül lehetett rajta menni. A másik, ami a legjobban zavar az a betűméret. A párbeszédeknél még lehet állítani, de a többire én nem találtam opciót, a járókelők dumáját szinte nem tudom elolvasni és a képesség leírásoknál is van, hogy közelebb kell mennem, hogy normálisan lássam. Bízom benne, hogy minél előbb rendbeszedik mert ezektől az amúgy tényleg zavaró hibáktól eltekintve egy kurva jó játék lehetne.

 9. Ezt a visszafizetést mondjuk nem igazán értem. Az ember visszakéri a pénzét. Kijavítják a játékot fél év alatt. Aztán megint megveszi?
  Mivel a technikai problémáktól eltekintve tartalmilag a legmagasabb szintet képviseli, a játékot megtapasztalók nagy része megerősíti, hogy maga a játék tartalma a legfelsőbb szintet képviseli, nem véletlen, hogy ennyi hibával is ilyen elismeréseket kapott, és az a tartalmáért szólt. Technikai hibák miatt páran lehúzták, és még így is magasabban áll metacriticen, mint egy Horizon vagy Fallout 4, az AC széria kb bármelyik epizódja, Watch Dogs, és szinte bármi más is.

  • A technikai problémáktól nem lehet eltekinteni ha azok erősen rontják a játékélményt, vagy akár el lehetetlenítik azt. Oo

   2
   • Eltekinteni ugyan nem lehet, de ezek a technikai hibák nagy része nemsokára már nem is lesz jelen, és az összes fikázás, lehúzott teszt, lehúzott user rating, már nem létező dologról fog szólni, azonban megmarad a történet, a karakterek, a játékmenet, minden ami tartalom, és az pedig beszámolók alapján magasról hugyoz szinte bármit.

    1
    • Ez mind oké de amíg el nem tűnik (ha eltűnik teljesen) teljesen jogos a sok negatív kritika.
     Egy játékot jelen állapota szerint kell értékelni szerintem, nem azt a játékot ami majd a jövőben lesz, esetleg.
     Egyébként nem szólnál én egy szót se mert mind a világa és a játékmenet abszolút telitalálat számomra, de az majdhogynem megbocsáthatatlan, hogy a megjelenés előtt közel sem olyan állapotú játékot mutogattak mint amilyen a végeredmény lett!
     Volt egy hivatalos PS4 Pro video is november közepe tájékán és azon hogy hogy nem egy deka szaggatás és/vagy fagyás nem volt, esküszöm a grafika se volt olyan mint most a legfrissebb javítással se…

     • Ettől még akik a pénzüket követelik vissza, szerintem inkább csak így jelzik az elégedetlenségüket a fejlesztőknek, hogy ilyen ne forduljon elő többet, mintsem valóban ne terveznék végigvinni a generáció egyik legjobb játékát, mert amint rendbe rakják, az lesz.

      3
 10. Ez egy nagyon szomorú történet, ha dolgozókat nézzük talán a legjobb jelzés a cég felé ha nem veszik meg a játékot az emberek. Szívesen támogatnám az olyan játékokat ahol valamilyen jelzéssel ellátják, hogy nem rabszolga melóval készült, mint egyes kaják esetén.

  • Azokat kéne elővenni akik kierőltették a karácsony előtti megjelenést. Persze nem rajtuk fog csattani az ostor hanem a sima melósokon.

   1
   • Érdekes, a Naughty Dog meg tudta mondani:
    -Azért csúszik a játék, mert nem tart még olyan formában, ahogy ki szeretnénk adni.
    Ha még egy hónapot vártak volna a Cyberrel, optimalizálják, talán nem lenne ekkora balhé. Vagy alapból ki se adni a gyengébb konzolra… de hát ugye abból meg alig van, akkor nem is fogy…
    Az biztos, ebből tanulni fognak a lengyelek.

 11. Rohadtul sajnálom a dolgozóikat. Mocsokság volt ez így kierőltetni.

  1
 12. Én írtam a Sony supportnak,hogy kérem vissza a pénzem, kíváncsi leszek! Több 100db játékot vettem az évek során digitálisan soha nem éltem ezzel a lehetőséggel,de ennél fogok ha lehet, mert SOHA ilyen vállalhatatlan sz*rral nem volt még dolgom!

  1
 13. A PS4/X1 verziókat rég kukázni kellett volna és csak a next-gen/PC verziókra fókuszálni. Szvsz.
  De persze az előző generáció még mindig sokkal nagyobb piac, ezért érthető, hogy ott is árulni kell.
  Viszont ezzel a lépéssel most saját magát rúgta tökön a CDPR.
  Mert annak ellenére, hogy sokan továbbra is szentként védik a fejlesztőket, ez a szuper megjelenés biztosan nem tett jót a csapat reputációjának.
  Magam részéről haragudni nem haragszok, mert a nap végén ez csak egy videojáték. Csalódott vagyok? Azt lehet mondani, igen. Mert azért a hype vonatra én is sikeresen felültem.
  De türelmesen megvárom amíg még javítgatják a cuccot. Aztán majd PS5-ön előveszem a dobozból, a számtalan frissítéssel együtt.

  2
 14. Ps5-n szerencsere nincs gondom vele, meglepett mikor kiderult, h 60 fps.

 15. Inkább csalódott vagyok, mint dühös. Eszemben sincs megszabadulni tőle. Jó lenne nyomni, de csak megkéne várni azt a 2 hónapot, hogy gatyába rázzák.

  2
 16. Nehéz bármit is reagálni erre ,mert én személy szerint még halasztottam volna a megjelenést, mert valóban befejezetlen a játék jelen állapotában. Viszont simán generáció legjobb mókája potenciál van benne. Szóval én türelmesen várok.

  1
 17. Azért valahol azt sem értem hogy azt hogy gondolták hogy ezt így benyelik a gamer-ek ?! Ha szart raksz le az asztalra akkor számolni kell azzal hogy a nyakadba ömlik…

  1
 18. Jelenlegi állapotában ha bugosan is de simán játszható ha legaláb egy pro van alatta. Vannak vele problémák de szerintem pont elmegy kategória. Azt is megérem ha valaki jelen állapotában nem hajlandó vele időzni, teljesen jogosan viszont mindenképpen adjatok neki még esélyt mert istenkirály a a játék, a hangulat, zenék, történet mindent visz még ebben a formában is.

  3
 19. Örülök, hogy reagáltak, még ha sok mindenen nem is változtat. Nem gondolkodom visszatérítésen, de lehet januárig pihentetem a játékot…

  1